26 Mar 2014

Sonucunu Bilmediğim Maç; Galatasaray ?-? Bursaspor

İlk defa bir şey deniyorum, Galatasaray maçını seyretmedim, ve bu yazıyı ertesi gün yazıyorum saat 07.25 ve henüz maçın sonucunu bile öğrenmedim.

Rezalet ötesi futboldan sonra, Şampiyonluğa pes denildi. Takımın, taraftarın feri kayboldu ateşi söndü. Muhtemelen maça 3000 kişi bile gitmemiştir. Değil yarı final, 5 e katlanmış final olsa ne yazar. Sen daha 1 hafta evvel, Şampiyonlar Liginde yarı final hayal maçına çık, sonra gel dün gece dandik ötesi kurgulanmış, aklı olanın daha ilk maçlardan kaçtığı turnuvada maça çık. Üstüne üstlük iyi oyna, hatta öyle futbolcular çıksın ki, kale arkasına kümelenmiş bir kaç yüz taraftar,''daha önceleri neredeydiniz'' şarkısını söylesin. Ula bu futbolcuyu niye oynatmadınız diye söylensin, kalan haftalarda takıma yazsın, Polyanna'cılık yaparak bir sonraki sezon için umutlansın. Yok yaaa!

Muhtemelen takımın başında yine Mancini vardı değil mi? Yani bu dandik maçlığına bile  takımı yardımcılara bırakmadı. Muhtemelen çöp torbasına elini daldırmıştır, Bir kaç çöp daha o mübarek Galatasaray Formasının içinde 90 dakikalığına da olsa koşmuş, yürümüş, belki gol bile atmış, zevk yapmış, ileride çocuklarına ben bu takımın futbolcusuydum diye adını kayıtlara geçirmiştir.

Bu çöküntü içerisinde hangi futbolcuyu oynatırsan oynat, belki yenersin ama kesin kötü oynayacaksın. Senin düştüğün yere, Bursaspor tırmanarak geldi. Aynı yerde buluştunuz, muhtemelen onlar bu kupayı senden çok daha fazla istemişlerdir. Hani oylama yapsan, gizli oy açık tasnif, hiç bir futbolcu bu maçta oynamak dahi istemez. Angaryanın dik alası bir maç, yiyeceğin küfür cabası. Bu maç olmasa, belki seni hala futbolcu sanacaklar, tribünde unutulacaksın, antrenmana çıkarak, maçları televizyondan seyrederek zengin olacaksın. Bu taraftar ne örnekler gördü, Çağlar Birinci denen biri geldi geçti, tam 3 sezon, Arena'nın en güzel yerinden maç seyretti, taraftar bile olamadan çekti gitti. Onun kombinesine devre arasında çok müşteri gelmişti, bence maç kadrosunda olma kavgasından çok daha kanlı geçiyordur, Çağlar'ın kombinesini kapma kavgası.

Geçen sezon bu maçı oynayan Fenerbahçe kadrosunu hatırlayan vardır. Çıkabilecek en kuvvetli kadrosuyla çıkmıştı, ligde de hemen hemen aynı durumda, bizden fark yemişler, kendi stadlarında bir kupa daha vermemek üzre bir motivasyonla lige tutunmaya çalışıyorlardı. Biz akıllıyız ya, Musleara yı bu maç kaleye geçirmedik, Muhtemelen Ufuk hayatının maçını oynamıştır. Gol yemiştir muhtemelen, ama yemese ne yazar? Diyelimki bir çataldan diğerine uçuyor olsa sonuç değişecek mi kendisi açısından? yedek kulübesinde çürüyecek, Başkan'ın, istisnasız tüm futbolcuların, taraftarın angarya gördüğü maçta, bitmek üzere olan sezonda ilk maçlarını oynayacak olan futbolcuyu hangi motivasyonla saha çıkaracaksın? Maçı ciddiye alan tek kişi muhtemelen Mancini'ydi. Çek git be adam 1 hafta tatil yap, çöp futbolcuları da bir maçlığına Hıncal Abi'nin deyimiyle''Sfenks''ler idare etsin. Belki bu angarya maçta oynayan çöpler gaza gelir, çok değil bir kaç sene önceki abilerinin izinden giderler, onlara Sabri akıl verir, Reykart'ın arkasına bağladıkları teneke henüz paslanmadı, alır senin atkıya da onlar bağlardı.

Salih dursun oynadı mı bilmiyorum, eğer oynadıysa da ilk ve son maçı olmuştur, garanti veriyorum. Çok merak ediyorum tecrübeli taraftarlar hakkında neler yazmış diye, ben seyretmeden aha yazdım, Kayseriliyim, Kayseri'liden değil futbolcu pastırma sucuk bile alınmaz. Bilezik gibi geçirirler, eğer yolun düşer de pastırma alırsan git Bursalı Beğendik'e oradan al, Kale içindeki halis, gerçek pastırmacılardan alırsan, senin Gayserili olmadığını anlarlarsa bilezik gibi geçirirler. Kuşgömü aldım sanırsın, dayarlar çemeni.  Hurma, Amrabat'ı dayamıştı, hurda fiyatına kiralandı, kazık çıkarılamamış, acısı geçmemişken eşşeğin birini daha boyayıp at diye kakaladı.

10 resmi maçta oynayarak kendisini Galatasaray'da bulmuş Maskot ne yaptı acaba. 10 yaşındayken İtalya'da sanırsam Mancini'ye rastladı, muhtemelen çok sevimliydi, yine de öyle. Ver Drogba'nın elinden tutsun, sahaya çıksın, eskiden vardı böyle bir gelenek, yeni taraftar bilmez, takım kaptanının elinden tutar, takım sahaya öyle çıkardı. Çocuk küçükken iyi oynadı ya, muhtemelen Beşiktaş'lı Muhammed gibi, büyüyünce Messi olacak sandılar. Maskot'da büyüdü, pardon büyüyemedi, boyu kısa kaldı çocuğun, yaşı ilerledi diyelim, Mancini şapkadan tavşan çıkaracak, Avrupa futboluna yeni bir Messi icat etmiş olacak. Aklınız yatıyor mu? bizde, futbolcudan anlayan, ileride garanti oynar diye kimse keşfedemeden futbolcuyu keşfedip aldıran, ve isabet kaydedecek kadar aklı olan var mı? Bizde şebeke var, sırasıyla gelir giderler, şu son 10 senede alınan çöpleri üst üste koy, bugün Bayern'den çok daha kuvvetli bir takım kurulurdu. Bize hayal satıyorlar, Çelsi'ye elendiler diye futbolcuların gırtlağına çöktük. Hiç kimse demedi ki, onların kullanıp, çöpe attıklarıyla biz onlara karşı mücadele ediyoruz. Futbolun tanrısı sen olsan maçı kime kazandırırsın. Bu yerlere kadar gelmen bile mucize, değil mi? Juventus'u nasıl elediğin unutulacak mı? Sen oyna 6 mecbur maçı çek git, ekstra maçlar senin neyine.

Yapılması gereken geçen sene Fener'in yaptığını yapmak. Bu hafta Konya'ya çöplerle çıkıp yenilmek, Fenerbahçe'nin Şampiyonluğu garantileyerek Arena'ya gelmesini sağlamak. Aksi olur da, Fenerbahçe bizi Arena'da yenerse, seneye Arena'yı unutun. Muhtemelen seçim kaybedilecek, İstanbul'un üstü zifir bulutlarıyla kaplanacak, o sinirle, o umutsuzluk, çöküşle Fenerbahçeli futbolcuların iğrençliklerini kimse kaldıramaz.

Şimdilik bu kadar kafa ütüleme yeter, kapatıyorum, maçın sonucunu merak bile etmiyorum, sayenizde şimdi öğrenmiş olacağım. Aslolan Galatasaraydır demişsek, futbolcuları kast etmedik, biz formadan bahsediyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selçuk-Burak-Umut-Ceyhun çetesine Snejder en sonunda isyan etti..

Adsız dedi ki...

Merhabe renkdaş karşılıklı site reklamı yapmak istersen bana buradan ulaşabilirsin ==> http://herifcioglu.blogspot.com.tr