15 Kas 2022

13 Maç Sonrası Ahval ve Şerait

 

En güvendikleri takımların gücü bizi Dünya Kupası aralığı öncesi sistem dışına atmaya yetmedi. Parası büyük beyni küçük Oligarklar BJK'ye Başakşehir'e  puan kaybı ardından kaos öngörmüşlerdi. Çotanakların pususunda düştüler. Söylemiştik, daha piyasaya sürmediğimiz cevherlerimiz var. Barça ilk 11’i görmüş Yusuf’un neler yapabileceğini görmedik, Koskoca Dünya kupası ellemiş Mata gün sayıyor, Kerem’den beklenen patlama, Yunus Akgün’den neden beklenmesin. Hatta unuttuğumuz Seferoviç bakalım nasıl dönecek.

Mecbur yerli kuralı 3 yerine 2 olsa Van Aanholt sol bek oynayacak. Önümüzdeki maç Muslera cezalı, bakarsın yerli kalecili bam başka bir Gala ortaya çıkacak.

Biz boş durmayalım, su uyur düşman uyumaz. Geldiğimiz nokta attığımız gol, topladığımız puan hak ettiğimiz puan mı? Daha iyisini ummak, geleceğe güvenle bakmak için donelerimiz var mı?

Röntgeni incelediğimizde futbolun gerçeklerinin sayılara dökümü, 13 maç itibarıyla rakibe (rakiplere değil) oranla çok önde. Lig tarihi boyunca Fenerle 16 kere kapışmışız. 12 defa biz kazanmışız, Winner- Dünyanın en büyük ikincisi. Fenerin kazandığı 4 şampiyonluktan birinde de şike cezası nedeniyle Şampiyonlar ligine biz gitmişiz. 17. Kavgayı da biz kazanacağız.

Göstergelerin tabelaya yansıması


En önemli data gol beklentisi datasıdır. 2.62 ile en öndeyiz. Gerçeğe yansıyan her ne kadar son maç ortalamayı yükseltse de atılan çok az. Beceriksizlikle açıklayamayız, 13 top direkten dönmüş, son maç hariç her kaleci hayatının topunu oynamış. Randomun doğru veriye oturacağı bariz belliydi. Yeter ki oyun umut versindi

Oyunun taraftar açısından tatmininin belgesi maça gelen taraftar sayısında zapta geçirilmişti, 45.000 kişiyle oynamışız, geçen yılın ilk 5 maçıyla kıyaslandığında Gala şovunda taraftar lehine büyük bir gelişme olduğu açık. 

Koşu mesafesinde çok gerideyiz, belki de bilerek fazla koşmuyoruz, az enerjiyle gol pozisyonuna giriyorsak neden şikayetçi olalım ki.  Son maç 118,2 km koştuğumuza göre demek ki gerekirse biz de koşarız. Üstelik 2 maç çok uzun süre eksik oynadık. Muhtemelen bu datada da çok geride kalmazdık. Her ne kadar 3. bölgede başarılı dripling metriğinde 7.54ile Fener’in hemen ardındaysak da şutla sonuçlandırmada 16.69 ile uzak ara ile öndeyiz.

Takım ligin en fazla korner kullanan takımı, henüz hiç gol gelmedi, ortalama bu faktörde de oturacak, bu arada kimse saymıyor, 4. Defa kendi kalelerine gol attırdık. Rakibin yok, demem o ki, maksat iyi oyun, kötü oynayarak bala kısmete maç kazanırsın, tur atlarsın, ama uzun koşuyu, ligi kazanmanın tek yolu oyun ritmidir.

 Hücum presle kapılan toplarda, rakip sahada ilk topa basmada, kaybedilen topu kapma kotası olan 10 saniyede tekrar topa sahip olmada çok öndeyiz. Vamos Bien(iyi gidiyoruz)

Okan Hoca yaptırdığı 10 takım presinden 6’sında başarılı olmuş, maç başına 5-6 kere yapıldığını düşünürsek gol için tabela için çok sayıda varyasyona sahibiz. Son dakikalarda gelen goller ispat niteliğinde, her yolu deniyoruz.

 Pas analizine geliyoruz, Başarılı kilit pas ortalaması 6.62, 3. Bölgeye yapılan isabetli pas 125.4 ceza sahasına isabetli pas (orta değil) 18.46 ile ilk sırayı alarak turnuvayı domine etmişiz. Metriğin kahramanı Bahtsız Sergio Olivera Usta

Kazanılan ikili mücadelelerde boyu kısa denilen takım ilk 5 de çıkmış. Boyda hüner olsa kavakta hıyar olurdu. Takımın en kısa boylusu Thor resmen çiğ et yemiş, Sadede gelelim, lig 2.liğini asla kâfi görmüyoruz, bizim 2.liklerle işimiz olmaz. Rakamlar, seyrettiğimiz, keyif aldığımız oyunu oynatan Okan Buruk’un Okanballla doğru yolda olduğunu teyit ediyor.

Güney Amerika Pampalarından, Akdeniz makilerine 23. Şampiyon Cim Bom yazdıracağız.

 

Hiç yorum yok: