13 Nis 2010

ultrAdnan, Çapulcu Haldun

Taraftarlık zor zanaattır, son maça gidenler, lafım sizlere. Kendini bilen biliyor, yarası olan gocunsun isteyen de bir daha beni okumasın. Kapalının önüne dikilmiş üç beş tane çapulcuya da lafım yok benim. O her maça giden, reis dedikleri, başkan dedikleri zatı muhteremleri 40 yıldır tanırım ben. Her hangi bir tezahüratı söyleyebilsinler, ilk maçta Fenerbahçe bayrağını alırım elime, bir daha Galatasaray'ın ismini bile anmam. Ama dedim işte lafım o tetikçilere değil. Onlar bu orta oyununun en zavallı insanlarıdır. O tetiği çektirenlerle benim işim.

Maçtan 3 gün önce açıklandı, o ne olduğu anlaşılamayan, hedefinin neresi olduğu belli olmayan tezahüratın yapılacağı. Jo lavuğunun ıslıklanacağı, Arda Turan'ın kulağı çekileceği, Reykart'ın devre dışı kalacağı, taraftarın bölüneceği. Bunları yaptıan akıllı adamların da yok Galatasaray'la işleri. Yöneticiliği bıraksınlar ve bir daha yönetci olmayacaklarına karar versinler maça bile gelmezler. (Örnek; Ergun Gürsoy) Kimbilir ne puştluk düşünüyorlardır. Senelerdir getirdikleri bunca yabancıya kaptırdıkları paraların hesabını soran yok. Galatasaraylılığın ne olduğunu kendileri biliyormu ki, gelenlere öğretsinler. Onlar için tek gaye, taraftarı uyutsunlar, iki senede bir sırayla seçilsinler, padişahlıklarını sürdürsünler. Haldun'u kim tanırdı yönetici olmasa, beni bile şurda yazıyorum diye 250- 300 kişi tanıyor. Adnan Polat belki de şirketini iflastan kurtardı sayemizde.

Arda Turan; bu ülkede son yıllarda gelmiş geçmiş en büyük futbolcudur. Oynamadığı maçlarda gördük, pozisyona bile giremedik. Yani, Fener maçında oyuna sakat sakat girdikten sonra maçı çevirseydi, bırak Sinem'i Paris Hilton'u bile götürmesi için 10.000 kişi bağıracaktık. Bırakın lan bu işleri, o bilmiyormu sanki taraftarla barışmak için yapması gerekeni. Alır takımı maçtan önce, getirir kale arkasına, başlarını eğerler olur biter. Taraftarın takıma sitemi sevgidendir, ancak başımızdaki belaların yaptırdığı şeylerin sevgiyle alakası yok. Arda gibi başka kaç tane futbolcun var ki gitsin diyorsun. Bizim en büyük özelliğimiz di oysa, takımda ilk 11 den en az 4 kişinin kendi evladımız olması.

Arda Turan'ı satmak istiyorlar bence, bunun en kolay yolu taraftarın gözünden gönlünden düşürmek. Aksi durumda, kupa kaldırmış Arda'yı satabilirlermi? Demek kaleye seneye yabancı almayacaklar, Leo'yu ıslıklatın, protestoya devam edin talimatı tetikçilere. Jo kim ya, onu kim aldıysa zararı ondan tahsil etmemiz lazım. Esas protesto bunun için yapılmalı. Yazıları ters asmışlar çapulcular, ne zaman girdiniz o stada. Hepinizi tanıyorum, bedava aldığınız konbinelerinizi Fener maçında 500 liraya sattınız. Sonra her zamanki fare deliğinden içeri alındınız. Hiç biriniz tezahürat yapmasını bilmez, forma giymez, tipleri kayık, ağızları ishal.

Bizim 40 yıldır tribünlerdeyiz diye övündüğümüz, tribünler bunlar değil çocuklar. 14 sene beklemişler, ne beklemesi? Darwell'i ilk geldiği sene linçten Alman polisi kurtarmıştı. Daha dündü, Fener'e yenilen İmparator Terim, takım otobüsünden kaçarak canını zor kurtarmıştı bunların elinden. Gittikleri her deplasmanda olay çıkaranlar, her biri sabıkalı, bir o kadar tehlikeli yaratıklar. Çıkmışlar iyi okumuş terbiyeli gerçekten taraftar olmak isteyen yığınlara liderlik taslıyorlar. Aslanları kedilere boğduran, Haldun, bu tezgahın baş sorumlusudur. Şu an tartışma sıfırdır, ligin Belediyespor dahil en kötü taraftarı Galatasaray taraftarıdır. Maç başlar alır bir meleme melodisi, sahadaki oyunla alakası olmayan bir desibelle yırtarlar bir taraflarını. Köylere, yaylalara giden bağırtılar. Bir maç''yensen de yenilsen de'' diyenler, bir sonraki maç '' sizin gibi ruhsuz görmedik'' derler. Ne gördünüz ki lan siz. Ben Arda Turan olsam, bağırmayın daha iyi diye beyanat veririm.

Bataklıktaki sivrisineklerle uğraşalım istiyorlar. Yeni stadyumda bu çapulcular kendiliğinden asimile olurlar. Numaralıdaki, durumdan vazife çıkarıp bağıranlar, işte o meşhur 14 sene şampiyonluk görmemiş çocuklardır, iyi bakın onlara. Ceplerinden verecek olsalar paraları da olsa hangi çapulcu 4.000 dolar verip de o tribüne gider? Ben numaralı tribünlerden şimdiye kadar hiç bir maçta en ufak bir protesto sesi duymadım.

Taraftarın Fener maçında tribünleri yaktığında içlerindeydim. İşte odur devrim, yapacaksan onu yapacaksın. Takımı tamamen değiştirteceksin. Bugün küfrettiğin futbolcuyu, yarın önüne çağırmayacaksın. İşin çok kolay yolu vardı oysa. Hiç bir futbolcuyu maç öncesi şova çağırmasanız yeterdi. Merak etmeyin bizden aptal değil futbolcular, anlarladı demek istediğimizi. Arda'dan benim beklentim yokmu kaptan olarak? Var elbet, misal Fener'e yenildikleri gece alem yapanın izini sürmek, yakaldığında da kafa göz girişmek. Biz neler gördük, kaptan Büyük Mehmet, son dakika da Antiç'ten dandik bir gol yediğinde laleci Bahattin'e sahanın ortasında yapıştırmıştı tokadı. Sende döv Leo Franko'yu, bok çuvalı bir maç kurtaramamış çıkartma çapulcu taraftarın önüne, kendiniz kesin cezayı. Her türlü harekete verilecek cevabım var benim Galatasaraylılık mazimde. 14. şampiyonluk geldiyse o çapulculara karşı tribünlerde verdiğimiz savaşla gelmişti. Hatırlayan varsa bilmem, şimdikinden çok daha beter girmiştik son düzlüğe. Takım Rize'de yenilmiş, 3 maç kala şampiyonluk muczelere, 15. seneye kalmıştı. Kocaelispor maçında o zamanın çapulcuları, takımı, Darwell'i dövmeye hazırlıklıydı. Şimdiki gibi değil tam 2 misli insan vardı tribünlerde. Küfürlü tezahüratı yaptırmak isteyenlere karşı, bilinçli taraftarlar olarak çıkmıştık betonun üstüne. Susturduk, takımı bağrımıza bastık, aynı anda Malatya'dan gelen gol haberiyle biraz umutlanır gibi olduk. Sonraki hafta Antalya'da biz galipken, İnönü'de bir mucize oldu. Son dakikada Denizli, Beşiktaş'la berabere kalarak son Eskişehir maçına lider çıkmamızı sağladı. Ne oluyoruz be, paçası sıkan benle iddiaya girsin, her maçı kazanırsak şampiyon biz oluruz.

Oyunlara gelen, maşa olan, maçtan ekmek yiyen çapulcu tayfasını alt etmemiz imkansız. Bizim feryadımız, bizimkilere, siz o maşaların maşası olmayın yeter. Bırakın tezhürat yapmayı, yaptırmayı, konuşmayı bile bilmeyen adamlardan uzak durun. Gerekirse bir sezon onların bulunduğu yerden kombine almayın. Korkmayın Galatasaray'a bir halt olmaz. Daha da gerekiyorsa bir sezon maçlara gitmeyin. Yapabiliyorsanız yöneticilere ulaşmaya çalışın. Onların foyalarının çıkmasına yardımcı olun. İnanın bu sezon saha sonuçları gelmemişse bunun tek sebebi dışarda Haldun- Adnangiller, içerde lanet olası 16 numaradır. Dolduruşa gelipte çapulcunun tezahüratına eşlik eden bizimkilere gelince, bu maç sarı kartla kurtuldunuz benden. O da Galatasarayı ne kadar çok sevdiğinizi bildiğim içindir, son sözlerim şudur.

Sizin dün yaptığınız şeyleri, çok daha haklı olduğumuz halde biz yapsaydık, bugün sizlerin'' sizin gibi ruhsuz görmedik'' diye bağıracağınız bir takımınız bile olmayacaktı. Dün sizin kaptan Arda'ya yaptığınızı biz Cüneyt'e yapmış olsaydık, Avrupa Şapiyonu takımımız var diye övünen tek bir Galatasaraylı olmayacaktı. Zor zanaattır Galatasaraylılık, öyle formayı giyip, tribünde iki bağırmakla, üç sövmekle taraftar olunmuyor. Aklınızı başınıza devşirin, Galatasaraylı olduğunuza şükredin.

12 yorum:

M.T dedi ki...

"Zor zanaattır Galatasaraylılık, öyle formayı giyip, tribünde iki bağırmakla, üç sövmekle taraftar olunmuyor. Aklınızı başınıza devşirin, Galatasaraylı olduğunuza şükredin."
Bu son cümleler herşeyi o kadar güzel özetlemiş ki, şimdiye kadar söylenenler havada kalacak türden. Eline sağlık Nazmi ağabey. Keşke bu bilinç taraftar profilinin geneline yayılabilse.

Adsız dedi ki...

mükemmel bir yazı Nazmi abi,karaborsacı çapulculardan sıkıldık artık bunların tribünden temizlenmeleri lazım.güya Galatasaray'ı karşılıksız(!) seviyorlar hangisi kombinesine para veriyor merak ediyorum peki yönetim n'apıyor bunlara her maç bedava bilet dağıtıp sattırıyor.Onlara sorsan yağmur,çamur demeden armanın peşindeler hem de karşılıksız karşılık beklemeden tabi yersen...

Adsız dedi ki...

Oncelikle Ergun Gursoy saglik sorunlarindan dolayi maclara gelemiyor, bilgilerinize.

Tamam, peki tribunde futbolcular protesto edilmesin, edenler capulcu, saha icinde ve disinda ne yaparlarsa yapsinlar susalim ses cikartmiyalim....
Peki ust limit nedir? Biri bunu aciklasin lutfen.
Tek gormek istedigimiz mucadele, baska bir sey degil, yoksa bu tribunler zamaninda Sebastian Perez diye Fleurquin diye inlermiydi?Bu taraftarin - kendi adima konusayim-isim degil ruh pesinde oldugunu neden anlamak istemiyorsunuz.
Yine kendi adima konusmam gerekirse ben kaptan gibi kaptan istiyorum, emniyet mudurleriyle, valilerle ayni karede olan, yururken kollari kapanmayan, ve -yine soyluyorum- YALANDAN her Fener macinda kavga eden birini degil. Yetenekli olmasin, adam olsun yeter.
Saygilar
D.Peker

sefa dedi ki...

ağzına sağlık D.Peker adam gibi adam olsun.Kılığıyla kıyafetiyle oturması kalkmasıyla gezdiğiyle yediğiyle içtiğiyle camiaya yakışır olsun.Varsın şampiyon olmayalım çocukluğumuz 14 sene beklemekle geçti.Ama hep başımız dikti bokluderede,İnönü'de hep gurur duyduk formayla içindekilerle.Belki daha seyrektik tribünde ama hep organizeydik.Lig tarihinde en büyük seyirci topluluğunu zar zor kümede kalıp 9. bitirdiğimiz sene toplamıştık.Niye? oynayanlar kaliteli futbolcu değildi ama adam gibi adamlardı.

Emre Yılmaz dedi ki...

Haldun Üstünel'i düne kadar sırtında taşıyanlar nede çabuk al aşağı ediyorlar bravo doğrusu....

kapalitayfasi dedi ki...

Nazmi abi yazdıklarına katılıyorum.Yıllardır kapalıdayım bu çapulculardan bazılarından kurtukduk derken daha beterleri ve cahilleri geldi.Sanki adamlar 1905 Ali Samiyenle beraber kulubü kurmuşlar havasındalar.Onlar olmazsa Samiyende bile fener,beşiktaş maçlarına gelemezmişiz,onlar sayesinde maça güvenle gelemezmişisiz.ulan sanki jandarma herifler.Yılmaz tamamda ,Bu sebo denen balta 80 li yıllarda neredeydi,bilen varmı,yoksa birilerinin idia ettiği gibi çarşı tayfasındamıydı.Bir o cimbombomum beni biricik sevgilim tezahütatı unutulmadı gitti,bu kadar uyuz bir beste olabilirmi acaba

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Nazmi abi ne yapalım ya yemin ediyorum artık gına geldi.

Bende bağırdım ıslıkladım ama kelimeler ağzımdan zor çıkıyordu! Bir yanım yapmak istiyordu diğerim yanım yapmamak istiyordu!

Abi yemin ediyorum çok şey istemedik sadece biraz mücadele bekledik. Şu formayı terletsinler, aslan gibi mücadele etsinler, ağzını açanın dilini eşşek arısı siksin...

Adsız dedi ki...

haketmeyen adamı ıslıkladınız. arda o takımda ıslıklanacak adam değildi. medyanın ve oradaki üç beş çapulcunun gazına geldiniz. kabul etmesi zor evet ama böyle.

Ozan dedi ki...

son cümleler harika olmuşta abi sorun adnan polattamı yoksa sezgin-haldun ikilisinde mi?

ayrıca bu tribünler alpaslan abiden sonra bu hale geldi alpaslan abi bugün hayatta olsaydı bunları yaptırmazdı adamlar metin oktayın pankartını ters çevirmişler o maçta hem alpaslan abinin hemde metin oktayın kemikleri sızlamışdır ve kurucumuz sami yenin ne zoruna gitmiştir galatasaraylılık bu değil elbet bu tribünler düzelicek ama bu çapulcuların yerini bilinçli kitlenin alması lazım ne istediğini bilen taraftar lazım şuursuz taraftar değil

Adsız dedi ki...

Bu yazıyı da siz yazmadınız mı???

"Haldun; Bu taraftar sana hep güvendi, hep inandı. Yaptın yine yapacağını, gece nöbetçilerine büyük müjde, sabah siteyi açanlara büyük sürpriz oldu. Medyayı bir kez daha yendiğin, atlattığın için benden, spor medyasından nefret edenden büyük bir teşekkür. Helal olsun kardeşim sana."

Ne farkınız kalıyor bir futbolcuyu önce yuhalayan, bir dahaki maç tribünlere çağıran taraftarlardan !!! Bir insan böyle bir yazı yazıp, bikaç ay sonra böyle bir yazı yazar mı? Galatasaray son 2 maçını kazansa şu an Fener'in durumunda olsa Haldun yine çapulcu olacak mıydı ???

Nazmi Hasdemir dedi ki...

evet haldun çapulcu reislerinin reisidir. benim daha önce onu över yazım, medya sülüklerine galatasaray üzerinden prim yaptırmadan yaptığı transferdir. Bu konumdaki adam iyi transfer yaparsa görevidir zaten, övülecek bir tarafı yoktur, ancak aldığı adama galatasaraylılığın ne olduğunu anlatmamışsa çapulcunun önde gidenidir. beni de fazlaca ilgilendirmez zaten, rahmetli özhan canaydında beyefendiydi. Ben galatasaray için katkısına bakarım, zararından daha fazlaysa benim için makbuldür. ayrıca benim hatamı kollamaya çalışan arkadaşlara lafım, gerek yok, bizim her yazdığımız doğru diye bir şey yok. kimseyle galatasarayı, galatasaraylılığı tartışmam. galatasaray armasının başaşağı asılmasına göz yumanlar, en az onları o şekilde asanlar kadar çapulcudur.

Adsız dedi ki...

polat holding iflastan kurtulmuş mudur bilmem ama gayet zor günler geçiriyor emin olun. parçaları birleştirin.
adnan polat, gs den uzaklaştırdıkları, hakan şükür, hakan ünsal, "f tipi" kadrolaşma, akp, maliye, hesaplar, didik didik etmek..