6 Şub 2011

Çağın Vebası; Galatasaray 4- Eskişehirspor 2

Her şeyin tanrısı olduğu gibi futbolun da tanrısı var. Ve futbol tanrısının peygamberi de Hagi'dir işte. Bank Asya ligi dahil, bütün takımların orta sahasından daha kötü olan, Barış-Ayhan- Mustafa Sarp kombinasyonunu, başka bir sıfattaki insan bozamaz. İster Reykart ol, ister Trapattoni, bozamazsın. Bunlar cezalı veya sakat değilse mutlak oynayacak. Oynatmamak için peygamber olacaksın. Ayhan cezalı olmasa, Barış sakat olmasa  bu 3ünden en az 2 si banko, diğeri sonradan oyunda olacaktı. Dedik işte, futbolun tanrıları, peygamberlerine yardım ediyor. Oynatamıyor Hagi, kepaze orta sahayı.

Mustafa Sarp'ın sözleşmesinde oynamazsa daha fazla para alır maddesi yoksa, bir dakika bile onu oynatan hoca, hoca değildir. Maçı Anadolu'da bir köy lokalinde izledik. O cahil dediğimiz insanların yorumları aynen bizim ki gibiydi. Mustafa Sarp kadranda gözükür gözükmez, maç en az 3-2 ye gelir demeyen tek bir Galatasaraylının olmadığından eminim. Bu lanet, veba mikrobu yüzünden Baros'un attığı gole bile sevinmedim.

Hagi değil, Yüce Gök sayesinde son yılların en büyük orta sahasıyla Arena'daydı. Cana'nın geride, Neill'in önde oynaması orta sahanın tamamen top tekniği yüksek, dikine oynayan, top isteyen futbolculardan kurulması demekti. Buradaki gereksiz hamle, Sabri'nin orta sahada oluşuydu. Ne gerek var, yılların sağ beki kadronda, Yekta denen bir adamın da var. 4 senedir bir şeyler yapar diye bekletilen Serkan Kurtuluş'u oynatmanın mantığı yok. Tezlerimizin arkasındayız, Antrenörlük bilgisi, sevk ve idare kabiliyeti yok. Ancak futbolcunun iyisinden anladığından, iyi takım kurar. Kurduğu iyi takım iyi futbol oynarsa işte bu gece ki gibi, milletin burnundan fitil fitil getirir.

İlk yarıda BAM'sız oynanan oyunda, Servet ve Balta dahil hiç kimse batmadı. Hatta Cana'yla  böyle bir kaç maç oynasın Servet'i savunuyor duruma bile geçeceğiz. Kim bilir belki, Balta Hakan'ı bile seveceğiz. Stancu için gelmeden aldığımız istihbaratın ne kadar doğru çıktığını gördük. Kulyo maç oynadıkça daha iyi olur. Böylesi adamların yanındakilerle oyunu , uyumu çok önemlidir. Takımı tanıdıkça, kendine güveni geldikçe derin Galatasaraylılardan talimat gelmezse kimse kesemez.

Kaleci için beklemedeyim henüz. 2 maçta 5 tane yedi, yediği golleri sağ olsunlar, bizim mevcut kaleciler de yiyebilirdi zaten. Yabancı kontenjanına değer mi diye düşünen varsa, değer. Ömrümden, Galatasaraylılığımdan en az 20 senesini aldılar çuval kaleciler.

Artık eksprese son yolcuyu bekliyoruz. Arda Turan'da katıldıktan sonra ufkumuz açık. Ve artık sen de gör Hagi. Bam 3 lüsünü kadro dışı bırak, takım gol yemez. Sen bırakamıyorsan, biz yalvarmaya devam edelim. Sevgili futbol tanrısı, Ayhan ve Barış'tan sonra, Mustafa Sarp'ı da bertaraf eder nasıl olsa. Peygamberine küfür ettirecek değil.  

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Yani Nazmi bilirsin kötüye birlikte kötü deriz, ama nefrette biraz serinkanlıyımdır...

Ancak Titrek İsmail, Saftig ve Fatih Terim...

Bunlara bir de Mustafa'yı ekledim...

Yazıklar olsun bir ot daha duyarlıdır sanırım, ya da bir öküz daha yeteneklidir futbola...

Çetin

kapalıtayfası dedi ki...

Stadda değişiklik tabelasınında 16 yı görünce eyvah dedim,tıkır tıkır makina düzeninde işleyen takımı bozacak hamle geliyor diye,bir de çok diri olmasına rağmen Kewell çıkınca düzen bozuldu.
Ama sevindiğim bir nokta gerek stad da gerek dönüş yolunda otobüsde Hagi'nin hoca olmadığı,16 numaralı formayı giyenin futbolcu olmadığı gerçeğini herkesin kavramış olması.

sonvagon.blogspot.com dedi ki...

Hagi yine kumar oynadı, Neill - Sabri - Cana bu yerin adamları değiller, alışkanlık yapmaya başlayacak ve biraz kuvvetli bir takım bizi üzecek!

selaminko dedi ki...

Hocam benim tahminim Hagi bu BAM'ları onlardan vazgeçemeyenlere onların gerçek yüzünü göstermek için oyuna alıyor. Biliyorum kendimi kandırıyorum. Ulan bayramlık ağzımı açıp şöyle derin derin sövmek istiyorum. Yeter ulan yeter sayesine GS ortasahasında her gördüğümde küfrettiğim Bülent Akın bile artık sempatik geliyor. Bu ne lan bu ne be. YEteeeeeerrr.

Hasan dedi ki...

bu maçla birlikte iyice görüldü ki bu muhteşem 3lünün ayağını bastığı her yer kurur arkadaş.Sarp takozu oyuna girene kadar 4ü 5i bulucaz birazdan diye bekliyordum.Girdi oyuna ve tüm ev ahalisi şahit dedim ki eses atacak kesin 1-2 tane ıkına ıkına anca kazanacaz böyle bi maçı bile dedim ve nitekim birden 3-2 oldu maç.Allahtan süper milan imdada yetişti 4-2 ile yırttık.ihtiyacımız olan şey sadece 2 tane kaliteli ortasaha oyuncusu culio ve 2 tane kaliteli ortasahayla tutulmaz bu takım adım gibi eminim buna.biglia-culio-yekta 3lüsünü görmek isterm mesela seneye orta 3lüde.

Adsız dedi ki...

Nazmi abi, yazdigin bircok seye gonulden katiliyorum. Hatta senin erken teshislerine sapka cikartiyorum. fakat bir konudaki tutumunu anlamiyorum; nasil olur da bu kaptan bozuntusu arda'ya arka cikiyorsun, hala destek oluyorsun? bu cocuktan kaptan olur mu, lider olur mu, ornek olur? bu takim ne kaptanlar gordu; cuneyt, tugay, bulent, hakan. hagi bile takamadi o bandi koluna, ama firsat allahin bitirim sokak agizli delikanlisina nasip oldu. hakkini veriyor mu diyosun yani? kaale aliniyor, dedikleri ciddiye aliniyor mu diyorsun? utanc duydugum, bedava gitsin istedigin, sakatligi hic bitmesin dedigim bi kaptanimiz var bana gore. GSli olmasi umrumda bile degil. ona bakarsan senin 16 numara da kalpten GSli. yetiyor mu yani? o bizim sozde kaptanimizin idolu, rol modeli, abisi, hayatina yon vereni, yasam kocu kim biliyor musun? FBli emre. GS'lilerin en nefret ettigi FBliye GS kaptani abi cekiyor, idolum diyor. TV'de gozlerimle gordum, duydum. yapma gozunu seveyim,senin kac kisi okuyor. yanlis tanimasinlar kaptan diye bize yutturulan gotu kalkik bickin delikanliyi..

rylstx - kemal