25 Kas 2009

Futbolumuzdaki Gökhan Gönül Yutturmacası


Bir zamanlar İlhan Mansız balonu patlatmışlardı. Her gün, her hafta Galatasaray'lı futbolcuları tepelerde görmekten travma geçirenler, Hakan Şükür'ün yokluğunda, Arif'in yerine yakışıklı İlhan'ı parlatmışlar, çok geçmeden de balonları kendiliğinden piyasadan çekilmişti.

Şu unutulmasın, temelinde Galatasaray'lı futbolcuların olmadığı Milli Takım, görüldüğü gibi son turnuvada sıra takımı olmuştur. Nasıl ki mendireğini bizim futbolcuların oluşturduğu, 2002 ve son Avrupa Şampiyonasındaki maceraları kazanmışsak, son turnuva da derme çatma toplama takımla da rezil olduk.

Ne zamandır Gökhan Gönül'ü yazayım diyorum ve oynayacağı bir büyük maçı bekliyordum. Eminim ki benim beklediğim futbolu bu gencimiz oynayamayacak ve ben artık kendisi hakkındaki görüşlerimi yazabilirim.

Evet, İlhan Mansız balonunun son versiyonudur kendisi. Milli takımda sol bek tarafında oynatacak futbolcusu yok medyanın. Göbekte de Servet ve Gökhan Zan banko oynuyor. Ne kadar form tutarsa tutsun Sabri bu ülkede galatasaray'lılara bile antipatik geliyor. Ne kaldı sağ bek mevkisine resmi devlet takımından bir futbolcu monte etmek elbette.

Fenerbahçe çuvalla gol yiyor, medya ayakta kalan futbolcular içersinde Gökhan Gönül'ü saymayı unutmuyor. Fenerbahçe'de sol tarafta yabancılar oynuyor, içerde de Lugano var Bilica var. Tek bir kontenjan sağbek tarafında. O halde şişirin balonu sağ tarafı kaptırmayın sakın.

Dünkü Fener maçını dikkatle izledim. Bütün goller Gökhan Gönül yüzünden girdi ve maç yazılarında, maç notlarında en yüksek Fenerbahçe'li notu Gökhan'ın. Tamam çocuk yakışıklı, Ali Eren gib Recep Çetin gibi tipsiz bir sağ bek değil. Hızlı, pire gibi verimsiz de olsa pozisyonun içinde var. Gol olan pozisyonlarda ise topa uzak, yani hatası yok gözüküyor. Çoğu maçta zaten Fener'e karşı oynayan takımlar Kanije Kalesi futbolu oynadığından Gökhan'a iş düşmüyor. Düştüğünde de tecrübeli Lugano kademeye iyi girip tabelaya hatayı yazdırmıyor.

Medya süreklü yazıyor, Dünya'nın her takımında oynar diye. Ben de diyorum Asya'nın ilk taklımında oynayan Gökhan, Öyle göz önünde oynayan takımlarda oynayamaz, oynatmazlar.

Mehmet Topuz parlayacaktı aslında bu sene. Beşiktaş'ın elinden büyük yöneticilik becerileriyle takıma kazandırılan Anadolu efsanesi, bekledikleri gibi çıkmadı. İmaj değişikliği yaptılar Topuz'a, saçlarını kestiler, diksiyonunu değiştirdiler, ne yapsalar olmadı. Daum Kazım'ı koydu, Emre form tuttu, Alex beklenen çözülmeyi göstermedi. Bu yüzden Mehmet Topuz sıra topçusu olarak kaldı.
Yedek Semih, sözünü geçiremeyince sakal bıraktı. Bok içine düşmüş takımı kurtarsın diye oyuna sokuldu, yani o da kaybetti şansını. Başka da devşirmeleri saymazsak Türk yok. Yazın, yazılın Gökhan Gönül'e. Medyanın prensine.

Yakındır, Önder Turacı'nın sakatlanmasıyla kendine yer bulan, sessiz sedasız, sorunsuz, problemsiz bu günlere gelen getirilen Gökhan Gönül balonunun patlaması. benden söylemesi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sizde Yazınızda belirtiğiniz gibi Son Bjk Maçında 3 golde Gönülün tarafından gelmesine rağmen Fb'nin en iyisi seçildi.Buda durmun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor.
Şimdilere sevgili medya Gönülü Chelsea'de Manu'da Barçada oynar ilerde diye efsane yaptı.Hep birlikte görecez bakalım Edirneyi geçebilecek mi ?