27 Eyl 2010

Maçın Ardından; Galatasaray 3- Belediye 1

En azından verdiğimiz sözlerin çok az bir kısmını tutuyoruz hala. Ne demişler, erkeklikte söz vermek bir, dönmek iki. Yazmıcaz dedik, dayanamadık, yazdığımızı yayınladık. Maç seyretmicez dedik, biri görür diye gizli gizli seyrediyoruz. Neyse ki sözümüzden döndük diye bize saldıran yok.Ne var ki istemez bazı sözlerimizi tutmuş oluyoruz. Bu sene kombine almadım, dolayısıyla maça gitmiyorum. Dün oynanan belediye maçını da seyretmeyi düşünmüyordum, 1905 den cep telefonuna kadro mesajı gelir gelmez, galatasaraysözlüğe, maçın fark olacağı notunu düşüp televizyon başına geçtim.

İsteğimiz fazla uzun boylu bir şey değil. Madem ki Galatasaray şovunun tüketicisi biziz, biz ne dersek o olacak başka yolu yok. Taraftarın belki, ve o istisnasız tamamı kaleye Aykut geçmesin istiyor. Belki bu adam antrenmanlarda maymundur, antrenmanlarda bir çataldan diğerine atlıyordur ama bize ne? Ne tipi, ne duruşu, ne fiziği kaleci değil işte. Boş yere tutup para vermenin alemi yok. Geçirin kulübeye Paf takım kalecisini, tecrübe kazansın.

Sarp'ın olmadığı bir maçı seyretmenin zevki ne heyecanlıymış be dostlar.Hücum oynayacağın garanti. Nitekim Cana daha 2. dakika da Sarp'ın asla bulunmayacağı pozisyonda bulunup, asla vermeyeceği riskli derin pası verip Baros'a o golü attırsaydı, Sarp'ın sehpası kurulmuş olacaktı. Umarım dikkatli gözlerden ve Raykart'tan kaçmamıştır. Bu kadro yapımızla 11 yazılırken 4. yazılacak adam Cana'dır bu saatten sonra. Ufuk, Arda,Baros'tan sonra gelendir. Diğer 7 kişi bunların etrafında yazılacaktır. Banko oyuncu olduğu hissettirlirek oynatılsa çok daha verimli olacağı kesindir.

Sağ kulvarda Serkan Kurtuluş'u seyrettik. Yeni transfer olsa, ismi yabancı olsa bu günden Adnangiller'e ne güzel transfer yapmışlar diye yağ çekecektik. Ne var ki unutulmuş, bir köşeye atılmış A2 çocuklarla oynamak zorunda bırakılmış aldık Serkan'ı. Sabri sakatlanmasa, Ali Turan  kazması biraz Sarp gibi saklanarak oynasa bizim zaten aklımızda bile değildi Serkan Kurtuluş. Böyle bir iki maç daha oynayabilirse sağ bek kurtulmuş olacak, iyileşen amigo Sabri kendine mutlak bir yer bulacaktır. Reykart'ın bulacağı yok onun makamını yine biz tayin edeceğiz ve orta sahaya kaydıracağız. Böylece Sarp'tan ebediyen kurtulmuş olacağız. Uzun yıllardan sonra ilk defa  adama bakarak isabetli orta( içeri yapılan pasa neden orta demişler o da ayrı mesele ya) yapan birini seyrettik. Eğri doğruya denk geliyor, takım kendiliğinden yapılıyor.

2 sezondur ilk defa Servet' beğendim dünkü maçta. Bir de Mustafa Sarp'a güvenmeyip insan azmanı Tum'a vurdurmasaydın o kafa darbesini, dünkü maçın yıldızı seni yazacaktım. Yine de yazıyorum maçın adamısın Servet. Mahalle arkadaşım kabiliyetin yok işte, topu alıp gitme, uzun pas atmaya kalkma, hatta kornerlerde , serbest vuruşlarda bile ileriye çıkma.  20 kişinin arasından senin topa isabetli vurman ve o topun gol olma ihtimali senede 2 defa olmaz. Bırak sen dünkü maçta olduğu gibi atakları kes, bazen kaleye geç. Biz sana hiç gol atamasan bile gol yedirmediğin sürece yine Ayıboğan demeye devam edeceğiz.

Balta,  bizi Avrupa kupalarından ettikten sonra utancından sakatlandı. İnsua, bu haliyle ortalama bir Hakan Balta eder gibiydi dünkü maçta. Canli seyretmeden yorum yapmak adetim değildir amma ve lakin bunca tecrübeden sonra temkinli de olsa yazıyoruz. Balta'yla değişerek sezonu tamamlarlar.

Baros bizim Baros.  Kaleler, ağlar sanki Baros için icat edilmiş. Baros gol atamazsa çıldıracakmış gibi duruyor.Servis yaparsan netice alırsın. Misimoviç'i ancak bir büyük maçta anlayacağız. Son dakikalarda bekleri oyundan düşürdükten sonra golü atabilseydi, bu hafta çok daha iyi oynayacağının garantisini verirdim. Bana biraz güçsüz gibi geldi. Şutları cılız çıkıyor. Pino, Keyta'yla takas edilecek biri değil gibi. Kewell'i biliyoruz. Kaptan iyileşti  dümende bu hafta. Aydın'dan maç bazında değilde, pozisyon bazında patlama beklersek  daha az hayal kırıklığı yaşarız.

Ayhan Baba, 2 senede bir oynar zaten. Her hocaya bir sene iyi bir sene kötü. Hak geçmesin, Hagi, Lucescu, Gerets, Kalli ve Reykart. Bu sene Ayhan yılı olacak, Reykart yılıyla birlikte.

Taraftar,şimdiden ağlamaya başladı. Gerçi dün Alpaslan günüydü ama artık Sami Yen son maçlarını yaşadıkça ağıt sesleri, zılgıtlar artmaya başlayacaktır. Artık son oynanacak maça ben de dahil olur, beraber ıslandığımız, beraber üşüdüğümüz trübünlerde beraber ağlarız.

2 yorum:

zachpaulsen dedi ki...

hocam senin için söyleyeceğim şey büyük lokma ye büyük konuşma.
tamam bizim takımın bazı oyuncuları iyi değil; sarp, servet, barış, aykut gibi bir sürü kazma; aydın, maydın gibi kifayetsiz adamlar var. ama nolursa olsun sahadaki takım Galatasaray'dır bu kadar çabuk gemileri yakıp karalar bağlama allahaşkına!
galatasaraylııktan istifa etmek, izlememek ne demektir...ben de bağırıp, küfrediyorum ama her defasında bir umtu devam. Geçen sezon olmadı bu yıl neden olmasın...üstelik bu böyle basit bir polyannacılık da değil. Eldeki somut bütün herşey bizim artık güzel futbol iyi oyun oynayan bir takım haline geleceğimizin habercisi.

eldeki takım Lucescu döneminin kahrolası kalitesi düşük, kısıtlı takımı veya gerets, hagi dönemlerinin transfer fakiri takımı değil. herşeye rağmen oynayanı, yedeği, sakatı ile bayağı bir takım. bu kadro bunun çok daha iyisini oynar, oynamalı.

dediğin gibi zamanla ister istemez eğrisi doğrusuna gelecektir. her zaman da işler ters gitmez ya!!3 yıldır sakatlık belası, yanlış veya geciken transferler, teknik direktör istikrarsızlıkları, yönetim yanlışları falan ama bir yerde bu iş düzelecekti...

ve bence artık iş düzelme periyoduna girmiştir. Kim ne derse desin. yeni stad, ekonomik alandaki düzelmeler, riva, rijkaardın herşeye rağmen görevine devam etmesi bunlar güzel şeyler.

bir günde Rijkaard gibi adamı harcamayalım. Onu gönderirsek Abdullah Avcı'lara, allah korusun ama Fatih Terim'lere kalacağımızı unutmayalım.

ben rijkaard'ın artık elindeki kadronun iyi parçalarını bir araya getirip sahada futbola benzer birşeyler koymaya başlayacağından eminim. O da buraya alıştı. Yeni stadı gördü. Nasıl bir kulüpte çalıştığını artık daha iyi biliyor. İşine dört elle sarılmış, motive bir Rijkaard doğuştan gelen engin futbol bilgisi, kabiliyeti, soğukkanlılığı, hırsı ve sabrı ile doğruyu bulacaktır. Bu sene biz bu oyunu maçın belli bölümlerinde 40-50 dakika yapsak şampiyon oluruz.

ama önce bir şampiyon olalım... şampiyonlar ligini hak edelim. Sonra hepimizin kafasında esas yeri meşgul eden Avrupa işini seneye bırakalım. bu sene bu takım adam gibi futbol oynayacak!!!
sen merak etme ve enseyi karartma artık...

Nihat ONUR dedi ki...

Baba hoşgeldin!Bugün tesadüfen bloglararası dolanırken birisinde MAHALLE TAKIMI nı görünce nasıl sevindim bilemezsin ..Blog alemine girmemi saglayan büyük GS lı Hoşgeldin !!!Bütün yazdıklarına imzzamı atarım MUSTAFA SARP gibi SERVET gibi BARIŞ gibi Adamlar oynadıkca sana katılıyorum bir bok olmaz .!!Hayır sorun o değilde Sarpı oynatan Rijjkardda sorun ...bende umudumuz kestim ondan ....