20 Nis 2010

Safları Sıklaştırın Sülükler

fotomsElimize, ocağımıza düştünüz. Şu Bursaspor'u bir yenelim de marka değeriniz korunsun. Anlı şanlı takımınız şampiyon olsun. Yedi bela Aziz'in şerrinden korunun.

Göreceksiniz çocuklar, bu hafta bütün Türk sülük tayfası Galatasaray'lı olacak. Takımı motive etmek, gaza getirmek için her türlü yolu deneyecekler. Akşam Sergen, Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna iddiaya giriyor. Anladık Fener'e bu saatten sonra puan kaybettirmezler. Üstelik son maçı Trabzonspor'la, onlarda Anadolu'dan çıkan tek şampiyon ünvanlarını bölüşmek istemezler. Aynı Sergen, Galatasaray'ın Bursaspor'u yenemeyeceğini söylüyor. Son maçı da ahı gitmiş vahlı Beşiktaş'la oynayacak olan Bursaspor'un acaba puanını mı silecekler? de Fener öne geçecek.

Kimse girmezse ben girerim iddaya senle Sergen Efendi. Yukarıdan bir emir gelmez ise Yılmaz Vural hepinize bir ders daha verecek. Sonra yine bir dalga olmazsa Ankaragücü size(Yani hepinizin ittifakla tuttuğunuz takıma) hayatının topunu oynayacak. Hadi diyelim futbol bu, Fenerbahçe bütün maçlarını kazanacak. Peki Bursaspor Galatasaray maçını kazandıktan sonra hangi takıma takılacak da siz şampiyon olacaksınız.

Arda Turan'ı hep beraber yedirdi bize sülükler. 1 ay sonra Florya'dan bile geçmeyecek Caner'i dövmüş, kaptanlığını alalımmış. Helal lan sana büyük Galatasaray kaptanı, İstersen bütün takımı sıra dayağından geçir. Gücün yetmezse ben yardım ederim. Kimbilir nasıl girmiştir Arda'ya antrenmanda. Mehmet Topal şampiyonluğumuza mal oldu. Arda'yı sakatladı, daha doğrusu bizi sakatladı.

Oyuna geliyoruz, kimisi Büyük Mehmet'i, Cüneyt'i, Prekazi'yi seyretmiş ben için Arda'yı neden koruyorum diye bana kazıyor. Sorunun cevabı sorunun içinde oysa. Büyük Mehmet, kalecimiz Bahattin'i 40.000 kişinin önünde dövmüştü Galatasaray gol yedi diye. Arda Turan'ın en az benim kadar Galatasaraylı olduğuna eminim. Ne yapıyorsa veya ne yapmıyorsa Galatasaray içindir. Biz tribünlerde kriz geçiriyoruz şampiyonluk gitti diye de, Arda ne yapsın? Gelmiş geçmiş en büyük kadro, en büyük hocayla 3.lük mücadelesi veriyoruz. Ben Galatasaray kaptanı olsaydım şu an takımın yarısını sakat bırakırdım.

Bursa maçı kafalarımızı karıştırdı. Tamamdır, elbette hiç bir Galatasaraylı takımın yenilmesini istemez. Bizim dememizle olacak şey değil zaten. Hatta, Kasımpaşa, Fener'e Hacıhüsrev'de klarnet çaldırırsa o maç final maçına dönüşür. Biz Bursayı yensek bile Bursa şampiyon olur. Ancak ben sülüklerin Galatasaray'ın aklını başından aldırmasına takılıyorum. Bütün bir sezon kötü dedikleri Galatasaray çıkacak ligin en iyi takımını yenecek. Beklentiye bak, daha 2 hafta evvel Diyarbakırspor'u yenemez diyenler, bu hafta bizi Don Kişot ilan ettiler.

Şimdi, yazacaklar 50 sene önceki fosilleri çıkaracaklar ortaya. Kadri'ler, Turgay'lar, Baba Hakkılar, Cihat'lar. Bir maç oynanmış bu şekilde millattan önce. Millattan önce Bilika'mı vardı Türk takımlarında? O zamanki başkanlardan hangisi benziyordu Aziz Yıldırım'a? Futbolun zevk için oynandığı zamanlarda elbet oynadığın her maçı kazanamak için oynayacaksın. Hatta bir olasılık daha vardı bu sezon için. Trabzonspor kupayı kazanamazsa, Avrupa'ya gidebilmesi için Fenerbahçe'nin şampiyon olması gerekiyordu. Böyle bir maça çıkmış olsa Trabzonspor'lu futbolcu ne yapacak? Eğer yenerse Avrupa'ya gidemeyecek olan bir takıma hocası ne taktik verecek?

Bırakın hamaseti çocuklar. Galatasaray etiği, yenilmeyi istemezmiş. Yanildik diye alıp bayrağı tura koşacak değiliz. Üstelik büyük ihtimalle yenileceğiz de. Bu futbolla, kalan maçları kazanamayız. Lig ikincisi ancak Kasımpaşa yenerse olabiliriz. Olsak bile ölümlerden ölüm beğenildiği eleme turunu geçemeyiz. Kendimizi şartlandırmaya kasmaya gerek yok. Ben eğer yenilirsek takıma ve Arda'ya kötü şeyler olmasın diye yazıyorum. Dolduruşa gelen çapulcu, taraftarı yine kullanır bize bir sonraki sezonu bile kaybettirir.

İnanın çocuklar, şampiyonluk potasında Bursaspor olmasa hiç umurumda olmazdı. Hatta Eskişehirspor bile olsa sadece Rıza'ya yaramasın diye tarafsız olurdum. En çok Bursaspor haketti. Hangi takım bütün bir sezon  tıklım tıklım tribünlerde oynadı? Fenerbahçe bile 20 liraya düşürdü bilet fiatlarını da Bokludere tarafı seyirci gördü. Bize bu maçta düşen, Bursaspor'la kardeşçe bir maç oynamak. Elbette yatmadan, hileye karışmadan, takımın imajına zarar vermeden maçı bitirmek. Eğer bizi yenerlerse, Galatasaraylı duruşuyla şampiyonu selamlamak, misafirperverce uğurlamak ve canımız Galatasarayımızı bağrımıza basmaktır.

Sülüklerin hevesinin kursağında kalacağı bir hafta ve bitiminde bir sezon diliyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

abi tayyip erdoğan faktörünü es geçme..fanatik fenerli bir tayyip için kasımpaşa bu maçı verir..

SEFA dedi ki...

Nazmi Bey,O B.Mehmet tek başına bir nesli berhudar etmiştir.O Cüneyt dışarı diye bağırıldığı 3-2 lik Orduspor maçında gol atınca ağlayıp kapalının önüne gitmiş özür dilemiştir.Prekazi'yi ve daha nicelerini anlatmaya gerek yok dünyada bile taraftarımızın olmasına sebebiyet vermişlerdir.Arda kardeşimiz hangi fener ya da hangi beşiktaş maçlarını aldı,hangi avrupa maçında tarih yazdı ki bu çocuğu sanal kahraman yaptık???Yoksa Galatasaraylılığını tartışmıyoruz.Amigo Sebo ya da tribünlerde arabesk söyleyenler de biz Galatasaraylıyız diyorlar.Arda nın Galatasaraylılığı da inanın aynı onların ki kadar akıllıca ve faydalı oluyor.Saygılar...

Adsız dedi ki...

Arda hakkinda ki son yorumum, belli ki bu konuda anlasamiyoruz, canimiz sag olsun...

Nazmi Abi, Arda ile ayni kefeye koydugun kaptanlar efsanedir, Arda daha yolun cokkkk basindadir. Aydinspor macinda Cuneyt'de Hayrettin'i tokatlamisti, kim ne diyebildi kendisine? Aradan 20 yil gecti kendisi halen en "beyefendi" kaptandir, ve sonuna kadar da hakketmistir.
Simdi abi beraber takimi dovecegin Arda, Manisa deplasmanin'da taraftara posta koyarak neyi kanitlamistir? Ne kadar buyuk G.Sarayli oldugunu mu? Senede kendisini 1 kere gorebilen taraftarin cagrisini duymazdan gelerek oyundan cikan kaptanin bu hareketi G.Saray'in hangi menfaatine hizmet etmistir?
Halka ve basina acik antrenmanda, 13 yasinda cocuklar kendisinden imza alabilmek icin kenarda beklerken arkadasinin dudagini patlatmak biz G.Saray taraftarina neyi kanitlar?Bu kaptan mı senin kadar G.Saray'li. Ben senin taraftarligini bilen biri olarak, senin kestigin tirnak olmadigini, yillar icinde kendini gelistirirse biraz olsun yaklasabilecegini biliyorum.

Saygilar,
D.Peker