16 Oca 2011

Öz Galatasaraylı

Benden başlayın fişlemeye, ilk beni deşifre edin. Polis kameramanlarını zahmete sokmayın, Doğu tribünü  415- 3- 179 numara da kombineli, 42 senedir, Galatasaraylı olmadığı halde 1000 den fazla maçını izlemiş bendenizi almayın ilk önce, bundan sonra ki maça. Sen Galatasaraylısın, ben değilim, Avrupa Şampiyonu aldığın takımı 5. sınıf takım haline getirdin, Sen Galatasaraylısın, ben değilim, Galatasaraylı olmadığım halde Parken'de tepindim, Barnebau'da zıpladım, Vestfaalen'de kale arkasındaydım, geceleri Ali Sami Yen'de üşüdüm  bazen, bazen deplasman trenlerinde aç susuz yolculuk yaptım, ben Galatasaraylı değilim. 100 den fazla forma satın aldım, ana karnındaki çocuğumu neredeyse Ali Sami Yende büyüttüm, şimdi Seyrantepe'ye saldım, Galatasaraylı olmadığım halde yaptım bunları. Senin kankan Adnan, Galatasaray'ı yensin diye Fenerbahçe'den aldığı paraları İstanbulsporlu futbolculara dağıttı, büyük Galatasaraylıdır ya ölçersin Galatasaray metreyle, ben değilim.

Sen Galatasaraylısın Başkan, son elendiğimiz takımın ismini hatırlayan yok Avrupa Kupalarından. Senin Seyrantepe'ye çıkarttığın, tarihe geçecek maçta oynattığın Barış Özbek, maçtan sonra formasını Ajax'lıya  değiştirdi. Ne olacak canım paramı, 80 lira o formanın değeri Barış Özbek için. Bir lokanta da bile daha fazla bahşiş verir. O forma tarih lan şerefsiz, senin torunun o formayı satmaya kalksa, Başbakanın torunu dedesinden kalma gemiyi satsa bile ödeyemeyecek kadar değerli. Nereye çıktığının farkında olmayanları, tarihin başka bir biçimde yeniden başladığı saatlerde sahaya çıkardın, Galatasaraylısın, iftihar et. Servet Çetin yedek kulubesinde telefonla konuşuyor, kimle konuşur bir futbolcu mesai saati içersinde, herkesin ağladığı anlarda ne der acaba? Cep telefonundan bir resim çek bari, sen de ilerde torunlarına bu stadyumdaki ilk maça çıkmıştım diye gösterirsin şerefsiz. Bunları futbolcu diye topladın, Galatasaraylısın, biz bütçemizi aşarak, takım demeye bin şahit gerekecek olan ölüleri seyretmeye gelenler, Galatasaraylı değiliz.

Sen bir zamanlar CHP liydin be Başkan, İstanbul'a Belediye Başkanı olmaya kalkıp, CHP'nin tekerine çomak sokarak Tayyip Erdoğan'ın başkan olmasını sağladın. Sana değil 1 Aslantepe, 10 Aslantepe Stadı yapsa bile borcunu ödeyemezler, kaldı ki, babasının  hayrına mı yapmış? belli oldu işte, stadı oy sandığına çevirmek içinmiş bunca uğraşları, hiç araştırdınız mı? 100 lerce kalem işten bir tanesini demokrat bir firma yapmış mıdır acaba? Stad Seyrantepe'ye AKP'nin oy deposu varoş mahallesine yapıldı diye, maça gelenleri, 1 ton kömüre oy satanların yerine mi  koydunuz? Öyleyse doğru yaptınız, biz Galatasaraylı değiliz, siz Galatasaraylısınız.

Sen Galatasaraylısın, Kenan Doğulu da Galatasaraylı, ben şimdiye kadar Galatasaraylı olduğunun somut bir eylemini görmediğim halde, yalandan, play back den 3 şarkı okutabildin, bırak dünyayı, tüm Türkiye'nin gözü kulağı Aslantepe'deyken. Orta yere esas ucube altıgen bir perde koyabilmişsin Galatasaraylı Başkan. Kale arkasına doldurduğun paralı askerlerin çok beğenmişlerdir muhtemelen. Gazetelere görmeyenler için muhteşem şov diye yazdırmışsın. Bizim küçüklüğümüz Hacivat Karagöz sahnesi sanki. Modern İbiş, modern Bebe Ruhi, pahalı ışıklarla parlatılmış sahnede gölge oyunu oynuyorlardı sanki. Kaldı ki keşke böyle bir şey yapmayı akıl edebilseydin, herkesi 100 sene öncesine götürebilseydin. Ultraslan dediğin Galatasataylıların seyredip, alkışladığı  maskaralığı, biz Galatasaraylı olmayanlar beğenmedik, nankörüz ya Şakira'yı bekledik sahneye çıkması için, David Koperfieldi. Ne de olsa Galatasaray Başkanı hiç kimsenin yapamayacağı bir şey yapacaktı.

O kadar büyük iş adamı abim, arkadaşım yalvardı bana, davetiye bul diye. Biz Galatasaraylı olmayanlar iç güdüyle toplandığımız Ali Sami Yen Stadı etrafından çıkarken, Galatasaraylılar davetiyelerini satıyorlardı Başkan. Seni tükürükle boğacak 40.000 Galatasaraylı olmayanı, döven, söven, susturan 3000 Galatasaraylı, sen vermesen ancak Hacı Hüsrevde bir kahve açılısına davet edilebilecek olan pislikler Galatasaraylı, biz değiliz. Davetiyenin üzerınde para değeri yoktur satılamaz yazıyor, kim davet etti bunları, 150 liradan sattılar, kim aldı bu paraları? Elbet Galatasaraylıdır be Başkan, biz nereden bulduk esas değil mi? Galatasaraylı olmayan, bir daha maça sokulmamak üzere fişlenen ne olduğumuz  artık belli olan çoğunluk.

Sen Galatasaray başkanısın, Başbakanı terk etmemek için Galatasaray'ı terk edip, kendi işlerine zeval gelmesin istedin. Biz Galatasaraylı değiliz, hiçbir maç Galatasaray maçından son düdük çalmadan önce çıkmadık.

Sen Galatasaraylısın başkan, 300 prostatlının oyuyla seçildin, biz değiliz, Biz zaten maça falan gitmiyoruz, Galatasaray forması seyretmeye ve de artık muhteşemden daha başka bir kelimeyle anlatılması gereken stadı seyretmeye gidiyoruz. Aslentepe'de, Ali Sami Yen'i hatırlatacak hiç bir şey yok, hiç bir duygusallık taşınmamış. Hatta tez zamanda unutturulmak bile istenmişti, Toki Başkanı kemik yalayıcı, eski Galatasaray Başkanlarına küfür ederken vakur duruş gösterdin, onlar kötü yönetmişlerdi, sen iyi yönettin, bu yüceltici lafları iktidar kademelerinden işittin. Senin Galatasaraylı olarak göğsünün kabardığı anlarda, biz Galatasaraylı olmayanlar durumdan vazife çıkardık, susturmaya çalıştık, ve nitekim susturduk da, ileri gittik kovduk.

Galatasaray eski başkanlarına kem söz söylenecekse eğer, onu  da biz  Galatasaraylı olmayanlar söyleriz, Evet, görmeyenler için benim gözlerimle yazayım, bülbülü altın kafese koymuşlar işte. Ne kapanışı yapabildiler, ne açılışı, 3 maç sonra Galatasaraylı olan, maçlara bedava giden 3000 kişiyle altın kafeste oynarlar. Sen Galatasaraylısın Başkan, sanıyorsun ki o 3000 kişi olmazsa kimse tezahürat yapmaz. Sana garanti verirdik oysa, Reis diye tapındıkları, tek bir Galatasaray tezahüratını doğru düzgün söyleyemeyen şahıs maça gelmesin, o stada her maç 50.000 kişi gelir, onların ''bağırın lan''cılarına bir sezon bilet verme, Ali Sami Yen cehennem di ya bir zamanlar, sen mescide çevirdin ya, Arena her maç kıyamet günü olurdu oysa, ne yazık.

Evet Başkan, sen Galatasaraylısın, ben Galatasaraylı değilim, Başbakanı yuhladım, hatta daha beterini yaptım küfür ettim. Kendimi ihbar ediyorum, sen siktir olup gidene kadar da Galatasaraylı değilim. Bir daha da maça falan gitmiyorum, al o stadını başına çal. Zaten ortada Galatasaray diye bir şey bırakmadın, her şeyi değiştirdin adını da değiştir, Öz Galatasaray koy. Çapulcuların da, gelen ağam giden paşam misali seni Öz Galatasaraylı olarak alkılasın. Maçlarda Ultrslana, diğer zamanlarda yüksek devlet kademelerine dalkavukluk yap. Şunu aklından çıkarma sakın ama, hiç bir dalkavuk eceliyle ölmemiştir. Maskaralığın bir yerde bitecek,senin de kafan kopacak bir gün, o gün eğer hala ölmeyip sağ kalmışsak eğer, son bir çırpınışla,son bir debelenmeyle tekrar Galatasarayımızı kurtarırız elbet, siz Galatasaraylı ihanet  şebekelerinden.

Elveda Sami Yen, Elveda Galatasaray, Elveda Galatasaray taraftarı. Tarih yeni başladı, takımın adı Öz Galatasaray, sen yeni bir taraftarsın artık. İster başında Adnanların olduğu Ölü Spor'un taraftarı olup gerçek 3000 Galatasaraylı  çapulcu sayısını artırır Öz Galatasaraylı olursun, altın kafeste sürüye katılırsın, ister benim gibi başkaldırır, sürüden ayrılır kurtlarla boğuşursun.  Yol kavşağındasın, bir kez daha ağlamadan iyice düşünmeni kararını ondan sonra vermeni gönülden dilerim. Lanet olsun!

12 yorum:

Adsız dedi ki...

1000 tne maça gitmiş olmak,öz galatasaaylı olmak,ali samiyende tüm maçları izlemiş olmak misafir olrak gelen bir başbakana küfür ve protestoyu gerektirmez..
umarım en ağır cezları alırsınız...
artık devriniz bitti,bunu fark edin.

hadesperado dedi ki...

bu yazıyı bekliyordum, tek kelime eklemeye gerek yok. bunlar Galatasaraylıysa biz neyiz hakikaten...!?

Mehmet G dedi ki...

Tesadufen gordum yaziyi cok guzel ozetlenmis.

Baskanin kendisine cok iyi oldu yirtindi bu stadi acip tarihe gececegim diye ama sonunda hem padisahimiza hem de taraftarina rezil oldu. Gercekten tarihe gecmis oldu boylece. Tepkileriyle, Galatasaray'i kisisel cikarlari icin kullandigi ortaya cikti. Istifa etse bile pesi birakilmasin bu baskanin Galatasaray'a verdigi en azindan maddi zararlar kendisinden tanzim edilsin arastirma komisyonlari kurulsun.

Bu arada bende referandum da "evet" demistim kafami duvarlara vuruyorum. Pek cok yakinim gibi sandikta gereken duzeltmeyi yapacagiz.

Adsız dedi ki...

adamsın nazmi abi.
doğu tribündeyim bende.
seni ilk gördüğümde gelip öpeceğim.

tugaykarab@s dedi ki...

dediklerinizin hepsine hak veriyorum.bi insan bu kadar mı yüzsüz olur.kazım geldiğinde ultraslan adnan polata yazdığı yazıda fenerbahçenin çapulcu topçusunu alıyosunuz artık yapamıyosunuz istifa edin diyolardı.ASY son maçta adnan polata az da olsa ıslık vardı taki kazım gol atana kadar.bütün yapılan eleştiriler,ıslıklar,küfürler unutulmuştu tek bir golle.aslantepede ise teşekkürler başkan diye bağırarak tükürdüklerini yalamışlardır.bütün eski yöneticilerimize söven projeyle büyük kar elde eden adamlar gelmiş akp propagamdası yapıyor ve ultraslan millete ıslıklamayın alkışlayın diyor ama aralarında benim gibi galatasaraylı olmayan arkadaşlar büyük nankörlük ve edepsizlik edip ıslıklamıştır.ultraslan önümüzdeki maçta adam gibi adam rte diye pankart açarsa şaşmayın.

Adsız dedi ki...

Yine muhteşem yazmışsın Nazmi Abi, iki adnanda gidene kadar takımı protesto etmek bize yakışmaz ancak zarar vermiş oluruz. Bu camia 3-4 sene başarısız olmaya alışık değil bu adamlar gidene kadar da aç kalamayız başarıya. Peki nasıl kurtlarla boğuşacağız maça gitmeyerek mi?

benjcev dedi ki...

merhaba nazmi abi,

vakti zamanında şımarık, şimdi ise bir o kadar umutsuz galatasaraylı gençlere çok büyük destek oluyorsunuz.

gerçek galatasaray taraftarının da bundan farklı düşünmediğini görüyoruz. varsın haysiyetten yoksun insanlar, ellerine verilmiş rolleri oynasınlar. bu oyun elbette bozulacaktır.

ayrıca teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Protesto etmek herkesin hakkıdır. Doğal hakkını kullanan insanların en ağır cezaları almalarını isteyenler beyin yoksunu zavallılar olmaktan öteye gidemez. Tesadüf facebook ta gördüm bu yazıyı biri paylaşmış, iyiki de görmüşüm. Ancak gerçek bir aslanın yüreğinden kopabilirdi böyle bir yazı. Helal olsun diyorum

SETH dedi ki...

Muhteşemsin Nazmi Ağabey.

Eline sağlık.

protesto gereksizdi diyen ezikler bi siktirin gidin burası akp lise kolları değil

SETH
(parcali.net)

Jordi Metal dedi ki...

Abi polis seni karakola ifade vermen için bekliyormuş :) Sanırım EDnan seni ihbar etmiş :D

Malesef dansöz bir başkanımız ve kraldan çok kralcı bir zihniyetimiz var. Bu açılış günü resmen tavan yaptı.

hagininsolayagi dedi ki...

En baştaki yorumu yazan arkadaş, maçan sıkıyorsa gerçek adınla yazsana?

Muazzam bir yazı olmuş, gözlerim doldu okurken...

orkuns dedi ki...

Nazmi abi. pegasus dayım ama seni görüp elini öpebilmek için doğu tribününün kapısında bekleyeceğim.
Tarih yine seni haklı çıkardı. Son çırpınışlar yaşanıyor.