10 Tem 2009

10 Numaralı Kaptan


Eğer hiç bir takımı tutmamış olsaydım, bugün hepinizden daha fanatik Galatasaray'lı olurdum. Hadi zaten Galatasaray'lıydım diyelim, eğer hiç maça gitmemiş olsaydım bugünden itibaren tribün amigonuz bendim.


Bugünü bir tarafa not edelim, sonraki yıllarda, sonraki nesiller, sevgili takımlarına bir kaptan, bir 10 numara bir Arda Turan aradıklarında o günlerde, bugünleri yazanların tarihe düştükleri notlarlı okuyacaklardır.


Galatasaray tarihi büyük kaptanlar tarihidir. Metin Oktay, Muzaffer Sipahi, Fatih Terim, Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür ve kaptanlık bandını bugünlere kadar şanla şerefle getiren Ayhan Akman.

Arda Turan kaptan oldu, hem de 10 numaralı formasıyla. Ah be Galatasaray 10 numarası. Metin Oktay sembol yapmasa diğer takımlar gibi bizim içinde diğer numaralardan bir farkı olmayacaktı. Sonraki yıllarda bir başka efsane 5 sene giydi bu mübarek numaralı formayı. Hagi'den sonra her sezon yeni bir heyecanla aradık 10 numaramızı.


Yanıldığıma ilk defa sevindim. Lincoln için yazmadık yazı bırakmamıştım. Adam olmaması bir efsanenin doğuşuna sebep oldu. Arda Turan'ın en önde çıkacağı maçlara artık 1-0 önde başlıyoruz. Artık Galatasaray'ın sahaya çıkışları bir başka olacak. 22 yaşında, ülkenin faal en büyük futbolcusu, en has Galatasaray'lısı kaptanımız, daha ne isteriz.

Galatasaray Kaptanı; Bundan sonra sadece bir Galatasaray futbolcusu değilsin, sen milyonlarca Galatasaray taraftarının önderisin. Gittiğin mekanlar, takıldığın arkadaşlar, yani bütün bir yaşamın Galatasaray Kaptanısın artık. Metin Oktay'ın, Hagi'nin yanına 3. sac ayağı olmalısın.


Yönetimin Galatasaray taraftarına en büyük hediyesidir. İçimizden en fanatik taraftar, takımın en büyük futbolcusu olarak 10 numaralı formasıyla kaptan olarak sahadadır artık. ''Emre Aşık'ın lafının üstüne laf söylenmeyecektir'' raconuyla başladı macera. Aslında Kaptanlık Arda'yla yapılan ömür boyu mukaveledir.

Ayhan Akman'a, ve Emre Aşık'a saygılarımızla selamlıyoruz yeni ve daimi kaptanımızı. Arda Turan sen bizim herşeyimizsin, takımı önümüze getireceğin günleri sayıyoruz.

2 yorum:

sembolist dedi ki...

metin okatay ömrümüz yetmedi,Ardayı doy doya izlicez. Di mi kuzen.. Mehmete selamlar..

HAGİ dedi ki...

Lincoln'u sürekli savunanlar nerde?
Karektersiz LİNCOLN
Takımımızda Brezilyalı istemiyoruz...

webaslan sitesine bakın taraftar Lincolndan ne kadar nefret ediyor.