5 Nis 2010

Galatalona; Sivasspor 1- Galatasaray 1

Geldiğinden beri sana ilk defa kızıyorum Surinamlı. İlk defa eleştiriyorum seni, çok ayıpladım. Madem bizi Barcelona yapacaksın, sezon bitiyor bekliyoruz o büyük takımı,  bir tek eksiğin vardı oysa. O da nihayet iyileşmişti, kadrodaydı, müjdeler olsundu. Lukas yerine Gökhan Zan'ı oynatsaydın, benim büyük hocam, büyük Surinamlın olacaktın. Şimdi şu maça bakarak sana yazıklar olsun diyorum. Şu maçta Lukas ikinci sarı karttan atılsaydı, biz bu hafta Ali sami Yen'de tam bir Barcelona izleyecektik. Yazık oldu. Ama sen yine de lukası değil, Gökhan Zan'ı oynat hocam. Çok özledik biz nmilli stoperimizi.

Kadrolar açıklanır açıklanmaz iddia bayisine koştum. Sivasspor 1 e yatırdım parayı. Bir kez daha beni yatırdı Galatasaray.  Başımızda Aziz Yıldırım olsa bundan daha kötü bir kadro çıkarıp, bundan daha kötü yönetemezdi. Laubali sakız çiğneyişini gördükten sonra Reykart'ın sezon sonunu beklemeden kaçacağına bahse girerim artık. Ne sistemmiş ya, sezon başından beri uyguladıkları kampa girmeme sistemini bu maç kaldırmışlar. Tarih bir kere yazmıştı ya Sivas'ta, hastaneden kaçan Hasan Şaş bile Sivas'a gelmişti, kalede Aykut vardı. ne olmuş canım yine aynı şey değilmiydi, geçir dediler Aykut'u. İlk yarı öyle bir terse uçtu ki, bıraksalar Erzincan'a kadar gidecekti. Top ayaklarına çarpınca kurtarmış oldu. Tamam Leo'ya bok çuvalı dedik kötü kaleci dedik ama Aykut kaleci bile değil kardeşim. Ragbi oyuncusu, topu en uzak yere atma ustası. Olsun kalede bir ağaç olsa, arada sırada ona da çarpacaktı, iki defa çarptı. Kenara çerçeveye giden topun gol olacağını biz iki seneden beri yazmaktayız. Son 10 dakika kalaya kadar bir gol yesek diye yalvardım. Çıkaracak zaman kalsın diye. Şimdi soruyorum, son saniyedeki Sivas şutunda gol olsun demeyen Galatasaraylı varmıydı içinizde?

Adamlar Dünyanın en büyük hocaları, kondüsyonerler bulunmaz kumaş, bütün fubolcular geçen seneden daha beterler. Hakan Balta, futbolu unutmuş, Ayhan zaten bırakmış, Sabri eski Sabri olmuş, Everetonlu Topal, artık topallayamaz hale gelmiş. 2 ay sonra Dünya kupası var, Eleno keriz mi? topa ayağını sürsün.

Adnan beyler, sezona 5 kupa diye girdiler. Olsun bundan sonra 6 maç daha var. Herkes kaybeder biz kazanırız saate bakarız canım, geçen yıllarda olmadı mı? yine olur. Bütün takımı getirmişler Sivas'a. Hasan Şaş'ın gelmesiyle Baros'un gelmesi aynı şey mi? O maçta Hasan antrenördü, bu maçta Baroş, cep telefonu reklamı yaptı. Maç umurunda olsa geçen hafta sarı kart görürmüydü?

Bu Jo Dalton denen hokkabazı kim buldu getirdi bileniniz var mı?. Adam hem bizi, hem bizim kızlarımızı götürüyor. Nerde bizim anlı şanlı kabadayı, ahlak düşkünü ultraslan taraftarımız. Nonda'nın ayağında demir var diyorduk, koşmuyor diye etmediğimiz küfür kalmamıştı. Bu adam ofsayttan çıkmıyor, bacağına beton atılmış.  Servet risk almıyormuş, almasın topu her pozisyonda taca atabiliyor ya, afferin ona. Seneye de kal ne olur Kartallı, senin stilinde oynayan bir futbolcuyu bir daha görmeye ömrüm yetmez benim.

Sabri'nin attığı taçları sayanınız oldu mu? Ben saydım sizin yerinize, attığı bütün taçlar rakibe gitti, bir kaç tanesi gol pozisyonuna bile dönüştü, taç atmasını bile öğretememişler. Koskoca Galatasaray tam bir 45 dakika 1-0 a yattı, Barış beni değiştirin diye yalvarıyordu. Baktı değiştirmediler salladı tekmeyi. Ben olsam mahkemeye veririrm Barış'ı, adam öldürmeye tam teşebbüsten. 5 maç ceza vermezlerse bende bu Federasyonun düşmanıyım.

Birisi sezon başında deseydi, sezon sonuna doğru kadro bu şekilde çıkacak diye, acaba Reykart'a bu kadar kredi verirmiydik. Artık söylüyorum kardeşim, ben dedim. Hem de galip geldiğimiz maçlardan sonra yazdım. 16 numara, Servet, Topal aynı takımda ilk 11 de ise 4. lük maçı oynayacaksnız diye. Şimdi ben haftaya Gökhan Zan'ı da bekliyorum 4 gözle.

1-0 yenseyrdik bundan daha beter yazacaktım. Ben çok iğrenç maçlar seyrettim, çok kötü futbolcular gördüm. Şu son maçlardaki seri kadar kötü oynadığımız hiç bir periyot hatırlamıyorum. Galatasaray tarihinde 3-4 kötü futbolcuyla asla oynamamıştır. Şu takımı not edin bir tarafa, seneye çoğu Türkcell Liginde olmayacak. Reykart kendini kurtarır. Adam Edirne'den dışarı çıksa, İtalya'da yolunu keserler, Milan'ın başına getiriler. Ama şu Barış, Topal, 16 numara nereye saklanacak. Bu arada ikinci yarı ben sahadan çıkarken gördüm sadece. Büyük bir hünerdir, seni kimse görmeden maçı tamamlayacaksın. Cinlerin, perilerin işini yapıyor vallahi.

Şimdi sizden bir aptallık daha yapmanızı beklemek taraftar olarak benim hakkım. Yenin Bursaspor'u, Fener şampiyon olsun. Ancak o maçta motive olursunuz. Uzatmalarda gol yiyorlar, en ufak bir çaba yok gol atmak için. Hatta 2. golü mucize kalemizde görmüyoruz. Bereket mor formayla çıktılar da maçı seyredenlerin çoğu bu takımın Galatasaray olduğunu anlamadı. Aslında kovulması gereken tek bir kişi var bu soytarılık içinde, onu da kovamadılar. Adnan Polat, Adnan Sezgin, Haldun Üstünel, Galatasaray'a yapığınız kötülüklerden dolayı, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim gibi taraftara inanın çok bilesiniz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sinirliyiz, üzgünüz.

Zaten şampiyonluk gitmişti, ancak en azından şampiyonlar ligi olsaydı, gerçi hala umudumuz da var.

Her ne olursa olsun, Rijkaard'ın arkasında durulmalı bence. Zaten zırt pırt teknik direktör değiştirdik de noldu. Rijkaard'ı bulmuşken bırakmamak en iyisi sanırım. Gerçi kendi bizi bırakıp gidecek gibi duruyor, hele şu son dakikalardaki sıfatını, cismini bilmediğim bi sivaslının, bizim Rijkaard'a saldırısını gördükten sonra...

Şu Servet'in artık gitmesi şart oldu. Hani para da kazandırır, seneye de bizde olmaya devam ederse futbol izlemeye gerek bile yok. Jo, neyse ki kiralık geldi, kendisine defol demekten başka bir söz söylenmez. Nonda'dan çok daha beter, yaramaz. Elano, herkesin de dediği gibi Dünya Kupası'yla yaşıyor, iyi topçu mu kötü mü nedir anlayamadım gitti.

Rijkaard'ı her zaman savunan ben,şu orta sahayı görünce şok oldum. Ancak onların yerine kimi oynatabilirdi, o da ayrı muamma. Antrenmanda Neill'i ön liberoda denemiş, demek ki memnun kalmamış, ve son çareyi bu dört kazmayı aynı 11'de oynatmakta buldu. Gerçi maça da iyi başlamıştık, şaşırtıcı derecede, iyi paslar yapıyordu bizim dörtlü. Ama ikinci yarı nolduysa oldu, yine eski hallerine geri döndüler.

Rijkaard'ın bana göre iki hatası vardı. Biri Emre Güngör'ü oynatmamak, ikincisi de Keita'yı çıkarması.

Gelecek seneyi beklicez artık, olan oldu, geçmiş olsun.

aLp dedi ki...

Mahşerin 4 atlısı; #16, #14, #76, #18 bizde oldukça sırtımız yere gelmez, en kötü beraberlik alırız her türlü. Tebrikler yönetim, mercedes kasa, bmw süspansiyon, michelin lastik aldınız, motorunuz murat 124 bile değil, belki Anadol. Bravo yönetim, kendi kendini çok güzel rezil ettin. Sayın Başkan'ın "o mevkide 5 tane futbolcumuz var, Aurelio'yu napalım?" dediği röportaj gözümün önünde hâlâ. O aurelio var ya, bu yaşıyla, sakat hâliyle bu 4'lüyü cebinden; hem de kot pantolonunun bozuk para cebinden çıkarır(dı). Alın forvet, alın sağ açık, ama ortayı boşverin ya alternatif çok... Teşekkürler yönetim. Son bir ricam var, lütfen stad açılışını Barça falan ile yapmayın, ezikliğin daniskası olur. Bursayla, kayseriyle falan yapın ki hakkıyla olsun büyük açılış. Teşekkürler yönetim, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

master,

bizim sana gösteremediğimiz sabrı sen bize gösteriyorsun ya hani. hani şu kulübenin arkasından sana çemkiren iki ayıya rağmen türkiye'de kalmakta direniyorsun ya. tek bildiği yutmak olan; hiçbir şey üretemeyen ama futbolu senden daha iyi bildiğini iddia eden heriflere inat takımın başındasın ya hani.

sen çok baba adamsın be o zaman... sene sonuna kadar ne oluyorsa olsun, yazın otur listeni yap; kur takımını istediğin gibi. aslantepe'nin çimlerinde seni görelim sonra. daha ne isterim be?

may the force be with you.

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Skibbe Bundesligada, Gerets Fransa Liginde, Rijkaard La Liga’da, Feldkamp emekliliginde gayet basarili olur iken Galatasaray takiminda hepsi tökezliyorsa burada bir sorun var demektir ve artik Galatasaraylilarin bu sorunu kesfetme zamani gelmistir.

borges.

Adsız dedi ki...

alıntıdır:

2 senedir neden biz hep alman 3. lig takımlarıyla hazırlık maçı yapıyoruz a... goyim ya diye çemkirenler...
magath örnekleri... feldkamp bu adamları bal gibi de oynatıyordu diyenler. (ben de diyorum bu gerçek)
rijkaard artık eleştirilmeli diyenler...

vs vs vs.

hepsi beklentilerle alakalıdır ve futbolda da tezatlıklar vardır.
bir oyuncuya hem fizik idman, hem teknik idman belli bir sınırın üzerinde veremezsiniz.
teknik idman, mental idman 5 verirseniz, fizik idmanı 3'e düşürmelisiniz ki sene de 20 tane sakat vermeyesiniz.

veya fizik idmanı 5 verirsiniz, mental - teknik idmandan kesersiniz. bomba gibi takımınız olur ama rakip kapanınca o bomba elinizde patlar.

futbol denen şeyi hem öyle yapalım hem böyle olalım diye oynamak o kadar da kolay değil.
hem ortasahayı kalabalık tutalım, hem hücum varyasyonlarımız kıyaklı olsun... öyle değil. yok.
öyle olmuyor yani.

hem rijkaard gibi hücum yapıp, hem feldkamp gibi savunma yapamazsın yani.

başarı bazen teknik mentalden, bazen fizikten geçer. çokça da uzun yıllar oturmuş olan bunların harmonisinden geçer.

hem rijkaard gibi hücum yapıp, hem feldkamp gibi savunma yapmak için bu iki hocaya da nereden baksan 3 sene 4 sene gerekir.
feldkamp önce savunmayı oturtmuştur, hücumu oturtması seneler alacaktır, rijkaard ise önce hücumu oturtmaya çalışmıştır, savunmaya da daha vardır.

skibbe de önce hücum demiştir. "önce güzel futbol" sözüyle başladı bu iki adam göreve... onun için de alman 4. lig takımlarıyla oynadık biz a... goyim

sistem, diziliş, oyun şeması oturtabilmek için.
köpek gibi koşmak, kora kor misal schalke ile oynamak için değil.
koş sağa, koş sola, dilin dışarı çıksın futbolu oynayacaksan, onu oturtacaksan sezon öncesi böyle dişli takımlar alırsın, oyuncuların fiziksel pestilini çıkarırsın.

yok güzel oynayacağız dersen, güzellikleri yansıtabileceğin "aaa oluyormuş lan" diyeceğin takımlarla oynayacaksın.

ötmesi kolay.

magath sabahtan akşama kadar çalıştırıyor, gebertiyor adamları herif... bize de öyle eli maşalı hoca lazım g.. goyim naraları atmakta kolay.

ben bu gün bu maçı izlediysem, feldkamp'la içerde rapid wien'i yenemeyişimi de izledim. düşünün tur atlayacaksınız, rapid wien'i yenerseniz... fakat yok, içerde gol atamıyorsunuz maç 0-0 mı ne bitiyor da rakibiniz yenilip siz tur atlıyorsunuz.
ben bunu da izlemiştim.
bu sene o kıvamda rakiplere nasıl 3-4 yuvarladığımı da izledim.

anti futbol aşılamak, fizik kondisyonla oynamak, ortasaha da 3 kişi bir topa basmak... çalışmakla olabilecek şeyler.
magath, daum falan yaptırıyorlar işte.
kısa vadede sayılır hem de 8-10 ayda oturtuyorlar.

ama etkili hücum varyasyonları, baş döndüren bir hücum oyunu yaratmakta çalışmaktan çok uyum ve yetenekle oluyor.

magath'ın ne büyük hoca olduğunu tartışmıyorum. fakat oynattığı oyunun antifutbol olduğunu görebiliyorum.

ve magath'ın misal şu mantalitesiyle arsenal'ı, liverpool'u falan çalıştırabilme şansı yok. almanya ligi gibi, fransa ligi gibi bir sürü takımın bir birine eşit güçte olduğu ve bir sürü takımın liderliğe oynadığı liglerde onun istedikleri oluyor. fakat!
sürekli liderliğe oynanan bir ligte bir manchester unt'ı misal böyle schalke'yi, wolfsburg'u çalıştırdığınız gibi çalıştıramazsınız.

ben rijkaard'ın neyini eleştireyim?
güttüğü yol belli, yordam belli.
o diyor ki ben büyük takım olacağım, büyük gibi oynayacağım... sen diyorsun ki hayır emre belozoğlu gibi top çalalım...
valla nou camp xavi'nin 30 metrelik paslarını alkışlıyor, tekme tokat girip çaldığı topları değil.

yani a... goyim siz bilirsiniz...
tromsö'yü neden yenemedik abi ya diye ağlamayın ama sonra.
fizikse onlarda da doğuştan var çünkü.
şişir şişir ne hakan kalır, ne servet oturur ağlarsın. yada skibbe senin feldkamp futbolunu yarım saatte 4'ler. n'oluyoruz hem a... hem g... goyim dersin.

hayır! sana yeter! ben senin a... goyim.

Adsız dedi ki...

Demirkollar,Rıdvanlar,ahmet çakalların götleriyle gülmesi için değil,aslantepede takımın başında olman için ömür boyu bizdesin Surinamlı..
Bu kazmaları sana futbolcu diye yutturan Adnan sezginler,üstüneller utansın,sarpları-topalları-barışları,servetleri adam etmek neyine?
not:mesut bakkal denen o.ç ve piç yardımcısı surinamlıyı hırpalamaya kalktılar,bunu yazdık bi kenara..