19 Kas 2015

Kovulma Sırası Senin; 72. Galatasaray Hocası


Biz düşen bok eşelemek, 71. canımızı çok acıttı, kovduk bakalım 72.nin bokundaki boncuklar işe yarar mı? i?

Kısa künyesinde, muhakkak yazacak, şu takımlarda oynamış, bu takımlar da kupalar kazanmış, Bizim Şebeke Lirasıyla şu kadar para gelirken, bu kadar da kovduğumuz zaman ödenecek diye borsaya bildirilecek. Galatasaray muhasebecisi dün geceden itibaren fazla mesaiye başladı. 72. nin maliyetinde kullanılacak, küçük bir muz cumhuriyeti merkez bankası yekunu  parayı saymak için yardımcı bile almıştır.

Ne iş yapacak çıktığı her maç için en az 100.000 bin yuro kemiksiz indiregandiyi hak etmek için? Bu Cumartesi Taffarel ne yapacaksa, aynısını Atletico Madrid maçında yapacak. Ha, ben yanılır mıyım, elbette. Bakarsın Muslera'yı ön libero oynatır, Sneijder'i kaleye geçirir. Yasin'in kıçına motor takar. Hakan'ın baldırına yay takar, belki de Umut Bulut'a beyin ameliyatı bile yapar, göreceğiz.

İnsan üstü bir yeteneği yok yani, uzmanlık alanı Teknik Direktörlükse, deşelemeye önce ben başlayayım.

Mishels olamaz, total futbol icat edildi, patenti kapıldı. Catenoccio yu ben buldum dese yalan, Hereria'dır mucidi. Bir zamanlar WM sistemi vardı, M şeklinde savunma W şeklindeki hücum hattının oluşturduğu sistemin yaratıcısı unutulmaz Arsenal'in unutulmaz Teknik Direktörü Herbert Chepman'da değil, 72. Galatasaray Hocası.

62 Brezilyasını sahaya Didi, Vava, Pele, Garrincha, Zagolla ölüm forvetiyle çıkartan, Dünya'nın sayılı büyük testisli hocalarından Moreira'ya benzer mi? O da değildir, Ulusları savaş zamanlarında bile futbola sevdalı yapan büyük hocalar uçurtmalara binip gittiler. 

Çok şey mi istiyoruz, Labonowski'nin top Dinemo Kiev'deyken, 1-8-1, top rakipteyken 0-10-0 taktiğiyle oynatıp, rakibi orta sahada boğacak gibi özgün, Rudakov'u Dünyanın en gereksiz kalecisi yapan, orijinal bir taktiği var mıdır?

Yok diyorsanız, bu yazacaklarımı not edin, 72. Hoca ile alakası yok, bir tez ortaya koyuyorum. Morinho'da gelse aynı şeyleri yazacaktım. Eğer 2.5 sene takımın başında kalsın, ben bu yazıyı yazdığım bilgisayarı çatır çatır yerim. Ne olacak 4 değil de 3 mü yiyecek. Atletico maçının İddia oranı 1.15 olan bir takımız biz. Alberto Aynştayn'ı Mardin'in Mazıdağı ilçesinin lise Fizik hocası yapmak gibi bir şey olur Dünya'nın sayılı Hocalarından birini getirmek.

Bizim ligimiz çim sahalarda değil, bok içinde oynanıyor. Spor bakanı, stadlara giremiyor, Federasyon Başkanı yönettiği takımda ibra edilememiş hırsız bir embesil. Başkanlar şikeden hapis yattı, deplasman otobüsünden daha fazla polis otobüsüne binen futbolcular var. Tribünleri çeteler idare ediyor, hiç bir maç yüzde yüz temiz değil. Taktik, teknik sökmez, sökse koskoca Reykart'lar, Dünya Kupası kazanmış Del Boske'ler, Aragones'ler, Low'lar, Hidink'ler kovulmaz. Başka bir şeye ihtiyaç var, sistem bozuk, spor medyası taraflı, iktidar futbola müdahale ediyor, hakemler maçın sonucunu değiştirebiliyor. Maç bittiğinde hiç kimse sonuca razı değil, Şampiyonlukların sayısı bile belli değil. Galatasaray'da bu sistemin bir parçası, sistemsizlikten biz de yararlanıyoruz. En azından rahatsız değiliz. En yakın rakibimiz şike yapmış, ceza almış, yaptırıma yanaşmıyor, bu ortamda hangi maç için, hangi spor için Dünya'nın parasına, Dünya'nın sayılı hocalarından biri sayılan birini getirebilirsin, getirsen ne olacak?

Hele ki bizim özelimiz, Galatasaray'ımıza Monşer Hocalar hiç uymaz. DNA.mız kaldırmaz, biz his takımıyız, taktikten önce isyan gelir. Galatasaray'ın Türkiye'deki langırt liginde Şampiyon olması için bir Hoca'ya ihtiyacı bile yok. Formayı sahaya atsan, en kötü en son oynayıp 4 yediğimiz maç gibi oynarız. Galatasaray'ın kötü oynaması, yenilmesi, Şampiyon olamaması için bir büyük Hoca hamlesi gerekebilir belki. İstesen de kötü oynatamazsın yani.

Pislikle mücadele edebilecek mi, yarın Galatasaray satırla doğrandığında verdiği taktiklerin bir işe yaramadığını gördüğünde ne yapacak? İşler kötü gittiğinde, Galatasaray yenildiğinde Büyük Galatasaray Taraftarı, 72.nin  omuzuna yaslanıp ağlayabilir mi? 

Hoş geldin 72. Galatasaray Hocası, Bizde saygı mecbur, sevgi özgürdür. Florya senin. Umarım 1-2 veya daha fazla Galatasaray taraftarı çocuk da, senin sayende aramıza katılır. O zaman görevini yapmış sayarım, alacağın kupalarla değil. Kesin dönüş gününe kadar koru kendini, Büyük Galatasaray Taraftarı en yakın yol arkadaşındır, Büyük Galatasaray sana emanet.

1 yorum:

LeoN dedi ki...

Denizli için bir yazı yazmayacak mısın Nazmi abi