3 Mar 2011

Kes Kopyala Yapıştır; Galatasaray 0- Gaziantepspor 0

Her maç aynı şeyleri yazıyoruz, kadro aynı olduğu sürece, maçın niteliği ne olursa olsun 100 maç oynasalar 95 maç yazısı bir birinin aynı olacaktır. Serkan-Servet- Cana- Çağlar'ın savunmasını oluşturduğu bir takımın taraftarlarına, futbolseverlere sunabileceği güzel bir şov asla olmayacaktır. Üstelik bu maçta, Servet, benim seyrettiğim en iyi oyununu oynamış olsa bile.

Kale arkasındaydım, bir ara Servet pas verebilecek, topu def edecek birini bulamayıp, çalımlarla üstümüze üstümüze aktı. Güzel bir pozisyondu. Yazık, ikinci yarı golleri kaçıran futbolcu Servet'mi olacaktı.

İsteyen deney yapabilir. Her ligten takım isimlerini bir torbaya at, ve rastgele çek. Galatasaray hariç, istisnasız bütün takımların 2000 senesi kadrosu, 2011 senesi kadrosundan zayıftır. En iyimser Galatasaray'lı cevap versin, şu takımdan 2000 senesi Galatasaray'ında oynatabileceği futbolcu varmıdır?

Aslında alınan neticeye üzülmemek lazım. Olası bir galibiyet, tur, Adnan'ların ömürüne ümür katacaktı. Kimi kötü futbolcular kredi kazanacaktı. Hedef kalmadığına göre, artık ne olacaksa olacaktır. Ancak bu büyük yangın, Hagi'yi de yakacak. Bu takımı, sıradan bir  kupa çeyrek finalinden medet umar hale getiren, ve medet bile bulamayan tek kişi vardır. Ve artık Adnan'ın ambarına fare girmiştir. Her Fener maçı, ya bizim ya onların bir devrim maçıdır. Bu sene ilk ana maça, Reykart, Hagi değişikliğiyle çıkıldı, 2. sinde Adnan Başkan olmayacaktır artık.

Bu günkü maçta artık Galatasaray bağırsaklarında kalan son boku da sıçmıştır. BAM üçlüsünde direnen, Hagi Hoca, Ayhan'ı son maçına çıkardı. Tek bir olumlu pas atmadan ilk yarı geçiren Ayhan, 2. yarıdaki homurdanmalardan sonra, oyundan çıktı. Çıkarken rekor bir desibelle yuhalandı.

Stadın büyüsü de işe yaramadı. Bu düzey maç için çok yoğun  ve coşkulu bir taraftar vardı. Zaman zaman, ölüyü diriltecek tezahürat yapıldı. Ne var ki takım ölü bile değil, ölü olsa inanın dirilir, parkinson hastası, titriyorlar, ne yazık ki felç geçirmiş Galatasaray, bağırmayla çağırmayla düzelecek gibi değil.

Şu maçta son yarım saatte Mustafa Sarp'ın oyuna girmesini çok istedim. Ayhan'ı yuhlamadım, Hasan Şaş'ı da yuhlamamıştım, ama bütün bir içtenliğimle Mustafa Sarp'a küfür etmeyi kaçırdım.

Gaziantep bütün bir maçı 0-0 a bağlamış, idare ettiler, gol lazım olsa mutlaka atarlardı. Ve biz utanılacak bir futbolla bütün bir ikinci yarıyı sanki son dakika gibi doldur boşaltla, karambol gole umut bağlayarak geçirdik, ve hatta ne yazık ki son 10 dakika tamamen teslim olmuş bir şekilde sıçan gibi debelenerek bitirdik.

Geçmiş olsun,

Hiç yorum yok: