17 Nis 2010

68 Dakikalık Maç; Manisaspor 1- Galatasaray 2

Çok geç oldu çok. Defansta kazmalardan çektiğimiz, 20 metre pas atamayan futbolcularla oynadığımız maçlara gel de yanma. Milli takımın bütün stoperleri bizde, hepsini toplasan bir futbolcu etmiyorlar. Nihayet Surinamlı feryadımızı duydu, ligin en kötü stoperinden bizi ve takımı kurtardı. Hakan Balta stoper olmakla kalmadı, Caner'den sol bek icat edilmesine yardımcı oldu. Şu an defans hattı Sabri hariç mükemmel. Üstüne üstlük, hiç sevmediğim kaleci Aykut'a artık sempatiyle bakmaya başladım. Böyle giderse seneye kaleyi kendisine vereceğim. Çok iyi kalecilik yapıyor diye değil. neticede bizim bok çuvalı dediğimiz kalecimizden Türkiye'nin en iyi kalecisi sadece bir gol az yemiş. Yani önemli değil,  Galatasaray kalecisinin gol yemesi, ben Galatasaray kalecisinden topları şişirmemesini istiyorum sadece. Ve gördük ki iki maçtır, her topu şişiren Aykut, topları elle önündeki adamlara aktardı. Bütün toplar oyuna bilinçli sokuldu, belki de şişirme toplar Servet yüzünden oluyordu. Kaleciye top geldiğinde, dönüp bakmıyordu topu kendisine atar belki diye. Afferin Aykut diyorum, senin yediğin goller batmıyor artık bana.

Biz yırtındık bütün sezon boyunca. Orta sahada iki kazmayla oynuyoruz diye. Gördük iki maçtır yapılan pas trafiğine, bu maç % 65 le falan oynamışızdır. Ne zamana kadar? Elbet benim, baş çelişkim oyuna girene kadar. 68. dakikada Arda yerine 16 numara girdiğinde maç benim için bitti. Elano'nun kaçırdığı top dışında kaleye gidemedik. Gidemediğimiz gibi kendi kalemize gol attık, az daha bir gol daha yiyip tarzan gibi bağıracaktık Manisa'da. Ben mi üstüne çok gidiyorum bu adamın ama oynadığı futboldan tiksiniyorum. O oyunda olduğu sürede bizim iyi oyun oynamamız imkansız.

Arda Turan'ı acaba nasıl mutlu edeceğiz? Maçın başında civar illerden gelen senede bir dafa seyredenlerin tezahüratına icabet etmemiş. Surat bir karış, gözünün feri gitmiş. Attığı gole bile sevinmeyecek duruma gelmiş. Durumu vahim, bakalım altından neler çıkacak sezon sonunda? Yeter be kaptan fazla naz aşık usandırır. hep beraber bok ettik işi, bari şu son 4 maçı kazanıp bekleyelim sonucu.

Elano'nun adaptasyon süresini bekliyoruz haliyle. Kazasız belasız Dünya Kupasında oynaması bizi de gururlandıracak. İdare eder futbolunu oynuyor, toplara fazla girmiyor. El Çiko gün geçtikçe takıma yerleşti, seneye çok daha büyük maçlar oynayacak eğer kalırsa. Ancak biri var ki, adaptasyon falan hak getire. İnsan futbolcuysa oynar kardeşim, Lukas Galatasaray savunmasında parladıkça parlıyor. Dünya kupası umurunda değil gibi giriyor toplara. Popescu özlemimiz Lukas'la birlikte sona ermiştir.

1-0 galip olduğumuz 67 dakikada değişikliğe karar verdi Reykart. Arda o anda gol att(ır)ı. Hoca kararından dönmedi gol oldu diye. Anlaşıldı, 1-0 ın üstüne yatmaya karar vermişti, takım ikinci gole çok yaklaşıpta atamayınca. 2-0 olunca ballı ekmek kadayıfı oldu yatmaya karar veren hoca ve takım için. Gol yemeden maçı bitiremeyiz ya, kimse atamayınca çok da iyi oynayan Örümcek çaktı kafayı. Ben böyle bir kafa vuruşunu görmemiştim şimdiye kadar Topal'ın. Sonrasında acabalar başladı. Totemler tutuldu, kornerleri bile kullanmayıp vakit geçirmeye oynadık.Deplasmandaki en iyi oyunu oynadığımız halde maçı zor kazanmış olduk.

Sabri'nin çıkıp, Emre'nin girmesini ben yatmaya bağlamıyorum. Bizim kendi öz evlatlarımıza bir haller oldu. Sabri sakatken geçirdiği zamanda öğrendiği bütün şeyleri unutmuş. 2 sene önceki futboluna dönmüş, her şeye yeniden başlayacak gibi. Reykart seneye Sabri'siz bir takım kurar.

Kara Şimşek bu maçta da fantastik hareketlerini gösterdi bizlere. Yanlız adamımızın kafası ayaklarından az çalıştığı için şu an hakettiği yerde değil gibi. Takla atması da yasaklanmış, iyi olmuş. Düşüp bir tarafını kıracak diye korkuyorduk.

Şimdi yarın geçeceğiz televizyon başına, hayatımızın en zevkli maçını izleyeceğiz. Maçın sonucu ne olursa olsun bize yarar. Ortada 3 puan var, beraberlik halinde kaybedilecek 4 puan bizim için en evla sonuç olur. Dün Bursaspor'un dandik gollerinden sonra bu ligte her şey olabilir diyorum. Sivas maçından beraberlikle dönmeseydik kesin şampiyon olacaktık. Ben Bursaspor'un devrileceğini düşünüyorum sonuç böyle olursa büyük Bursaspor taraftarına çok üzüleceğim. Bu sezonun taraftar şampiyonu Teksas'tır.

En iyi Lukas, en kötü Sabri'nin oynadığı maçtan alınan 3 puan, serumla yaşamamızı sağladı. Canımız çıkıncaya kadar umudu kesmeyeceğiz.

7 yorum:

Gala's dedi ki...

Bir an için kendi yazdığım yazı gibi okudum. Tebrikler.

Adsız dedi ki...

servetle sarp'ın olmadığı her maçı kazanırz abi..sivasta bıraktığımız 2 puan başımıza bela oldu..
not:Rıdvan denen aziz yıldırım kolpasının psilikleri ortaya saçıldı,tüm yorumclualr rıdvanı temizlemek için başlamışlar konuşmaya..iyi oldu şerefsize..

hadesperado dedi ki...

Abi bu akşamki ahlaksızlıklardan, şerefsizliklerden ve çirkefliklerden sonra yazacak bir şey kalmıyor...

Yazıklar olsun böyle memlekete de, adına futbol denilen çapsızlıklarına da...

H.G. denen şüpheli şahsiyet de bundan sonra gitsin lağımcılık yapsın, çukur kapatmayı iyi biliyor... Geçen seneki maçta Lincoln'ün nizami golünü vermeyen, ilk devredeki ibb maçında çileden çıkaran da buydu...

Hepiniz o bok çukurunun içinde geberip gidersiniz inşallah...

Sadece bu akşam için değil, memleketin genel durumu bu... Niye böyle? Haksızlıkların, hırsızlıkların, ikiyüzlülüğün, riyakarlığın her adımda arayı açmasına, hakkın doğrunun ezilmesine isyanım. Şansın nerede olduğunu bilmiyorum ama şanssızlık hep iyinin tarafında bu memlekette... Bazen arada bir mucize oluyor (misal Denizli maçı) onunla avunuyoruz...

Nefret ediyorum!

sefa dedi ki...

B.Mehmet'i,Metin Kurt'u,Çilliyi,Prekazi'yi,Hagi'yi ve daha nicelerini canlı seyreden biri nasıl olur da tekniği ile kondüsyonu ile onların yanına bile yaklaşamayı beceremeyen duruşu ve yaşantısı dünya görüşü ile bile cahil ötesi olan Arda'ya bu kadar sahip çıkar seni anlamak zor sayın Nazmi Bey.

Adsız dedi ki...

"senede bir dafa seyredenlerin tezahüratına icabet etmemiş"

Arda Turan bizi ne zaman mutlu edecek acaba?

euler dedi ki...

Selamlar Nazmi Abi,
Şu ALtan Tanrıkulu denen arkadaşla ilgili övgü dolu cümleler kurmuştun birkaç yazında.İzledin mi bilmiyorum dün akşam Showtv de Turgay DEmir e çemkirikenki gözlerindeki nefreti gördükten sonra yanılmış olduğunu düşündüm kendi adıma. Bu herif hakkında hala yanı şekilde mi düşünüyorsun?

sembolist dedi ki...

abi surinamlı hafta sonu Bursa için 16 numarayı hazırlıyormuş,benden duyuş olma..