11 Nis 2010

Diyarbekirliymiş Adı Bahtiyar; Galatasaray 4- Diyarbakırspor 1

Şamar oğlanına çevirdiler bu sene Diyarbakırspor'u. Bir stada gidiyor taşla sopayla kovalıyorlar, bir başka yerde 4 bir taraftan tribüne çağırılıyorlar. Yok mu kardeşim şunun ortası? normal muamele yapsanız ya.

Sahaya çıkan kadroyu gördüğümde fark olacağına kehanet ettim her Galatasaraylı gibi. Ben sezon başından beri söylüyorum, Servet ile 16 numara bizim iyi futbol oynamamızı engelliyor diye. Bir ara televizyon 4-0 iken yedek kulübesini gösterdiler, zaten spiker de söyledi, Servet sanki Diyarbakırspor'da oynuyor gibiydi. Surat 5 karış, Galatasaray'ın yendiğine sevinmişse eşşoleşşek olayım. Aynı şekilde diğeri, umarım tamamen kurtulmuşuzdur.

40 senedir içinde bulunduğum tribünlerden bu maç iğrendim. Ağlama, meleme, Galatasarayı akıllarınca çok sevme. Tamam kardeşim, takımın son maçlarda oynadığı oyun için hepimiz aynı fikirdeyiz. Son Sivas maçından kaç kişi  vardı sahada sanki? Bir musibet, bin nasihatten daha önemliymiş, demek kazmalardan kurtulmamız için çok puan kaybetmemiz gerekiyırmuş. Takımın hele gündüz oynanan maçtan sonra umudu sürerken, Beşiktaşlı bile çıkmayan candan umut kesmemişken, her şeyin olabileceği bir ligte bu teslimiyet nedendir?

Arda Turan tepkilerden en çok etkilenen oyuncu oldu. Morali sıfırın altında bir maç çıkardı ki, taraftar Arda konusunda yanlış düşünüyor. Oynamadığı 5 maçın 4 ünü kazanamadık. Ölüsü yeter bu takıma. Onu da bitirip, sülükleri güldürmek neyin nesi? Zayıf rakip karşısında da olsa görüldü ki Milan Baros'suz geçen haftalarda neler kaybetmişiz. Gol vuruşlarını özlemişiz.

Bugün her iki bekimiz dışında takımda herkes iyi oynadı. Caner ve Sabri çok top kaybettiler, takıma katkıları hiç olmadı. Hatta Sabri anlaşılan kaybedilen maçlarda yapılan bireysel hatalardan hiç ders almamış. Beyin özürlü olduğu için, her şey beklenir Sabri'den. Yaptığı yan pası bu kez Aykut içeri almayarak Sabri'yi kurtarmış oldu. İşte takım olmak dediğimiz şey bu, biri bir aptallık yapsa dahi diğerleri onu kurtaracak.

Aykut beklentilerimi boş çıkarmadı. Çerçeveyi bulan topun içeri gireceğinden emindim. Sanırım Aykut'un boş geçtiği maç yok. Ancak ben peşin yargılı olmadığımdan, ne kadar yerdiysem o kadar da överim. Bu maçta özellikle baktım tek bir top hariç hiç top şişirmedi. Demek ki bu işe el atılmış. benim beklediğim kaleci işte böyle bir kaleci olmalı. İstediği kadar yesin ama topu oyuna elle, bilinçli olarak soksun. Bu maç itibariyle Aykut için geri dönüş yapabilirim. Kurtarma işine gelince, o topu sanki Leo yemeyecekmiydi sanki?

Galatasaray öyle aman aman bir futbol oynayarak fark atmadı. Ancak kolay değil, taraftar kösteğiyle o kadar kötü oyunlardan sonra, ne olacağı meçhul bir maça çıkmak. Usta işi goller maçın rahat geçmesini sağladı. El Çiko'nun da gol atmasını çok istedim ancak takımda kalması adına umutlandım. Reykart'ın takımında olması gereken bir futbolcu. Taraftar'dan Surinamlı'ya verilen destek çok iyi oldu. Bu arada numaralı taraftarı gerektiğinde devreye girmesini bildi.  Takıma tezahürat yaptılar. Protestolar çok sıktı, çapulcu daha çok sıktı.

Reykart'ın Jo'yu içeri alırken taraftarın ıslığı, onların bu maçta tek doğrusuydu. Galatasaray'a yakışmayan futbolcunun derhal bileti kesilmeli. Burası Rusya'nın CSK takımı değil kardeşim. Belediyespor'da oynasan tamam, taraftarın yok, profesyonelsin ama burası Galatasaray. Hele Fener maçından yenilgiyle çıktıktan sonra gülemezsin bile. Aynı şeyi, Sabri yapar mı?

Cuma'dan beridir maç yayınlıyor televizyon. 3 maç 0-0 bitti. Baros'a özel ikramiye vermesi lazım yayıncı kuruluşun. Malları bit pazarına düşmek üzereydi.

Noktayı Lukas Neil için koyuyorum. Maçın adamıydı, savunmada teknik bir futbolcuyu ne kadar özlemişim. Helal olsun diyorum kardeşim sana.

Ziya Doğan'ın bok ettip kaçtığı takımın başına geldin Güvenç Kurtar. Aldığın enkaz toparlanacak gibi değil. Adın bahtiyar, suçun doğudan saz çalmak. Dünya'yı dar ederler adama. Memleketine bile sokmazlar adamı. Geçmiş olsun.

     

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Nazmi abi genelde yazdıklarına hep katılıyorum ama sadece Arda konusunda anlaşamıyoruz. Arda'nın takıma katkısı olduğu bir gerçek ama Arda'nın protesto edilmesinin nedeni sahada değil saha dışında yaptıklarından dolayıdır. Bu konuda Çağdaş'ın yazısı (Gian) benim görüşlerimi yansıtıyor..

Adsız dedi ki...

galatasaray taraftarı: faşist reisler ve onların adamlarının(!) boş bıraktığı yerlere oturan pasifize olmuş topluluktur. bir zamanlar biz de çocuktuk. okulu kırardık sınav günü. davullara özenirdik. davul çalmayı düşlerdik hep. ulan ortaokula giden veletlerdik işte. resim hocası serbest ödev verirdi. bizim en önce biten pastellerimiz sarı-kırmızı olanlardı hep. ulan çocuktuk işte dedim ya! özendik biriktirdik gittik dandik bir trampet aldık. yine bitirdik pastel sarı kırmızıları. süsledik. herhalde bir samsun maçıydı. sabahın köründe gittik. güneş kapalıya eski açıktan tatlı tatlı vuruyor. pastelimiz kırmızımız sarımız parlıyor. şimdi o mahalle takımı nazmi abinin tepindiği eski açık tarafında olan yerdeyiz. ortalar hep tutulmuş. daha oyuncular ısınmaya falan bile çıkmamış. erdal var uğur var... bir anda ortalardan bir galatasaraylı abi bize doğru geldi. "aaa çocuklar verin bir trampeti bakayım" dedi. verdik. gitti. gitti! gitti ulan bildiğin... bir tanemiz de gık demedi lan. hani biz onu cihat gibi gördük oğlum lan. o bir silahtı o silahı bizden iyi kullanacak abilerimiz var dediydik lan. şimdi bugün jo'yu yuhalayanları gördüm, arda'yı küstürenleri gördüm, rerere rarara diye bağıranları ıslıklayanları gördüm. hakkımı helal etmiyorum o kadar.

Adsız dedi ki...

Arda'nin cok sevilmesi anlasilir bir durum, sempatik tavirlari, hazir cevapligi, Arda'nin artilari; sahaya cikarken her futbolcunun elinden 1 cocuk tutarken Arda icin adeta birbirleriyle kavga ediyorlar, kendilerine en yakin onu görüyorlar. Uzun zamandir altyapimizdan "koçum benim" diyecegimiz bir oyuncu cikartamiyinca bizlerde işte al sana bayrak oyuncu dedik, ama ne olduysa kaptanlik verildikten sonra oldu, sanirim pazubant gelismekte olan vucuduna bol geldi. Sizleri bilmem ama ben ne Christianla kavgasina, ne de Besiktas macinda attigi golden sonra verdigi sans pozuna inandim.Bu sene takima ne verdi de tribunler isliklayinca soyunma odasina kafasini salliyarak gitti,cok mu zor "Yeri geldigi zaman 14 sene bekleyen" tribunlerin onunde egilip ozur dilemek?Ama iste formayi opmekle olmuyor bazi seyler, içini doldurmak gerekiyor, yoksa bu formayi Fakyel'de, Belöz'de öptü,Tugay'da,Hagi'de... Ne sinemasina, ne arabasinin markasina lafim var bir arkadasimin dedigi gibi haftada 10,080 dakika var, 10,000'i onun, bana 80 dakika yeter.
Tribunlerin protestosuna gelince, son derece hakli ve zamani gelmis bir durus sergilendi. Bu takim sampiyon olsa ne olacak Nazmi Abi, bayragini alip sokaga cikacakmisin?Hic bir sey olmamis gibi eglenebilecek misin? İçine sinecek mi? Sen Simovic'le, Cuneyt'le, Bulent'le, Tugay'la sampiyonluk kutlayan biri olarak bu sampiyonlugu kabul edecek misin?

Saygilar,
D.Peker

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Arda ve diğer futbolcular vs.. diye ayırmayın protestoyu...
Arda ve Sinema kelimelerine materyal gibi bakın.
O 2 materyal üzerinden tüm takıma verildi ayar...
Arda Turan’ın yuhalanması attığımız ilk gol sonrası Baros’u trübüne gitme biz onlarla muhattap olmuyoruz, hareketiyle geri çağırıp yedek klübesine götürmesi ile gerçekleşti... Arda Turan’ın bu birazda çocukça yaptığı tabir caizse gider, beni de trübündeki pek çok insanı nanılmaz yaraladı... Bazı şeylerin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum...

Arda Turan’a oyundan çıkarken değil, klübeyi pas geçip soyunma odasına yönelince büyük kaptan tezarühatı yapıldı, bu davranışı protesto olarak... Tekrar söylüyorum Sivas maçında kırmızı kart gören arkadaşları ve T.D.nün üzerine rakip oyuncular yüklenmişken onların yanına gitmeyip uzaktan izleyenlerin (Neill ve Santos gitmişti sadece) yedek klübesi ile beraber gösterdikleri birlik beraberlik görüntüsü nazarımda su içen eşşeğe ıslık gibidir...

Jo ile ilgili konuyu da biraz açmak lazım... Jo’nun ayağına top geldiğinde yuhlanması devre arasında ısınırken başladı... Emre Çolak ile pas yapıyordu bir ara ve o sırada yuhlama başladı... Maçın ilerleyen dakikalarında ısınmak için kale arkasına giderken
de yuhlandı... Yanımdaki arkadaşıma Jo’nun oyuna girip girmemesi Rijkard’ın Jo’ ya bakışını gösterecek dedim... Rijkard’da Jo’dan memnun değil ki, onu yuhlatmak için oyuna aldı.. Hani alkışlatmak için futbolcu çıkarır ya T.D.ler son dakikalarda buda onun
tersi bir hareketti bence...

Numaralı’ya gelince; protestoyu önce yuhlamaya çalıştılar, sonra sesleri yetmeyince tezarühat yapmaması ile ünlü bir trübün olarak yaptıkları rerere rarara tezarühatı ile bir şark kurnazığı içine girdiler... Yuhlananın tezarühat değil numaralının kendisi olduğunu
burdaki her fani biliyor ama bunu kullanma kolaycılığını da pas geçmiyor...

İşini yapan yani çıkıp futbolunu oynayan,mücadelesini eden her futbolcu sinema da kapatır, alem de yapar... Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez... Sorun bunları yapanların sergiledikleri yetersiz performanstır... Bu hayat tercihleri performanslarını etkiliyorsa, bunun protesto edilmesi de doğaldır...

Adsız dedi ki...

bu son mactaki hakli tepkiden dolayi tüm taraftarlara tesekürller,rejkarti,güvenini,destegini,iyi niyetini suistimal eden kazmalar bu hale getirdi takimi,artik degisim zamani bu durumda teknik ekibin hicbir sucu yok bence hata yapmamiliyz arkadslar bu bir sürec ve rejkart bir devrimdir sabirli olmali gerekirse 2 sene de beklenmeli bir barcelona,inter,arsenal olmak istiyorsak digerlerinin yaptigi hatayi yapmamaliyiz sonuna kadar SURUNAMLIYA DESTEKK.....

Adsız dedi ki...

kimisi beleş bilet derdinde
kimisi reislik peşinde
galatasaray ruhu yok hiç birinde
düşmüşler rant peşine
düşmüşler rant peşine

söyleyin çok mu bir şey istedik
eski açığın hakkını verin dedik
biz yeri geldi alparslan'ı izledik
sizin gibi ruhsuz görmedik
sizin gibi ruhsuz görmedik

Adsız dedi ki...

başarılar gelir geçer asaletin bize yeter dedik bu takım için.

asaletten bahsedeceksek ,arda beckham -victoria ikilisi gibi yaşamıyacak aşkını.burası türkiye.maça gelen adamın karnı aç .köfte ekmek parasını bilete vermiş.jo kadar jo yu uyarmayanlar da suçlu.adam burayı tanımıyor.ıslıkları bile üzerine alınmıyor.ama birileri çıksa oğlum bu ülkede futbolla yatılır futbolla kalkılır.erkeklerin hepsi uyku hariç futbol konuşur.fb ye yenilirsek ,gülmeyeceksin konuşmayacaksın ,sevişmeyeceksin dese adam biraz dikkat ederdi.yok eğer bunlar ona anlatılmış o yine de aleme dalmışsa ıslık az bile.ziktirip gidecek zaten.


arda kendini,takımı ve taraftarı modernize etmek istiyor .olmaz arda .olmaz koçum .bu ülkede olmaz.avrupaya git.yenil istediğin gibi gez dolaş ortalarda .futbol eğlence orda.bu ülkede takımı yenildi diye intihar edenler oldu.

rıjkaard çok düzgün adam.futbolu da çok iyi biliyordur.ama sürekli taktik ve oyuncu değiştirerek takımla çok oynadı .seyirci ve takım ambale oldu aptala döndü.iki madrit maçında çanakkale geçilmez yaptık.utandım takımdan.zayıf takım bulunca ailecek hucum .takımın oyun karakteri oturmadı.

yine de hoca karakterli .takımı oturtacaktır.ama yola düzgün adamlarla devam edilmeli.

Adsız dedi ki...

Adam asist kralıyken sinema kapatır "sana paris hilton yakışır" derler, sakat sakat fener maçında oynama azmini gösterir "ruhsuz" derler, fenerin önerdiği milyonları kabul etmez "bizi sevenleri üzmeyelim" der, "düşmüşler paranın peşine" derler. alkışlanan ise yaklaşık 10 yıldır hiçbir varlık gösteremeyen her oynadığı maçta en az bir gol yiyen kaleci aykut... uA'nın değerini düşürdünüz!

Adsız dedi ki...

"arda beckham -victoria ikilisi gibi yaşamıyacak aşkını.burası türkiye"

lan sanki hayatında bir ilişkin oldu da milletin aşkını yaşayış şekline karışıyorsun! yemin ediyorum ADAM değilsiniz.