8 Mar 2013

Direkler Böyle İstedi; Galatasaray 0-1 Gençlerbirliği

Geçen maçın son dakikaları sanki bitmemiş devam ediyor gibiydi. Sezonun en kötü futbolu oynanmış, kaleci geldiğinden beri en büyük maçını oynamış, yenilgiyi direkler önlemiş. Ders alınır diye bekleyenlerimiz var mıdır? Avuçlarını yalasınlar. Bizim Genel Kurmay hasta, adrenalin bağımlısı, korku, dehşet yaşamadan yaşatmadan bir maçı oynayamaz, oynatamaz.

2 şapkası var Grande'nin. Birine savunma oyuncularının ismini yazıp, tavşana çektiriyor 4 tanesini. Yaz tahtaya Hasan, Galatasaray savunması. 2. şapkada orta saha oyuncuları, klas, karizma, form hak getire at bütün futbolcuların isimlerini çek Ümit 4 kişi yaz. Gol atamayan santrafor yanında, atan, atmaya en yakın sahada. Şişir, tarladan beter sahada maçın başı henüz daha beter olmadan gol atın yatın. Olmaz, dedik ya heyecan yaşanacak, yaşatılacak.

Kafaya taktım son zamanlarda, Skot Piri adında bir hokkabaz var bizde. Maçtan önce takımı 1 saat kala ona emanet ediyorlar. Adam ilk okul jimnastik hareketleri yaptırıyor. Futbolcular yarım maç etmişcesine yorulup maça başlamış oluyorlar.  Bir faydası varsa eşşoleşşek olayım.  Kim icat etmişse futbol endüstrisi bir iş kolu icat etmiş, kondüsyoner, en az 50.000 dolar maaşı tek başına indiriyor. Tek tip ısınma modeli mi olur lan. Eskiden takımlar 10 dakka kala sahaya çıkar, her futbolcu kendisini maça hazırlardı. Zaten kamplumbağa hızıyla oynayan Yekta'yı maçın başında 5 km.koşturmak zır delilikten başka bir şey değil.

Galatasaray oyuncu planlaması zaten yanlıştı. Drogba ve Sneijder bu takıma alınması lazım olan futbolcular değildi. Sen Drogba'yı, Yekta ile, Amrabat'la oynatırsan 5 maç sonra kıçına teneke bağlayıp göndeririz Hocam. Sneijder'e kimse pas vermiyor, bu takım Sneijder'in takımı değil.

Maçın başındaki kadroya baktık, söyledik, sırayla, kurayla belirlenmiş 11 sahada. Ne düzen oynadıklarını hiç kimse çözemez. Ayı Eboue az daha beni şaşırtıyordu. Geldiğinden beri limon taşıtmam diye yırtındım durdum. İnanılmaz bir sağ bek futbolu oynuyordu. Ama işte içinde sahtekarlık varsa, en iyi oynadığın maçta küfür yersin işte böyle. Öküz toslasa bu ayıyı yere yıkamaz. En ufak bir rüzgarda kendini yere atıyor. Maçın 5 dakikasını kendisi çaldı. Gol olan pozisyonda orta yapılırken asırlık çınar gibi yere yığıldı, insan olmadan önce sürüngendi mutlaka. Ayakta kaldığına şaşırmak lazımdı. Adam kafayı 5 dakika düşündükten, gardını aldıktan sona vurdu, koltuk altından köşeye giden topu seyretti ayı. Bu saatten sonra benim için Schalke maçını tek başına bile alsa bitmiştir. Zaten sevmediğim bir futbolcuydu, şimdi nefret ettim.

Semih sakatlanınca unutulmuş Gökhan Zan'a gün doğdu. Geri dörtlüyü 3 maçtır tavaf etti. Semih döndü, Dani sakatlandı bir namaz daha kıldı mübarek ceza sahasında. Eskişehir maçını evliyalar kurtarmış, parayı Gökhan Zan indirmişti. Gol yemedik ya, hüner balta Gökhan'da sandılar. Bu maç ta da oynattılar. Saatli bombaya güvenilir mi? Saat olarak faydası var ama bomba olarak koskoca Galatasaray 18 inde ne zaman patlayacak endişeyle bekliyoruz.

Riera form tutmuştu. Formdan düşürmek için ancak böyle bir kenar yönetimi lazımdı. Bir maç oynatmadıular Hakan Balta'ya acıdılar. Sonra sıkıştıkları bir maçta sol açığa yeniden gönderdiler. Ligin en kolay maçı Gençlerbirliği maçında sol bek çıkarıp maymuna çevirdiler. Lig bitmiş, rakipler ben Şampiyon olmak istemiyorum diye yalvarıyorlar Galatasaray'a. Bizimkiler hala kadro kuruyorlar. İstermisin haftaya sol beke Çağlar'la sağ açıkta Aydın'la, Engin'le başlasın. Zaten birazcık adalet varsa onları da oynatması lazım. Ne günahı var o çocukların. 2 senedir oynamayan Yekta, iki Dünya yıldızının oynadığı takımda banko oynuyorsa Çağlar değişmez sol beki olmalıdır bu takımın.

Saha zemini ligin en kötü zemini. Bir de ısınmaya çıkıp yarım maç oynanıyor,iyice bozulmuş durumda maç başlıyor. Gol atamadığın her dakika daha da felaket hale gelen saha senin baş rakibin oluyor. Drogba'yı alacağına 700 tane bahçivan alsalar her birine 10 ar metre kare çimin bakımını verseler çok daha faydalı olacaktı.

Tay Burak saçını asimetrik traş etmiş. Kafatası içinde beyin olmadığından şirazesi dengesi kaymış. Ofsaytı bilmiyor, üstüne bu maçta da omirilik soğanı problemiyle oynadı. Akıl olmayınca dengeyi mikronlar, zerreler, belki de bir saç kılı tayin ediyor. Gözünü bağlasan atacağı golleri atamadı. O atamadıkça Hamit çaktı. Hamit ben şansa inanmam dedikçe futbol tanrıları kendisini cezalandırıyor. Antrenman yaptırılacağına Eyüp Sultan'a götürülüp kurşun döktürülmesi lazım. Gol atamadı ya, bazukalar direkleri dövdü ya, ne yapsın kenar yönetimi kötü oynuyor sanıp zır deli Amrabat'ı oyuna aldı. Yemin ediyorum Amrabat gol atsa yerimden kıpırdamam. Attırsa eh işte şöyle bir gerilirim en fazla.. Durum berabere takım iki eksik futbolcuyla bile sezonun en büyük futbolunu oynuyor. Rakip kapandıkça kapanacak, Sneijder'i oyundan çıkarıyorlar. Kenarda deli yoksa, hain var demektir. Umut oyuna sokuldu, maçın başında tek santrforduk, her iki dakikada gol pozisyonuna giriyorduk. Bir anda 3 santrafor doluştu rakip ceza sahasına. Yarım saat kala doldurt boşalt bağ yap sistemine döndük. Madem böyle oynayacaksın, ne diye eşşek yükü paralarla transfer yaptırıyorsun. Umut salakmı ki seni her maç kurtarsın. Aydın bilse Drogba'nın, Sneijder'in alınacağını Braga'ya o golü atarmıydı. Burak, Umut'un can düşmanıdır, ekmeğini alan bir kalleştir onun için. Öyle olması lazım. Girecek, pası verecek, Burak efendi atacak, Umut tekrar başka maçlarda işlerin kötü gitmesi için kenarda bekletilecek. Semih Şentürk gibi onursuz bir yedek mi sandınız lan Umut'u.

Ağzıyla kuş tutsa bu takımda seneye olmayacak adamlar var. Yekta, Emre, Amrabat, Elmander, Aydın, Engin Baytar, Gökhan Zan, Sabri,Umut. Bu adamları son düzlüğe girdiğimiz ölüm kalım maçlarında oynatmak büyük aptallıktır. Adamlar bile bile kendi mezarlarını kazarlar mı? Yapılacak acil şey takım kadrosunu 15 e indirmek, diğerlerini tatile göndermek. Hele ki Umut'la, Burak'ı aynı anda oynatırsan Galatasaray tarihi seni hain diye yazar.

Her maçın hakemi kötüydü. Bir önceki kötü hakemi aratır maç yönetiyordu. Özgür Yankaya'da yandan çarklı maç yönetiyordu. Drogba yere düştü, penaltı çaldı. Maçtaki 40-45000, tv başındaki milyonlarca Galatasaraylı penaltı gol olmasın diye yalvardı. Haksız penaltıyı Drogba ısrarla kendisi atmak istedi. Selçuk'a attırıp lanet olası 1 puanı aldırıp, bütün bir hafta Fener medya maymunlarını nasıl susturacaktık. Yıllar önce bir Ankaragücü maçı aklıma geldi. 1-0 gerideyken hiç olmayan bir penaltı çalınmıştı bize. Hagi geçti topun başına, ne olur Hagi dışarı at diye yalvardık. Hagi üstten 20 metre auta attı topu. Adım gibi eminim Drogba topa bilerek dışarı vurarak bizleri gururlandırdı.

Bu sezon ligin en kötü futbolunu uzak ara Galatasaray oynadı. Hiç hak etmediği maçları kazandı ki, uzak ara lig lideri, yarı şampiyon. İlk defa bütün bir maça yayılan güzel futbol oynadı bu maçta. Selçuk sezonun en büyük futbolunu oynadı. Attığı destansı paslar güme gitti. Futbolun adaleti en güvenilir merci idi. Bu kez de iyi oynarken mağlup bitirtti maçı. Eğer akıllarda Schalke maçı var ise daha beter yazıklar olsun bizim futbolcularımıza, kenar yönetimimize. Bundan sonra ne olur? Şampiyonluk tehlikeye girer mi? Valla bilinmez, lig langırt ligi, kaderi Mikail belirleyecek. Ligin en iyi topunu Beşiktaş oynuyor. Bu Galatasaray bundan sonraki bütün maçlarını kaybedebilir de kazanabilir de.

2 yorum:

Devil dedi ki...

Sneijder ve Drogba'nin zamansız ve yersiz transfer olduklarını düşünenlerdenim. İyi işlemeye devam eden sistemin üzerine transfer edildiler ve her şey sil baştan yapılmak zorunda kaldı. Ha sezon sonunda getireydiniz ona lafım yok. Bu oyunla inşallah Schalke'ye elenir ve lige odaklanırız. Yoksa fener bu sene kupa'yı da alır, avrupa ligini de alır bu balla, üstüne bizi kadıköyde yener şampiyon olur. Veya sezon sonunda peri masalı beşiktaş haberleriyle dolar her taraf. O yüzden gece gündüz dua ediyorum artık elenelim şu şampiyonlar liginden zaten bu futbolla yarı final kelimesini ağzıma bile almak istemiyorum. Ha bu arada takıma amrabat denen eşeği getiren albayrak yalakasina ve bazılarını göklere sığdıramadığı imparatore'ye selamlarimi yolluyorum. Güle oynaya kullansınlar. Saygılar

Devil dedi ki...

Haa it-köpek ürdü diye takımımızı da satacak adam değiliz. O yüzden kuşlar boşuna sevinmesinler ve unutmasınlar aslanın en tehlikeli olduğu an yaralı olduğu zamandır çünkü kayıp edecek bir şeyi yoktur artık