22 Mar 2011

Uğur Meleke ile Ben

Uğur Meleke; Tesadüfen rastlamazsam, hiç bir spor yazarının ne yazdığını okumam. Topuna baştan ön yargılıyım. Tamamına yakını SPOR YAZAMAZI dır benim için. Bir kaç istisna var ise de bana haberi gelir şunu oku derler okurum. Onların başında da Uğur Meleke gelir. SPOR YAZARI dır. Okudum son yazısını.

61.dakikada maçın en önemli olayının gerçekleştiğini yazmış. Arda Turan'ın ,1-0 galip takıma, olanca hıncıyla, en yüksek motivasyonla, arkasına detant uygulamış, sorunları rafa kaldırmış 50.000 Galatasaraylıyı alarak, 2, 3 ve daha fazlasının yapılmasına katkıda bulunması sebebiyle Hagi Hoca tarafından sahaya sürüldüğü dakika. Bu dakikada yaşananlar Uğur Meleke'ye göre maçın en büyük olayıymış. Uğur Meleke haklı, maçları gözüyle izleyen, bu sülük medya dünyasındaki imalat hatalarından, kirli düzenin güzel insanlarından biri olarak, o kısık, buğulu gözleriyle gördüğü güzel hissettiği şeyleri, birilerine daha aktarmaya çalışıyor. İstiyor ki özelde konusu olan maçlar ve genelde de muhtemelen her şey güzel olsun, haklı olsun. Yenilen, ezilen, kaybeden suçlu sorumlu aramasın, kazanan, bir takımın tarafı olmaktan başka hiç bir şeyin sağlayayamayacağı tarifsiz sevinçlerin gurunu yaşasın.

Oysa ki benim, maçı, özellikle Fener maçlarını gözleri dışında bütün organlarıyla seyreden ben için durum tam tersi. Geçen hafta Ankaragücü maçının son dakikalarında Arda Turan oyuna girdi. Topla ilk buluşması Uğur Uçar'laydı. Belki 10 senelik çocukluk arkadaşları, bunca sakatlıktan sonra ilk kez karşı karşıya gelmişti o anda. Uğur, büyük bir kinle çift daldı, çocukluk arkadaşı Galatasaray'lıya. Hiç konuşmadılar pozisyondan sonra.

Bizim maçı, kalbimizle seyrettiğimiz, beynimizle sorguladığımız dakikalardı. 61. dakika da Arda Turan oyuna girdi. Maç diğer tarafta oynanırken büyük bir şebeklikle Gökhan Gönül'e sarıldı. Neşesi daim olsun du Galatasaray Kaptanının. Epey bir süre sohbet ettiler. Maça çok güzel hazırlanmıştı anlamıştık. Bizim için maçın en kötü dakikalarıydı Uğur Meleke. Biz senelerdir oluşmuş neticenin sebebinı arıyoruz maç be maç, hepimiz akıl tutulması yaşıyoruz. Çıkarılabilecek en iyi kadro çıkarılıyor, oynatılabilecek en iyi oyun oynanıyor. Aynı oyunla karşı tarafın hezimet yaptığı bir maçı, biz kaybediyoruz. Maçı gözünle seyredersen hiç bir şeyi göremezsin bizim taraftan. Gözükmez çünkü Uğur Meleke. İlk yarım saatte stoperleri sarı kartlık yapan hakemin beynini sen göremezsin. Bize anında gelir Fırat Aydınus'un tomografisi. Fenerbehçe'nin oyun üstünlüğüyle Galatasaray'ı yenemeyeceğini gören hakem, pozisyon üstünlüğü yaratmanın çarelerini aradı o bir kaç dakikada. Ne yazık ki buldu. Duran top kazandıracaktı, onun bildiğini Galatasaray cephesi de biliyordu elbet. İkinci sarı kartları almamak içim yeteneği kısıtlı Galatasaray stoperlerinin kolunu kanadını hepten kırdı. Artık Alex rahar rahat cirit atabilirdi bizim kaleye en yakın bölgede. Sen de görmüşündür Uğur Meleke, ilk yarım saatte ayağına top gelmeyen Alex, o dakikalardan sonra maç bitimine kadar Fener'in kaleye en yakın adamı olarak oynadı. Goller şöyle yada böyle mutlak atılacaktı. Biz o golleri atılmadan önce gördük Uğur Meleke. Görmediğini çalan, seyirciden etkilenmeyen, çaldığı da diğer tarafa yarayan hakemi, oturduğu yerden Galatasaray kaptanı da izledi elbet.

Biz isterdik ki, oyuna Hasan Şaş gibi girsin. Bir bok yapar yapamaz, orasında değiliz. Nice maçlar gibi bu maç ta gelip geçer. Bir titre, bir debelen, bir cebelleş, taraftarın ateşini harlandır. Bu kadar mı soğudun bizden be kardeş. Gökhan Gönül'e sarıldığın gibi, maçtan sonra ağlayan bir Galatasaraylı çocuğa sarıldın mı? Bu kadar mı bittiniz? ne oldu size? Hiç mi sorumluluk taşımazsınız? 1 maç bile olsa kendinizi paralayamazsınız?

En yakınında sendin, Baros, topu alırken bir şey varmıydı? Niye isyan etmezsin, her şey yolunda m senin için? Gidişine taraftar olay çıkarmasın, hatta sevinsin diye mi yaptın? Senin isyan etmen gereken yerde, Baros yapmış kabadayılığı. O kadar da hakkını yemeyelim, görmedik, umarım Fenerbahçeli futbolcuları soyunma odasında tebrik etmemişsindir.

Evet Uğur Meleke kardeşim. Senin gözünle görüp insani yönünü yorumladığın olayı, ben gözüm dışındaki organlarıma görüp böyle yaşadım. Ben böyle gördüm, benim için haksızlığa, yalana, dolana isyan etmeyen, karınca kararınca direniş göztermeyen insan, insan bile değildir. Galatasaray Kaptanı olmuş, seneye Galatasaray'ı tek başına şampiyon yapacakmış, olmadı kaçıp yarın Real Madrid'de gitmiş ne yazar? 

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi selamlar;

Inan ki Arda'ya hic sasirmadim, bundan onceki butun fener maclarinda bu ve buna yakin hareketler sergiledi. 2-3 yil once Kadıkoy'de kulaginda ipodla isinirken Can Aratlarla bi yiyismedigi kalmisti. Yine Kadıkoy'de mac oncesi yalandan Christian'la kavga etmesi, ASY'de 90.dakikada Semihle yine sahte bir kavgaya tutusmasini unutmadim(k). Bizim kaptanimiz olamiyacagi belliydi, olacak oglak bokundan belli olur derler. Bu herif ishal, gotu bok tutmuyor.

Bu kadar!!

Saygilar;
D.Peker

orkuns dedi ki...

Bu yazıyı yazan ellerini öperim senin. Bizim gibi isyan edeni bulmak o kadar zor ki. Maç sonunda buna isyan etmeyen taraftara bile kızdım. O hakem denen zibidinin sırıtarak çıkmasına kimse birşey demedi.

Unknown dedi ki...

güzel yazı....

Unknown dedi ki...

Yine çok güzel olmuş yazı tebrikler.. Bugün gördüm Hagi'nin ayrılık videosunu, sizde izlediyseniz Servet'in davranışı dikkatiniz çekti mi? Bir elinde telefon arkadaşıyla konuşuyor diğer eliyle Hagi'yi uğurluyor. Bunun bi açıklaması var mı:)

Unknown dedi ki...

açıklaması tabiki war.ruhsuz.hırs, azim, istek hiç bişey kalmamış.kafada bitirmişler olayı.bunun gibi daha çok eleman war takımda.kalan 8 maçta koyacan abi alt yapıdaki stoperi,bek i,orta sahayı.fakat bunu hagi nin yapması gerekiyodu bence..