10 Oca 2010

Merhaba Taraftar, Orduspor 0- Galatasaray 3


İçimizden bir şey yazmak gelmiyor, senenin 10 günü geçti geçeli. Aslında boş geçmek istemiyordum ama, tam ben yazacakken konu gündemden çıkıyordu. Misal Rikardo Kosta yalan transfer haberi geldiğinde yazacaktım. 7 senede 75 maç oynayabilmiş bir stoper. Bizim çakma Gökhan Zan daha verimli oynamış, oynattıkları takımlarda. Stoperde Sinan namında bir çocuk varmış, Semih Kaya var, Topal, Hakan Balta varken, üstüne Kayserispor'lu balta Ali Turan alınmak üzereyken nerden çıktı bu transfer? diyecektim ki konu uçtu gitti.

Ben yarıda gelen futbolculara bir türlü ısınamadım. Hani gelen Koseçki gibi, Riberi gibi uçaktan iner inmez sahaya çıkacak biriyse lafım yok. Var mı böyle biri? Sercan deniyor, gelse bile sahaya çıkması 10 maçı bulur. O da oynadığı ilk maç verimli çıkarsa.

Arda Turan'la yatıp kalktı yalama medya. Hıncal Uluç, Messi'den daha büyük olduğunu yazdı, Liverpuul'a transfer hikayeleri uydurdular, Servet'in Elano'ya ettiği küfürü okuduk. Okuduk dediğime bakmayın gazete almıyorum. Nereye kaçarsan kaç duyuyorsun. Haldun kardeşin, sır gibi sakladığı transfer haberlerini açıkladılar. Zavallılar, ne yapsınlar bizim gibi gönüllü yazar değiller ki. Biz yazmasak da oluyor, onlar yazmazsa olmuyor. Bir taraftar olarak transfer istemediğimi, takımın yeterli olduğunu düşünerek tekrar oturuyorum klavye başına.

Neyse biz bekledik, Galatasaray'ımızı bir görelim de öyle başlayalım bu senenin ilk hikayesine diye. Bakmayın, oyunun başında hakeme ettikleri küfüre Ordu'luların. Hiç gitmesem de Artvin'den sonra en çok sevdiğim Karadeniz iline. Ne yapsın çocuklar, tek kurtuluş yolu bu maçta gösterecekleri en büyük oyuna bağlı gelecekleri. Kurtuluş düşü kimi Ordusporlu'lar için bu maçta kurulmuştu. Topa sağlam girmek isteyen çocuk tabanı Arda'ya geçirince rüyası bitti. Bundan sonraki futbol yaşamını Hoca Efendi'nin liginde geçirecek. Bu arada Kongo nire Ordu nire, ön liberedo ne işi varsa bir Afrika'lı vardı. tekniğini konuşturup, dikkat çekmek istedi ama işte bu kadardı ürküttüğü kurbağa.

Ben bahiste bu maça 4-6 gol yazdım. Bir şeyi unuttum. Galatasaray asla bir takımı ezmezdi. Rencide etmezdi, hele ki 10 kişi kalmış zayıf rakibi yenmeye acırdı. Nitekim Arda attığı gole nerdeyse üzüldü gördük. Bu durum bizim karekterimizdir. Mahalle maçında fark olduğunda, maç cıvımasın diye karşı takıma yol verilir ya, aynı işte. Halbuki bu hafta 14 gollü galibiyetleri duyduk. Hiç mi acımadınız şerefsizler? onlar da futbolcu değil mi? gururlarıyla ne oynuyorsunuz?.

Galatasaray gol yemedi, kalede Ufuk vardı. Çok merak ediyorum kendisini. Kaledeki heybeti, fiziği, fasülyeden bir maça çıktığı haldeki konsantrasyonu, duruşu, imajı benim gibi Aykut antipatisi olanları umutlandırdı.

Nonda girdiğinde ister inanın ister inanmayın, gerçi dediğim çıkmadı ama 3 gol atar dedim. Dediğimi kimse duymadı, tek başıma maçı seyrettim. Gol attığına da sevinmedim. İstatistiğini geliştirmekten başka işe yaramıyor. Görüşüm değişmez, isterse her sene gol kralı olsun. Baroş gelene kadar idare etsinler yeter.

Bi ara yanlış görmediysem Linderoth'u gördüm sahada. Aydın'ı görmek isterdim oysa Ayhan Akman'ın yerine. Ey büyük koskoca Ayhan Akman, bu kadar kolay bir maçta bile öne çıkamıyorsun ya, sana önerim kaç askerlikten akıl danış Tümer'e.

Bugün maçta Emre Aşık'a da acıdım. Ey büyük Surinamlı Reykart( bu arada yeni yıldaki yeniliğim nasıl duyuyorsam bundan böyle öyle yazacağımdır. İster gülün ister hak verin yabancı dilimiz yok, bu yüzden hep yanlış yapıyoruz üstüne Türk dilinin yılmaz savunucusu bekçisiyiz işinize gelirse) sana kimse deme di mi? Emre Aşık büyük maç futbolcusudur, sıradan maçlarda sıradan futbolcu olur. Sen beklet misal Aletiko Madrid maçında , 36 yıl önceki Tarık gibi oynat.

Caner, ikinci yarıya mühür vuracak anlaşılan. Hakkında tam hüküm vermem için bir büyük maçını seyretmem lazım.Şu var ki kafası çalışıyor, Galatasaray'a yakışıyor.

Demem o ki sevgili büyük Galatasaray taraftarı, savunmada Servet'in yanında biri, ön liberoda Sarp ve Topal'dan biri, ilerde mahşerin 5 atlısı olan Galatasaray'ı seyretmeye doyamayacaksın.

Büyük Galatasaray taraftarı, sen pek bilmezsin biz Galatasaray'ı neden çok seviyoruz? Bugünkü duruşu için örnek. Eğer 10-0 yenselerdi ben bu akşam kusacaktım. Bırakalım gol rekorlarını başkaları kırsın, başkaları vursun düşenin üstüne bir tekme, biz Galatasaraylı'yız farkımız olmalı.

Kusurumaza bakma mor beyazlı fındık diyarı, seni seviyoruz, ama izin ver, başka sevdalar peşindeyiz biz, bizimki iflah olmaz Galatasaray sevdası. Ordu'lu sana selam olsun.

3 yorum:

baha dedi ki...

Nazmi Abi yorumlarını özlemiştim, hoşgeldin :) bir Ordulu olarak yazını keyifle okudum, son paragraf ta süper olmuş. "Kusurumaza bakma mor beyazlı fındık diyarı, seni seviyoruz, ama izin ver, başka sevdalar peşindeyiz biz, bizimki iflah olmaz Galatasaray sevdası. Ordu'lu sana selam olsun. "

sembolist dedi ki...

Nazmi Hasdemir,sen böyle yazdğın için sevdik seni Galatasarayı sever gibi.Ne zamanki 'Küçük'ün kurduğu cümlelere benzer cümleler kurdun,o vakit kırılmıştım..
Yeniden yine burdayım artık..
barışma vakti..

Adsız dedi ki...

samimi bir yazı.

servetin yanına stoper tamam, linderoth kendisine yapılanları göz ardı ediyor ve sene sonuna kadar ayrılmayacağını söylüyor, o nedenle forvete mecburen yerli takviye yapacagiz, orta sahaya da anca sezon sonu. ah ulan ah, fenerin edu ya, besiktasin delgadoya yaptigini yapmadık boyle oldu, bosuna mu demisler iyili
kten maraz doğar diye. al işte.