8 Eki 2011

İtin Biri Yazıyor; Türkiye 1- Almanya 3

Yazmaya maçtan 1 saat önce başladım, kadroyu görünce. Sağ bekte, en çok sakat haberi yazılan, fakat en çok oynayan Prens Gökhan. İstediği zaman takımda yeri banko. O oynayacak olduğu için de bu sezon Galatasaray'daki en kötü sezonunu geçirmekte olan Sabri orta sahada. A bir baktık, unutulmaya yüz tutmuş devşirme Erollo ilk 11 de. Hiç oynamamış, muhtemelen de oynamayacak olan Servet banko. Bu kadar torpilli adam olunca haliyle Hamit'e yer lazım, atamazsın. Koy Tay Burak'ın yanına, Ve Türk Ulusal takımı Almanya maçına çıkıyor. Ben de dayanamıyor yazıyorum.

Feldkamp, Cevat Hoca, Skibbe, Bülent Korkmaz, Reykart, Hagi, Bülent Ünder. Bu saydığım hocaların tamamı, kovuldukları son maça banko Servet'le çıkmışlar. Oynadığı 4 sezon boyunca sadece Galatasaray'da 7 hoca kovdurmuş kazma, kader maçında yine sahada. Hiddink elbet Türk Devleti'ne hıyanet içinde değil, ne var ki oynattığı futbolculara Almanya maçını kazandırmak yerine kendi mezarını kazdımayı tercih etmiştir. Beli dönmeyen, her pozisyonda ayakta kalarak hedefi küçültemeyen, pas veremeyen, kafa vuramayan, şut çekemeyen bir stoperle biletini ayırtmıştır. Geçmiş olsun. Bu konularda çok yazdık, bir bok bilmiyoruz demek ki. Benim anlatmak istediğim başka şeyler var.

Biri bizi ite benzetmiş. Ben Sabri'ye it gibi koşuyor deldim ya, aklı sıra Sabri'yi kollamış it sensin demiş. Doğrudur, alınmadım, ben it olmasına olurum. Ama hangi it? Bizim memleketimizin sevgili Kangal'ı sayarım kendimi. Caddebostan'da tikilerin gezdirdiği fino değil. Kurtlarla, ayılarla boğuşan sevgili çoban köpeklerimiz gibi. Dalarız kendimizden daha kuvvetlilere, mertliktendir bunca savaş. Boynumuzda toht olduğundan değil. Köyde yaşamamışlar bilmez, kangalların boynuna demir çivili tasma takarlar, ayılar boğamasın diye. Kangal boynunda toht olduğunu bile bilmez, olmasa da dalar zaten. Şehir köpekleri gibi mama yemezler, pet dükkanlarından alınan sahte kemikleri yalamazlar, veterinerde aşı olmazlar, yavuz itlerdir, yaraları eksik olmaz, hayvan severlerin verdiği artıkla beslenmezler. Yal yerler, sütün içine ufalanan ekmeği, harbi eti.

Ha bu sene bir it türüne daha evrim geçirdim ben. Pitbull oldum, hırlamaya, ısırmaya başladım. Yakında havlamaya geçeceğim. Geçmeden bir iki kelam daha edeyim. Kuran ''asla namaz kılma'' der. Hadi ya diyen, açsın bir meal okusun. Tevbe suresi 108. ayet. 107 yi ve 109 u okumazsan aynen böyle der gök tanrı. Adam üşenmemiş benim Sabri için yazdıklarımın listesini yayınlamış. Çelişkilerle doluymuş, bir söylediğim bir söylediğimi tutmazmış. Yazmak başka bir şey, her kes yazamaz, ama her kes konuşur, okur. Bari oku be kardeşim. Sabri'yi sen benden fazla mı seversin? Sabri kötü futbolcudur, ama var olduğu sürece Galatasaray'da oynayacaktır o kadar. hakkında yüzlerce yazı yazsam da çıkan meal budur. Servet futbolcu bile değildir, isterse oynadığı takım her sene şampiyon olsun. Yazdığımdan anlaşılması gereken budur.

Ali-Ercan, Muzaffer, Özer, Alpaslan- Ziya, Sanlı, Kamuran-Metin Kurt, Cemil, Ender. Bu kadro 40 sene önce Dünya Şampiyonu olacak olan Almanya karşısına çıkan, Büyük Türk Milli Takımıdır. 3-0 yenilmiştir, asla unutulmamıştır.

Volkan-Gökhan, Servet, Egemen, Balta- Erollo, Selçuk, Sabri-Hamit, Burak, Arda. Bu kadro da 40 sene sonra Almanya karşısına çıkan, 3-1 yenilen Büyük Türkiye'nin, 3 sene sonra kimsenin hatırlamayacağı küçücük Ulus takımıdır.

Biz it olmaya razıyız da, maymun olmaya itirazımızın, isyanımızın, baş kaldırımızın sebebi dünkü maçtır.

  Kaydedildi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gökhan gönül fb medyasının ve yayıncı kuruluşun balonudur, bu kadar övgüye methiyeye dayanamayıp kendisini dev aynasında görmüş ve ''ben barcelonaya gidip alvesin yedeği olmam'' açıklamasını yapmıştır. gülelim mi ağlayalım mı?

türk liginde iyi oynuyor tamam, 5-6 gol atıyor 7-8 asistte yapıyor onada tamam, ama bu insanı dünya starı yapmaz. fb nin avrupa maçlarında ortada yok milli takımın güçlü rakipleri oldumu ortada yok eee nasıl dünyanın en iyi sağbeklerinden biridir o zaman? makedonyaya kazakistana kayserispora ankaragücüne karşı iyi oynamakla olmuyor bu işler

sevetin türkfutboluna verdiği zararları tartışmıyorum bile zaman kaybı...

decoder ler gazeteler fazla satılsın tv de futbol programları fazla izlensin diye bu kadar türk futbolunu şişirmeye gerek yok, sonra böyle maçlar oynar büyüklüğümüzü dünya starlarımızı sorgularız...