3 Ara 2011

Şapkadan Tavşan Çıktı; Gençlerbirliği 0- Galatasaray 1

MAÇKOSKOP
KADRO:
 Muslera (üşüdü top gelmedi)
?
 Aboo (o da gol attığı için)
 3
 76(yok hükmünde benim için)
 10
 Gökhan( topun canı olsa küfür eder)
 1
 Hakan Balta(oynarken acı çekiyor)
 1
 Selçuk(dibe doğru yürüyüşe devam)
 -2
 Melo(takımın tek iyi futbolcusu)
 5
 Aydın(Q7 de 7 numara bu da, acı çekiyoruz)
 -3
 Riera(Futbolcu dersek dayak yeriz)
 -7
 Sercan(bu takımda her zaman oynar)
 5
 Baros(tek forvet, gol pozisyonu yok)
 -2

Takımın attığı tek şutun gol olması
- 
ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
VARİL:
Riera; varilliği bırakacak gibi görünmüyor, bu güne kadar seyrettiğim en kötü açıklardan biri. Şu zamanda, futbolun bu kadar para ettiği dönemde bu kadar 5 para etmez adamı bulmak, oynatmak için ordinaryus profesör falan olmak lazım.
-
GLADYATÖR:
sonradan oyuna giren Emre Çolak; Yanlış anlaşılmasın iyi oynadığı falan yok. Bu kadar kötü futbolun oynandığı, tek bir organize atağın olmadığı, iki pası yapabilecek kalitede oyuncunun bulunmadığı maçta, bir iki çalım attığı, atmaya kalktığı için.
-
BOROZANCI:
Tolga Özkalfa; Maç o kadar kötü ki, hakem bu maçı evinden bile yönetebilirdi. Oynanan oyun futbol olmadığı için, maçı yöneten borazancının da hakem olmasına gerek yoktu.

BİR SORU – BİR CEVAP:
Bıktık bu soruyu sormaktan, Galatasaray ne zaman güzel futbol oynayacak?
Oynayamayacak, güzel futbol sıradan futbolcularla oynanmaz. Sıradan futbolculara güzel futbolu oynatacak Dünya'da tek hoca vardı, onu da kovduk gitti, Lucescu idi.
İMPARATOR:
O kadar çok söyledim ki kendisi hakkında, arşivlerden seç ,kopyala yapıştır. Elinde bir İzmir torba, daldırır çeker, tavşan çıktı ne ala, çıkmadı zaten imparatore. 
-
ORDAKİLER:
Nerde olurlarsa olsunlar, Galatasaray taraftarı her zaman büyüktür. Ankara da da büyüktüler, taraftarın temposunu düşürmeye sahadaki 22 kötü futbolcu, kenardaki 2 kötü hocanın bile güzü yetmedi.
-
ANALİZ:


Artık bir işkence halini aldı Galatasaray maçları. Bu kadar da fazla oluyor. Her maç bir önceki maçı arıyoruz. Organize tek atak, 3-5 pas, göze hoş gelen bir çalım seyredemeyecekmiyiz? Önümüzde Fener maçı var diye fazla saldırıya geçemeyeceğim, zor tutuyorum, yazdıklarımı siliyorum. 

Kadro huzurumuza çıktığında sormadan edemiyoruz. Semih eğer Fenerbahçe maçında oynayacak bu yüzden sarı kart riskine girmeyelim diye kurgulanmışsa, bir önceki maç bir sarı kart aldırılıp da temizlenemezmiydi?

Gençlerbirliği bırakın galip gelmeyi 1-0 yenilmeye dünden razı bir oyun sergiledi maç boyunca. Tum'un kendi yaratıp, futbol ilahlarının ıskalattığı pozisyıon dışında kalemize gelmedi, geldiyse de ben görmedim. Muslera geldiğinden beri rahatsız edilmeden bir maç tamamladı. 

Maçı teknik açıdan yorumlamak imkansız. Bu işten para alan spor yazarları kim bilir ne iğrenç yazılar yazmışlardır millet yarın okusun diye. Biz ise ateşlerden geçiyoruz, bizim 200-300 trajlı mahalle takımı blogumuza ne yazalım diye. Çok zorlanıyorum, bu sistemle, tek santrafor oynamakla, açıksız, ilerde çoğalamayan bir kurguyla iyi oyun seyredemeyeceğim. Bir şey seyretmeyince de olumlu şeyler çıkmayacak yazdığım şeylerden.

Yıllar önce Almanya'nın her hangi bir köy takımında oynarken Ceyhun Gülselam'ı, bu Fatih Terim milli takımda oynatmış. Şu takımda, bu kadar cezalı, sakat, bir sonraki maça saklanmış futbolcu varken, ligin en zayıf takımlarından birine karşı bile oynatmayan Hoca'nın aynı Terim olduğuna insanın aklı almıyor.

Golcüler, seri kazmaların arasında kaybolup heder oluyorlar. Baros ilk sene gol kralı olurken, forvet Kewell, Arda, Lincoln ve kendisinden oluşuyordu. O forvete bak, bu maça, hatta yarın Fener maçına çıkan forvete bak, takım küçülme yarışında gibi. Tek bir büyük futbolcusu yok, Ha bizim yok da diğerlerinin var mı? Korkmayalım Beşiktaş maçını atlattık, gördük ligimizin tek büyük futbolcusu Q7 imiş. Fenerbahçe bizden de kötü, iki kötü takımın maçı da langırt maçı olacak zaten, Çarşamba Arena'da görüşelim.


1 yorum:

asma dedi ki...

maçın hakemi sanırım tolga özkalfa'ydı. bu arada abi ben senin kadar olumsuz bakmıyorum. evet kötü oynuyoruz vs.. ama bu takım 2 kanat bi forvet transferleriyle ligi sürklase eder.Tabi alınacak oyuncular çok önemli.