20 Kas 2011

Gam Yemem Artık; Beşiktaş0- Galatasaray 0


MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera
8
Aboo
6
Ufo
6
Semih
8
Hakan
5
Selçuk
2
Melo
-3
Engin
1
Kazım
0
Ayhan
-2
Elmander
5

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
-Aylardan sonra BAM üçlüsünden Ayhan’ın son maçın ikinci yarısında gösterdiği performansla ilk 11 başlaması. Ben hariç herkesin beklentisini yerine getirerek iğrenç bir oyun oynaması. Yerine asıl kaptan Sabri’nin girdikten ve nasıl oynayacağı merakla beklenirken ilk mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıkması.

VARİL:
-Melo; Şu maça kadar en büyük oyuncumuz diye adına şiirler yazdığımız oyuncumuz, çıktığı ilk yarım büyük maçta oynadığı futbolla, İtalya’da kendisine yılın bidonu namını yakıştıranları haklı çıkarttı. İğrençti, Allahtan bu oynadığı ilk maç değildi. Yoksa şimdiden bizim tayfa da aynı fikirde olacaktı. Ne var ki daha önce oynadığı oyunlar kredisini kolay kolay tüketmez.

GLADYATÖR:
Muslera; Maçın adamıydı, yaptığı kurtarışlarla büyük takımların büyük kalecisi olduğunu gösterdi. Tam bir kurtarış kalecisi, konsantre olduğunda cepheden gol yemez. Penaltı olsa kesin kurtarırdı. Maçın golsüz bitmesinde baş rolü oynadı.
-
BOROZANCI:
Cüneyt Çakır; Kendisinin hakemliğini beğenmem, ne var ki her türlü kararının arkasındayım. Büyük maçların hakemi, gördüğünü çaldı, hatasız bir maç yönetti.
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Deplasman seyircisinin maça alınmaması doğru mu?
Deplasman seyircisinin alındığı yerde bizzat bulunan biri olarak federasyonun bana göre en haklı kararıydı. O tribünde en fazla 50 kişi sahanın tamamını görebilirdi. En az % 20 olmadıktan sonra hiç gidilmesin daha iyidir. Gidenler hem maç seyredemez, hem maç öncesi ve sonrası hayatlarının en büyük eziyetlerini çekerler. Gitmeseler vicdan azabı çekerler, giderlerse de vicdanlarının dışında ne varsa o kadar eziyet çekerler.  
-
İMPARATOR:
Maça çok haklı bir 11 le çıktı, takımı çok iyi yönetti. Çıkardığı ve soktuğu adamlar yerindeydi. Maçı tamamen forvet oyuncularıyla tamamladı. Melo’yu tam zamanında çıkardı, iki büyük hatasından sonra ikinci sarı kart an meselesiydi.
-
ORDAKİLER:
-Şu resim bizimkilerin tribünden çektiği resimdir. Maça Galatasaraylı alınmadığı doğrudur da, içeri girmediği doğru değildir. Televizyonun gösterdiği anlarda bağırmayan Beşiktaş’lıların bir çoğu Galatasaraylıydı. Büyük Galatasaray taraftarı Alp'in tribünden çektiği bu  resim taraftar önüne çekilme istenen engellere başkaldırıdır. 

ANALİZ:
-Artık gam yemem. Ulusal takımın, dolayısıyla ülkenin en büyük diye yutturulan, nice hocaların mezar kazıcılığını yapmış iki büyük kazmanın, birini trübüne diğerini  kulube koltuklarını pas pas yapmaya gönderen Semih’i stoperde gördüm ya benim bu sene işim bitmiştir. Maçın neticesi ne olursa olsun görüşüm değişmeyecekti. Sakatlanmadığı sürece artık Galatasaray savunmasının bel kemiği Semih’tir. Hepimize kutlu olsun.

Uzun yıllardır, ilk defa maçtan önce benim yazdığım beklediğim bir 11 sahadaydı. Takım sıfır kazmayla ve taraftar tarafından uzak ara kabul görülen bir şekilde sahadaydı. Bir önceki maçın ikinci yarısında Ayhan çok iyi , Sabri de ortalama altı oynadığı için kaptan olarak hiç beklenmedik bir hafta da bir derbi maçında takımın başındaydı. Taraftarın beklediği oyunu oynadı, ve son barutunu geçen maç attığını ilan etti. Bir sonra ki maç yedekte başlar, sonra da trübüne çıkar ve emekliliğini bekler.

Orta saha oyuncularımız bu sene ki ortalamalarının altında bir maç çıkarttılar. Bu yüzden Elmander ilerde çok yalnız kaldı. Gol kişisel hatalara bırakılmış gibiydi. Ben Egemen’den bekledim bu kişisel hatayı ama somut bir hata yapmadı. Organize, bilincki bir gol atağı yapamadık. Kazım’ın ruhsuz, sıradan bir maç oynar gibi oynaması, dikine içeri bir hamle yapamaması bizim adımıza kısır bir pozisyon dezavantajı yaşattı.

Beşiktaş’ın nasıl oynadığına dikkat edemedik amam biz kendi takımızı izlerken gördük ki Muslera geldiğinden beri en iyi oyununu çıkardı. Kalede çok güvenli duruyordu, uzun yıllardır yüreğimizin ağzımıza gelmediği bir büyük maçı bitirdik. Uzun yıllardır böyle bir kaleci performasına hasret kalmıştık.
Semih Kaya’nın yatarak önlediği gol, bizim bu bölge için yıllardır neden yırtındığımızın ilanıydı. Ortalama, mevcut kazma stoperlerimizden biri oynasaydı, aynı pozisyonda ayakta kalıp hedefi küçültmediği için golü yemiş olacaktık. Emre Aşık’ı seyreder gibiydik. Hem soğukkanlı, hem çevik, muhtemelen de ahlaklı bir Galatasaray sporcusu. Arkasında Büyük Galatasaray taraftarı var ve bu maçı çok rahat atlattıktan sonra yolu açık. Uzun yıllar Galatasaray stoperidir, 3 numaralı tarihi Galatasaray forması artık onundur. Hepimize kutlu olsun.

Berabere, üstelik 0-0 biten maçlardan hep tiksinmişimdir. Sanki gol yesek çıkaracaktık gibi bir görüntümüz vardı. Engin Baytar’ın son toplarda yanlış tercihleri bizim gol yollarında kısır kalmamıza sebep oldu. Elmander’i orta saha topla çok az buluşturabildi, o da çoğunda kalabalık Beşiktaş savunmasında ezildi. Daha sonra  yardıma Baros yetişti ama ilk yardım çantasını kulübede bırakmıştı. Her zaman ki gibi topu ellemedi ama mutlak kıl payı ofsaytlarından kurtulamadı. Ne yardan ne Baros’tan geçilebiliyor.

Maça Galatasaray taraftarı alınmadı, bilenler bilir biz daha önceden biliyorduk. Beleştepe’ye ikinci yarı içeri giremeyen Galatasaraylılardan bir gurup geldiler ve meşale yaktılar. Çok iyi organize Beşiktaş taraftarı’’saldır Beleştepe’’ diye bağırdı. Ama maçı verenler, tribün kültüründen haberdar olmadığından ne anlayıp orayı gösterdiler, ne de taraftarın bu yezahüratına bir yorum getirebildirler. İlan edildiği üzere 65. Dakikada biz de üşüyoruz diye üstlerini çıkartan Beşiktaş taraftarına sempatilerini sunuyorlardı, ama kaçırdıkları bir gerçek te bu kadar duyarlı diye övündükleri seyircilerin Engin Baytar’ın annesine ettiği çok ağır küfürleri duymamazlıktan gelmeyi yeğlemişleridi.

Önemli maçlar berabere bitti, beraberliğin zerre üstü bir tabelayla 3 puanı cebelleze götüren Kadıköy, haftanın kazananı oldu. Langırt ligimizin bir haftası da geride kaldı. Play offlara kadar böyle, bunlar tatbikat asıl savaş o zaman. Bizim için övünülecek şeyson 3 maçta gol yemememiz. Bunda kazmaların olmaması kadar kalecinin de takıma adaptasyonunun tamamlanması denebilir. Bu maçta Beşiktaş pozisyonları defans hatalarından meydana gelmedi. Sabri’nin sakatlanması alınamayan 2 puandan daha üzücü oldu. Geçmiş olsun hepimize.           

1 yorum:

zachpaulsen dedi ki...

abi takımın defansı, kalecisi oturdu. orta saha da fena değil belki enginin yerine daha ofansif bir oyuncu olsa hücumda fark yaratır ama esas sıkıntı kanatlarda. kazıma 0 vermişssin ama bence -5.
kazım, riera, aydın fala bunlalrla olmuyor. çoğalamıyoruz, pozisyona giremiyoruz. sıkıntı golcülerde değil onları pozisyona sokamayan başta kanattakiler ve orta sahalarda.

umarım devre arasına fatih hoca buraya adama alır.

semih gibi mertan caner'i de monte etse muhteşem olurdur. keita'yı da devre arası getirbilsek keşke. işte o zaman play-off için hazır bir takım oluruz.