11 Oca 2010

Futbolumuzdaki Servet Vakası


Baştan yazayım, daha önce yazdığım gibi. Servet benim yaşadığım, büyüdüğüm mahallemin çocuğudur. Delikanlıdır, merttir, tipik Anadolulu, Iğdır'lı bir kardeşimizdir. Hakkında olumsuz yazmak, düşünmek en son bana düşer, ne var ki konu Galatasaray'dır.

Galatasaray dergisinin son sayısını okudum, Reykart'ı. Rüştü yerine Valdez'i tercih eden, savunmayı olabildiğince önde kuran, Peter Çek'i, Buffon'u Barselona kalesine uygun bulmayan büyük hocayı.

Futbol konuşulunca, eğer Maradona, eğer Hagi işin içinde yoksa, benim için onlardan sonra gelen Surinamlı, kurduğu takımda stoperde hala Servet'le oynuyorsa konuşacak şeylerim var benim. Tamam, savunması yok değil, geldiğinde Türk Ulus takımının bankosu, mendireği takımındaydı. Saatli bomba da olsa onunla oynamaya mecburdu. 3 yıldır dikkatle izliyorum, unutulmaz bir maçı, attığı bir golü, kurtardığı bir maçı hatırlamıyorum. Yine de yazmayacaktım, son Orduspor maçında durum 3-0 iken rakip korner direğinde top, rakip ve Servet aynı karede olmasaydı. Bir futbolcu, futbol topuna bu kadar mı yakışmaz? Birilerinin basiret bağlanması sonucu mu desek, gök tanrının mucizesi mi saysak? Sen kalk Dünya'da en az 30 milyon kişinin taraf olduğu bir takımın savunmasında oyna, ve topu 20 metre yakınındaki adama atama.

Hadi kabiliyetin yok, beynin de mi çalışmaz be mahalle arkadaşım, Kartal'lım. Ne diye 70 metre uzağındaki adama şişirirsin topu, ne diye akarsın rakip açıklarına. Ne yapacaksın, çalım mı atacaksın, orta mı yapacaksın? Cem Yılmaz'mısın kardeşim senin işin milleti güldürmek mi?

İddiaya girerim, hayatımda dandik maçları saymazsam futbol oynamamış biriyim, bu yaşta yarışırım benden fazla top sektiremez. Benden daha isabetli pas atamaz, çıldıracağım, benim bilmediğim anlayamadığım ne var bu kardeşimizde? Bilen, anlayan biri varsa ne olur akıl versin, o gözle seyredeyim bir sonraki maç. Galatasaray'ın yediği bütün golleri tekrar tekrar izleyelim, Servet'i seyredelim. Yazık, Leo Fıranko'ya yazık. Önünde Servet oynamasa, bu kaleci kolay kolay gol yemez.

Sezon başında transfer oluyordu nerdeyse, ne çok seviniyordum. Belki başka takımda çok daha verimli olabilir, ancak, Reykart'ın takımında, olması gereken en son adam olmalıydı. Polayanna Galatasaray'lının cevabı hazır. Servet'in yerine kim oynatacak? Benim de cevabım hazır. Hiç kimseyi, ya da kimi oynatırsa onu(Gökhan Zan hariç tabi ki). Hakan Balta-Mehmet Topal ikilisi ne çok yakışır aslında Galatasaray savunmasına. Büyük maçlarda Emre Aşık, küçük maçlarda Sinan, Semih.

Karekterini çok sevdiğim, futbolunu hiç sevmediğim kardeşim hakkında belki zamansız, gereksiz bir yazı yazdım. Ancak, ben Surinamlıya güveniyorum, çok iyi de biliyorum nasıl bir futbol oynatmak istediğini. İşte bu yüzden eminim ki onun takımında balta, kazma, topu gelişigüzel kullanan, daha doğrusu kullanamayan futbolcuya yer yok. Er ya da geç bizde Katalonya'lılar gibi kalecisinden topu alıp, oyun kurabilecek stoperlerle oynayacağız. Hadi özenmeyelim Katalonya'lılara, 10 sen önceki biz gibi, diyelim, Popesku'yu analım.

Servet Çetin; Senden her şey olur kardeşim, bir tek şey olmaz, Frank Rekyart'ın yönettiği Galatasaray'ın stoperi.

5 yorum:

babeko dedi ki...

eline sağlık abi .

aslında yazdığın yazı
servet yazısı değil
yazdığın yazı Galatasaray yazısı değil
rijkaard yazısı değil

sen sistem için bir şeyi yazmışsın.

ve hepimiz kabul etmeliyiz ki.
galatasaray ve rijkaard bir araya gelmişse , biz de buna bu kadar çok sevinmişsek
sistem için sevindik.

ve kusura bakma ayıboğan abim , bu sistemde sana yer yok.
paranın karşılığını verdiğini biliyoruz,sağ ol var ol.
inşallah avrupadan güzel bir talibin çıkar.

hadesperado dedi ki...

benim için de Balta-Topal ikilisi şu anda en uygun stoper ikilisi, dediğin gibi arada Emre Aşık ve gençler ama Zan ve Servet asla hele yanyana?!

Surinamlımız bu sezon olmasa da gelecek sezon için bu konuda değişiklik yapacaktır, umuyorum...

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Nazmi abi çok sağlam kalemin var.

Sacit Tekin dedi ki...

Doğru söze ne hacet. Sırf fizik gücü için taraftaın savunduğu bir isim olması ne kadar da acı. Zekadan, zamanlama bilincinden nasibini almamış futbol anlayışı adamı resmen çıldırtır.

"Birinin basireti mi bağlandı" diye yazmışsın. Evet, Adnan Sezgin'in GS de yaptığı saçma sapan transferlerden biridir Servet. İlk sene sırıtmadı evet, ya sorası? Defoları ortaya çıkıyor, tıpkı Hakan Balta, Mehmet Topal, Barış da olduğu gidi. Surinamlı nın gelişi en çok da taraftarın gözünü açtı, topçu geçinenleri görmeleri için fırsat sundu onlara.

"Ya bu servet topu ne kötü kullanıyor, Balta orta yapamıyor, Topal hep yana-geriye oynuyor" cümlelerinin çoğalması tesadüf mü? Kesinlikle değil...

Adnan Sezgin demişken Balta, Servet, Volkan Yaman, Yaser, Serkan Kurtuluş, Mustafa Sarp gibi GS formasını riyasında göremeyecek adamları bu takıma toplama dehasına sahip olduğu için kendisini tebrik etmek gerek. Allah'tan Rijkaard yemiyor bu saçmalıkları da yarısını temizledi bu adamların, diğer yarısının da gidişi çok uzak değil bence. Bir tek Sarp kalır ki bence o da gereksiz, gerisini Galatasaray zerre kadar aramaz, çok daha iyileri ile eyrlerini doldurur.

metak dedi ki...

bugün de ispatladı bu yazının doğruluğunu, nasıl bir inat hala top sürdürüp uzun top attırır