10 Nis 2010

Bunlar da Maç, Bunlar da

Ne farkı var kardeşim, saha aynı, top ağırlığı aynı, hatta burada para daha fazla( harcanan emek, verilen verimle oranlarsan), hepsinin lisansında futbolcu yazıyor, Barış Özbek'le, Servet Çetin'le, Messi'nin, Cerard'ın, Robben'in karşı karşıya oynama ihtimalleri var. Onların tribünlerin de de taraftar var, bizimkilerin de.

Sezon başında forma tutamaz bizim takımlar. Hele bir 10 maç geçsin o zaman bizi seyredin derler. Ligin yarısının hocası kovulur. Sonra başlar sakatlıklar, çirkef oyunlar, yaklaşan devre arasında gönderileceklerin gizli listesi açıklanır. Avrupa'ya transfer olacaklar için pazarlar kurulur. Bu arada mevsim kış olmuştur, çoğu Anadolu sahaları buz tutar. İyi futbol beklenmez haliyle, kazayla alınan 3 puan varsa değme keyfine hocaların, taraftarların. idreci denilen oligarşinin.

Devre arsında karaborsa başlar bizim ligimizde. Antrenmana ihtiyacı olan, sakatsa iyileşmek için rehabilitasyon merkezi arayan, vitamini eksik, değişik Türk kızlarıyla takılmak isteyen, değişik yemeklere karnı acıkan cebi de büyük olan futbolcuları( dolar, yuro doldurmak için) karşılamak için tuzluğu kapan soluğu hava alanında alır. Bir gazla dandik bir takımı yenince, kazayla kiralık bir futbolcu da gol atmışsa, bonservisini nasıl alabilirizin telaşı. Bir kaç maç atlatıldıktan sonra, ligin snu yaklaşıyor, atık kimse bizden iyi futbol beklemesin. Dua et rakip puan kaybetsin, ancak o zaman tutunabilirsin tepelerde.

Bunlar maç, Bavyera Münih ile Mançester Birliği arasında oynanan 2 maç, toplam 8 gol, Liverpuul, Benfika arasında oynanan 2 maç, toplam 9 gol, Barça ile Arsenal arasında oynanan 2 maç toplam, 9 gol. Toplamak için hesap makinası lazım, 26 gol ediyor. Bu kalecilere, bu defans oyuncularına karşı atılmış 26 gol.

Bunlar da maç,bizim El Sikko, Galatasaray- Fenerbahçe maçı, toplam 1 gol, Galatasaray- Trabzonspor,toplam 1 gol, Galatasaray- Sivasspor toplamda 2 gol. Ankaragücü- Beşiktaş toplam sıfır gol. Fenerbahçe-Kayserispor 2 gol.Gençlerbirliği- Fenerbahçe, toplam sıfır gol. Bizim 6 üst düzey maçta atılan gol sayısı 6.

Bizim üst düzey takımlarımızın karmasını oynatsan, yukarıda saydıklarımızın kalesine tek bir şut bile atamadan 6 maçı tamamlarlar. Hadiyin lan, hokkabazlar, kimi kandırıyorsunuz bizim de oynadığımız oyunun adı futbol diye. Korkunç kahrolası bir tuzağın içindeyiz. 20 liraya düşmüş Galatasaray'ın maçı, kombinesi olanlar bile maça gitmeyecekler. Gidecek olanlar da maç seyretmeye gitmiyorlarlar, yarın stadyumda olacaklar, malzemeci Veli, bir ipe formaları assa yine orada olacaklardır. Formanın içindeki futbolculara herkes boka bakar gibi bakmaya başladı. Hepinize yazıklar olsun, ben sizin yerinizde olsam aldığımız eşşek yükü paralardan toplar, televizyonlara verir de şu naklen yayınları yasaklatırım. Foyanızı ortaya çıkarıyorar. Acaba sizler seyrediyormusunuz bu maçları?    

Geçen gün hangi futbolcu hangi diziyi iziyor diye yazmış paçavra gazetenin biri. Kurtlar Vadisini, Canım Ailem'i izliyor bizim futbolcular. Keriz mi, kendilerinin olmadığı bir şovu seyretsin. Bir çalım öğrensin, pas nasıl atılır örnek alsın. Kayarak topu kurtarmaya taksın kafayı, gol vuruşuna baksın. Bu kadar para veriyorlar, bir maçı alacaksın oyunculara ev ödevi vereceksin. Seyretsinler maç, seyrettikleri açtan ertesi günü imtihan yapacaksın. 8 alamayan futbolcunun lisansını yırtacaksın. Arda'da niye düşüş varmış, düşüş müşüş yok. Arda aynı, Arda'nın kabiliyet bu kadar, attığı çalımları öğrendiler artık yemezler. Bir feyk atma, içeri doğru topu kesme, sonrasında Messi'yle kıyaslanma.Şu saydığım 6 maçta her hangi bir takımda 16 numarayı düşünebiliyormusunuz? Odunla döverler adamı.

Bu memlekette maça giden taraftarların imkanı olsa, isteyen istediği takımın taraftarı olsun, istediği maça bedava gidebilsin dense. 1 ay içinde, Sefa, Alen, Sebo dahil tek bir taraftar kalırsa eşşeğim. Sonra da sistemin adamları baş başa kalsalar, bir birleriyle kazasız belasız, eleştirisiz, küfürsüz bir lig oynasalar. İstedikleri bu değil mi sanıyorsunuz?

3 büyükler; Futbola lanet ettirenler, hepinize lanet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Nazmi abi yine döktürmüşsün. Fazlası var eksiği yok.