2 May 2022

TorrEND Amigo

Geçici, kalıcı, çöp, çaylak, efsane, İmparator 82 hoca dan sonra tanıdık seni.  Bildiğimiz tek şey şu an cari dünyanın en büyük Hocasının yanında Dünya'nın en büyük 3 takımında senelerce maça, antrenmana çıktığın geçmişindi. Buna güvenerek, takımın en fazla çıkan hocasının kovulmasına, ve Florya'da antrenmana çıkışına alkış tutmuş, şu ana kadar ölümüne savunmuştuk. 83. nün bokunu eşeledik, boncuk aradık, daha önce görmediğimiz neler sunacaktın bize?

Futbolculuğun yok, olsa tanırdık. Önemli değil, Morinho'da futbolcu değildi. Her Büyük hoca çırağı gibi, ben kalfa oldum zannıyla Amerika'ya oradan Brezilya'ya uzanmışsın. Çalıştırdığın takımları duymadık, nasıl futbol oynadıkları da bizi bağlamaz. Amerika'da futbol bildiğimiz kadarıyla yok dan biraz iyi.

Acemi nalbant, ustalığa Kürdün eşeğini nallaya nallaya geçermiş. 60 yaşında kalfalıktan ustalığa geçmek için Türk'ün en büyük takımını nallamaya gelmişsen Dünya'nın en şanssız hocası sensin. Vakit tamam, Hocam, yedi yerden yara aldık, kalan 3 maçla, atılacak bir kaç golle yapacağın pansumanla iyileşecek gibi değil.

Yaralı Aslan nasıl iyileşirim derdine düşmez, öcünü nasıl alacağının planını yapar. Büyük ölçüde içeriden vurulduk, kendi virüsümüzü kendimize bulaştırıp virüsle pusuya düştük. Bu sabahtan itibaren ilk işimiz, sebep olanları ifşa etmek, hesabını sormaktır. Ant olsun ki soracağız Hocam, umarım sana sıra gelmeden uçağa yetişip kaçmak için zamanın kalır. 

Ayda bilmem kaç  yüz bin yuro maaşın var, Nelsson'u 2 metre daha sıçratmak, Halil'in baldırına yay takmak, Taylan'ı 15 km koşturmak, Morutan'ın kıçına motor takmak, Berkan'a beyin ameliyatı yapmak için gelmediğine göre ne hünerin var diye maçları mikroskopla, dürbünle, teleskopla izlemeye başladık. 

İnsan üstü bir yeteneğin yok yani, uzmanlık alanın Teknik Direktörlükse, umumi manzara şu şekildeydi.

Mishels olamazdın, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Sizin tika takalarında miadı doldu. Catenoccio yu ben buldum desen yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, W şeklinde savunma M şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değildin yani, 83. Galatasaray Hocası.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı büyük testisli hocalarından Moreira'ya benzer miydin acaba ? Keşke olsaydın, ilk maçlarda cortladın. Ulusları savaş zamanlarında bile futbola sevdalı yapan büyük hocalar uçurtmalara binip gittiler. 

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinamo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal bir taktiğin var mı diye beyhude bekledik, yok hükmünü verdik.

Futbol Takımı Hocalarının daimi en büyük hocası Langırtı İcat eden Alajendro Finisterre(bakınız mahalletakimi.blogspot.com etiketi) olabilseydin keşke. Savunma milinde 2, orta saha miline 5, hücum miline 3 futbolcu bağlayabilseydin, bir kaç gol daha yiyip, daha fazlasını atmaya cesaret edebilseydin. Yani ciğer, Büyük takım hocası ciğeri değil.

Varsa ki vardır, bildiğin oyun taktiğini sahaya sürmeye kalktıysan geçmiş olsun Hocam. Kimseden duymadıysan bizden duy, bizde futbol çim sahalarda değil, lağımda oynanıyor, Yani bildiğin sökmez, sökmedi. Sökse senden önce en kralları geldi bu ülkeye. Koskoca Reykart'ların, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'lerin götüne teneke bağlayıp gönderdik. Bari onurunu kurtar, ilk Madrid uçağına at kendini. Sana paslı teneke hazırladık. 

Umarım haberin vardır, Galatasaray'ımıza Monşer Hocalar, bağırmayan, sarı kart görmeyen, küfür etmeyen, yardımcılarıyla konuşan Hocalar uymaz. DNA larımız  kaldırmaz, biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için bir Hoca'ya ihtiyacı bile yok. Formayı sahaya atsan, en kötü lig sonunu 3. bitiriyorsun. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani. Sen oynattığına göre sebebini bulup raconu kesmek, infazı yapmak Büyük Gala Taraftarının ilk görevidir.

Sessiz sedasız gelmiştin, kovulma sırası gelen 83. Galatasaray Hocası, Bizde saygı mecbur, sevgi özgürdür. Seni unutmayacağız, tipin, kıyafetin, kirli sakalın bile bize ters. 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende fanatikleşip tribünlerde hançere parçalayamadı. Kısaca oyun bitti hocam, jeton da kalmadı elimizde, kaybettik. 

Yolun ve bahtın açık olsun, adios  Amigo

Hiç yorum yok: