16 Eki 2021

Testi Kırılmadan; Konyaspor Maçı

 

1- Rize maçı maç olarak kalsa en kolay maçtı, ne öngörmüşsek o karşımıza çıktı, az daha testiyi devirip dönüyorduk. Karşımıza puan kaybederse Dünyanın sonu geleceğine inandırılmış bir takım, ve puan kaybettirmezse kağıt toplayıcı olacağı tehditi altındaki bir hakem heyeti vardı. Öcü'nün insanlık dışı direnişiyle attırdığı gol 10 dakika önce olsa saymazlardı. O golü sayamayacak heyette Rasputin gibi 3 testisli biri lazımdı, o testis heyette hiç kimse de yoktu. 

2- Babel belki de hayatının topunu oynadı. Umarım Terim farkına varmamıştır. Büyük futbolcular 3 biçimde ölür. a) Hagi gibi son maçını oynar, omuzlarda göz yaşlarıyla uğurlanır. b) Falcao gibi 30 bin kişi karşılar, götüne teneke bağlanır nereye gittiği bile belli olmaz. c) senede 5-6 maçlık barutu kalmıştır, sürüne sürüne idare eder, 7. maça çıkarırsan mezarını kazar. Babel c şıkkı büyük futbolcu, Feghouli de öyle. Bu adamlar bu sezon en fazla 5 er maça çıkacak, o maçta da unutulmaz futbollarını oynayıp maçı alacaklar. Babel birini oynadı, nadasa alalım, 2. defa oynayacağı maçı isabet ettirmeye bakalım.

3- Rize maçından alınacak çok ders vardı, Teknik açıdan bizim yapabileceğimiz bir şey yok oynanmış maça. Oynanan diğer maçlara baktığımızda oluşan puan farkının oyundan kaynaklanmadığını net görebiliyoruz. Liderle aramızda(Trabzon'u kastetmiyorum) oluşan puan farkı, korner, serbest vuruş golleriyle, hakem toleransı farkıdır.  Bu arada Beşiktaş yenilmiş, taraf olmadığım maçı izlemem, Vida'nın penaltı istediği pozisyonu gördüm,  adam haklı isyanında. Daha önce defalarca almış, kendisi defalarca yapmış verilmemiş. 

Bizim kullanıcılar kötü kullanıyor, veya kafa vurucular vuramıyor değil hadise. Hazır ol vaziyetinde sıfır ilk hızla sıçrayacaksın. Birisi sana değse bile faul. Örnek Çika aynı kornerleri bize karşı kullansa şimdiye kadar en az 5i gol olmuştu. Ne yapmalıya döneceğiz, biraz  Milli maç arası verelim.

Kerem öksüz evlat, Cengiz dersine iyi çalışmış, Norveç maçında Burak'a pas veriyorum zannıyla bir baktı Kerem'e vermiş. Gole sevinmedi bile. Kerem'e gol attırmamak için az daha fişimizi 2 maç kala çekiyordu. Kuntz erken uyandı, Şenol Güneş'e demek söylediler, o yüzden oynatmıyordu. Cengiz'le, Burak'la, Caner'le, Merih'le oynayacaksan Kerem'i oynatmayacaksın. Verim alamazsın.

4- Stat adımız değişti, görüşümüzü söylemesek olmaz. 20 yıl kaybımız var. Cem Uzan sürgüne gönderilmeseydi, şimdi Mecidiyeköy'de 100.000 kişilik Ali Sami Yen Berke, en az 3 Şampiyon Kulüpler kupalı Galatasaray'ımız vardı. Messi'ler, Ronaldo'lar, Neymar'ları seyrediyorduk.

Yüksek ulusal Burjuva taraftar şirketi, ana sponsor oldu, alınacak para umurumda bile değil, futboldan anlamayan, gerici yobaz ortaçağ kafası bir Arap 5 misli para ödese basardım küfrü. Yaşasın Ali Sami Yen NEF Arena Cehennemi.

5- Bir kaç gün önce bir tweet gördüm, taraftarın biri Çika'yı görmüş, eli ayağı titriyormuş. Taraftar profili ne kadar düşmüş çok üzüldüm. Sene 99 Ailece Bükreş'e gidiyoruz, Popescu aynı uçakta, bizim oğlana git konuş imza iste dedim. Ben koskoca Gala taraftarıyım, o kim de imza isteyeceğim, gelsin o benden istesin demişti, 11 yaşındaydı. Şampiyonlar Ligi maçlarında deplasmanda topuna iddiaya girer beraberliği verirdi. 2-2 lik Juve maçında kaybetmişti. Demek şimdiki taraftar Hagi'yi görse aklını oynatacak. Biz bu adamlarla mübarek formayı bile giymiştik!


Bu vesileyle biraz Büyük Takım taraftarlığını açalım. Büyük takım taraftarı kalecisinin kurtardığı golle övünmez, işin ucunda kupa, eleme falan yoksa son saniyede bile atsa beraberlik golüne sevinmez. Büyük takım taraftarı doymaz, 3 gol atan golcüsü 4. golü kaçırırsa küfür eder. Tribündeyiz Jardel'in ilk maçı 6. golü attı, kendisinin 5. golüydü. Bir gol kaçırdı ki Lukunku atardı, ne biçim homurdanmıştık. 

6- Ne yapmalı? ya katkı yapmaya çalışacağız. Galatasaray her maçı bir kişi eksik oynuyor. Açalım. Sahaya sürülen 12, 13, futbolcularımıza bakalım. En azından 13 kişiyi, başta Fener olmak üzere 13 takıma dağıtalım, soruyu sormuyorum hepsi ilk 11 oynar. Bizde mutlak 1, 2, si oynayamıyor. İlk 11 yapıldığında mutlaka birinin ikisinin hakkı yeniyor. Ben bu maçtan itibaren yedeksiz bir Gala ilk 11 i çıkarmaya çalışacağım.

Marcao'yu var kabul ediyorum, bu maçta yerine kim oynayacaksa bir sonraki maç olmayacak. Bilinen aksine 1- Muslera demeyeceğim, sondan başlayacağım.  Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük forveti 62 Dünya kupası Brezilya'sı, Didi, Vava, Pele, Zagolla, Garinga 5 lisiydi. Ben olsam denerim, hepsi hak ediyor, hatta BJK maçını da garanti ederim aynı 5liye. 

Morutan, Öcü, Mohammed, Halil, Kerem  ilk 11 çıkarım- Ölüm forveti tamam. Uruguay savunmasına bu arada teşekkür ediyorum, Muslera'ya çok büyük antrene vermişler. 2 maçta 7 tane yemiş, özetlere baktım 15 tane kurtarmış, hadi madem ki Dünya kupaları nostaljisi yapıyoruz devam edelim. 74 Zaire Ulusal Takım kalecisi Tibukandu'yu minnetle analım. Yugoslavya maçı 9-0 bitmişti, maç Zaire 6 pasında oynandı, kurtardığı en az 20 gol daha vardı. Muslera 2 maçta 7 defa abdest almış, o abdestle bu sezon çok namaz kılar. Kale güvende elde var 6.,,,

Berkan(bu maç istisna) Çika; 2 insan yiyici, 6-8 numaralı formalar, toplam en az 26 km koşacak. Maçına göre Taylan illaki 60 da birinin yerine girecek, formayı koşturacak. Kaldı 3 kontenjan. 2 Savaş Beki, görünen o ki bunlar Nellson, Marcao olacak. Zurnanın son deliğine parmağı tıkıyorum, bakalım ses nasıl çıkacak. İki saldırı bekinden antrenmanda kim öne çıktıysa o ilk 11 başlayacak; Bitmedi. Diyelim ki Paşa başladı, mesaisinin büyük bölümünü rakip yarı sahada geçirecek, ilk değişiklik sağ kanatta yapılacak. Kötü oynuyorlar diye değil, bilakis iyi oynadıkları varsayımıyla değiştiriyoruz.

 Ekürisi Morutan'la beraber çıkıp, Vaan,( Barış, Ömer, Arda, Emre Kılınç kim sağsa) birlikte oyuna giriyorlar. Eğer Vaan ilk 11 başlamışsa bu sefer tam tersi, Vaan-Kerem çıkacak, yerlerine Paşa( Fegholi, Kılınç, Babel kşm sağsa) oyuna girecek. 

Kağıt üzerinde top bizdeyken 3-2-5 Langırt dizilişi, top rakipteyken, Öcü hariç 5311 

Şablon budur yedek oyuncu yoktur, takım her maç tam kadro sahadadır. Sizden ricam dizilişi bir kere daha okuyup yorum yapmanız.

İş forma adaletine kalsa Ömer Bayram oynaması lazım. 3 numaralı saldırı baki forması Şampiyon olduğumuz senenin en iyi futbolcusunun olmalı. Yaptığı ortalar Çika'nın ortalarından kötü değil, golcü asistçiyi ya rezil ya vezir ediyor. Bu arada Vaan'da benim saldırı beki algoritmalarına uyuyor, geziyor, gezen tavuğun yumurtası pahalı olur. Bir gole bir asiste bakar. Eğer Paşa'da sıkıntı varsa Alpaslan'da yedek kulübesi pas pasçısı olarak futbolcu değil.    

7- Konyaspor bu sezon seyrettiğim takımlar içinde en iyi futbol oynayan takım. Özellikle Serdar Gürler, Milli Takım futbolculuğunu sonuna kadar hak etti. Mutlaka son iki maçın kadrosuna alınacak. Üstelik hasta Galatasaraylı olduğunu da öğrendik. Bu demek oluyor ki kapağı Florya'ya atabilmenin yolu, hayatının topunu Galatasaray'a karşı oynamaktır. Gözüm üzerinde olacak, futbolcu küçümsenmeden özel önlem alınmalı.

8- Algoritma belli, 450 pası geçmeyeceksin, stoperler kendi arasında 20 den fazla pas yapmayacak, 6-8 numaralı formalar belirlenen mesafeyi koşacak, saldırı bekleri oyunu rakip sahada oynayacak, ilk yarıyı sarı kartsız atlatacaksın, taçları kendi adamına atacaksın, maçı hakeme bırakmayacaksın.

Haydi çocuklar, gazanız mübarek olsun.

Hiç yorum yok: