20 Ağu 2009

Seviyorum Seni


Bu sene tribünlerde inanılmaz şeyler oluyor. Her maçımızı hınca hınç taraftar desteğiyle oynuyoruz. Baskın olan taraftar kale arkasında. Ve çok güzel besteler çıkıyor. Gün be gün artan bir şekilde hocaya tezahürat yapılıyor. Henüz duyuramadık sesimizi, ancak tercümandan rica ediyoruz en kısa zamanda mesela bu gece hayata geçsin. Tribünlere kulak versin, Rijkaard'a söylesin.


Kıvırcık saçlarına, ak düşmüş uçlarına, Cim Bom taraftarına, el salla Frank Rijkaard. Hocam el salla, sen el salladıkça motivasyonumuz daha bir artacak.


Nevizade geceleri'nin patentini aldık. Her maç daha büyük bir kitle tarafından söylenmekte. Israrla söylenmediği zaman, sıkmadan, karambole uğramadan yerinde yapılırsa müthiş bir tezahürat. Maçlar ilerledikçe şarkı rotasyona uğrar, en kolay bir şekilde benimsenir ve tribünlerin tamamı tarafından ezberlenip söylenir.


Alpaslan Tribünlerinden bir büyük beste daha filizlenmekte. O şarkı da yavaş yavaş benimsenecek ve söylenecektir.


Seviyorum seni;Ekmegi tuza batırıp yer gibi.Geceleri ateşler içinde uyanarak Defalarca su içer gibi. Devamı da bizden kıyak olsun.


Ağır posta paketini neyin nesi belirsiz. Telaşlı, sevinçli, kuşkulu açar gibi. Seviyorum seni. Denizi ilk defa senle geçer gibi, İstanbul' da yavaşca kararırken ortalık. İçimde kımıldayan bişeyler gibi.SEVİYORUM SENİ...


Hoca'ya Surinam'lı dediğime bazıları alınmış. Sanki Surinam'lı olmak utanılacak bir şeymiş gibi. Ben Rijkaard'a Surinam'lı diye hitap ederken onore etmek istiyorum. Gidebileceği çok daha büyük takımlar varken, Avrupa'nın, Hollanda'nın futbol endüstrisine muhalefet ederek bize gelmiş. Mazlum ülkenin bir kahramanı benim için. Misal Surinam'lı olacağına keşke Küba'lı olsa, Kenya'lı olsa, Eitopya'lı olsa. Herkesin aslı, geçmişi şerefidir. Surinam'lı çocuklar ne kadar övünseler azdır.


Skibbe'ye bile Hoca diye hitap etmiştik. Gerçi ben, uçaktan iner inmezden, kovulduğu maça kadar çaylak diye çağırdım ama netice de onlarda hocaydı. Ziya Doğan'da hoca, Erdoğan Arıca'da. Bülent Korkmaz'a da hoca diyoruz, Ersun Yanal'a da. Peki Rijkaard'a ne diyeceğiz. Bunlar hocaysa kimse kusura bakmasın ben bizim hocamıza Surinam'lı diyeceğim. Artık benimde vatanım olan Surinam'lı kardeşlerime sevgilerimi ileteceğim.


Seviyorum seni Surinam'lı.

2 yorum:

futbolitika dedi ki...

80-90 arası alemet-i şahika. Skor ne olursa olsun. Baydırmamalı. Özel olmalı. Tok söylenmedi bugüne kadar. Yavaş yavaş crescendo. Sonra her sevdadan geriye kalan decrescendo. Finalde zıplamayan fenerli. Zıplayanlar Surinamlı.

Adsız dedi ki...

Valla Surinamlı demeni çok takdir ettim abi. Sonuçta bu adamın aslı budur. Hollanda milli takımını kurtaran Surinamlı, Fransa'yı kurtaran Cezayirli, Almanya'yı taşıyacak olan Türk. Utanması gerekenler sömürülenler değil, sömürenler.