14 Eki 2015

Şanzelize'deki Istakoz

2008 Almanya maçı, son Milli maçımdı, o gün dün, hiç bir Milli Maçı izlemedim. Hele ki Fatih Terim'li son turnuvanın çoğu maçının sonucunu sonradan öğrendim. Başında olduğu sürece-ki uzun yıllar daha sürecek anlaşılıyor- izlememeye, ilgilenmemeye devam edeceğim.

Benim için Milli maça ilgi, o da sevdiğim Galatasaraylı futbolcunun kazasız belasız Florya'ya dönmesiyle sınırlıdır.

Dünkü maçı istesem de seyredemeyeceğim bir yerdeydim. Ama istesem yine bir yolunu bulur seyrederdim, Saygı duruşu yapılmaya çalışılırken de çeker giderdim. Bu bir Millet takımı değildir, bir kere daha bütün Türkiye Halkları'na ispat edilmiştir. Bu bir Ümmet takımıdır, Ümmetin Başkentinden başka bir yerde maç yapamamaktadır. Eğer bu maçı Türkiye Milli Takımı futbolcuları, misal Metin Oktay'lar, Lefter'ler, Baba Hakkı'lar, Turgay Şeren'ler, Can Bartu'lar oynamış olsalardı, inanın çocuklar, santra yapmadan içeri girerlerdi. Onlara da bu maçı kimse oynatamazdı. Yazıklar olsun.

Bir yerde de Konya Tribünlerini dolduranlara teşekkür etmek lazım. En azından takiye yapmadılar, kafa budur, bu kafa katliam yapmıştır. O kafada olup, katliam yapanları yuhlamak, soykırıma uğramışlara saygı duymak çok daha büyük bir şerefsizliktir. Eleştirilecek bir şey varsa Konya tribünlerini dolduran yobaz değil, bu devirde bu örümcek kafadır. Farkında değiller belki ama Izlanda'yı, Yüce Gök korumuştur. Hollanda 2 gol daha atsa, son frikiği İzlanda kullansa, o anda 2. Bedir Savaşı çıkar, Müşrikler kılıçtan geçirilirdi.

Gözünü kapat kendini onların yerine koy. Dünyanın en soğuk  Büyük Ada nüfusundan az  insanın yaşadığı ülkeden gel, yenersen seni gırtlaklayacak 50.000 yobaz, Allahu Akbar sesleriyle salavat getirsin. Ben olsam bırak Konya'ya, Türkiye'ye bile gelmem. İsviçre maçı şahittir, tekme tokat kovaladılar İstanbul'un en medeni yerinde. Hem de o zaman IŞID'ın daha adı bile konmamıştı.

Yazmışlar, hiç hesapta olmadığı için maçtan önce kimsenin dikkatini bile çekmemiş. Olasılığa bakın.
her biri ayrı ayrı birer mucize.

1-Portekiz-Danimarka; Danimarka kazanmayacak
2-Slovenya-Litvanya;  Slovenya yenemeyecek
3-Lüksemburg-Slovakya; Hadi mümkün, Slovakya kazanacak
4-Polonya-İrlanda; Polonya kazanacak
5-Ukrayna-İspanya; İspanya kazanacak
6-Letonya-Kazakistan; Kazakistan kazanacak
7-Türkiye-İzlanda; Türkiye kazanacak

Bahis oynayanlar için böyle bir bahse 5 lira yatıran çıkmaz. Alberto Aynştayn'lar bu ihtimalin matematik hesabını yapsın, çok merak ediyorum kaçta kaçtır?

Ben başka bir ihtimal hesabı yapacağım.

Çok şanslı adamlar gördüm, hele ki şu an ne yaptığımı bir bilseniz, her gece en az bir kişi Erman Toroğlu'nun deyimiyle, Boğaz Köprüsünden balıklama atlayıp, Beylerbeyi'nden yüzerek kıyıya çıkıyor. Olasılıktır, yaradılışın kendisi olasılık. Var bunlar, Hele ki işin ucunda Fatih Terim varsa olmaz denilen her şey olur. Çok kullandım, ezberlettim, doğarken Adana Evliyaları götünü yalamış, bela diye yaşadığımız her şey ona yaramış. Ekleme yapıyorum.

8-Futbolu bilen İstanbul taraftarı, Volkan'la, Emre'yle cebelleşmiş, takımdan kovdurmuş.
9-İstanbul'da takıma maç oynayacak stad vermemiş, konjonktür şehri Konya'ya sürgüne göndermiş.
10- Burak sakatlanmış
11- 2 ölüm kalım maçı oynandığı gün ülkede kıyamet kopmuş,tarihin en büyük terör saldırısı gerçekleşmiş, motivasyon sağlamış.
12-Ligin en formda futbolcusu Gökhan Töre, damadın arkadaşı insan satıcısıyla papaz olup, yedeğe düşmüş.
13- Beraberlik baraj maçına yeterken, takımı ona göre kurmuşken Hollanda hezimeti haberi geliyor, yenilse bile fark etmeyeceği maçı bütün riskleri aldık diye yutturuyor.

Saymaya kalksak 100 e kadar sayabiliriz. Kesiyoruz, kendi literatürümüzle mucizenin büyüklüğünü anlamaya çalışıyoruz.

Türk Ümmet Takımının son maçtan önce en iyi 3.olma ihtimalinden daha küçük ihtimal nedir diye kafa patlatıyoruz. Yaklaşıyoruz ama inanın çocuklar o ihtimal bile bundan daha büyük.

Fatih Terim Hoca, İnsan değil de Istakoz olsa mesela. Titanik'in mutfağının havuzunda beslense. Bir yılbaşı gecesi partisini gemi seyahatinde geçirmek isteyen Dünya'nın en zenginleri o gemiye binse. Aşçılar o gece için şarap ve Istakoz menüsü hazırlamak için hazırlık yapsa. Koca kazanlarda su kaynatsa, haşlamak üzere kepçeyi ıstakoz havuzundaki en baba ıstakozu çıkarmak için daldırsa, tam o anda gemi buz dağına çarpıp batsa, Ve Fatih Terim adlı baba Istakoz kurtulsa. Olup biten budur. ve daha büyük ihtimaldir..

Bu ihtimal, Türk Futbol Lağımının Rögar tarafından kokunun etrafa yayılmasının bir süre daha ertelenmesini sağlamıştır...

Ben seyretmediğimi söyledim seyredenlerin gördüğü illizyondur. Milli takımın ve Fatih Terim'in kazandığı bir başarı hikayesi yoktur. Gurup kuraları çekildiğinde Hollanda 1. biz 2. olarak Fransaya gitme planımız vardı. 1 takım tarihinin en kötü sezonunu geçirip sonuncu oldu, İsmi açıklandığında Hasan Şaş'ın bile gülüp geçtiği 1. İzlanda'ya son dakika frikiğiyle üstünlük sağlandı. Başarı guruptan 1.çıkmak,görevini yapmak ise 2. olmaktı.

Bu millet, takımı Dünya kupasını kaçırıp 3. oldu diye üzülen Hocasını başarısız bulup kovan milletti, Finallere katılmayan ülkelerin dövüldüğü eleme turlarında mucize ötesi grup 3. olduğuna sevindirilen millete devşirildik. Gördüğünüz tatlı rüyadan uyanın.
 
Gerçek olan bir şey varsa da o, Titanik'in batmasıyla kurtulan Baba Istakoz, Şanzelize Bulvarı'nda kurulacak Lordlar sofrasında,Shateau Cheval Blank şarap ve Siyah Havyarla aynı masaya oturacaktır..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Terörist sevici yönünüz yine ortada.

Dobrowski dedi ki...

harika yazı olmuş.