21 Ağu 2009

Sülüklerin Ardından #2


Ali Sami Yen'deki maçlarda görevli taraftar olduğumuzdan televizyon sülüklerinin ne dediğini sonradan öğreniyoruz. 1 numaralı Galatasaray sülüğü, hezimetten sonra''Ben çok iyi alan savunması yapan bir rakip bekliyordum maalesef Galatasaray hep topa hakimdi'' şeklinde kusmuş. Vah vah ne üzülmüş Galatasaray'ın farklı galibiyetine. Kuduracaksınız şerefsizler kuduracaksınız. Biz attıkça, biz yendikçe, Surinam'lı kalplere girdikçe sizin asla giremeyeceğiniz yerleri zaptettikçe ağızlarınızdan salyalar, köpükler şaçılacak kuduracakasınız.

Ahmet Çakar'ın başına gelenleri gördünüz, her maç adı artık lanetle, pislikle anılacaktır. Her kim Galatasaray'ımıza saldırırsa gereken cevap ilk maçta er meydanı tribünlerde verilecektir. Olası puan kaybını bekliyor 1. sülük. Bir tribün dolusu insanın kendisine küfür etmeyi beklemesiyle aynı şey. Onlar kinlerini kusacak, bizde cevap vereceğiz.

2. Sülük rotasyona takmış kafayı. O kadar futbolcu olursa dedemde değiştirirmiş. Kuvvetli bir takımla karşılaşsın da o zaman görelim hikmetini der gibi bekliyor o da olası puan kaybını. Elbet puan kaybı olacak, altın yere düşmekle değerini kaybetmez. Biz gördük kardeşim gerçekleri. Sizin yalanlarınız bizi etkilemez. %71 ortalamayla maçı bitiren bir takımın taraftarıyız biz. Pas manyağı, gol manyağı yaparız. Mert değilsiniz, delikanlı değilsiniz. Galatasaray'ı sevmiyorum diyemiyorsunuz. Bakın biz her daim Fenerbahçe'den nefret ediyorum diye haykırıyoruz. Galatasaray Vanspor'u yendiğinde bizi tebrik eden Fener'liler vardı geçmişimizde. Yalancılardı, söyleyemiyorlardı hem senden hem Galatasaray'dan nefret ediyorum diyemiyorlardı. Biz ise bütün kazandıklarımızı bir anda feda edebilme riskini göze alarak haykırıyoruz. Fenerbahçe'den nefret ediyoruz, Dünya'da hangi takımla oynarsa oynasın o takımın en az Galatasaray kadar taraftarıyız. Bize hayatımızı bile bağışlasalar, hediyelere boğsalar sonuç değişmez. Galatasaray gol yediğinde sağımızda solumuzda bu güne kadar sevinen adam görmedik. Bundan sonra da görmeyeceğiz varsa yanımızda Galatasaray'ın yenildiğine sevinecek bir babayiğit, hodri meydan. Göremeyeceksiniz aslaklar, Galatasaray'ın ve Galatasaray'lının düştüğünü, Surinam'lıların ezildiğini. Sizleri kahrolurken görmek(Chao Grey Kardeşime sevgilerimle) en büyük zevkimiz olacak şerefsizler. Çekin gidin artık aramızdan, başkalarının mutsuzluğunu kollayan asalaklar, çıyanlar.


Surinam'lının yetersiz bulup oynatmadığı Elano'yu Dünyanın en büyük milli maçı için Dunga, Ulus takımı kadrosuna davet etti. Siz bok atmak için maç kollayın. Elbet Elano oynayabilirdi dünkü maçta. Yetersiz olduğu için değil emeğe saygı için oynatmadılar. Bütün bir yazı plajlarda geçirip tek idmanla sahaya çıkan Lugano'nun takımı değil bizim takım. Bizim başımızda da kovuldukça kıymete binen Gazi yok. Bizim sahaya çıkan 11 imiz o an en iyi oynayan 11 değildir. Sahaya çıkan 11, Galatasaray kadrosundan sahaya salınan her hangi bir 11 dir o kadar.


3. sülük hiç seyretmeden Keita'ya bok attı. Biz 2 maç seyrettik canlı olarak. Notumuzu verdik sülüklerin hilafına. Geldiğinde Anelka'nın bonusu gösterilen Ribery'den kat be kat büyük futbolcudur. Ribery geldiğinde futbolcu olduğunu bizlere ispat edene kadar haftalar geçti. Adamlığını da gösteremedien kaçtı gitti. Keita hem futbolcu hem adam, çatlayın sülükler. Sol tarafınızı kollayın.


4. sülük maçı kör döğüşü diye tanımlamış. Dikkatli çıkabilselermiş vay Galatasaray'ın halineymiş. Unutulmaz serbest vuruş tekniğine şapka çıkaracağına dilini çıkarıyor. Görülmemiş şeyler oluyor, biz görüyoruz, sülükleri korku saldı. Aslında onlar hepimizden daha iyi görüyorlar, hepimizden akıllılar. Ancak varlık sebepleri Galatasaray'ın tökezlemesiyle doğru orantılı olduğundan, tökezletmek için ellerinden gelmeyen şeyleri bile yapmaya çalışıyorlar. Elinizden geleni ardına koymayın.


Hocalığı bunlara Coşkun Özarı öğretimişti yıllarca. Ona kim öğrettiyse bilmiyoruz o kadar eskiyi. Coşkun Özarı'dan sonra da Güntekin Onay'ın babası öğretmişti. Fubolu bırakmış hoca adaylarının gittiği kursun amentüsünde 1. madde şuydu. Kazanan takımı değiştirmeyin. taraftarın sevdiği futbolcuyu sevmeyin. Ben takımın patronuyum deyin. Büyük takıma giderseniz şampiyonluk sözü verin. Küçük takıma giderseniz küme düşürmem deyin. yenilince hakeme bok atın. Yine yenilirsenin bir futbolcuyu kadro dışı bırakın, yine de yeniliyorsan istifa et kovuldum deme. Milletimiz balık hafızalı nasıl olsa diğer takımın hocası seninle aynı yollardan geçerek kovuldu, değişin şehirleri olsun bitsin.


Şimdiye kadar hocalar böyle idare ettiler, artık maskeler düştü. Bakın Bülent Uygun'un haline. Yok öyle kolpadan hocalık, layık olduğun yere dönmen an meselesi. Layık olmadığı yerlere dönenler televizyonlarda köşe kapıyorlar. Türkçe konuşmaktan aciz Bülent Korkmaz'ı yakında göreceksiniz. Hakan Ünsal'dan aşağı kalır tarafı yoktur. Surinamlı koydukça Bülent Korkmaz'ın felç geçirmediğine beni kimse inandıramaz.


Bizler sülüklerin düşmanı olduğumuz için buralardayız. 300-500 Galatasaray proleteryasına hitap ediyoruz. Bir iki ve daha fazla Galatasaray'lıya deneyimlerimizi anlatabilmektir amacımız. Açıyoruz Hürriyet Gaztesinin spor sayfasını, koskoca sayfada golleri kim atmış okuyamıyoruz, kale arkasına bir muhabir gönderip gol resmi çekemiyorlar. Takla atan Keita bile ilgilerini çekmiyor. Amaçları kendilerine sövdürmek olsa bu kadar olur.


Ey büyük Galatasaray taraftarı, yıllardır bu günleri bekledin. 90 dakikanın ne çabuk geçtiğini şimdi öğrendin. Galatasaray'ın şovunun Galatasaray taraftarı için olduğunu bu sene öğrendin. Maç bittiğinde elleriniz yüzünüze götürüp oturduğunuzu gördüm. Elinizde olsa hakeme yalvarıp bir kaç dakika daha oynatacaksınız. Bundan böyle maç koptuktan sonra sıra şova gelecektir. Bu sene Galatasaray'ın gollerini bütün futbolcular atacaktır. Yetmedi gollere rakip de yardımcı olacaktır. En az 10 kendi kalesine gol bekliyorum. Takımınla ne kadar övünsen azdır. Aman ha, sülükler saptırmasın yolunu. Oynanan oyundan oynayanlar, seyredenler, kulübedekiler zevk alacaklar. Gerisi spordur, 3 ihtimallidir. Ne mutlu bizlere ki tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecek nesiller Galatasaray tarihini yazarken Surinam'lıdan önce ve sonra diye ikiye ayıracaklardır. Ne kadar çok maç seyrederseniz o kadar iyidir.


Galatasaray, sana doyamıyoruz, Kayseri maçında görüşürüz.

14 yorum:

Confeng dedi ki...

Nazmi Abi bu yazı dizisi harbiden çok yerinde oldu keyifle okuyor, yeni yazıları bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Eyvallah abi.

aksilaz dedi ki...

Nazmi abi bunlar şimdi pusuda ilk puan kaybını bekliyorlar. Asıl o zaman görücez kalemlerden dökülen kinleri. Ama bu takım attıkça birilerinin içi sızlıyor.

sembolist dedi ki...

Hocam gerçekten bu yazı dizisi cuk diye oturdu bu anti-gs kalemlere..
Hakan Ünsal 'bu kadar iyi futbolcu ile rotasyonu 5 yaşındaki çocuk da yapar,Rijaard'ı abartıyorsunuz' psikoljsi ile kin kusuyor resmen.Ve ilk puan kaybında ''biz demiştik,aşırı rotasyon kadro uyumunu bozar,futbolcularda güven skıntısı yaratır,rakibi küçümsemenin sonu budur,Rijaard dersine iyi çalışmıyor,rakibi iyi analiz etmiyor,rotasyon rotasyon diye takımın içine ettin vs. vs'' tarzında cümeleleri sıralayıp cahil cesaretiyle saldırcaklar..Zaten Hakan Ünsal ve türevlerinin ilk referasnları oynanan güzel futbolda çok rakibin açıkları ve bu yüzden bulunan ''kek'' goller oluyor..Ve her cümelden sonra 'ama'ile başlayan negatif duruş sergileniyor...
Bülent TUlun da bu familyanın oturan boğalarından,baltaları hazır.Her cümlesine Gerets-Mondragon ile başlayıp saçmalamakta üstüne yoktur kendisinin.

kapalıtayfası dedi ki...

Nazmi abi sülükler alışmışlar,Uğur Boral çıkacak,Vederson girecek,David çıkacak Colin Kazım girecek hep aynı kadro oynayacak,giren çıkan bile süpriz olmayacak.Denizli maçındaki çıkan kadroyo tahmin bile edemediler,sahaya çıkınca gördüler,bunların muhabirleri Florya'da idmanı trene bakar gibi seyrettiğinden,bunların maçtan önce yazdıkları iki,üç alternatifli maç yazıları çöpe gidiyor,bu sülükler okumaya değmez

Adsız dedi ki...

hepsi ezik

hadesperado dedi ki...

yazının yerindeliğiyle, yorumların güzelliğiyle gerçekten cuk oturmuş :)

yazan ellerin yorulmasın abi...

o sülükleri özellikle okumuyorum, ama sözlükte, bloglarda ve forumlarda görüyorum akıttıkları irinleri... böyle özet geçmek iyi fikir, fazlasını bünye kaldırmıyor...

bu arada çakara ne diyordunuz kahvede anlaşılmadı abi,
çok merak ettim :)
bir de şu nevizade geceleri nedir..? surinamlımızın futbolunu izlerken farkedememişim...

lanet olsun şu uzaklığa ya,
şimdi orada olmak varken tvye mahkum olduk...

Nazmi Hasdemir dedi ki...

GİDEN HER SEVGİLİNİN ARDINDAN
HEP BİZ OLDUK EL SALLAYAN
HAYKIRSAK DUYARLAR MI SESİMİZİ
HANGİ SEVDADAN GALİP ÇIKTIK Kİ
YÜRÜYORUZ SESSİZ VE KEDERLİ
NEVİZADE GECELERİ
İNLETİYORUZ HEP ÇIKIŞINDA
İSTİKLAL CADDESİNİ
BOŞUNA ÇEKİLMEDİ BUNCA ÇİLE
İÇİYORUZ GÜNDÜZ GECE
HAYKIRDIK AMA DUYMADI HİÇ KİMSE
PEŞİNDEYİZ HER YERDE
ZATEN AŞKLAR HEP YALAN DOLAN
SONU HEP ACI HÜSRAN
BİZE HER SEVDADAN GERİYE KALAN
SADECE
GALATASARAY!
CİM BOM BOM'UM CİM BOM BOM'UM
CANIM FEDA OLSUN SANA
HİÇ BİR ŞEYE DEĞİŞİLMEZ
SENİN SEVGİN BU DÜNYADA!!!

nevizade geceleri, yakında kop tribünlerinin you will never volk alone. şarkısı gibi olacak. kendimize münhasır re re re ra ra ra tezahüratı gibi patenti bize ait, taklit edilemeyen tezahürattır.
Ahmet çakar geçen sene hakemin yanına gitmeyen arda için ben olsam köpek gibi gelirdi demişti. bu sene de messinin tek bacağı etmez dedi. cevap tribünlerde.
arda ile uğraşmak senin neyine, ulan ibne ahmet çakar.
senden büyük köpekmi var, şerefsizsin ahmet çakar.

Mario Jardel dedi ki...

büyüksün nazmi abi.. 10 numara yazı olmuş verdiğin cevap.. özellikle

Bütün bir yazı plajlarda geçirip tek idmanla sahaya çıkan Lugano'nun takımı değil bizim takım

bu cümlen harika abi.. Bizim takıma onun ayarında yazı rio plajında geçiren bir adam gelse kondisyoner rocha puyol 1.5 ay top göstertmezdi.. Nitekim keita da kademe kademe oynatıla oynatıla bu halde geldi.. Antep ve netanya maçlarında ilk 45 dakika oynatılıp oyundan alınışını hatırlayalım.. elano da böyle kondisyonunu geliştiricek.. Tatmin olamıyacaksınız sülükler, hevesiniz kursağınızda kalacak..

Adsız dedi ki...

Nazmii abii bu medya maynunlari hayatlarinda ispanyada futbol maci izlememis rejkartin barcelondaki futbol hayatini inceliyor dahasi rejkart gelene kadar rotasyonu bilmezken total futbolu bilmeyen sonuca göre yazi yazan,sigir sürüsü bu fenerin kalemleri,gs ye zarar vrmek icin basliklari atmaya basladi ilk puan kaybinda cosacaklarr,suan güclü rakip gelmedi diyorlar ben bunlara en güzel cevap 5. hafta bjk ye 5 ceknce gs ne konuscaklar merak ediyorumm az kaldii görüsceezz.Nazmi abi agzina saglik aynen devamm seninleyizzz....

hadesperado dedi ki...

abi yüreğinize sağlık enfes olmuş ya, nevizade geceleri dediğin gibi efsane olacak kadar harika...

çakar köpeğine de cuk oturmuş, zaten o kadar salya saçmasından sonra böyle bir tezahürat bekliyordum ama lanet olsun tvye her zaman net anlaşılmıyor işte :)

bu tezahüratları yazdığın için tekrar sağol, bir hediye de benden olsun naçizane.

Barça dergisinin son sayısının linki, bakın bakalım kapakta kim var? :)

http://www.fcbarcelona.cat/web/downloads/revista/pdf/2009/REVISTA_BARxA_40_AGOST_09_caste.pdf

bu da isteyenlere eski sayılar için link:

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/club/club_avui/informacio_corporativa/mitjans_propis/revista/revista2009.html

bu arada; Çetin abi saygılar sevgiler...

Adsız dedi ki...

konuyla alakasız olacak ama taffarelle ilgili bir yazı bekliyorum.blogda aradım bulamadım.gözümdenmi kaçtıki?

Adsız dedi ki...

antifb.com
ezikfb.com
bekleriz arkadaşlar...
saygılar..

hadesperado dedi ki...

bilgiç sülüğü yine irin akıtmış :)

irin başlığında "keita hikayesi" diyor,
Can babanın izniyle
"hikaye sensin, keita da sana girsin" diyorum ben de...