4 Ara 2009

İkimiz Bir Fidanız; Galatasaray 1- Pana 0


O lanetli maçın üstünden haftalar geçti. Her iki takım da o maçtan büyük zaiatla çıktılar. Tabelaya bakarsak Fenerbahçe bizi yenmiş, biz aslan gibi yenilmişiz. Fener'in burnundan gelmiş o galibiyet. Dikiş hala tutmuyor işte.

Fener bizden aldığını Beşiktaş'a verip ödeşti. Sonrası hüsran, galibiyet yok, iyi oyun yok. Fener puan kaybettikçe biz kaybettik, o maçtan sonra iyi oyuna gole hasret kaldık. Dün gece Fenerbahçe deplasmanda galip gelerek ilk defa bir Türk takımı guruptan birinci çıktı diye övünecekken, limon sıkıldı ve bu gece aynısını Galatasaray yaparak, bir maç kala gurubu lider bitirdi.

Bursa maçını taraftar unutmamış, dolu olmasına rağmen tribünler hele ki bir Avrupa Kupası maçı coşkusunda değildi. Alpaslan tribünü daha bir bilinçli, hiç bir futbolcuyu çağırmadılar. Ve mor formayla çıktı sahaya takım.

Biz artık alışacağız bu sisteme. İstemesek de Surinamlı bu takımı çıkaracak. Defansta iki kazmayla savunma yapılacak, onların önünde de aynı türde iki bekle ilk toplara basılacak. Ya kötü oyuna razı olacağız, ya da bu adamlar oynaya oynaya oynamasını öğrenecekler. Gökhan Zan sakatlanıp çıkınca ne yalan söyleyeyim gol kadar sevindim. Onun çıkmasıyla bir anlamda benim istediğim değişiklikler yapılmış oldu. İki baltadan biri çıktı, yerine Topal geçti. Topal'ın tekniği Gökhan'dan iyi olduğu için düzgün çıkmaya başladık. Ve kaç maçtır özlediğimiz rekor pas trafiğini 3-5 defa seyrettik. Topal geriye gelince Sarp'ın oyunu gözle görülür biçimde iyiye döndü.

Fener maçından sonra en iyi oyunu oynadık. Kimse memnun oldum sanmasın sakın. Öyle ahım şahım bir futbol yoktu, ancak bu kötü periyotta morale büyük ihtiyaç vardı. Umarım kötü futbolumuz dip yapmıştır, ve bu maçla birlikte çıkışa geçecektir. Ah şu Baros iyileşene kadar idare edebilsek. Manda yiyicisi yere yığıldı yığılacak. Sezon sonuna kadar banko oynasın 5 gol atamaz. O da beleş olursa. Yürümeye dermanı yok.

Elano Blumer'e acıdım. Bu maçta kendisini dikkatle izledim. Bence ona pas atmıyorlar. Ya da çok kötü pas atıyorlar, alıp kontrol edemiyor. Gökhan, Servet, Sabri, Balta isabetsiz uzun toplardan kaç tane attılar, Elano'yu tercih etmediler. Bu gidişle Elano'nun banko oynaması, iki maç üst üste ilk 11 çıkması imkansız gibi.

Kader Keita'ya yedeklik yakışmıyor. Girdikten sonra maça hareket geldi. Futbol maçında olduğumuzu hissettirdi. Bakalım kim oynamayacak önümüzdeki maç. Dileğim Nonda'nın oturması, Kewell'in santrafor oynaması. Rijkaard yapamazsa sakatlık belası yapar bu değişikliği.

Leo Franko'yu ben bu maçta ilk defa beğenmedim. Ne gariptir, benim beğenmediğim maçı gol yemeden kapadı oysa. Ne zamandır hatırlamıyoruz gol yemediğimiz maçı. Topu devamlı şişirdi durdu. Acemi kaleciler gibi dandik bir gol yiyecektik nerdeyse. Elle topu en yakındakine veren Leo gitmiş, sıradan degaj yapan kaleci gelmiş. Taktiği böyle vermişlerse kötü.

Servet kardeş, Mehmet Topal'ın Gökhan Zan olsa garanti gol olacak pozisyonda muhteşem alışına penaltı çaldı nerdeyse. Durdu resmen penaltı diye. Bir ara sağ açık pozisyonunda orta yaptı. Bereket avuta gitti de bir daha aynı yerden orta yapmaya kalkmaz.

Arda Turan bir kaç pozisyonda klasını gösterdi. Çalımları bel kırar cinstendi. Golü de attırınca üstündeki miskin toprak kalktı. Fakat itirazdan sarı kart alması yalışmadı. Sonlara doğru da oyundan iyice düşüp idare etti.

Kolay geçeceği belli olan maçı kolay geçtik. Her ne kadar maçın skoru yavan olsa da fazla zorlanmadan 3 puan aldık. Gurup maçları antrenman havasında geçti, esas maçlar şimdi başlıyor. Önümüzde ki angarya Strm Graz maçını geçip, ciddi rakibimizi bekleyelim bakalım.

2 yorum:

sembolist dedi ki...

Maç boyunca Elano'ya pas atmayan bu 'derin çete' dağıtılmadığı müddetçe bu takımın düzlüğe çıkması imkansız.Ayhan'ın tez elden uzaklaştırılması lazım,ki ele başı o,..
Şükür'lerden,Ünsallardan gelen bu derin yapılanmanın iyice temizlenmesi gerekir.
Takım kaptanı Arda Elanyo'ya pas atmıyor,o pazubandnı bırakması ve takımdan uzaklaştırılması lazım.(abi bu çeteleşme konusunda senden güzel bir yazı bekliyorum)
Arkadaşlar bu yapılanma temzilenmedği,takımdan uzaklaştırılmadığı müddetçe hiç bir yabancı futbolcuyu burda tutamayız.Geçen yılki Lincoln'e yapılanlar ortada..
Ayhan-Arda(şükür ve Ünsal destkeli) çeteleşmesinden bıktık artık.

Adsız dedi ki...

Arda'nın yaptğı bu terbiyesizliği eleştirmeyen sen Nazmi hasdemir, Azizin takımlarını yazarsın artık.Arda resmen pas vermiyor nye elştrmyon.. yazık ya.seni de bi nane sanmıştım..Hakan Ünsaldan farkın yok..