26 Nis 2015

Çaylak Hamza; Galatasaray 1-0 Gaziantepspor


Kadıköy, çok rahat geçmesi planlanmış bir maçı daha kazanmak üzereyken imalat hatası bir futbolcu çıktı. Emre Güral, başka türlü gol yemez kaleciye insanlık dışı bir füze fırlattı. Daha doğrusu fırlatmış, totem yapıp maçı izlemedik, sonucu gece 10 da öğrendik ki, yenersek tekrar lider oluyoruz.

Futbolumuz lağım çukurunda, bunun en somut göstergesi elbette tribünler, Şampiyonluk, liderlik maçlarına bile kimse gelmiyor. Ama esas futbolun mezar kazıcıları her iki takımın başındaki iki salak. Bundan 10 yıl önce, Arap İsmail Fener'e, Ramiz Köfte Galatasaray'a Hoca olacak diyeni ellerinden ayaklarından zincirleyerek, tımarhaneye yatırırlardı.Ne yazık ki şimdi her maç bunlar bizi Mazhar Osman'a gönderiyorlar.

Fenerde Arap olmasa biz, bizde Ramiz Köfte olmasa çoktan Fener havlu atmıştı. 6 hafta kaldı 3 kere daha lider değişirse kimse şaşırmasın.

Epeydir ilk 11 zift medyasına servis edilmiyordu. Demek her şey eskiye rücu etmiş. Bu kez maçtan önce ne dediğini dinlemedim Hamza'nın. İlk 11 i öğrendiğimden 70. dakikaya kadar ettiğim küfrü, 57 senelik normal, 45 senelik tribün yaşantımın tamamında etmedim. Çenem ağrıyor, sabaha beni bir kontrol edin, muhtemelen yüz felci oldum.

Son 4 yılın Galatasaray kadro gurubundaki en kötü 4 futbolcu, Umut Bulut, Olcan Adın, Sabri Sarığolu ve Yekta Kurtuluş'tur.  Bunlardan 3 ü ilk 11 Yekta yedekteydi. Böyle bir maç kadrosu seçen, ilk 11 i sahaya süren Hoca, hoca değil KALLEŞ'tir. Aptallık, ihanet başka bir şey, onlarda kendine bir menfaat sağlarsın nihayetinde. Ama kalleşlik çok ayrı, sana bir faydası yok, ama milyonlarca Galatasaraylıya zarar veriyorsun. Benim mahkememde bu suçun cezası futbol idamıdır. Galatasaray'ın başında bir yönetici, Başkan olsa Ramiz Köfte'yi Florya'ya sokmaz. Ramiz Köfte'nin, Yasini oynatmaması kalleşliktir.

Aziz Yıldırım'a rica etsen, desen ki Galatasaray'ı sahaya sen çıkar, en fazla Melo yerine Yekta'yı oynatır öyle çıkardı.

Burak Yılmaz muhteşem döndü. Ofsayt, hücum faul, hakemi kandırma, yarım metreden boş kaleye kaçırma.Ne ararsan var, bir balık gole ihtiyacı vardı, onu da atsaydı, ''Qraaaaall yeaaaaa'' Şeytan diyor biraz daha yalvar, gelsin Arab'ın, Rus'un biri takımı satın alsın, şu çöpleri kovsun da kurtulalım. Ben Olcan ve Umut için artık bir şey yazmayı gereksiz buluyorum, yeteri kadar yazdım, bundan sonra da onlara küfür etmeyeceğim. Onları Galatasaray'a alanlara, oynatanlara bin defa daha lanet ediyorum.

Bu sene seyrettiğim takımlardan uzak ara en kötüsü ve en adisi Gaziantepspor'muş. Okan Buruk'a da helal olsun. Maçta en az 30 dakika uzatma vardı. Her futbolcu yerde 5 er dakika yattı. Sıçan gibi oynayarak 2 puan kaybettirseydi Galatasaray'a da Lig Tv'de hocalıktan kovulduğunda bir maymunluk kapsaydı, yazık oldu onun adına.

Muslera sezonun en büyük maçını çıkardı. Beni yanılttı, çerçeveye top gelmediği için uzun zamandır gol santrası yapmadık.

Ben maç değil de Sabri'yi sayıyorum. Kaldı en fazla 6 lig maçı. Ömrümden ömür gitti sağ bekte o karısına Porşeleri alırken.

Sinirden elim ayağım titriyor, yazı yazamıyorum. Takımın en formda futbolcusu Yasin'i 70 dakika oynatmama  sebebini Büyük Galatasaray Taraftarına açıklamak zorundalar. Umut Bulut çıkarken 2-0 yeneriz , Sabri'yi çıkarmayı unuttu inşallah atılır da 10 kişi kalırsak 3 olur demiştim. Burak'ın kaçırdıklarına sayın. 70 dakika sezonun en kötü futbolunu oynayan takım, daha sonra sayısız gol pozisyonuna girdi.

Oynanan oyun 6 maç için hiç umut vermedi, Hamit'in barut, Melo gelene kadarmış. Şimdi Melo cezalı, Chedju cezalı, bu sefer Sneijder dönüyor, 6 maç ölmeyen Galatasaraylı ömrüne en az 10 ar sene koyar.

Maçın adamı Yasin Öztekin.

Şampiyon olmanın garanti bir yolu var. Hamza Hamzaoğlu'nu kovmak, Umut,Yekta,Sabri;Olcan'ı kadro dışı bırakmak. Sinan Gümüş'ü son maçlarda en az yarım devre oynatmak. Golü ısrarla, Bruma, Yasin'le açıkta aramak. Burak'ın kulağını çekmek. İkinci yol, Yüce Gök'e, Sneijder'e emanet, ruh sağlığının garantisi yok, en azından benim.

Prandelliyi çok erken kovduk, Hamza'nın nefesi yetmedi. Son 10-12 maç kala gelseydi, şimdi çok rahat Şampiyonduk. Lider kaldıkça, Şampiyonluk ihtimali sürdükçe kendini Hoca sanıp macera arıyor. İşi çok kolaydı aslında. Belki hiç oynamamış futbolcular vardır, oynayanlardan daha iyi onayacak olan. 40 futbolcu var, antrenmanda 20 şer kişilik iki takımı maç yaptırsa, Sneijderi birer devre ayrı takımlarda oynatsa, Sneijder kime daha çok pas atmışsa onlardan bir 11 yapıp çıkarsa uzak ara yine Şampiyon olurdu. Eminim antrenman maçlarında bile  Sneijder, Umut'la Sabri'yle Olcan'la   pas trafiğine girmiyordur.

Mucize bir 3 puan alındı, ben saymıyorum. İddiamı tekrarlıyorum. Ligin son maçının sın dakikalarında da Olcan, Sabri, Umut var, Sinan Gümüş yoksa bilin ki 3. olmuşuz. Hepimize büyük geçmiş olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kaç haftadır hiç sırıtmadan oynayan yasini kesip olcanı oynatmak hainlikten başka bir şey değildir. Aptal olsan o kadarını yapamazsın. Taraftar yasinin ismini bağırmasa daha da almayacaktı belki oyuna. Değişiklik tabelası kalkınca olcanın kalenin yanından koşa koşa bir çıkışı vardıki ıslıklanmamak için yaptığı çok belliydi o sinir stresin içinde güldürdü hafiften. Hemen attı kendini dışarıda ıslıktan kurtuldu.
bir diğer hayinlikte ısrarla umut bulut denen şeyi sağ kanatta oynatmaktır.
gelelim okan buruk' a. Bir takımın oyuncularına yerde yatın, çirkefliğe vurun emri gelmedikçe bir takım bu kadar senkronize biçimde yerde yatamaz. Tvden gözükmez ama sağlık ekibi gördüğüm en aktif sağlık ekibiydi antepin. En ufak şeyde hemen kenarda bitiyorlardı belli onlar bile talimat almışlar. Niyet belliydi. Antep bir bütün halinde fenere çalıştı bugün.bütün maç kenarda duran okan bunun baş sorumlusudur kesinlikle. Yoksa en azında piçlik yapmadan delikanlı gibi oynayın diyebilirdi oyuncularına ona da yazıklar olsun.
Sneijder yasin kalan maçlarda büyük oynamazlarsa şampiyonluk imkansız gözüküyor. Aziz masada bağlamazsa fenerde olamaz. Seba sezonunda şampiyon bjk olacak gibi duruyor hocam.

heroruno dedi ki...

Sonuna kadar katılıyorum artı benim iddaam bu sezon çifte kupada kazansak ki adam gibi 11 le çıkalım Sneijder - Yasin - Emre gibi kendini paralayan adamlar sahada olsun her türlü alırız yinede bu başarılar sonrası birşekilde takımda kalacak olan Hamzaoğlu seneye 5 hafta dayanamaz şutlanır Keşke akıllı bir yönetim gelsede basının baskısınıda umursamayıp şampiyon son maçın son düdüğünde işine son verse bu kıronun.

sefa dedi ki...

22 Numaralı Yakışıklı,sessiz oyuncumuzu 2 hafta eleştirip kalemizden ne kadar uzakta oynarsa o kadar iyi olur dedik,uzaklara gitti golünü de attı.Bu çocuktan stoper değil ancak sol haf olur,son adam oynayamaz,ofsayt tuzağı kuramaz,adam adama oynayamaz..Stoperleri;ortalama 1 sezonda bu ligde 10 ve üzeri gol atamayan takımlar şampiyon olamaz..Hamzaoğlu, Riva dan aldığı telkinlerle kadroyu şekillendiriyor ama çifte kupa da alsa Temmuzu görmesi imkansız..Bizimkisi bir umut bekliyoruz ama öyle görünüyor ki seçim öncesi ne şişin ne kebabın yanması istenmiyor..Kargalar aradan sıyrılabilir..Bundan sonrası çok şeylere gebe olur bu ligde..Hele ki bahisle milyonları cebe indiren menejerler ve onların işçisi topçular varken..Spor Toto teşkilatında para bitmez,Burada da şike ve oyun bitmez..