4 Nis 2011

Düz İşçi; Antalyaspor 3- Galatasaray 0

Buraya skoru yazmaya utanıyorum. Maçı seyretmeyen dalga geçtim sanır inanmaz. Ne var ki az bile bu tabela bu takım için.

Kurum olmayan dandik fabrikaların bekçi kulübelerinde yazar; ''vasıfsız işçi alınacaktır'' yani kim olursan ol. Bana kaynakçı, tornacı, boyacı lazım değil. Eğitimli olmasına gerek yok. Galatasaray'a futbolcu alınacak. Başvuranlar için futbolcu lisansı olması yeterli. Vasıf aranmıyor, kaleci, golcü, oyun kurucu. Fark etmiyor, bir maç sağ bek oynayan bir maç orta sahada. Bir hocanın oynattığı orta sahayı, kovulduktan sonra yerine gelen hoca yedek bile soyundurmuyor. Atıyorlar İzmir torbanın içine futbolcu isimlerini, çekiyorlar 11 kişi, haydi allah rast getire sahaya.

3-0 geride olan bir takıma, Arda Turan'ı çıkarıp, Mustafa Sarp'ı alan adam, öz oğlum bile olsa benim düşmanımdır. Bu kim ya kulübedeki valiz taşıyıcı. Bokunda boncuk mu var Bülent Ünder'in ki ölüspor canlanıp, kümede kalmayı garantileyecek.

Şimdi kimileri bozulacak bana Arda Turancıyım diye. Sen 4 gün önce Dünyanın en büyük orta saha oyuncularıyla aynı takımda oyna, 4 gün sonra leş ötesi kazmalarla, olmadı daha sonra oyuna giren mide bulandırıcı yaratıklarla savaşmak mecburiyetinde kal. Ben Arda'nın yerinde olsam Barış oyuna girerken tokatlardım.

Şimdi sorumu soruyorum. Mustafa Sarp oyuna girdiğinde 4 olsun diye yalvarmayan varmıydı içinizde doğru söyleyin. Eğer ben diyorsan, Galatasaraylılığı öğrenememişsin demektir. Galatasaraylılık tabeladan tam bağımsız taraftarlıktır. Gün olur galip olduğuna üzülürsün, gün olur takımının  gol yemesi için dua edersin.

İnsan kaleye niye geçer, ne zevk alır. Hiç kaleye top gelmese de, hiç gol yemesen mutlu mu olacaksın. Kaleci zevki için mükemmel bir top gelmiş. Eğer kaleciysen, bu işten zevk alıyorsan, 2 adım daha sola geleceksin ve sağına doğru yaylanıp plonjon yapacaksın ki hem kendin haz duy, hem seyredenlere güzel bir enstantane seyrettir. Sen ne işsin be çuval.  Zapata kötü kaleciymiş tamam belki de kötüdür ne var ki sen kaleci bile değilsin. O hiç olmazsa gol olmayan topları en kısa zamanda oyuna sokuyordu. Sen gol yemediğin topları oyuna sokarken iki rekat namaz kılıp öyle şişiriyorsun 7 dönüm tarlaya.

Hüner veya başarısızlık hocalarda değil. Reykart kim, Bülent Ünder kim. Şu futbolcu kadrosuyla 10 sene oyna alacağın en iyi netice 10. luktur. Hagi ilk çıktığı maçta Reykart'tan değişik bir hamle yaparak kendi ni ispatlama deridine düştü. Bülent, Zapata yerine çuvalı geçirdi, Aklı sıra taraftarın en sevmediği futbolcuları yanında oturttu. Ortada bir şapka var, tavşan çıkaracak hokkabaz aranıyor. Hokkabaz arayacaklarına şapkaya tavşan koysalar çok daha kolay aslında. Bula bula Hagi'den sonra Serkan Kurtuluş'tan tavşan yapmaya çalışan Bülent Ünder'i bulmuşlar. Topu topu top oynamasını bilen 3 futbolcu var zaten, onlar da kazmalarla oynaya oynaya maymuna döndüler.

Durmuş saat günde iki defa doğruyu gösterirmiş. Bizim saat durdu arkadaşlar, haftaya Fener niyetine bir sezonda belki de ilk defa doğruyu gösterecek. İki ucu boklu değnek, ya biz küme düşme korkusunu doya doya yaşayacağız, hatta düşeceğiz, ya da Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağız. Kolerayla veba arasında tercih yapın, kalın sağlıcakla.

3 yorum:

orkuns dedi ki...

Abi saygılar. Ben 4 olması için dua etmedim. Valla. 5 olsun diye yalvardım.Hoca diye getirdikleri adam barış ile mustafayı oyuna sokuyorsa bıraksınlar daha iyi. hocasız çıksınlar maça. yemin ediyorum ben bu takımın başında olsam daha iyi oynatırım. Bu kadar iddalıyım.Çaycısından başkanına lanet olsun.

Adsız dedi ki...

bam'siz yasami özledim

Adsız dedi ki...

İki ucu boklu degnek degil abi, ben her ne kadar Trabzonun sampiyon olmasini istesem de Fener'in sampiyonlugunun daha da hayirli olacagina inaniyorum. Bu GS yonetimi, yoneticileri veya yonetmeye aday lordlarin, illumunatinin veya her ne boksalar onlarin baska turlu kendilerine geleceklerini sanmiyorum. Tarihinde ilk defa yonetim ibra edilmiyor, herif halaaa secim tarihi verecek.Ulan klubun bir an once kendine gelmesi gerekiyor, toparlanmasi, silkelenmesi gerekiyor, herifin derdi degil, bir de utanmadan Antalya'ya gitmis, Ruslara atlamak icin gitmediyse ben neyim!!! Diger taraftan, secime girecek tek adam, daha ne oldugu, kim oldugu, kiminle yonetime gelecegi belli degil.Hatta ve hatta aday olup olmadigi bile net degil!!! iki ucu boklu degnek bence bu, gelenin gideni hep arattigi bir camia olduk.Umarim bu sefer yaniliriz!

Saygilar,

D.Peker