12 Nis 2009

Toplu İntihar; Galatasaray 0- Fenerbahçe 0


Tribünler tam Fenerbahçe tribünleri. Stadın dışındaki kıyamet içeriye taşınmış. Lincoln yok, Ümit karan var. Ümit Karan, asker arkadaşları o oynayacak elbet. ceza devam ediyor, Lincoln kulübede. Afferin kaptan, Hakan Ünsal’a verdiğin sözü tutmuşsun. Tükürdüğünü yalayacak değilsin ya, elbet oynatmayacaksın. Harry Kewell, maymun oldu. 8 ay önce Rafael Benitez’le çalış 8 ay sonra Bülent Korkmaz’ın emrine gir.
Geçmiş olsun, el birliğiyle şovun dışında kaldık. Fenerbahçe bizi böyle yakaladığı zaman Kadıköy’de fark atıyor, biz bu kadar kötü Fener’i yenemiyoruz. Gol pozisyonu yok, Galatasaray kalecisine top gelmedi, Volkan’a bir kere geldi. Maçın sonlarında, ortalık karıştı, kayıkçı kavgası. Seyirciye yaranmaca, kırmızı kart varsa Emre Aşık’ı yazacaksın bir tarafa. O karambolde hiç bakmadım baksamda çok uzaktaydım. Lugano tam bir Fenerbahçe’li. Emre Belözoğlu’da çok yakışmış. Berabere kalmak sanki işlerine yarayacakmış gibi yatıyorlar. Volkan vakit geçiriyor, farkında değiller bu durumda berabere kalmakla yenilmek arasında fark yok. 5. lik hayırlı olsun. Ne oluyor anlayamıyorum, ilk yarım saatte Fenerbahç 2 oyuncu değiştiriyor, biz uzatmalarda Nonda’yı oyuna alıyoruz.
Volkan elini çüküne tutup taraftara gösteriyor, tribünler zaten saatli bomba, kapalının gecekondu kısmı çöktü çökecek. Havamız yok, moralimiz bozuk, her şeye yazık. Bu kadar güçlü kadroyu 5. yapmak için hocaya ne gerek var anlamak mümkün değil.
Maçı hatırlamaya çalışıyorum, bir şeyler yazmak için. Yok bulamıyorum sanki kimseye top değmedi. Barış Özbek oynadımı oynamadımı belli değil. Şut atıldımı bilmiyorum. Korner kaç kere oldu. Sanki taç bile olmadı maçta. Bu kadar kötü bir Fener maçı hatırlamıyorum. Bir de Dünya derbisi diyorlar.
Arda Turan atıldı, niye atıldı bilemiyoruz. Henüz televizyondan seyredemedik, mutlaka haklı bir sebebi vardır. Son dakikadaki kavga da futbol yerine başka şeyler konuşulmasına sebep oldu. Şimdi ağlama zamanı, suçu başkalarına atma zamanı. Sen kalk bu kadar büyük futbolcuların başına Skibbe’yi getir sonra ne bok yedim diye kov, daha beteri Bülent’i getir.
Geçmiş olsun, dükkanı kapatıyoruz. Bu maç muhtemelen benim de son maçım olacak. Taraftarlığı bırakabilirim. Soğudum artık futboldan.
Kavga çıkmış, kan gövdeyi götürüyor, Lincoln ile Carlos taşak geçiyorlar, maçtan sonra forma değişiyorlar. Bu kadar kötü maça zorlamayla ancak bu kadar yazabildim. Kusura bakmayın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiye'de futbol bitmiştir. Artık bir futbol maçı izlemek, zaman kaybından fazla bişeymiş gibi gelmemeye başladı bana. Futbol anlamında konuşulcak en ufak güzel birşey yok. Saçma sapan, kavga mavga oldu da konuşulcak bişey çıktı ortaya. O da rezillik, futboldan alakasız. Hadi derbiyi, ligi geçtik, Dünya Kupası da yalan oldu, milli takım da. (Gerçi, zaten iş işten geçmişti) Maçı naklen yayınlayan bir ispanyol televizyonu, kavgaların başlamasıyla yayını kesmiş: "Biz futbol izlemek istiyoruz" demiş. Daha fazla söylenecek birşey yok. Türk futbolunun vakti doldu. Hayırlı olsun.