27 Eyl 2009

Bir Küçük Hoca;Galatasaray 1-Eskişehirspor 1


Alpaslan'ın yası vardı bugün. Maç başı Ali Sami Yen civarında hüzün vardı. Bir büyük maç havası yoktu. Biz maçın nasıl olacağını az çok seyirciden anlayabilen tecrübeli taraftarlar olarak kuşkuya düşmüştük bile. Ancak bu moralsizliği Alpaslan'ın ölüm yıldönümünün hüznüne bağladık. Takıma güvenimiz tamdı.

Her zamanki gibi Ali Sami Yen tıklım tıklımdı. Yeni açığın boş olduğuna kafanızı takmayın. Hangi akla hizmet ise, alt tarafı loca yapmışlar, dolayısıyla yılların en kötü tribünü imajını kolay kolay değiştiremez. Yanlız Ali Sami Yen'in misafir tribünü her zamanki gibi değildi. Bir büyük seyirci vardı kale arkasında. Büyük takıma yakışan bir seyirciydi Es Es taraftarı. Keşke takımları da kendileri kadar büyük olsaydı.
Takım sahaya 10 numara Alpaslan formalarıyla ısınmaya çıktı. Sevgi karşılıklıydı. Tribünlere Alpaslan kareorafisi hakimdi.

Hakem Cüneyt Çakır en güvendiğim hakemdir. O yüzden rahattım, ne yaptıysa kefilimdir. Zaten yazılarımda hakemden söz etmem kolay kolay. Maçta da hakemlik olay varmıydı yokmuydu bilmiyorum.

Stoper laneti geçen yıldan devam ediyor. Nöbetçi stoper sakatlanınca kurgu bozulmuş. En sağlam bölgemiz olan sol bekteki Hakan Balta stopere geçince yerine nedendir bilemediğim Uğur oynadı. Caner sol bek olarak transfer edildiğine göre eğer bu durumda oynayamıyorsa demek oynayamayacak. Biz geçen haftaki oyununa zayıf vermiştik. Dersten geçeceğe benzemiyor.

Eskişehirspor'u büyük taraftarıyla büyük takım sananlar yanıldılar. Büyük Eskişehispor'un unutulmaz futbolcuları, Kamuran, Fethi, Ender, İsmail, Burhanlar dururken vizyonu olmayan Rıza'nın ne işi olduğunu sorguluyor insan Porsuk Çayı civarında.

Takımın sağ tarafında Kara Şimşek ilk yarı muhteşem bir çalımın ardından topu Manda Yiyicisi'ne aktardığında ameliyat başlamıştı. İkinciyi bulmamız lazımdı. Küçük Hoca akıllardan çıkmamalıydı. Kısmete bir gol bulduktan sonra iki forveti oyundan aynı anda çıkardı. Gol olan pozisyonda Hakan Balta kıçını döndü, Emre Aşık olsa kafasını uzatacağı pozisyondan korktu. Topda bizi cezalandırdı. İşte o andan sonra Rıza çıktı ortaya. Son forvetinide çıkartıp rahatladı. %65 den aşağı değildi topla oynama Galatasaray lehine. Hafta arasında Rıza Galatasaray'ı yeneceğiz demişti. Puan alacağız dese tamam, gol atamayız ama yemeyeceğiz. Oyun şekli de bu görüşe uygundu. Ancak ey Rıza Kaptan, gol atmadan, hücum etmeden nasıl yeneceksin. Atağı yok, pozisyonu yok, sıçan gibi oynamış ve puan almış. Başın göğe ermiştir 1 puan için.

Küçük düşünce puanda alsa fark etmiyor bizim için. Galatasaray puan kaybedecek bir oyun oynamadı. Sülükler kına yakacaklar. Şimdi zevkle irinlerini kusacaklar.

Surinamlı'ya söyleyecek bir lafımız var ise şunlar olabilir. 2 metre kaleciye karşı ısrarla orta yaptırdı. Servet'in uzun top çıkartmasına göz yumdu. Koskoca Brezilya Milli Takımı bankosunu oyuna bile sokmadı. Maç doldur boşalta gitmiş, her an serbest vuruş kazanılıyor Elano düşünülmüyor. Aydın'a koşma diye talimat mı vermiş? Haddimize düşmez vardır bildikleri diyeceğiz, puan kaybı nazar boncuğu olsun.

Maç sonu taraftarımızın Eskişehir taraftarına ettiği küfüre üzüldüm. Maçın başında Alpaslan için beraber tezahürat yapmıştık oysa.

Kötü oynayan Fener'in gerisinde kaldık. Kimse üzülmesin iyi oynuyoruz, oyun elbet sıralamadaki yerimizi tayin edecektir.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Rıdvan denen sülük maçtan sonra Surinamlıya atıp tutuyor,a.koduğumun şerefsizi..Bi de çıkıp tarafsızım diye yorum yapyor ntvde..O.Ç

arnawut dedi ki...

nazmi abi,
maçın sonunda es-es taraftarına edilen küfürün tek sebebi kendileridir. 1 puan alınca muz görmüş maymun misali, geyfebeliler gibi çıktılar duvar. hareketler çekmeye başladılar. bizim adrenali yüksek arkadaşlarımız da polis engelini aştılar. karşıdan küfür gelince bizim tribünde başladı küfre.
yoksa Alpaslan Abimize tezahürat yaptıklarında helal olsun da dedik, alkışta tuttuk abi...

arnawut dedi ki...

nazmi abi,
maçın sonunda es-es taraftarına edilen küfürün tek sebebi kendileridir. 1 puan alınca muz görmüş maymun misali, geyfebeliler gibi çıktılar duvar. hareketler çekmeye başladılar. bizim adrenali yüksek arkadaşlarımız da polis engelini aştılar. karşıdan küfür gelince bizim tribünde başladı küfre.
yoksa Alpaslan Abimize tezahürat yaptıklarında helal olsun da dedik, alkışta tuttuk abi...

Adsız dedi ki...

MTK ya elenip kuyruğuna teneke bağlanan ve bundan sonra da Azizeye yağcılık yapan bu yorumcu bozuntusu Rıdvan piçi senin a.k..

hadesperado dedi ki...

bu maçın en hayırlı sonucu sülükler olacak göreceksiniz, şeytandan başladı seri, bakalım ne irinler göreceğiz...

gerisi önemli değil, tarihin en önemli dönemeçlerinden birine şahit oluyoruz...

en basitinden arada atılan gereksiz uzun toplar haricinde o malum pas trafiğini görmezden gelmek en hafif tabiriyle hıncallaşmaktır... altı üstü bi beraberlik, o da verilen yarım pozisyonla...

bekleyin daha neler olacak...
ne sular akacak o köprünün altından...

Mayıslar yine bizim..
hiçbirşey olmasa Surinamlımız, Neeskensimiz var...

Alpaslan abimize de rahmet diliyoruz... böyle kara günlerde kara talih üzerimize çöküyor, olmuyor işte...

bize her sevdadan geriye kalan
sadece Galatasaray.

Adsız dedi ki...

Bugünkü Fotomaç'ı okuyan var mı?
Her başlık,her haber Gs'ı yerin dibine batırır cinsten.Azize'ye selam yollayan bu gaztenin taaaa a.k..

hadesperado dedi ki...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/09/rijkaardn-plan.html

Adsız dedi ki...

Rijkaard'ın CV'sindeki zenginlik,aynı dönemlerde futbol oynadğı Rıdvan'da kompleks yaratmış belli oldu..
NTV olmasaydı şuan Yılmaz Vural gibi gezer dururdu..

Adsız dedi ki...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]make or buy software, [url=http://firgonbares.net/]buy oem software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] optimal mac system requirements for photoshop cs sofware downloads
acdsee eps convert [url=http://firgonbares.net/]academic educational software[/url] software to canada
[url=http://firgonbares.net/]adobe multimedia software[/url] cash sale software
[url=http://firgonbares.net/]error no se puede tener acceso en la unidad de red coreldraw[/url] adobe software sales
filemaker pro 9 templates [url=http://firgonbares.net/]buy softwares[/b]