24 Şub 2010

Arabacı Kartal'a Karşı Kaptan Duruşu




Bu satırlarda Beşiktaş'la ilgili çok az yazımı okumuşsunuzdur. Beşiktaş benim için, Manisaspor'dan, Kasımpaşa'dan farklı bir takım  değildir. Yani benim için Beşiktaş, yok hükmündedir. Maçını seyretmem, çoğu futbolcusunu tanımam bile. Beşiktaş Şampiyon olsa, 10. olsa fark etmez. Daha açık konuşayım, Beşiktaş şampiyon olacağına Fener olsun isterim. Nefret de bir duygudur, en azından Fenerbahçe'den nefret ediyorum. Beşiktaş'tan nefret bile etmiyorum. Belki bu son yazım olur, Beşiktaş diye yazarken bile midem bulanıyor.

Mithatpaşa Stadı, Beşiktaş'da değilde Haliç'te yapılsaydı. Bugün Beşiktaş diye bilinen takım yerine Alibeyköy Adalet olacaktı. Arabacılar, maç zamanı dükkanlarını kapatıp, 200 metre yürüme mesafesindeki stadyuma gidebiliyorlardı. Gide gele işte şu 15.000 çapulcuyu toplayabildiler. Şehir dışında, ülke dışında taraftarı yok. 3 büyük diye yutturmuşlar bir zamanlar, 2 tane beleş Şampiyonluğu yazdılar da 2 yıldız taktılar formalarına. Trabzonspor, Beşiktaş'tan çok daha büyük takımdır bana göre.

Neyse bana ne, ben Beşiktaş'la gerçekten ilgilenmiyordum. İlgilenmeyeceğim de. Son oynanan maçın aynısını Kadıköy'de oynasaydık, bu gün bütün Türkiye hala bu maçı konuşuyor olacaktı. Barış Özbek'i atmayan, içeri giren topu vermeyen, Keita'nın dirseğini görmeyen hakemi yaşatmazlardı. Zaten maçın hakemi de görürdü.Beşiktaş'lı futbolcular maçı, germeden, hakemi zorlamadan, taraftarı kışkırtmadan bitirdiler. Bu anlamda teşekkür etmek lazım.

İşte sayfayı şimdi çeviriyoruz, çapulculara doğru. Dünya'nın en iğrenç seyircisi her halde bunlar. 2 ay önce iki kupa almış takımlarını, 2 ay sonra dövmeye kalkıyorlar. Gürültü kirliliği yaparak tezahürat yaptıklarını sanıyorlar. Sorsalar hiç bir futbolcu, taraftarın sesini duymak istemez. Bu taraftarla bu takım yine iyi puan almış tabelaya bakarsak. Akılları sıra her maç sosyal mesaj veriyorlarmış. Benim bunlardan alacağım en ufak bir ders olamaz.

Biz onların efsane ismine Baba Hakkı demişiz. Kçmse tanımaz, ama her hangi bir Galatasaray'lıya sorsan, Beşiktaş deyince Baba Hakkı der, Metin, Ali, Feyyaz der, hadi İbrahim Üzülmez der, ben de İbrahim Toraman derim. Ama Beşiktaş taraftarı son maç en büyük çirkefliğini yapmıştır. Arda Turan ısınırken, onlara hiç bir şey yapmamışken küfür etmiştir. Galatasaray'ın kurucusuna, Ali Sami Yen'e küfür etmiştir. Yani hepimizin anasına avradına sövmüş, raconu bozmuştur. Bundan sonra demektir ki Beşiktaş'a tarafsız gözle bakmayacağız, kimle oynarlarsa oynasınlar oynadıkları takımdan taraf olacağız.

Ve işte şu tarihe geçecek duruşuyla, Arda Turan milyonlarca Galatasaray'lı adına en güzel cevabı vermiştir. Galatasaray'lı duruşu işte tam budur.

Sizi gidi arabacılar sizi, kıl payı Alibeyköyspor olacakmışınız ama, işte zamanın bir akıllısı, sarayın tam karşısına stadı yapmış ta siz futbol maçı seyreder olmuşsunuz. 1 km yukarıdaki Ali Sami Yen Stadı daha önce yapılmış olsaydı, acaba hangi arabalarınızla maça gidecektiniz?

4 yorum:

kapalitayfasi dedi ki...

Nazmi Abi,kulüp olarak fenerbahçe'den ettiğim nefret bir takımla kıyaslanamaz.Ama iş taraftara gelince Beşiktaş taraftarı en nefret ettiğim kitledir.80'li yıllardaki maç öncesi ve sonrası kavgalarda,11-12 yaşındaki çocuklara bile saldıran,İnönü'de bizim tekerlekli sandalyedeki Sezgin'e bile stada girişinde pet şişeler atan(hemde numaralıda oturanlar) insanlıktan nasibini alamamış mahluklardır benim için

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Bir çocuk demir çubuğu ateşte kızdırıyormuş. Yarısı kor olmuş ısıttığı demirin. sormuşlar ne yapacaksın diye. Hitler'in bir tarafına sokacam büyüyünce demiş. Ama kor olan tarafı değil, ısıtmadığım tarafı sokacağım demiş. Niye demişler, kor olan tarafı sokman gerekmiyormu? Çocuk demiş ki, soğuk olan tarafı sokayım, kor olan kısım dışarda kalsın ki, eliyle tutup çıkaramasın pezevenk.

Beşiktaş şampiyon olacağına, fener olsun derim. Şampiyonlar ligi maçlarını zevkle izlemek için. Beşiktaş'ın maçı bana hiç bir şey ifade etmiyor. Benim kisi, kızgın demir- Hitler ilişkisi hesabı.

Adsız dedi ki...

nazmi abi altına imzamı atarım bu yazının.. stadında adam öldüren tek taraftar,mafya babalarına pasaport veren tek klüp,küme düşme potasındaki takımlara maç satıp başka bir takımı(bursayı) düşüren tek klüp..
benim için de Antep'den farksız bir takım:)

mischa dedi ki...

Eskiden çok nefretim yoktu. Sallamazdım bunları, hala çok sallamam ama bunların ne kadar GS düşmanı olduğunu görünce ve bu düşmanlıklarını Fbliler gibi değil de sinsice, kahpece yaptıklarını görünce nefret ettim hepsinden. Her GSlıya bunu aşılamaya çalışıyorum. Bjknin ve taraftarının aslında ne mal olduğunu anlatıyorum. İstemiyorum en ufak başarılarını, kendi kendilerine küfür edip, masturbasyon yapıp dursunlar...