31 Oca 2010

Bize Rahat Yasak, Denizlispor 1- Galatasaray 2


İlk yarı 17 maç boyunca ağladım. Servet'le Gökhan'dan, Sarp'la Topal'dan birini oynatmayın diye. Ne dersek diyelim, dediğimizi yaptılar. beklentileri en çok gerçekleşen taraftar yaptılar beni sağolsunlar. Artık Galatasaray maçları bir defile sayılır. Her maç biri beklenir, her maç biri daha girer kalplere.

Geçen hafta buzda dans yaptılar. Beklenen de güzel oynadılar. Meğer Nonda kardeşe jübile yapılıyormuş anlamadık, oyun tabelaya yansımadı. olsundu esas kozlarımızı sahaya sürmemiştik henüz. Arada bir angarya maçı oldu ama o maçta da ilk 11'den pek kimse yoktu, dikkate almadık. Üstelik hafta arası El Çiko indi hava alanına.

Gündüz Fener'in maçını izledik yalan yanlış. İzledik dediğim 3. gole kadar. Sonrasında bizim maça, bizim defileye konsantre olduk. Lukas'a alışmıştık, sanki sezon başından beri oynuyordu. defilenin yeni mankeni Co Dalton'du. Daltonlar'ın en kısası Co, bizim ilerdeki en uzun adamımızdı. Güzel bir Denizli sahasında çok iyi oynayacağımızı öngörüyorduk. Her ne kadar pahalı, Dünya yıldızlarını getirsek de, Emre Çolak, Uğur Uçar, Arda Turan sahadaydı. Maliyetleri sıfırdı, Caner'ide sayarsak takımın yaş ortalaması çok düşüktü. 5 gol atan Fenerbahçe'de yeni bir genç sahaya sürülmezken, onca adamın arasında Emre Çolak'ı görmekten memnun oluyor ve Surinamlı'ya selam çakıyoruz.

Beyaz formayla çıktık yine bir kış gününde. Galibiyeti olmayan Denizli maç başlar başlamaz can havliyle saldırdı. Gelişigüzel ataklar yapıyorlar, fakat bir türlü Galatasaray'ın oyun kurmasına müsade etmiyorlardı. Elano ilk defa 10. dakikada topla buluştu. Attığı uzun nokta paslar takımı rahatlattı. Afrika'nın balta girmemiş ormanlarından gelen topçular belki de hayatlarının futbolunu oynadılar. Sert futbolla da Galatasaray'ı durdurdular.

Arda Turan kafaya çıkarken, Hakan Şükür'ü hatırladık. Muhteşem bir atak sonucu gelen golün devamı gelir sanıyorduk. İlk yarı biterken Co Dalton'un, şahane dönüşünü ve berbat bir gol vuruşunu izledik. Ve ilk yarıda Caner'in artık banko oluşunu, Lukas'ın savunma kaptanlığının ilanını, Mustafa Sarp'ın iyi oyununu ve Elano'nun seyre değer paslarını izledik.

Dedik bize rahat maç seyretmek yasak. Tam birinden kurtuluyoruz, kafaya takacak biri iyot gibi açığa çıkıyor. Bugün belki de son 20 yılın en kötü kalecisini izledim. Geldiğinde bu adam teknikti, topları elle oyuna sokardı, ayağıyla isabetli paslar atardı. Demek bizde kalecinin topu elle oyuna sokması yasak. Yine saçmalıyordu, her geşen topu taca atıyordu, eline aldığı serbest topları lanet olası degaj yaparak rakibe atıyordu. Yine bir topu aldı, satranç oynar gibi düşündü, ileriye tepti 5. sınıf takım kalecisi gibiydi. Top gitmesi gereken yere rakibe gitti, o top geldi gol oldu. Golde topu içeri çeldi, hele sonrasında tam cortladı. Vakit geçirmekten sarı kart aldı, son saniyelerde topu rakibe nişanladı, bu maç Leo'ya rağmen kazanılmıştır. Böyle maçlar çıkaracaksa benim işim bitmeyecek gibi görünüyor.

Gole çabuk cevap verdik, 3. vuruşunda Co Dalton sanki topu kaleciyi deldi geçti. Golden sonra çıkarılıp, Emre Güngör'ü oyuna girerken mırıldandık mırıldanmasına ama bir adamla 3 değişiklik olduğunu görünce hemen hak verdik. Caner en verimli oynayacağı yere yollanıp iş erken bitirilmeye çalışıldı. Böbrek sancısı geçiren Elano'nun yerine Ayhan girdi, belli ki Denizli'nin horozlarının zamansız ötmesi istenmiyordu. Emre Çolak görevini yapıp, El Çiko'ya yerini verirken gözlerimizi fal taşı gibi açtık. Bir golde ondan bekliyorduk açıkçası. Ondan gol beklerken Arda'nın son dakikalarda Messi'ye selam çalımını seyrettik.

Son dakikalarda Leo'nun güvensiz duruşu sayesinde, bir çok maçta olduğu gibi, yürekler ağızda bir maçı daha bitirdik. Haftaya defilede Kara Şimşeği bekliyoruz. Yeni katılanlar takıma ve taraftara alıştığında çok daha huzurlu maçlar geçireceğimizi umuyorum. Ey büyük Surinamlı yorulduk, yaşlandık rahat, huzurlu maç seyretmek istiyoruz. Sana güveniyoruz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu rıdvan dilnem denen piç kurusu Gs'ın yeni transferlerni eleştirp azize'ye selam çakmaya yine devam ediyor..öğlen ezikler kazanınca yüzünden gülückler açan köpek,GS kazanınca maymuna dönüyor..

Adsız dedi ki...

6-0 yenince 6 gol atmayın, 2-1 yenince bize rahat yok.

Nasıl mutlu olacaksınız anlamıyorum.

Adsız dedi ki...

3-0 4-0 3-1 4-1 lik skorlar beni rahat ettirir mesela. zor birşey olmasa gerek bunu anlamak?

Adsız dedi ki...

Futbol o kadar basit olsa bu kadar sevilmezdi. 3-0 4-0 mış. Başka?

zachpaulsen dedi ki...

leo franco'nun yedekteki aykuttan ne farkı var. aykut da kötü kaleci leo da. galatasaray kalesini ufuk'a emanet edecekse. leo'yu yedeğe çeksin.
artık yabancı kalecimiz olmasın. zaten yabancı hakkı sınırlaması var bu takımın gurur duyacağı bir türk kaleci oynatma zamanı gelmiştir. bence bu maçıon ardından ufuk kaleye geçecektir.

o da hatalı goller yiyecek. ama toplamnda bir kaleci olarak önce arkasında oynadığı takım arkadaşlarına sonra taraftara güven vermesi gerek. aykut bu güveni veremiyor. veremedi. eline geçen şanları kullanamadı.

ufuk eğer ikinci yarı kalede olursa bize en az 2-3 maç kazandırır. zaten bir kaleci için de daha fazlası gerekmez. ufuk 2-3 maç alırsa geri kalan 11-12 maçı da alacak adam bu takımda var.