28 Kas 2010

Maçtan Başka Her Şey; Galatasaray-Beşiktaş

Oynadıkları futbol, aldıkları neticelere bakılırsa bu maç, sıradan bir lig maçı bile değil. Ligimizin uzak ara en kötü futbolunu oynayan, oynayacak olan iki takımın maçı langırt maçından öte bir şey olmaz. O yüzden başka zaman olsa, eski yıllarda olsa bu maça 10.000 kişi bile gitmez, kahvedeki adam da bu maç için okeye ara bile vermez. Ne var ki bu maç bizim için maçtan öte bir şey.

Aldığımız haberlere göre Mecidiyeköy taraftar tabiriyle yıkılıyor. Adı cehennem diye nam salmış stadı, son bir kez daha ateşe vermek için dakikalar sayılıyor. Birazdan bizimkiler Ali Sami Yen'e ecelinden 3 maç kala kazma kürek dalacaklar, tribünleri ateşe verecek, ve son yılların en büyük coşkusunu sahaya yansıtacaklardır. Biz de uzaklarda bir yerde olanları televizyondan seyredip, zapta geçireceğiz.

Kadro henüz gelmedi, ama artık dedik ya en azından bu maç için kadronun hiç önemi yok benim için. Ben değil Servet'e, Mustafa Sarp' a bile kızmam bu maçta. Yarım asıra dayanan ne maçlar oynandı Beşiktaş'la bu mabette. Ne tavaflar atıldı çevresinde mübarek stadın. Kim bilir kaç kere binildi Beşiktaş tramvayına. Bir daha oynanmayacak lan bu maç burada. Bir daha ki Beşiktaş maçında Ali Sami Yen olmayacak. İnanılır gibi değil ama olmayacak.

Büyük Galatasaray taraftarına güveniyorum. Bu maçta bir kez daha imtihan verecekler. Galatasaraylı olmanın saygı doruğunda  sesleri, çığlıkları sonsuzluğa karışacak. Ve siz futbolcular, her şeyinizi sırtınızda taşıdığınız o kutsal forma uğruna affettik, siz de imtihan vereceksiniz. Son yıllarda  her girdiğiniz imtihandan çaktınız ama bu akşam da çakarsanız, ruhsuz,silik, kapasite altında oynarsanız. Kısaca her zamanki futbolunuzu oynarsanız,Ali Sami Yen'i bizlere boynu bükük kapattırırsanız, değil Galatasaray'dan ayrılmak,değil futbolu bırakmak benden kurtulamazsınız. Sıçtığınız yere kadar kovalarım sizi.

Bu gün maça çıkmıyoruz, spor yapmıyoruz, Bu günkü maçta puan yok, gol yok, kırmızı kart falan yok. Hakem yok, Antrenör yok, Başkan yok. Ali Sami  Yen Bey var, Metin Oktay var, Hagi var, taraftar var. Galatasaraylı evliyaların ruhları, alınan kupaların anıları, kazanılan zaferlerin gözyaşları var.

Bu maçta kötü oynayacak olan futbolcu, dünya ahret düşmanımdır.

1 yorum:

Metin dedi ki...

Abi geçen yazında az bile demişsin, bu şebeke yöneticileri su katılmamış orospu çocuklarıdır. Galatasaray'ı 3. lige düşürmeden istifa etmezler, Yıldırım Demirören şebeke arkadaşına kesin demiştir "boşver istifa etme benim gibi yap, küfür ederler küfür ederler ama bir yıldız getirirsin, emniyetten de aleyhine bağırtanları stada aldırtmazsın, destekçilerine de daha fazla maaş verirsin bu denyo müşteriler susar". Polat gider, Helvacı damlar onlar olmazsa Öztürk veya Dürüst'ü getirir Galatasaray'ı bu hallere getiren perde arkasındaki piçler. Adnan Polat yerine kendisi gibi Galatasaraylı olmayan Ercan Saatçi ibnesini koysun, tablo bundan kötü olmaz. Nasıl olsa Galatasaray'ın bütün değerlerini sikip bıraktılar, Ercan başkan olsa ne olur artık. Bu beyinsizlerin özellikle getirdiği bazı ruhsuz piçler her halükarda bu formayı giyiyiyor hatta devre arası Adnan efendi gider Tuncay piçine de bu formayı verir.