5 Ara 2009

Fark Olur


Bizim Surinamlıya yalvarmalarımız para etmedi. Fakat iyi Galatasaray'lı olduğumuzu Yüce Gök biliyordu. Sonunda dualarımız kabul oldu ve bir taşla iki kuş birden vuruldu. Gökhan Zan( kendisine geçmiş olsun diyoruz, başka takımdan bile olsa hiç kimsenin sakatlanmasını istemem ama konu Galatasaray olunca başka, kusuruma bakmasın, kendisine uzun istirahatler dilerim) sakatlanarak, bizim çelişkimiz olan iki kazmayla koca Galatasaray'ın savunulması işinde rotasyona sebebiyet verdiği için teşekkür ederimç. Bu birinci kuştu vurulan , ikinci taş aynı özellikteki iki savunma çapasından birine isabet etti. Ve Mehmet Topal savunmaya geçti. O dakikadan sonra düzgün ataklar yapmaya başladık.

Yarın maça Mehmet Topal- Servet arkada Barış- Sarp önde başlanacak. Ben maç yazısını şimdiden yazıyorum. Fark olur, heleki Elano'yu kesmeden bir formülle maça çıkarsak hezimet gelir. Oyun için umutluyum, geriden düzgün toplar çıkacak, bu sayede orta saha biraz daha önde topla buluşacak Mustafa Sarp karşı kaleye daha yakın oynayacak.

Keita'nın takıma dönüşü ses getirecek, Arda, attığı çalımlardan ve attırdığı golden sonra geri dönüş sinyalleri verdi. Milli takımın elenmesi en çok Arda'ya koymuştu, form düşüklüğünün sebebi bence buydu. Yanlız gözümüzden kaçmayan şeyler var. Pao maç yazısında belirttim, Elano'ya Sabri iki kez pas atmadı, ben Elano'yu bir ara çaresiz seyrettim. Adam elini kaldırıyor, tacı bile başkasına atıyorlar. Umarım bizimki vesvesedir. Elano Melih Beyin benzettiği gibi piyadeyi destekleyen havan mevzisi pozisyonunda. Kazmaların 8 pasta kat ettiği mesafeyi tek bir pasla hallediyor. Geriden gelenlere koridor açıyor. Biraz da Arda serbest vuruşları bıraksa da kararımızı iyice versek.

Kewell'in yükü ağırlaştı, bence yarın kenarda oturarak başlar. Bana kalsa Nonda'nın yerine oynatırım ama bu kadar değişikliğe de razıyım. Baros gelene kadar idare edelim yeter. Yarın bir futbolcu daha teraziye çıkacak. Bakalım kaç okka gelecek. Uğur Uçar'ın yokluğunda Sabri futbolcu oldu, sıra kendisinde eğer bıraktığımız yerden başlayabilirse Hakan Balta korkulu rüyalar görmeye hazır olsun.

Ben yarın Servet'ten de olumlu futbol bekliyorm, gol atarsa demedi demeyin. Kendisinden futbol bekleyen yok, Ayıboğan'lık yapsın yeter. Topu kaleciden almaya korkuyorlardı, aldıklarında da kendilerine garanti pas verip sorumluluktan kaçıyorlardı. Şimdi Topal topu ileriye doğru daha rahat dürter. Ve Servet asıl görevine döner, bu rahatlıktan pozisyon bile bulur.

Son lafım Galatasaray taraftarına. Perşembe gecesi dakika 90, penaltı gibi frikik atıyorlar ve bizimkiler bağırıyor'' elimde sigara deplasman yolunda, sen var ya sen....'' arabesk ağıt. Sahada oynana oyuna en ufak bir katkısı olmayan tezahüratlarla Beşiktaş'lıları geçtik. Bence ters bile tepiyordur bu bağırışlar. Kale arkasında bir kule var, her kimse tanımıyorum, amigo namlı kardeş bir saniye bile maça bakmadı. Son saniyedeki serbest vurşu bile seyretmedi. Bu tezahürat sistemine başka bir yazıyla değineceğim. Fakat görüşüm taraftarın gittikçe kötüleşmesidir.

Ligimizin langırt ligi olduğunu yazmıştık, dün Beşiktaş maçını seyretmedim, langırt maçı berabere bitmiş. Her maç her sonuca gebe, Dürüllü'lü o futbolla nereye kadar zıplayacak? Benden tüyo Nihat'ın iyileşmesine sevinelim. 12 puan farkı Nihat düz koşu yaparken kapattılar.

Yarın İç Anadolu'da bir büyük maç var. Kayseri'li hemşehrilerim maça gitmez demiştim, uyarılarımı dikkate almışlar! maçı beleş yapmışlar( maç 1 lira yanında çaman ekmek bedava) ve Kayseri'liler ''nööreceem maçta'' demeyerak bedava maça hücum edecekler. Ve ilk defa tıklım tıklım bir maç oynanacak Kadir Has'ta.

Neyse araya garnitürden sıkıştırdık bunları da. Toparlarsak bu yazının ana fikri, Gökhan Zan'ın sakatlığının bizim geri dönüşümüze katkı yapacağı varsayımıyla maçtan önce kehanette bulunmamdır. Üst oynayın fark olur, yatasanız amortiniz benden.

5 yorum:

Cem Kalay dedi ki...

Şu sıralar Eskişehir Fener karşısında 2-0 önde büyük bir keyifle okudum ve yorumumu bırakmak istiyorum Nazmi ağabey.

Gökhan Zan - Servet konusunda tamamen katılıyorum sana. Gökhan Rijkaard geldikten sonra takıma katıldı ama Gölkhan'ı nasıl anlatttılarsa adama şıp diye alınıverdi. Tamam, milli stoper tamam, kalıplı, güçlü ( Servet kadar olmasada ) uzun boylu, hatta bende bu sezon bizde formu iyiye gider demiştim ama Servet ve G.Zan aynı anda bu sistemde olmamalı. Her hafta stoper değişemeyeceğine göre devre arası ikisinden biri elden çıkarılmalı. Oradan gelecek parayla sağlam bir stoper ve yedek forvet ( Sercan ) transferi olabilir.

Elano konusunda garip birşeyler var. Çözebilmiş değilim Elano'ya karşı alınan tavrı. Adam kıçını yırtıyor, ayağının ucunun eliyle göstermekten bi hal oldu rakip futbolculara sert girmeye başladı sinirden. Onun takıma uyumunu sağlayacak tek adam Arda'dır ve Pao maçında bir pozisyonda Elano ile el çarpıştırarak ona desteğini vermişti. Çok ciddi bir sorun yok ama bir takım problemler var, biraz daha dikkatli bakmak gerek.

Aldığı her topu tek pasta olumlu kullandı, mesela Nonda'ya gollük bir ortası var Nonda önüne alana kadar rakip girdi araya ( Baros olsa goldü o atak), birde sayılmayan golün ortasını yapmıştı. Bunların dışında 2-3 milimetrik pası varki bunlar geçse kesin gollük pozisyon. Biraz daha diri ve hırçın geçmiş haftalara nazaran. Daha iyi olacaktır ilk onbirde başladıkça.

Şu an takıma yedek bir forvet, stoper ve solbek alınması gerekir. Balta sezon başından beri tek başına idare etti neredeyse form düşüklüğü sorunu buradan geliyor bence, keza Nonda'da aynı şekilde. Yedeği olmadığı için kafası rahat ve laubali. 2 yıl daha sözleşmeside var. Yedek forvette alınınca biraz olsun kıpırdar.

Her şey istediğimiz gibi. Bjk, ve Fb puan kaybetti, Kayseri - Bursa maçındanda puan kaybı çıkarsa artık liderliği alamamak şampiyonluğu elinin tersiyle itmek olur. Haydi hayırlısı..

Adsız dedi ki...

arda'yı burda nazmi hasdemir ne zaman eleştirise gs o zaman düzelir.beyimiz canı istedğinde istedği yabancıya cephe alıyor,istedğinde pas atıyor.sikim böle işi..

Adsız dedi ki...

Şu ultraslan denilen kuru gürültüye bir yazında değinirsen çok memnun olurum. Alpaslan Dikmen'in vefatından sonra özellikle bu sene iyice cıvanadan çıktılar...

Lan a q dakika 90 adamlar serbest vuruş kullanıyor gerizekalıların tezahuratlarına bak. 90 dakika aynı arabesk şarkılar dakikalarca söylenir mi lan, kafamızı siktiler, maça mı geldik sıra gecesine mi

Takımı bi ateşle, itici bir güç ol, rakip topu aldığında ıslıkla, rakip sana faul yaptıpğında yada hakem hatalı bir karar verdiğinde tepkini ver.. ne lan bu seviyoruuuuuuuuuuuuzzzzzzzz seniiiiiiii.. sikeyim sizin yapacağınız tezahuratı.

Takımı resmen uyuttular gerizekalılar.

takım 1-0 onde iken nedir nevizade takıntınız. Oley cektirmeler fln.

su takıma ultraslanın verdigi zararı kimse veremez yeminlen.

eskisehir macini izledim dun hayran kaldım. arjantin tribunleri gibiydiler. bizimkiler hala bagirsin arabesk arabesk,,,

muslum gurses baskan olsun bu gerzeklere...

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Sana güveniyorum :P

zizou dedi ki...

Nato kafa nato mermer hemşerim! maç hakkında söylenecek bir şey yok aslında, galatasaray tarihinde yemediği baskıyı dün son 10 dakikada yemiştir! 1 gol yememiz bile büyük şans ya neyse...

Maç için tek olumlu yön elano'nun biraz daha kendini bulmasıdır.Daha da iyi olacaktır.