31 Ara 2008

Yiğido Gelmedi


Yanıldık, hepinizden özür, en çok ta Ümit Karan'dan. Ben gelmesini çok isterdim, gelseydi Ümit Karan'ı değil de Nonda'yı feda edecektim. Olmadı ne yapalım, yarım takım verdik kabul etmediler. Yalan haber yazmak böyle bir şey demek. Bayağı sağlam yerden tüyo almıştım halbuki.




Züğürt tesellisi yapacak değiliz ancak ağlamayızda. Ligin en büyük hücum hattı bizde. Hayırlı olsun Sivas'a ne diyelim. Bu da bize ders oldu. Galatasaray resmi sitesi yazmadan hiç bir habere inanmamak gerekiyormuş.




Yiğido'nun gelmesini istemeyenler vardı, istedikleri oldu.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok şükür ki gelmedi Bülent Uygun ve Mecnun Odyakmazın futbolcu versiyonu. O forma yakışmazdı zaten böyle bir adama. Düşünsene aynı formayı Arda giyecek, Hasan giyecek Ümit giyecek ve bir de bu adam kılıklı giyecek. Yazıktır abi bari sen yapma ya.

Son söz; Mehmet Yıdız adam değilsin...

Saygılar

selaminko dedi ki...

Mehmet Yıldız'ın adamlığı konusunda şahsen şüphem yoktu. Adsız şekilde yorum yazan arkadaşa katılmıyorum. Mehmet adam gibi adamdır, çalışkandır, takımı için elinden geleni yapar, insandır. Ama asla ve asla Galatasaray seviyesinde bir futbolcu değildir. Ümit Karan'ın harcanmasına gönlüm razı değil. Mehmet Yıldız transferinde beni mutlu eden tek şey "Danayalar Necati" den kurtulacak olmamızdı. Onun dışında hiç istemedim gelmesini.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

sahne senin ümit karan, fantastik gollerin büyük golcüsü, umarım ders almışsındır. Şu necati'nin gelebilme ihtimali bile taraftarı canından bezdiriyor. Gündemimizden düşürün şu lanetli futbolcuyu.

apaç dedi ki...

son 15 yılın hagi'den sonraki en büyük transferi olucaktı.

en çok da futboldan bihaber kitleler üzerinde ikinci bir servet etkisi yaratamayacağına üzülüyorum.

her şeyiyle yazık oldu.

selaminko dedi ki...

apaç eski yorumlarını da hatırlayarak artık senin futbol bilginden şüphe etmeye başladım. Çalışkanlığıyla falan Mehmet'e eyvallah ama defans adamı ile hucum adamı arasında da fark var. Hücum adamı dediğin adam sadece savaşarak varolamaz. Biraz da teknik olacak, yetenek olacak. Burası Galatasaray, burası mabet Sivas'a benzemez. Mehmet Yıldız'ı milli takım performansından sonra büyüklerde başarılı olamayacagını anladım. Keza Gökhan Ünal için de aynı fikirdeyim. İyi futbolcu kendisini daha önemli ortamlarda belli eder. Milli formayı giydiğinde sırıtmayan Mehmet Topuz gibi ya da rakibin oyuncusu Gökhan Gönül gibi. Yetenekliysen her yerde etkili olmalısın.

apaç dedi ki...

45 dakikalık milli takım performansıyla bu kanıya vardıysan hakikaten tebrik etmek lazım seni selaminko.

mehmet bugün değil galatasaray'da majör liglerin tüm kalburüstü takımlarında rahatlıkla oynar, yetmez bir de üzerine sistem kurdurtur.

siz hala pembe panter, anakonda, deyin durun.

sembolist dedi ki...

Türkiyede Galatarasay ve avrupa oynayacak tek futbolcu var.. Mehmet Topuz.. Ona verilen para helal olsun derim.. (kayseride maçları sürekli takip eden biri olarak net biçimde söyleyeblrim)

selaminko dedi ki...

evet 45 dklık performansla verdim bu kararı. Büyük topçu kendisini belli eder. Mehmet Topuz milli takımda kaç dk oynadı ki? Ya da gökhan gönül milli takıma seçilmeden önce ne kadar oynamıştı? Ama hemen gönülleri fethettiler oynadıkları futbolla.

Burak dedi ki...

"Şark kurnazlığı Hakan ÜNSAL Galatasaray ilk yarının son bölümünde oynadığı oyunla taraftarına ikinci yarı için umut verdi. Türkiye Ligi’nin üzerinde yetenekli ve şartların hepsi Galatasaray’ın ilk yarıyı çok rahat önde bitirmesi için uygundu. Fakat Galatasaray bu avantajları lehine çeviremedi. Eldeki kadro şampiyon olmaya yetecek bir kadro. Ama şunu unutmayalım. İkinci yarı takımlar bu kadar kötü olmayacak ve daha stresli, zor maçlar oynanacak. Şartların ara transferle birlikte eşitlendiği bir lig izleyeceğiz. Galatasaray zaten lige lüks kadrosuna birde Sivasspor’un oyuncusu Mehmet Yıldız’ı transfer etmeye çalıştı. Bu extra aksesuarları olan bir arabaya zorla makyaj yapmak gibi.

Mehmet Yıldız transferi bana göre son anda olmayan taktik transfer gibi duruyordu, nitekim öyle oldu. Galatasaray Yönetimi bu girişimle ikinci yarının ilk maçında deplasmanda oynayacağı rakibini her türlü bozuyor. Bu transfer girişimi ile bir kere Mehmet’in kafası karıştı ve kendisini Galatasaray’a hazırladı. Bu halde iken en azından Galatasaray maçına rahat kafa ile çıkması zor. Bu tarz denemeler sadece Adnan Polat ve Adnan Sezgin’e has olaylar değil. Geçmişte bunun örneği çok var ve buna bir çok takımın yöneticisi başvurdu. Sivasspor’un ve Mehmet’in huzuru ile psikolojisini etkileyerek avantaj yakalamaya çalışma düşüncesi varsa bu Galatasaray’a yakışmıyor.

Mehmet özellikleri ile Galatasaray’ın çok ihtiyacı olduğu bir oyuncu değildi. Ayrıca Galatasaray zaten mali sıkıntısı olan bir takımdı. Eğer bu kadar verecek paraları varsa o zaman mali sıkıntı söylemleri yalan. Bu parayı kendi oyuncularının alacaklarına harcamanın geri dönüşü çok daha iyi olur. Bu deplasmanda ve kış şartlarının çok etkili olacağı bir dönemde oynayacağın çok önemli bir rakibi bozma operasyonudur. Polat ve Sezgin, yöneticiliği çok iyi bilen ve her türlüsünü de yapabilen insanlar. Menfaatleri düşündükleri aşikar ama bazen camianın imajını ve prestijini zedeleyecek işler de yapıyorlar. "

Abi Mehmet Yıldız gelmedi ama şerefsizler yine sahne aldı. Şu yukarıdaki yazıyı gördüğünüz gibi küçük hakan isimli mikroorganizma yazdı.Normalde gülüp geçebilir fazla ciddiye almazdık. Ama yazdıkları gülüp geçilecek gibi değil. Bir kere galatasarayı dalaverecilikle suçluyor. Daha da önemlisi fb medyasına yol gösteriyor.Kamuoyu yaratarak Sivas-Gs maçında sivaslı futbolcuları başta mehmet yıldız olmak üzere baskı altına almaya, daha bir motive etmeye çalışıyor.Müthiş sinsice yazılmış düşmanca bir yazı.Hayır Galatasaray'ın futbolunu eleştirsin, iyi takım değil desin, şampiyon olamaz desin,Lincoln futbolcu değil Baros forvet değil desin hiç umrumuzda olmaz ama bunu yaparsa meydanın boş olmadığını birilerinin gösterme vakti geldi demektir. Bu saatten sonra hiç kimse beni Hakan Ünsal'ın tuttuğu takımın Galatasaray olduğuna inandıramaz. Hakan Ünsal'a bir vefaszılık yapılmışsa Tanju'ya 10 misli yapılmış ama adam bir gün çıkıp da Galatasarayın zararına olabilecek bir tavır ve söylem içerisine girmedi. yeni yılın ilk gününden zehrini kusmaya başlamış. Üstelik yıllarca sol kanadımızı emanet ettiğimiz uefayı havaya kaldıran kadronun futbolcusu bunu yapıyor.Ne diyelim pes!!!

sembolist dedi ki...

Bu o.ç H.Ünsala yönetim jübile yaparsa yemin ederim Polatın en büyük düşmanı ben olurum..
Hakan picinin yazsını okuduktan sonra,yanlışlıkla 'selçuk yulanın' yada 'necati bilgiçin' yazsını okuduğumu sandım tekrar baktım.. Böyle bir yazı yazmak resmen tüm Sivası ve diğer anadolu taraftarlarnı galatasaraya karşı tetiklemektir.. Bir insan nasıl böyle bir şey yapar.. İnanamyorum...
2. Yarıda deplasmnalarda başta Lincoln olmak üzere tüm futbolcularımızı Allah tekmeden,darptan ve dayaktan korusun... Bu şerefsiz eski futbolcuların Allah belalarını versin..

jose dedi ki...

Bu adamın geldıgınde ne yapacagı hakkında kesın net bır fıkıre sahıp olamadıgım ıcın yorum yapamıyorum.

Mario Jardel dedi ki...

Bence webaslan.com'da yüzde 36'lık mehmet yıldız gelmesin oyunun çıkması bile taraftarın bu konuda ne kadar kararsız olduğunun göstergesi. Tamam burada herkes oy kullanıyor fenerlisi, beşiktaşlısı da giriyor ama ne kadar başka takımların taraftarı oy kullansa da bu oyların yüzde 36'ya varması onların oyuyla zor bir iş.. Bence taraftarın bu derece kararsız olmasındaki en büyük sebep verilen oyuncular ve paralar.. Hepsini birden hesap edersek adama ödenecek bonservis nerdeyse milan baros'tan fazla ediyordu.. Birde takasta kullanılmak istenen futbolcular arasında ümit karan'ın da adı geçmesi taraftarı bu konuda geri adım attırıyordu.. Belki daha cüzi bi rakam verilse olabilirdi ama verilen miktar hakikaten çok büyüktü. Hayırlısı olsun..