14 Ağu 2022

23 Yolu 2; GALA 0-1 Giresunspor


Hafta içi transfer coşkusu vardı, Erden Timur'u konuştuk, çoğumuz hakkındaki peşin hükmümüzü değiştirdik. Bir sosyal medya hesabı Lakap takalım diye kampanya başlattı, bizde Aslan lakabıyla anılırdı. REGULUS dedim ben, Aslan Takım yıldızının en parlağı, 10 numarası, kaptanı, Yüce Gala Gök'ü. Parlayadursun.

Lağım fareleri bu sezon çok erken kuşandı. Endişeleri büyük, hiç bir korkuya benzemez GALA düştüğü gibi kalkar şampiyon olur korkusu. Küme düşmekten zor kurtulmuş yaralı Aslan'a sataşmalar dört bir yandan. Ya çok yakınlarında bir delik var, ya da güvendikleri köpekler çok sıkı örgütlendiler. Tarih bizi çağırıyor, yaşayan en vahşi yaratık, yaralı Aslan'dır. Gömdük diye hokkabazlık yaparsın, bir bakarsın tabutunu taşıyor.

Uzun yıllardır ilk defa görüyorum, futbola lanet ettiren rezil bir sezonun ardından, tam kapasite ilk maça çıkıldı. Son üç sezon küçük takım şampiyonlukları, her takımın taraftarında bir tetiklemeye neden oldu. Diğer küçük takım taraftarları, bizde olabiliriz, büyükler de yeter artık verdiğimiz avans diye tribünleri doldurdu. Bu sezon seyirci rekoru bekliyorum.

Bizim taraftara söyleyecek lafım var. Daha doğrusu seyircimize. Büyük Gala Tribün taraftarı beyaz atlarına binip gittiler. Ekonomide bir deyim vardır, kötü para iyi parayı kovar, kötü taraftar da bizi kovdu. Artık tribünler gaspçı, karaborsacı, gerici, ırkçı çapulculara kaldı. Bir futbol takımın, bizim, en önemli faktörümüz, ne yazık ki artık taraftar yerine adam tutan, veya tutmayan cahillerin tekeline terkedilmiş. 

Maç 0-0 morg marşı söyletiyorlar, ölüm varmış korku varmış, herkes gider, bunlar kalırmış. Bir kaza golü yedin, 15-20 dakika var, yeni gelen Seferağa amigoluk yapıyor, ortayı yapan Kazo, bağırın diye yalvarıyor. Taraftarlığın kitabını yazmışım, ciğerlerini biliyorum, 2. golü yesek diye totem yaptılar, İmparator diye bağırtacaklardı. Laf değil söylediğim, yaşadık, Lucescu'nun geldiği sezon Osman Hattat çapulcuyu kovmuştu. Otobandan bağırdılar, 5 maç dayanamadılar. 

Takıma ne kadar güveniyorsam, taraftara o kadar güvenmiyorum. Yol kazası değilse bu yenilgi, arkası gelecekse 2023 ü göstermezler. Biz demedik mi demeyeceğim sevmem. Okan Buruk usta nalbant olmak için Aslan'ı nallamayı düşünüyorsa, bizim sabrımız falan yoktur, biri kulağına söylesin. Fatih Terim'i yemişiz, Okan Buruk'u çiğnemeden yutarız. 

Maça gelelim mi? yapılan transferlerin hiç birini tanımıyorum, Mertens dahil hiç birinin adını bile duymadım. taraf olmadığım maçı izlemem cahil kaldım. Geçmişi nasılmış diye vikipedyaya bile bakmam. Kutsal Gala forması içinde ne yapıyorlar ilk maçlarına dikkatle bakarım. Serbest vuruşçumuz yoktu,  Sergio'nun topu üst direkte patladı, maçtaki oyununu etkiledi belki de. Çok çabuk düşüyor, bu yüzden biz Eboue'yi, Burak'ı kovduk, aman dikkat.

Kerem en kötü maçını oynadı. Ona da iş kazası veriyoruz. Eğer şımarıklıksa biz neler gördük. Surat devamlı sinirli, üzgün. Gol sevincinde bile içinden sanki birine küfür ede ede koşuyor. Yoksa takıma acil en donanımlı bir mental müdürü atansın. Sanki Yunus'un dönüşüne pek memnun olmamış gibi. Ters dönüp vurduğu topun girmediğine sevindim, vardan dönerdi, şebeke geri döner o golü ödemezdi.

Şebeke demişken söylemesek olmaz, kötü oynadığımız zaman verilmeyen penaltıları ihmal ediyoruz, iyi oynayıp kazanınca da hakemi de yendik diyoruz, veya pozisyonu bile konuşmuyoruz. 2 penaltımız verilmedi. Esas bu maçtan sonra kıyameti koparmalıyız. 

Muslera sezona en iyi başlayan oyuncumuz. Maçın adamıydı bana göre, sıfır pas hatasıyla oynadı, bir ara Popescu kaleye geçmiş sandım. Hakkında iyi konuşurken yazarsak mantıklı olur. Kaleye Okan geçmeli, çok yabancımız var, hemen hemen hepsi de yeni geldi. mecbur 2 kişi hariç takım sezona yabancıyla başlamalı, maçlar oynandıkça elemeye geçilmeli. Sen eşek yükü para öde, sonra Akbaba'yı, Apo'yu, Yunus'u kesebilmeleri için yenilmeyi, geride kalmayı bekleyelim.

Oyun alıştığımız kadar kötü değil, pozisyon vermediğimiz, 2 penaltının çalınmadığı 3-4 gol pozisyonunun harcandığı maçı kendi kalemize attığımız golle kaybettik. Kalan maçları kazandığımız zaman şampiyonluk bizimse sorun yok. Yakın geleceğe, muhtemelen Ümraniye maçına çıkılabilecek en iyi 11 le çıkılır.

Galatasaraylının kanaması Fenerin oynayacağı ilk maçın  son düdüğünde durur.

Yolumuz 23 yoludur, olanca içtenliğimle inanıyorum. 


23 yolu 2 yıldız tablosu; Muslera 6( topla çok buluştu paslarda tam isabet, taca, rakibe şişirme yok) - Boey 2, Nelsson 3( alıcısı varsa gönderin ), Apo 1(ayak tenisi antrenmanını bile iyi yapmamış, kale önünde 2 metreden golü atamadı) , Vaan 1( Kazo oynar)- Miço 6(adamım), Sergio 3 ( serbest vuruş girmeyince düştü) Sefer 3, Yunus 5, Kerem 1( en kötü maçını izledik) girenler etkisizdi,

Okan Buruk 2, ilk yarı atamayınca taraftardan korktu panikledi. Gomisi erken, Mertens'i geç soktu. Ayak tenisi, çürük lastiği çekmece oynamayan Boey, Miço ilk iki maçın en iyisi.

Maç Kasabı; Sergen

Maç Pansiyon Ödülü; Emre Akbaba, 2 defa penaltı yapıldı, vah demedi, itiraz sıfır, vur yumruğu ekmeğini al.


Hiç yorum yok: