18 Eyl 2009

Sülüklerin Ardından #6


3 gün önce çifte kupalı Türkiye Şampiyonu'na 3 gol bıraktığımızda, ulama tükürdüğünü yalamamak için çırpınıyordu. Farklı galibiyetin hesabı, erken gelen balık gole ve daha dün ülkemizin en büyük ve en kariyerli kalecisi(En çok milli, dünya 3.sü, Barca'da kaleye geçmiş daha ne olsun) Rüştü'ye kesilmişti. Atılan golleri bir çıkarsak bakalım sonuç kaç kaç olurmuş? İstisna hariç bütün sülük tayfası aynı görüşteydi. Kötü, ufak, dandik bir takım da olsa razıydılar. Galatasaray'dan puan alsınlar yeterdi. Sonrası gelirdi yenecek takım bulunurdu nasılsa. Yeterki şu burnu havalarda gezen Galatasaray'lılara bir ceza verilsindi.

Biçilmiş kaftan bir maç vardı sırada. Yunanistan Şampiyonu, Şampiyonlar Ligi ön elemesini geçememiş, Türkiye lig 5. siyle aynı guruba 1. torbadan favori olarak düşmüştü. Üstelik, defansın en önemli oyuncuları sakattı. Dahası son maçta Galatasaray çok kötü oynamıştı. Bayağı umutlu olunacak durum söz konusuydu.

Ben dememişmiydim demek için fal bakan sülüğün biri, maçtan önce yazmıştı. Bu Galatasaray buradan zor puan çıkartır. Her sağaçık Serdar Özkan değil. Yeniyor, atıyor ama iyi oynamıyor. Elbet bir takım canını yakacak gibisinden kusmaca. havaya laf, bende diyorum şimdiden. ''Galatasaray'ı bir takım fena dağıtacak'' Eee, ne oldu şimdi?

Beklenen bu maçta da olmayınca bir şeyler yazacak elbet sülük taifesi. Okuyucuları var, küfür edenleri var. Çanağını yaladıkları var. Var da var.

Baba sülüklerden biri, Panatinaikos'un evlere şenlik futbolunu beğenmemiş. Kendisi bu kadar kötü bir rakip beklemiyormuş. İlk goldeki asistten sonra, bir de kendi kalelerine atınca iş kopmuş. Kendisi mahvolmuş. Bu arada 2. gole bir kulp bulamadığı için yok saymış. İşte maçın özeti buymuş. Bal, kader kısmet. Florya'ya giriş yasak o yüzden saldırıya devam. Aslında saldırı falan denmez de, biz kendimize bir iş edindik yazıyoruz. Bunların yazdıklarını sadece küfür etme zevkini tatmin etmek için okuyan çıkıyor. Bunların en başında da bendeniz geliyorum.

Pana'lı taraftarlar çok iyi başladılar, ne yazık golü kalelerinde görünce de dirençleri kırıldı. Sonrasında sus pus oldular. Yan hakemlerin kaldırdığı bayrakların yarısı doğru yarısı yanlış. Bu cümle hakemlere bok artarak ekmek yiyen sülük tarafından aynen böyle yazılmış. Biz başka maçı seyretmediysek eğer, bu sülüğün söylediklerinin tamamı yalan. Maçın başında yas tuttular, iyi başlamadılar yani. Hiç bağırmadılar, sonrasında ise dirençleri kırılmadığı gibi, üstlerinde ne var ne yok çıkartarak bağırdılar. 3-0 olduğu zamanlarda bile sesleri kesilmedi. Dünyaya nam salmış bir taraftardır Panatinaikos taraftarı. Bir kez daha gösterdiler, saygılarımızla selamlıyoruz. Her ne kadar gelmeyeceklerse de yazık olmuş. Çok isterdim böyle bir taraftarı Ali Sami Yen'de görmeyi. Hakem fosili ya arkadaş, ne yazık onun için hakemi yazacağı bir maç değildi. Havaya bir laf at, kelime dolsun işte nasıl olsa kimse okumuyor. Yarısı doğru, hangisi be allahın adamı. Hangi bayrak doğru hangisi yanlış.

Galatasaray'ın dağınık(ne demekse) bozuk şekilde maça başladığını yazmış, kovulmuş, başka kovulacak hocayı bekleyen hoca. Galatasaray rakip savunmanın hatasından golü bulunca toparlanmış. Farklı bir sonuç almış ama o da diğer sülükdaşları gibi hemfikirmiş kötü oynadığına. 2-0 dan sonra maç 2-2 ye dönebilirmiş ki tam o sırada Elano'nun balık golü durumu 3-0 a getirmiş. Hocalık bilgin yok, ki devamlı kovuluyorsun. Türkçen kısıtlı, sayı saymasını da mı bilmezsin be yapıştın ekranlara kan emiyorsun. 2-0 dan önce bir 2-1 e döndür şu Yunan Gavur'unun takımını! sonra dua et bir gol daha bulurlar belki. Bulamadılarsa sıranı bekle. Nasılsa bir gün yenilecek bu takım o zaman yaparsınız kim daha güzel kan emecek yarışını?


Panatinaikos'u Yunanistan'da yenmek her takımın harcı değil bir kere. Gollere takılı kalıyor her zamanki gibi sülükler. Sağ kanattan, Baros'un bir antilop çevikliğinde dönüp topu önüne alması, kafasını kaldırıp içeriye gol pası vermesi pek önemli değil onlar için. Elano yıldırım gibi yetişti topa, esas defans oyuncusu şanslıydı, top kendisine yakın geldiği için. Biraz geriye gelse, Elano'nun jeneriklik golüne Prometeus yeniden ateş yakıp Olimpos Tanrılarının bir kez daha huzurunu kaçıracaktı.
Atılan golleri çıkaralım. Peki sizin hesabınızdan gidelim. 15 pastan sonra Baros'un önüne gelen topu Baros çok kötü vurmasa, ya da Kewell'e çıkarsa, 50.000 Yunan'lı çıplak bağırlarını dövecekti. Kornerden gelen topu Elano düzeltip, biraz sürüp mıhlasa ne yazacaktınız? Hatırlayanınız var mı, ilk yarıda Galatasaray'ın 5 net gol pozisyonuna karşın bizim tehlikeli bölgemizde, Leo Franko'nun rakibine 18 dışından attığı bir çalım ve kaleye geçen Kara Şimşek'le olan paslaşmasından başka ne vardı seyre değer?
İkinci yarı başında rakip paslaşmaya başladı,biz bir punduna getirmeyi bekledik. Sarp ve Topal'dan delik bulamayan futbolcu topu Elano'ya kaptırdı. Elano saniyelik bir pasla topu Baros'un önüne yuvarlayınca biz Baros'un kaçırdığı golleri sizin gibi unutup ekran başında kucaklaştık. Siz ise bu golü saymadınız bile. Aynı anlarda her ihtimale karşı Arda Turan, ve Nonda bekliyordu. Maç biraz tehlikeye girse ki-ben istiyorum ne yalan söyleyeyim maçın tehlikeye girmesini, biraz oyun seyredelim- başka planı uygulayacaklardı. Gerek olmayınca Arda girip taç çizgisi kenarılarında deneme çalımları yaptı, sonraki maçlar için.

Bizim maç bittikten sonra Medya'mızın resmi takımın maçı vardı. O cenapın sülüklerinden doktor ünvanlı(ne doktoru bilinmez) maçtan önceki hesaplarında Fener'in farklı kazanacağını yazmıştı. 1 defa canlı, 4 dafa banttan izlemiş Twente'yi. Fener'i de avucunun içi gibi biliyor basmış iddiada Fener'e parayı. Benim gibi kaybetmiş,( söylemesi ayıp ben beraberlik vermiştim) yazdıklarını okuyan olmamış hesabı Fener'e akıl vermiş. Gerçi biz ilgilenmiyoruz, ben Fener maçını seyretmedim. Ben kendi çöplüğümden sorumluyum da, sülüklerin görevi kolay değil diye örnek verdim. Sülük bizim kanımızı emmeye uğraşırken aynı zamanda resmi takımlarının çanak yalayıcılığını yapıyor.

Kolaysa biz yapalım bakalım.

2 yorum:

erdem dedi ki...

Ad vermeden yaziyorsun ama acikcasi Panatinaikos taraftarini bilgisizce elestiren ve kendisine gazeteci diyen kisiyi cok merak ettim. Cok karaktersizce yapilmis cok ayip bir yorum bu. Panatinaikos taraftarina saygisi olmadigi gibi kendi meslegine de saygisi yok. Galatasaray ve butun galatasaraylilara yaptiklari ayibi artik normal karsiliyorum, dedigin gibi sulukler bunlar ama tirbunlerde tutulan bir yasi carpitarak kendi sacma fikirlerini desteklemek icin kullanmasi tarifsiz bir karektersizlik ornegi.

Turkce karakter kullanmadigim icin ozur dilerim.

Adsız dedi ki...

abi süpersin..Çevremdeki fenerbahçeliler hiç belli etmeseler de içten içe Surinamlıya ağızları açık bakıyorlar..İşin garibi tüm fenerliler Daum ismi bu sezon duyulmadan önce 'Daumun avrupa vizyonu yok,Daumu istemeyiz' derlerken,Daum gelince 'daum ligi tanıyor' türünden muhabbetlere başladılar..Biz Surinamlyı onlarsa eski bıraktıklarını geri alınca şok yaşadılar.dışarıya belli etmemekte mahirler tüm fenerliler.
Dos Santos ve Cristianın fiyasko olduğunu anlamay başladılaar ama yine belli etmeden.Alex'in çetelştğini anladlıar(geç de olsa) ama belli etmeden sessizce eleştriyorlar.GS 'lilerin yanında pembe tablolar çizip 'güzel futbol' dan bahsediyorlar..
UEfAnin logosunun sarı kırmız oluşu fena koymuş bu fb'lilere..Bi sonraki Saraçoğlundaki maçta napacaklar:))
Salı geceleri Cine 5 te selçuk yula denen holiganın GS' inceden geçirme çabalarını gördükçe midem bulanıyor..