12 Şub 2011

Eski Tüfek Der ki;ULEMALARA ATFEN (CACATUM NON EST PICTUM- SIÇMAK RESİM YAPMAK DEĞİLDİR)


ULEMALARA ATFEN (CACATUM NON EST PICTUM- SIÇMAK RESİM YAPMAK DEĞİLDİR)

Bu ülkede görüş bildiren yüz kişiye sorsak arkadaş bir şeyler söylüyorsun da, kaynağın ne? Neye dayanarak söylüyorsun? Benim yurdumun görüş bildiren her vatandaşı muhakkak bir şeyler geveleyecektir. Ama inanın hepsi boş lakırdılardır. Bu ülke insanının "a" dan "z" ye her konusunda görüş bildiren, fikir beyan eden adamların hepsinin büyük ve ezici çoğunlukla kaynağı tektir...

Evet arkadaşlar, bu ülke insanının ezici çoğunlukla kaynağı "Götü"dür!...

Hiç bir yurdum uleması, "Yav bunları söylerken götümden uyduruyorum!" demez...

Bu ülke insanı Edirne’den Hakkâri’ye, Isparta’dan Artvin’e kadar tek tiptir.  Okumaz, okuduğunda anlamaz. Yorum yapmaz, kolaycıdır. Eleştiri yapmak bilgi ve birikim işidir. Az bilir, bilmediğini bilmez, bilenin ne bildiğini anlayacak, değerlendirmeyi yapacak bir dağarcığı yoktur. Muhakeme yeteneği zayıftır, hafızası zayıftır. Ama eleştirmek konusunda müthiş ataktır…

Eleştiri yapar çünkü bilir ki ortam buna müsaittir. Etrafındaki herkes de aynıdır, kendisi gibidir. Haddini bildirecek birisinin sağında solunda olma ihtimali yok denecek kadar azdır. Bu nedenle rahattır.

Buna uygun olarak ve bunlara kanıt olarak;

Bu ülke gazetelerinin %99 (tiraja göre) bulvar basınıdır.

Bu ülkenin televizyonları ve radyoları magazin ağırlıklıdır.

Bu ülkenin okunan kitaplarının bir edebi değeri nadiren olur. Onların da en babası onbin baskı yapmaz.

Bu ülkede ekonomi yorumcularının çoğu özgün değildir.

Bu ülke siyasetçilerinin hiçbir ciddi öngörüsü tutmaz.

Bu ülkede bir tane şehir planlamacı belediye başkanı olamaz.

Bu ülkede temel bilimlerle uğraşan adam açtır.

Bu ülkede eğitim, sağlık, barınma, beslenme alanlarında üç adım ötesine planlama yapacak adamlara değer verilmez.

Bilgi bu ülkede en değersiz şeydir.

Bu nedenle en beceriksiz adamlar en önemli eleştirmenlerdir. Bilgisiz ve liyakati olmayan adam en önemli yerde ise, en tehlikelisi odur. Bilgisiz adamın saçmış olduğu en önemli tehlike bilgi kirliliğidir.

Dünyanın hiçbir yerinde Hıncal Uluç tipi bir adam bu denli prim yapmaz. Acun tipi bir adam milyon dolarları birkaç senede istifleyemez. Mustafa Denizli diye biri otorite olmaz...

Bakın size kaynağın belirttiğim şeyden başka bir şey olmasının zor olduğu bir genel geçerliliği olan bir kelime topluluğu söyleyelim…

“İyi futbolcudan iyi hoca olmaz. Misal Hagi iyi bir futbolcu ama çok kötü bir hoca!”

Bunu söyleyen adamlara sormak lazım. Kaynağın ne? Dürüstçe “götüm” demeyecekse şunlara cevap verebilmelidir;

  1. İyi futbolcu üstelik dünyanın en iyi oyun kurucularından biri akılla değil de neyiyle futbolcu olacaktı? Aklı daha doğrusu futbol aklı üst düzey mi?
  2. İyi futbolcu, kötü futbolcu ayrımını yapamayacak kadar futbolun dışında mı?
  3. Dünyanın en büyük takımlarında en büyük taktisyenlerle üstelik verileni ve isteneni en iyi alarak, en iyi yaparak gelmemiş mi bu güne? İdrak problemi mi var?
  4. İyi hoca Hagi olmayacak da, Ziya Doğan mı olacak? Schuster olmayacak da Ertuğrul Sağlam mı olacak?
  5. İyi hoca nasıl olunur?
  6. İyi futbolcu nasıl olunur?
  7. Hiç iyi hocalık konusunda transa geçip on dakika düşündün mü?

Bir de bunların dışında işsiz güçsüz kerameti kendinden menkul Mustafa Denizli tarzı adamlar var ki onlar bir başka alem. Sanki bizi hayatımızdan bezdirmek için konuşuyor böyleleri. Arkadaş ben bir şey itiraf edeceğim. Ben Galatasaraylı olmayan birinin takımım hakkında konuşmasından nefret ediyorum bu bir. Ayrıca Hagi öncesi ve sonrasında gazozuna “aldım verdim ben seni yendim” maçlarını unutan vefasız taraftardan hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Hagi çok ama çok büyük bir vefa hakkediyor UNUTMA, UNUTTURMA! 

Bir iki soru da Dürülü efendiye sormak lazım;

  1. Aklı olan, birikimi olan, idraki olan, bilgisi olan, adam gibi adam olan Hagi iyi hoca olmayabilir. Ama sen gazozuna şampiyonluk dışında, şapkadan tavşan çıkararak yürüyüp gittiğin yolda neredesin?
  2. Almanya’da üçüncü sınıf takımdan götüne teneke takıp gönderdiler, İran’da bir halt yiyemedin, Hıncal dışında bir tane hayran kazanamadın, Fenerli dalga geçti, milli takımda rezil oldun, bir tane futbolcu yaratmadın torbandan bir tek Bülent Korkmaz çıktı, çıktığında sen bile fark etmedin…
  3. Biz senin futbolculuğunu ve o dönemki futbolunu da biliyoruz.
  4. Titrek sakatlanmasa Neuchetel maçını bile alamayacaktın. Kimi kandırıyorsun?
  5. İYİ HOCA SEN MİSİN?

GİDİN İŞİNİZE KARDEŞİM!.

 Hagime kızacaksam ben bildiğim gibi kızayım. Sevdiğimi ve sonuna kadar böyle kalacağını bilerek.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kaynak götüm:

servet'i ve balta'yı rijkaard'dan bam kurtarmıştı. bam'ı da servet ve balta kurtarıyor.

Adsız dedi ki...

Üstat Mustafa denizli'nin bize en büyük mirası üç sfırdan verilen Fenerbhçe mağlubiyetini ve fazla yabancıyla oynadığı Fenerbahçe- BJK maçını da unutma.Başka ülkede olsa adam komedyen olurdu.


İNADINA HAGİ

Adsız dedi ki...

"İyi futbolcudan iyi hoca olmaz" diyenler, futbolculuk hayatindan bir bok olamayip ona buna el avuc acan 2.sinif futbolcularin lafidir. Ayni "kadinlar komik adamlari sever" diyen orangutan erkekler gibi.

Saygilar,

Devrim Peker