27 Kas 2009

Yanıldım Çocuklar; Bursaspor 1- Galatasaray 0


Galatasaray maçlarında yanılgım çok azdır. Bu maç yanıldım. Maç kadrosunu öğrendiğimde maçı 3-0 kaybedeceğimizi öngörmüştüm. Bursaspor'u gözümde fazla büyütmüşüm, bu maçtan sonra Sercan Yıldırım'dan da vazgeçtim. Bu Gökhan Zan'la Servet'i maymuna çeviremeyen istikbal vadeden futbolcuyu ben takımımda istemem.

Listeye bakarsan ligin en büyük maçı olması lazım. Uzun yıllardan sonra Bursaspor kafaya oynuyor, şehir takımı istim üstünde. Maç bayram günü oynanıyor, tribünler yemyeşil, tıklım tıklım, Galatasaray geçen hafta yenememiş, kaptan iyileşmiş, hava, saha mükemmel. Maçta gol pozisyonu yok. Yazıklar olsun böyle üst düzey maça.

Ben artık iyiden iyiye kıllanmaya başladım. Bir takım 1 ayda bu kadar kötü dönüşüm gösteremez. Bu adamlar Galatasaray'da yeni bir şey denemek için gelmiş olmasınlar. Hani yeni bir ilaç bulunur, 3. Dünya ülkelerinde denenir, aynı şey olamaz mı? Nerde görülmüş 8 tane kazmayla Şampiyonluğa oynayan takım? Arda Turan'ın bu maçta bırakın oyununu kaptanlığını bile göremedik. Maçta var mı yokmu belli değildi. Kolunda kaptanlık bandı olmasa kaptan kim anlayamayacağız. Belliki grip kimseye geçmesin diye kimseyle konuşmadı bile.

Ben artık yazmaktan bunaldım, bu takımın bu futbolcu tercihleriyle kazanması artık mucizelere kalmıştır. Ve maçlar geçtikçe de bırakın golleri, gol pozisyonları bile azalacaktır ki bu maç gol pozisyonu istatistiğimiz tersine tavan yapmıştır. Girdiğimiz gol pozisyonu sayısı yazıyla sıfırdır.

Devre biterken yanımdakilere sordum. Yanımdakiler de sıradan televizyon seyircisi değil, profesyonel Galatasaray taraftarıdır. Galatasaray'ın santraforu kimdir diye? Kimse bilemedi. Nonda'yı kenarda görünce az buçuk ümitlenmiştim. Oyun başlayınca Arda'yı ön ortada gördüm, helal olsun sana Neeskens Hocam.

Hiç bir futbolcumuza kızamayacağım. Hepsi mükemmel oynadılar çünkü! kabiliyetleri çerçevesinde mücadele ettiler. Kabiliyetleri işte bu maçta hezimet yemeyecek kadar. Gökhan Zan ile Servet Çetin ikilisinin baş çelişkisiyim. Bu ikisinin oynadığı maçları bundan sonra seyretmeyeceğim. Aynı şekilde küstüm çocuklar, Sarp ile Balta için de aynı şeyleri düşünüyorum. Hiç bir beklentim yok, bu maçta kaybettiğimiz için en ufak bir üzüntüm yok. Hatta inanın memnun bile oldum. Baştan söyledim bu kadro bu oyun yapısıyla ligin en kötü takımı Manisa'yı yenemedi. Beklerdim ki bu maçta bir değişiklik olsun. Ne yapalım biz futboldan, Galatasaray'dan anlamıyoruz demektir. Galatasaray'ın ceoları sistem diyor başka bir şey demiyorlar. Orta sahada 3 kazmayla oynayan, beklerinin tamamı kazma bile olmayan takımdan beklenen oluyor aslında. Ne yazmıştı büyük Türk spor medya sülükleri? Galatasaray çok gol yiyor. Sorunu çözdüler, allahları var son maçlarda takım fazla gol yemiyor. Ortalamayı 1 e indirdiler. Stoper baltalarına madalya verilmeli, madalya para etmiyor, dolar verilmeli. Gerçekten pozisyon vermiyoruz. Bu gidişle bundan sonra lig bitene kadar en az gol yiyen takım oluruz.

Nonda girerken Keita çıkıyor. Bu değişikliği Skibbe yapsa benden büyük küfür yerdi. Bu değişiklik, biz 1-0 yenilgiye razıyız anlamındaydı. Zaten ayağında prangalarla oynayan Manda yiyicisine kim pas verecekte o gol atacak?

Elano'ya acıdım, yine bu adam bence iyi oynuyor. Ben olsam topa ayağımı sürmem. 70. dakika bizim için çok önemli dakika. Sonuç ne olursa olsun dikkat edin bu dakikada oyuncu değişikliği oluyor. Değişikliklerin sonuncusu Aydın olunca biz maçı bitirdik zaten. İddia oynadık aramızda Aydın topla buluşabilecekmi diye?

Surinamlının eski karısı hastalanmış, apar topar ülkesine gitmiş. Hollanda'da bir Türk restaurantında maçı seyretmiştir. Kenarda eksikliğini hissetmedik. Geçen haftaki Manisa maçında alınan 1 puanla lidere yaklaştığımızı söylemişti. Bu maçtan sonra da umutlu konuşurlar, önümüzde çok maç var nasılsa, son 3 maça 8 puan geriden girsek bile olur.

Kaleye gelen topun gol olmasına 3 senedir alıştık. Leo artık topu oyuna elle sokmuyor. Hakan Balta futbolu bu sene bırakmış, Sabri eski günlerine geri dönüş yaptı. Bir şeyler olma ihtimali ancak Kewell'in ayağına top geldiğinde oluşuyordu.

Üzülmeyin sakın, hele takıma kızmayın. Futbolcu kalitemiz bu kadar, bu defans yapısıyla bu orta saha kurgusuyla önümüzdeki her maç bir önceki maçı aratacaktır. Bunca yatırıma, bunca beklentiye yazık. Takım oynunu çok güzel oturttular, hakkını yemeyelim. Cümbür cemaat kötü oynamaca bizim karakterimiz oldu. Geçmiş olsun hepimize.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Süpriz bir sonuç değil bekliyordum bu yenilgiyi açıkçası.

Birde kadroyu gördüğüm zaman gol atma şansımızın 0 olduğunu gördüm. Arda kısa boylu Zapo ve Ömerin arasında kayboldu. Keitaya son zamanlarda şaşıyorum bu kadar iyi bir giriş sonrasında müthiş bir çöküş.Umarım sonu Lyondaki gibi olmaz.Sabır.

Sabri hayatının en kötü maçını çıkardı. Az sövmedim Annesi Babası kusura bakmasın. Kewwel böyle sert gergin maçlara hazır değil! Gerçi İngiltereden geldi. Ama bu fizikle buraya kadar sarı kartı yediği andan itibaren oda düştü oyundan.

Barış ne hücumda iyi nede defansta.! Servet Ve Zan bana göre iyi bir maç çıkardı. Ne zaman soluk almaya çalışsalar karşıısnda köpek gibi koşan bir Sercan Forumda beyenilmemesine rağmen iyi bir Volkan Şen ve bizim maçta iyi oynarlığı tutan Ergic vardı

.1-0 bitmesine sevindim bile.Olağan şeyler Şampiyonluk gitmiş değil.Herşeye rağmen Seviyoruz Ölümüne.

Adsız dedi ki...

orta sahaya 2 tane yabancı gelmeden bu takım maç kazanamaz..

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Rinus Micheal'i mezardan kaldır takımı eline ver yanına yardımcı antrenör olarak Cruyff'u koy!
Gökten zembille total futbol kerameti yağsın, futbolcuların bu vurdum duymaz haliyle bu lakayıtlığıyla bir bok olmaz.

Bir sözüm de Leo Franco'ya ara sıra toplara uç be Leo hani yalandan da olsa atla aq

Mehmet dedi ki...

Nazmi abi merhaba, açıkçası ben senin gibi düşünmüyor ve orta sahada kazmalarla da oynasak rakiplerin de çok zorlu olmamasından hareketle Fener maçı sonrası seri yapacağımızı düşünüyordum ancak fena yanıldım. Yine de yanılmamın nedeni taktik diziliş veya kadro yapısı değil. Ne kadar yanlış tercihler olsa da son 2 maçtaki hırssız ve isteksiz oyun bana başka nedenler düşündürüyor en başta da oyuncuların yeterince profesyonel olmadığını ve Rijkaard'ın sistemine direnç gösterdiklerini sanıyorum. Önlem alınmazsa 2. Skibbe dönemi yaşanacak demektir. Asıl korkutucu olan bu.

Adnan Polat yönetimi kendisini de kurtarabilmek için çok ciddi önlem almalı ve oyuncuya bağlı düzeni değiştirmeli. Sene başından beri ısrarla üzerinde durduğum gibi Arda Turan'ın Hagi veya Metin Oktay hatta Hakan Şükür kalibresinde büyük futbolcu olmadığını sadece çok yetenekli bir genç oyuncu olduğunu idrak ederek ve kaldıramayacağı yükleri üstünden alarak başlayabilirler. Arda düşmanı değilim ve sezona çok iyi başladı üzerindeki baskı da artmaya başladı ama o tahmin ettiğim gibi bunu kaldıramadı ve klasik hatalarına düştü. Bulunduğu mevki hata affetmeyecek bir mevkidir zaman geçsin alışır durumu yoktur takımla birlikte hocaya, yabancı oyuncuya, medyaya ve rakip oyuncuya horozlanmak, gardı düşmek ve bunu umursamamak değildir kaptanlık.

Hiç kimse Galatasaray'dan büyük değil ben bu takımdan 1993'ten beri görmediğim oyunları son 2 senedir istikrarlı biçimde görüyorsam hoca ile taktik rakamları ile kadro ile açıklanamayacak çok ciddi sorunlar var demektir.

Adsız dedi ki...

Aynen ya Leo Franconun bir topada atladığını görmedim.Söverek gönderdiğimiz De Cantici mumla arayacaz healde bu gidişle.

Adsız dedi ki...

Ancak anadolu takımlarında forma giyebilecek yetenege sahip olup,top sürme stiliyle bile bu formayı haetmedigini belli eden sarpı,pas yapma özürlüsü barış ve topalı orta alanda yani takımın Kalbi olan bölgede oynattıgımız müddetce bu takım bir maçta 3 ten fazla pozisyona giremez.. bugun ardanın,keitanın,ve kewellin kötü oynamasının en önemli sebebi de bu arkalarında ki 3lünün onlara gereken pasları atamıyor oluşudur bence..

aLp dedi ki...

Arda o koca kıçını kaldırsın, ölümüne oynasın sonra konuşsun yanlış yerde oynatıldım diye. Galatasaray'ın tarihindeki hangi kaptan 50.dakikada ölüyordu? Adamda hırs yok, pres yapmıyor, sonra çıkıp "yanlış pozisyonda oynatıldım" diyor, yok ya? Pozisyon yanlış olunca ayakların mı düğümlendi de koşamadın, basamadın Koskocaman Kaptan Ardacığım???

Adsız dedi ki...

O beğenmediğiniz Skibbe Alman liginde harikalar yaratıyordu elindeki o kötü kadroya rağmen ki ta ki sisteminin en önemli topçuları sakatlanana kadar. Skibbe kötü bir hoca değil tersine çok iyi bir hoca...

Adsız dedi ki...

O beğenmediğiniz Skibbe Alman liginde harikalar yaratıyordu elindeki o kötü kadroya rağmen ki ta ki sisteminin en önemli topçuları sakatlanana kadar. Skibbe kötü bir hoca değil tersine çok iyi bir hoca...

Adsız dedi ki...

O beğenmediğiniz Skibbe Alman liginde harikalar yaratıyordu elindeki o kötü kadroya rağmen ki ta ki sisteminin en önemli topçuları sakatlanana kadar. Skibbe kötü bir hoca değil tersine çok iyi bir hoca...

Adsız dedi ki...

O beğenmediğiniz Skibbe Alman liginde harikalar yaratıyordu elindeki o kötü kadroya rağmen ki ta ki sisteminin en önemli topçuları sakatlanana kadar. Skibbe kötü bir hoca değil tersine çok iyi bir hoca...

Adsız dedi ki...

O beğenmediğiniz Skibbe Alman liginde harikalar yaratıyordu elindeki o kötü kadroya rağmen ki ta ki sisteminin en önemli topçuları sakatlanana kadar. Skibbe kötü bir hoca değil tersine çok iyi bir hoca...

Adsız dedi ki...

arkadaslar kötü olan takimda futbolcular teknik heyetin iyiniyetini su istimal ediyor tipli rejkartin barca 2. senesinde yasadigi basarisizligin sebebide buydu,futbolcular ilk 5 haftadaki gibi oynamiyor kosmuyor savasmiyor isin asli sallamiyorlar birseyii rejkartin sert tarafi yok cok iyiniyetli etoo da bunu itiraf etmisti bunu önleyip futbolcuyu kampa almak disiplin asilayacak bir sportif direktöre ihtiyacimizz varr cokk acik ve nettt buu yoksa rejkart ve ekibiinde yararlanilamazz....

hadesperado dedi ki...

abi biraz eski maç yorumlarını okudum da nereden nereye gelmişiz...

zirve yapıp bu seviyeye inmek akıl alır iş değil, oyuncular aynı, teknik kadro aynı... ya şu çok gol yeniyor muhabbeti yüzünden taktikte bişeyler değişti bunu atlatmaya çalışıyoruz ya da artık bilmediğimiz bir sebepten oyuncuların hırsında, kazanma azminde ve motivasyonunda inanılmaz bir düşüş var...

arda'yı daha agresif daha sinirli daha tedirgin görüyoruz ama oyununa hiç yansımıyor, bilmediğimiz ters bişeyler var yanılıyor muyum...

SEFA dedi ki...

HAYATINDA TOPA AYAĞINI BİLE SÜRMEYEN YÖNETİCİ,BAŞKAN VE DE TARAFTAR OLUNCA İŞTE BÖYLE KAZMA BİR TAKIM VE DE AMELE ORDUSUNU GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK KADRO İLAN ETTİLER.BU BAŞAMELE HAKAN BALTA İÇİN TOPÇU DİYENİN AKLINDA ŞÜPHE EDERİM.ADAM HERŞEYDEN EVVEL RUHSUZ.GEÇEN SENE ESKİŞEHİR DE HAYATIMDA İLK DEFA KENDİ OYUNCUMUZA DUYACAĞI KADAR BAĞIRIP KÜFÜR ETMİŞTİM.YOULA DAN YEDİĞİ ÇALIMLARDAN BAŞI DÖNÜP HALEN LAUBALİLİK YAPIYORDU.SONUÇ SAYESİNDE 4-2 TARİHİ REZALET.VE GEÇEN HAFTA BURADA YAZMIŞTIM.HEMEN KADRO DIŞI BIRAKILMALI DİYE.BU HERİFİN ARTIK PEŞİNDEYİM.MUTLAKA BİR BOKU ÇIKACAK.HER HAREKETİ KASITLI VE TAKIMA ZARAR VERİCİ.

Mario Jardel dedi ki...

sportif direktöf fikrine kesinlikle katılıyorum.. Bu iş adnan sezgin'in ve türevlerinin işi değil.. Futbolcunun haletiruhiyesini anlayacak, üçkağıdını yemeyecek o sahaların tozunu yutmuş bir adam olmalı..hollandalıları bu kadar insancıl görünce tabir yerindeyse bunlar "ta..klarını saldı". Derhal adam edilmesi lazım bunu anladım bu formayı giymek kolay iş değil bu forma ruhsuzların hiç değil !