12 Oca 2024

İLK YARININ ANATOMİSİ ve ŞAMPİYONLUK için NE YAPMALI;

Ne Yapmalı'yı bir kere daha okumalı, ya da buyurun çocuklar ders başladı.

19 maç izledik, yeterli done elimizde mevcut başlıyoruz. Puan kaybettiğimiz 4 maçımızı da kazanıp tulum çıkarabilirdik, Fener maçı en kötü oynadığımız maçtı, 2 penaltı verilmedi, kalecimize top gelmedi. Bu demektir ki mevcut oyunumuzu beğenmesek bile uzak ara Şampiyon olmamıza yeter.

Rakibin 1.1 maçını izledim, 1 bizim maçta, 0.1 10 dakika kadar da biri haber verdi Kuzey ülke takımına 4-1 mağlup, maymuna çeviriyorlar dediler, açtım o maçta. Farklı kazanıyorlar, maçlarını hiç seyretmediğim halde tamamını izledim, Polislik bir durum var, 3 takım hariç hiç biri yenmeye oynamıyor, maçın başında bir an evvel fark yiyip rahatlıyor, 3 gün aralı iki Konya maçı bile İnterpollük. İlk yarının en kısa metrajlı filmi.

Deniz anası gibi pelte futbolu oynayıp yenilen takımların Fenerli olmayan taraftarı aptal değil, Delikanlı iseniz verimini aldığınız sağıp, samanını, yalını verdiğiniz Konya Hocasını Konya'da bir maça çıkarip öyle kovsaydınız. Hiç bir takımın başında Gala çıkışlı biri yok, İş takım vermiyorlar, diyorlar ki Terim'i niye sevmiyorsun, nefret ediyorum. Ne işin var Panatinaykos'ta, geçsene Adana'nın başına bari bir tane daha Fenere yatmayacak takım görelim. Böyle eldi ama böyle gitmez, gitmeyecek, kalan 19 maçın 4 ünü ıkına sıkına tek farklı kazanmışsak Mayıs geçmiş olsun. Ama öyle olmayacak, testi kırılmadan suya göndereceğimiz çocuğa tokadı atıyoruz.

Okan Buruk İngiltere, Fransa liginde olsa çok daha kolay Şampiyon olur. Kimle oynayacaksa yapıyor kurgusunu çalışmasını taktiği belirliyor ilk 11, maça çıkıyor, a bir bakmış ki oynadığı takım her hafta aynı. Her hafta otobüs Garajı, 2 puan kaybettirmeye çıkmış, 1 gol atsan bile tınmıyor, hakeme güveniyor dikkat edin maça tutunuyor 75 de 3 oyuncu birden oyuna sokuyor, sen dünya çapında oyuncularla 2. yi bulamamışsın sinirler alt üst, her an bir kaza golü riski, taraftarın bağıramıyor, kaç maçı böyle alacaksın.

Biz Mayıs'a bırakmayız naralarıyla 24. Şampiyonluğun kitabını yazıyorsak laf değil, hamaset değil, Büyük GALA taraftarının tribünden gelen gücüne güveniyoruz, kavgayı kazanacağız. Peki Nasıl? GALA başındaki karar vericilerin alması gereken 2 radikal karar var 1- Maçlarımızı yabancı hakem heyeti yönetecek. Mevzuat uygun değilse, 2- Savcılığa müracaat edip, Bütün futbol enstrümanlarını açıktan teknik takibe aldıracak, buda mı mümkün değil, susacak, bizi izleyecek, bir yılda kral olmadık, 1000 yılda tahttan inmeyiz. Neler gördük, bunlar tatbikat bile değil.

A- Derhal saha içi kaptanlığı Muslera'dan alınıp, Abdülkerim'e verilecek, itiraz mekanizması devreye girecek, emin olunan pozisyonda top taca atılıp mutlaka inceletilecek. Hakem olsam Gala kalesine kendim gol atarım, 1 metre önünde elle çeliyorlar bir kişi bile penaltı diye bağırmıyor, İcardi'yi hastanelik ettiler kendisi bile şikayetçi olmadı. Muslera itiraza gitse sarı kartla sindiriliyor.

B- Okan Buruk oyuncu değiştirmeyi bilmiyor, devre biterken bütün yedek oyuncular ekipmanları hazır ısınmaya çıkacak hepsi 1 dakika içinde oyuna girecek şekilde hazır tutulacak, en az 3 ü ikinci devre başlarında oyuna girmiş olacak. Diğer değişiklikler için de futbolcu hazır olacak, karar verildiğinde top bizdeyse taca atılacak, yarım dakika içinde sahada olacak. Kadraj NDombeleyi gösterdi, kronometre tuttum, girişi 10 dakikayı buldu, akıl alır şey değil. Oyuncu değişikliğinde geç kalındı diye gol yeme yok artık.

C- ilk 5 dakikada rakibin havuz takımı klasik taktiğinde olduğu anlaşılıyor, Hocanın planı hazır olacak, devreye sokacak. Sanki 2-0 yeniksin son 30 dakikaya girdin futbolu oynayacak. Sivas'ta golü yedi 4 dakikada 4 pozisyona girdi. Küçük, oynamayan takımın işini ilk 30 dakikada bitirebilecek taktiğin yoksa hiç zorlama.

Bu 3 madde uygulanmaz ise bile Mayıs'ta bayrağı asacağız, ne var ki siz aramızda olmazsınız. Hep beraber, omuz omuzayız diyorsanız son çağrıdır, daha yolun yarısı var, en kötü ihtimalle 1 puan öndeyiz, SALDIR GALATASARAY

Hiç yorum yok: