16 Ara 2009

Saygı; Strum Graz 1- Galatasaray 0


---------------------------------Hepinize saygılarla, kusura bakmayın sakın------------.

Şu maçı Ali Sami Yen'de oynadığımızı düşünün. Kombinesi olan demirbaş taraftar sayısı % 30 u geçmez. Geri kalan biletleri Kayseri'liler gibi promasyona tabi tutup bedavaya satsalar yine kimse almaz. Ve demirbaş taraftar, santrayla beraber üçlüsünü çektikten sonra başlar bağırmaya.'' Avrupaaa Avrupaaa duy sesimiziiiii'' Yok arkadaş yaptığımız tezahürat takımın berbat oyununa çare değil. Devam,'' bağırın laaann'' Dağ Başınııı Duman Aalmıış'' Ne yapsak acaba, Aydın'ı hareketlendirebilmek için. Fazla kasmayalım kendimizi, nasıl olsa guruptan 1. çıktık, 2 senelik yenilmemezlik rekoru var ama olsun. 19 luk gençleri görücüye çıkarıyorlar, dört gözle seyredelim arkadaşlar. Bakın hazır, Alpaslan, Caner, Serdar, Aydın aynı anda top oynuyorlar. Belli mi olur bir futbol vahiyi iner de Aydın tıpkı Arda Turan gibi bir Avrupa Kupası maçında yıllardır beklediğimiz patlamayı yapar. Bence yaptı zaten de, yıllardır doldurulan metan gazı boşalmıştır, hayırlı olsun Manisaspor'a devre arasında, bu futbolcudan Ümit Davala deyimiyle cacık olmaz.

Oynanan kötü futbola çare bulamayan taraftar soğukta donmakla, uyuma tezahüratı arasında gidip gelirken, bağırmaktan vaz geçenler homurdanmaya başladılar. Ha bu arada büyük kalecimiz Aykut'u unuttuk sanmayın. Aynı fala milyonlarca Galatasaray'lı baktık. Övünülecek bir şey yok, çerçeveye gelen ilk top gol olacak. Tam yanılıyorduk ki, kalecinin kurtardı sandığımız topu rakip çok kötü vurmasına rağmen Aykut bizi yine yanıltmadı. Komedi filmi izlemiyoruz çocuklar gülmeyin, anlı şanlı Galatasaray'ı izliyoruz.

İçinizde bana inanmayıp, maçı tekrar seyretmeye katlanabilecek var sa buyursun. Ayhan Akman'ın çetelesini tuttum. 45 kere topla buluştu. 15 kere topu geriye doğru verdi, top kaybı yok yani. 16 defa 10 metreyi geçmeyen, yan pas yaptı. Aman ha nesine gerek, topu kaptırıp taraftardan küfür yiyecek gider ayak. Maç Ali Sami Yen'de unutmayalım. 12 defa da ileriye pas kullandı, ilk ileriye pası 27. dakikadaydı. İleriye kullandığı topların dökümünü yapamadım, çoğu rakibe gitti. Toplam sayıyı tutturamadıysak da bir kaç defa daha buluştu. Ha bu arada Ayhan'ın performansı nasıl acaba, deneyelim bu maçta arkadaş. Puan kaybı demek para kaybı demek, olsun Merkez Bankası'nın matbaası Florya'da değil mi.

Tekrar Aydın'a döneceğim, kaleciyle karşı karşı kaldığı pozisyonda ayağa kalkanınız var mıydı? Ya da artık hala bu adamdan futbolcu çıkar diye bekleyeniniz? Garanti veriyorum, yok. Ama biz ne anlarız futboldan. Çapulcu ne bilir Aydın'ın nereye kadar gidip gidemeyeceğini. Koskoca Surinamlı var başımızda nasıl olsa. Bakın lig yarıya geldi, Galatasaray kadrosunda Çetin isimli birini çıkarttı. Tanıyanınız var mı? İsmini duyanınız? Daha bu şapka ne tavşanları çıkartır, bekleyelim bakalım.

Bari yalan söylemeyin. Maçtan önce soruluyor, '' Galatasaray 1. oldu zaten, bu maçta motive olabilecekmisiniz'' El cevap geliyor, tercümandan. Ben artık tercümanın yalan söylediğini düşünüyorum.'' Galatasaray her maçı kazanmak için oynar, şov yapacağız'' Her gününü birlikte geçirdiğin futbolcularını tanımıyormusun be Hocam?Biz kadroyu görmeden bile kötü oynayacağımızı biliyoruz, sen neyine güvenerek bize umut aşılıyorsun. Duyar gibiyim senin ve bizim Pinokyo taraftarının sesini. Ne nankör adamım, takım guruptan 1. çıkıyor ben tatmin olmuyorum. Daha önce başka hoca yaptı mı böyle bir istatistik. Ders aldık bu gece, ama senden değil Hocam. Senden şu ana kadar umut aldık, umut fakirin ekmeği bu ülkede devam. Ama Strum Graz'lılardan ben büyük ders aldım. Başta kurduğumuz fantazide biz 1. idik. Tek puanlı sonuncu olduğumuzu düşünelim ve gurup lideriyle oynuyoruz varsayalım. Ne olacak kardeşim, farketmez, biz de tribünleri tıklım tıklım yapardık. 90 dakika bağırır, kareografi yapardık maçtan önce. Biz tabelaya bakmayız ki, netice de bir Avrupa Kupası maçı oynayacağız ve sonuncu olan takımıza bağlılığımızın bir örneğini daha verirdik!

Spikerin yalancısıyım, Galatasaray serbest vuruş kullanıyor. O arada Aykut ileri çıkmakta olan(çıkınca boş gelmezler ha) defansı uyarıyormuş. Gitmeyin lan diye. Galatasaray kalecisi, takım yenikken attığımız serbest vuruşta kalesinde korkuyor. Hıncal Abi'ye kalsa banko oynatacağı kaleci. Bekleyelim bakalım, ustalarımızın bir bildiği vardır nasıl olsa. Bu arada yarım takım verdiğimiz, hatta uğruna az kalsın Kewell'i feda ettiğimiz Yaser'le birlikte yeşilleri indirip aldığımız Ufuk nerede? Bu maçta o kadar adam denediniz de Ufuk'u hangi maça sakladınız.

Büyük Surinamlı, Galatasaray'ın başındasın unutma. Biz her sene Avrupa'da kafaya oynamıyoruz. O stadyuma gelen karda kışta gelen binlerce Türk, maçın oynandığı şehirde oturmuyor. Onlar kimbilir hangi şehirlerden ülkelerden geldiler. Onlar ki bir zamanlar maç kovalamaktan işerinden oldular. Onlar her Avrupa stadında, nice takım taraftarlarının nefesini kestiği için hala korkarlar bizden Hocam. Tercuman efendi, hocaya söyle ''RESPECT''. Deneme tahtası mı kardeşim bizim turuncudan iz taşıyan sarıyla, bordoya çalan kırmızılı takım. Denedin işte kes cezayı o zaman, kol kırılsın, yen içersinde kalsın( Ali Sami Yen'deki yen) Dalga geçme artık bizimle, Aydın'dan futbolcu olmaz. Ayhan'a yeşil kartı verip emekli edin artık.

Maçta acıdım Keita'ya. Bari onu da oynatmasaydın be hocam. Galatasaray yenildi diye mi üzülelim, söylediklerimiz çıkıyor ona mı bari mutlu olalım. Bilmiyorum, bildiğim bir şey varsa futbola dair, hiç bir şey bilmediğimdir. Yazık beyhude geçmiş 40 senem tribünlerde. Futboldan geçen sene tam soğumuştum, Surinamlı'nın gelişiyle biraz buzlarım çözülür sanmıştım. Artık hiç umudum yok, ben futbolu sevmiyorum. Ne yazık ki sebep olanların içinde büyük Surinamlı da var.

Not; Bu yazımı Cihat Aksu'ya armağan ediyorm.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Rijkaard mactan once "hava soguk, takimi da genclerden kuracam, ben Graz yenilmeze 100 TL bastim, size de tavsiye ederim?" mi deseydi???

Vallaha gitsin Rijkaard, bize fazla, gelsin Tinaz Tirpan, gecsin takimin basina da rahatliyalim!!!!

D.Peker

Nazmi Hasdemir dedi ki...

valla doğru devo. Bu takıma tınaz tırpan bile fazla. heçen sene kewell'i yaser'e, lincoln'ü mehmet güven'e yediriyordu amele hocalar. takım aynı, bu kez ordinaryus profesör getirmişler. Adam ne yapsın, birinci bölge türkiyenin en kötü futbolcularından, . bölge en iyi futbolculardan oluşmuş. 2. bölge de de vasatın altı, beyin özürlü kazmalarla doldurulmuş. Bütün rijkaardlar kulübede olsa bu takıma iyi futbol oynatamaz. bu takımda servetle elanoyu aynı takımda oynatmaya çalışan, hadi oynatabilen bir hoca çıkarsa ben ali sami yen tribünlerinde 40 sene tezahürat yaptım bu satten sonra eşşek gibi anırırım 90 dakika.

Adsız dedi ki...

Abicim peki bu mac devre arasi gonderilecekleri son bir kez daha gorme maci olarak neden degerlendirilmez?
Aydin, Ayhan, Linderoth vs...
2 yildir bir olusum icindeyiz, 1 gun icinde 40 adam gonderip 40 yeni adam mi alalim digerleri gibi?
Biraz sabir diyorum, baskada hic bir sey.
D.Peker

Nazmi Hasdemir dedi ki...

aydın golü kaçırdığında, biz atmış gibi sevindim. 2 adım ileri gideceksek ben 1 adım geri gitmeye razıyım. Gökhanın sakatlanmasına nasıl sevindiysem, aydının kötü oyununa o kadar seviniyorm. o golü atsa, takım kazayla galip gelse, kaleci o topu çıkarsa, ayhan hayatının topunu oynasa ne yapacaktık. 24 saat beraber olanlar bilmiyorlarmı bu Aydından galatasaray topçus olamayacağını. biz tek maçta anlıyoruzda koskoca rijkaard bilmiyormu. böylemi satacaksın bu adamları, kim alır. bu serveti ben kartalsporda oynatmam. marsilya alacakmış, delimi lan adamlar, deve güreşi takımı mı ki marsilya. götüyle top oynayan adamı ancak türkiyede futbolcu yaparlar.

Adsız dedi ki...

Evet Servet ve koca götü yuzunden yedik golu, evet Aydin G.Saray topcusu degil, evet Ayhan alsin Hun biyiklarini gitsin Ankaragucu'ne, evet Linderoth'a versinler bi akbil dolassin Istanbulu....
Bunların hepsi OK,ama abicim eldeki kadro bu,Elano'yu ,ARda'yi,Kewell'i, Topal'i vs..... hic mi dinlendirmesin peki Rijkaard, her maca bu adamlar mi ciksin??
D.Peker

Mario Jardel dedi ki...

aydın'ı gördükçe televizyonu kapatıp bir haftadır izlemeyi iple çektiğim maçı seyrekoyulmak yerine televizyonu kapatmak için büyük bir istek duyuyorum.. o adamın heyecansız, ilgisiz afedersiniz ama s..inde olmayan tavırları mahvediyor beni.. ulan formasını giydiğin takımda, o formanın içinde oynamak isteyen süper ligten amatöre kadar milyonlarca adam var.. Bu ne gamsızlık, bu ne şevksizlik !! aydın yılmaz'dan iğreniyorum artık dünkü maça kadar nefret ediyordum ama artık iğreniyorum gitsin 3. sınıf israil takımına 6 asist 4 gol yapsın..

Ayhan akman bu takımdaki misyonunu tamamlamıştır sonu en iyimser geçen seneki ümit karan gibi olur sezon sonu gönderilir.. kayserisporda ya da manisada futbol hayatını devam ettirir artık..Barış özbek futbol beyninden yoksun bir adam..Keza servet'te ciddi bir çöküş var.. ama şu bir gerçekki şu takım için en hayırlı yol "aydın, ayhan, barış'tan" tez elli kurtulmaktır.. bence o değilde bursaspor'a karşı bu 3 ünü verip volkan şen'i alırsak süper olur..

Galatasaraylı dedi ki...

http://www.gazeteport.com.tr/SPOR/NEWS/GP_601974

Adsız dedi ki...

Eleştirilerinize saygu duyuyorum. ama tribünle dalga geçer gibi konuya girmeniz hiç hoş olmamış. eleştirebilirsiniz ama bu yazının kişi ya da kurumlara nefretten kaynaklandığını düşünüyorum.

devamını okumadım bile. belki ironidir. umarım öyledir.

Adsız dedi ki...

büyük galatasaray...

sen büyüksün ama taraftarın küçük hesaplar peşinde...

hala daha avusturya'daki türkleri memnun etme peşinde. sikmişim avusturya'daki türkleri. ben de gurbetçiydim birader. ben yemişim şampiyon olamayan takım gitmiş lugano'yu yenmiş çok da sikimde derdim.

sen büyüksün galatasaray ama taraftarın ufacık lan.

hala daha yok bu herifler bir arada oynar mı muhabbeti. alpaslan caner serdar aydın aynı takımda oynar mı? muhabbeti. a2'de oynarken ses etmiyorsun da burada mı ses ediyorsun?

sen büyüksün galatasaray. ama taraftarından cacık olmaz.

birisi gitsin ferguson'un tercümanına beşiktaş'a KARŞI "RESPECT" DESİN LAN!

HASTASINIZ LAN SİZ. SİKMİŞİM STRUMU DA GRAZI DA.

Galatasaraylı dedi ki...

http://iyiortagololur.blogspot.com/2009/12/johan-cruyfftan-rijkaarda-oradan-da.html