24 Mar 2009

Sakın Gelme Dövecekler, Sövecekler


Çok ağır küfürler ediliyor Lincoln'e. Taraftar bu konuda ikiye bölündü. En kötüsü de buydu işte. Bir futbolcu için görüşlerimiz taban tabana zıt olabiliyorsa işte budur, ateşlere yandığımızın resmidir. Bülent Korkmaz hiç bir şey yapmamış olsa bile sadece bu operasyonuyla adını yazdırdı Hoca olarak Florya'ya, Ali Sami Yen'e.

Arkadaşları arkasında, şimdi Arda'yla, Lincoln'ü karşı karşıya getirir bunlar. Sanki Lincoln'ü sevenler başka Arda'yı sevenler başka. Sanki Lincoln için olumlu şeyler besliyoruz da Arda için esirgiyoruz. En azından bendeniz, 40 yıldır, 1000 den fazla maçı taraftar statüsüyle izlemiş ben, hiç tartışma götürmeyecek şekilde söyleyebilirim ki, gittiğim ilk maç ile şu son yenildiğimiz maç dahil tüm jenerasyonların gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Arda Turan'dır. Dolayısıyla en sevdiğim futbolcu da kendisidir. Arda'nın terli formasını bile değişmem 50 tane Lincoln'e. Lincoln bugün var yarın yok. Derdimiz bu değil bizim. Tek başına Arda ne yapabilir.

Bülent Korkmaz, 1 ay içinde daha nasıl kötülük yapacaktı bize. Lincoln'ü oynatır oynatmaz, maymun gibi sergilemesi ne oluyor. Ne yapsın Lincoln, biz olsak ne yaparız. Tam kapasite kendini oyuna vermişken, Nonda'ya attığı pası manda yiyicisi çuval, gol yapsa da 2 olsa ne olacaktı. 11 asist yapmış, çok daha fazlasını yaptı bana göre. Ben 100 gollük pas vereceğim sadece 11 ini atabilecekler. Tam alıştı Baros'a, iptal ettiler. Olsun ne yapalım, kalan sağlar bizimdir. Biz kendi derdimize yanalım. Hedef saptırıldı nasılsa, ilk çıktığı maçta o da çıkabilirse, küfür ettirirler maçı götüyle, ensesiyle seyredenlere, hiç Lincoln'ü seyretmemiş taraftarlara, sövdürürler, dövdürürler. Hagi'ye gözdağı vermek için Petre'ye küfür ettirenler iş başına geçerler.

Aslantepe yürümüyor, Araba güvenirsen böyle olur. Bir mimarın sözüne güvenip borçlanmışlar, akılları sıra kombineleri, locaları satacaklardı bu ay. Ellerinde patladı koskoca stadyum. Bana göre 3 seneden önce bitmez. Hedeflerden uzaklaştılar, rulette çiçek her zaman gelir sanıyorlar. Geçen sene gelen Şampiyonluk gözleri boyadı. Neyse suçlu bulunduğuna göre bize bok yemek düşer.

Gitsin anasını satayım, gelmesinde kurtulsun Başkanımız, suçlu o çünkü. Tek suçlu Lincoln, neden; Çünkü 10 defa top sektirerek bizleri Hagivari mest ettiği için, futbolu kıçıyla değil de aklıyla oynadığı, sağ tarafa bakıp sola asist yaptığı, rakiplerimizi iyi futboluyla korkutup, çekindirdiği, çok para kazandığı ve geç geldiği, takıma yararı olduğu, adam eksilttiği, alda at dediği, sürekli herkesin kötü yanından bahsettiği, her golden sonra taraftarın önünde eğilip armasını öptüğü, Ümit Karan, Sabri, Aydın gibi torpilli olamadığı, televizyona, kameraya çıkamadığı, 30 maçta 20'den fazla asist yaptığı, sürekli kazmalar tarafından sakatlanıp, 'nerdeydi şu zaman?' denildiği, yeni hocasına kendini sevdiremediği, en istekli ve arzulu zamanlarından oyundan alınıp maça çıkamadığı, Brezilyalı olduğu, Fenerbahçe'deki Brezilyalılar gibi olamadığı, kramponları siyah olduğu için gitsin.

Lütfen defol git lincoln! Başımızı belaya sokacaksın.

38 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Yarın idman varmış.. Bileti'de 5 gün sonraya aldığı söyleniyor. Kulüp prosedürü uygulamaya hazırmış.. Yarın gelmiyecek, dönmüyecek.. Ne olursa olsun bundesliga'nın vakti zamanında en iyi yabancı futbolcusu seçilmiş bir adamı bu kadar ucuz hesaplarla göndermek, küstürmek içimi parçalıyor.

Adsız dedi ki...

ironi olmasaymış, 10 numara bir yazı olurmuş.
lincoln, hayal tacirinin tekidir, sabotördür, bu takımın kamburudur.
geldiğinde türk futbol tarihinin en büyük cezası verilip, direkt paf a yollanmalıdır. emre çolak, iki topa vursun diye götünü yaladığınız bu karaktersizin oynayacağı topun 2 mislini oynar. hem de 3 milyon euro aza yapar bunu. vazgeçin artık şu lincoooln lincooln sığlığınızdan. bir futbolcu bu kadar dokunulmaz kılınamaz. bırakın şu ucuzlukları.

Adsız dedi ki...

bu dirayetsiz sadece takım içindeki arkadaşlarının moralini sikip atmakla kalmıyor, yönetimi ikiye bölüp, sığ taraftarın de gözünü boyuyor.
şu adamdan şu takımı arındırmak aslantepe'de hamlesinden daha anahtar bir hamledir. sakatlansa da futbol hayatı bitse. başka bir şey istemiyorum.

drvenom dedi ki...

Nazmi abi neden böyle yapıyorsun? biz sanki başkan 10 numara bülent 10 numara diyoruz. beni sene başından beri tanıyorsun yazılarımdan. bana bilmem kaç milyon dolar verdiğin futbolcuyu neden bir de gönlünü kazanarak oynatmak zorunda olduğumuzu anlatabilir misin? neden biz bu adamı hep teşvik etmek zorundayız? hayır bu adam amatörse ne diye bu kadar para verildi? abi lincoln yetenekli. kabiliyetsiz değil kazma değil. ancak gel gör ki adam oynamıyor işte. oy-na-mı-yor. ya da sindiriyorlar herifi işte. alah aşkına söyle tabata'nın ne günahı var da gidiyor antepin berbat sahasında maç seçmiyor klüp seçmiyor da çıkıyor basıyor oynuyor kadıköyde asist yapıyor? adama pele'nin formasını vermişler brezilya'da. nurullah sağlam oyundan alırken "hoca hoca!!" yapıyor mu? gelgelelim biizmki tabatanın oynadığının yarısını oynamamış "koç koç" diye bağırınıyor. la bir dur sen ne verdin ne konuşuyorsun derler adama. büyük futbolcu tepkisiymiş. büyük futbolcularda eleştirilecek ne varsa bünyesinde toplayarak büyük futbolcu olunmaz.

bak al sana lincoln:

"atletico mineiro takımından 2001 yılında bundesligaya transfer olan ve kaiserslautern forması ile avrupa kıtasına adım atan lincoln, burada forma giydiği süre içerisinde performansı ile göz doldurdu..

takımın en önemli silahlarından biri haline geldiğinde bir çok kulübün transfer listesinde ilk sırayı çoktan kapmıştı..

------------------------------------------------------------------------
"2004 yılında inişli çıkışlı grafiği takımını da etkiledi.
----------------------------------------------------------------------
kaiser küme düşmeme mücadelesi veren takımların arasına katıldı.
-------------------------------------------------------------------------------------
bu dönemde lincoln kendisinden hiç beklenmeyen bir hareketle bir anda ülkesi brezilya'ya gitti.. sakatlığı bahane gösteren brezilyalı yıldız, ülkesine tedaviye gittiğini söyledi ama kulüp yönetiminden izin almadan gitmesi büyük sorun oldu"

kaiserslautern de bu hareketi nedeniyle süresiz kadro dışı kalıp taraftarın nefretini kazandı.

-----------------------------------------------------------------------------------

sezon sonunda ise yine şok bir kararla schalke 04'e imza atarak kaiserslautern den ayrıldı.. futbolculuğu kadar saha içindeki agresif tavırları da almanya da sık sık gündeme oturdu.. 2005 yılında thomas hitzlsperger'e saha ortasında en amiyane tabirde dalınca kırmızı kart görüp takımını yalnız bırakmış ve uzun süre ceza almıştı..

aynı hareketi bu sezon schalke şampiyonluğa koşarken oynanan kritik leverkusen maçının bitiş düdüğü ile birlikte yapıp, leverkusen'in kaptanı schineider'e tokat attı..

bu hareketi ile 5 maç ceza aldı ve takımının çok önemli maçlarında forma giyemeyerek kaçan şampiyonluğun bir numaralı sorumlusu olarak shalke 04 ün taraftarlarının nefretini kazanarak takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

----------------------------------------------------------------------------------

ayrıca bize geldiğinden beri yaptıkları yukarıdakilerden pek farklı değildir. bize gelene kadar oluşan kariyeri bu olan futbolcudur. yani galatasaray'a gelene kadar melekti de bülent korkmaz şeytan yapmış değildir. belki adam olurda bir katkı sağlar diye bu kadar destekledik... "

drvenom dedi ki...

"al sana lincoln" çıkmış elimden. öfkem lincolnedir nazmi abi. özür dilerim.

Adsız dedi ki...

lincoln hususunda arkadaşlara katılıyorum maalesef. onca imtiyaza, onca poh poha rağmen hiçbirşey vermedi bize. ve bundan sonra da vermeyecek.
en iyisi sene sonuna kadar paf la çıkartıp, sene sonundada defedip göndermek. önce karakter olacak bir futbolcuda. yemişim futbolunu. bakın adamların alex'e. bakın sivas'ın ayazındaki bilica'ya. bakın boklu antep'teki tabata'ya. bu adamlarda brezilyalı. hepsi lincoln beyefendiden 5 kat daha verimli olmalarına rağmen bir kere bile sorun olmamışlar.
şahsen çok seviyordum bu adamı. ama şimdi nefret etmiyorum. her şeyden önce gs gelir. daha fazla gönlünü hoş etmememiz lazım bu adamı. o yüzden;
forza büyük kaptan, forza arda, forza adnan polat.

liverpoolandkop dedi ki...

ortak karar sene sonuna kadar Paf'a gönderilip sene sonu da takımdan gönderilmesi gibi duruyor ama Paf'a gönderip oynatmayacağın bir adamı sene sonu nasıl pazarlayacak bu kulüp ?
hee zarar ne olursa olsun bedava gitsin deniliyorsa neden Paf'a gönderilsin ?
Ayrıca sene sonu Bülent kesin yolcu gibi dururken ve bu adamın Skibbe kariyeri ortadayken yeni gelen takıntısız bir hocayla daha iyi olabileceği ihtimali düşünülemez mi ?
hadi illa gönderilecek yeni hocayla belkide artacak olan performansı (istediğinde nasıl oynadığı ortada) göz önüne alınarak daha iyi şartlarda pazarlanamaz mı ?

aksilaz dedi ki...

Dün Güntekin Onayın dediği gibi

"Teknik direktörlük taktik antreman işi değildir artık. Amazon.com dan sipariş edersin atreman teknikleri taktikler isimli 3-5 kitap. Okursun öğrenirsin. Ancak elinde milyonlar kazanan futbolcuları idare etmektir antrenörlük."

Adsız dedi ki...

lincoln de bülent de yönetim de hatalı, daha üstelemenin bir anlamı yok artık. hepsi bir takım akbabaların gazına ve senaryosuna bilerek ya da bilmeyerek harfi harfine uymayı başardılar. bravo!

sabah kaynaklı yeni haber;

http://www.webaslan.com/haber/31684/kewell-da-rahatsiz.php

buyrun buradan yakın, şimdi de aynı oyunu kewell üzerinde deniyorlar. arda üzerine oyunlar oynayan da aynı akbabalar değil miydi?

nazmi hocam, esas sezon başından beri süren bu medya saldırıları hakkında bir yazı bekliyoruz. bir de; hıncal uluç ve osman tamburacıyla aynı görüştesiniz, hakikaten çok şaşırdım. :)

tüm GS camiasına saygılar, sevgiler.

drvenom dedi ki...

bir futbolcu galatasaray'a yeteneğiyle gelir karakteriyle kalır.

hadesperado dedi ki...

yorumları okudukça birçok renktaşın yalnızca ipteki cambaza(!) baktığını, farkında olmadan işin aslını gözardı ettiklerini düşünüyorum. o nedenle biraz uzun da olsa toplu bir cevap olacak...

Bülent bu takımın başına gelmeden önce bir spor programında Lincoln'ün bu takımda oynamaması gerekir demişti. ne zaman? hani şu ard arda golleri sıraladığımız aralık ayı olmalıydı. yani Lincoln'ün geldiğinden beri performansının sezon başından o haftalara kadar tavan yaptığı maçlar... oynayan, pres yapan ve oynatan tam bir orta saha... Bülent'in takım ve Lincoln bu kadar iyiyken bunları söylemesinin nedeni neydi onu da bir zahmet Nazmi abinin satır aralarında bulun... ya da madem burada tek suçlu olarak Lincoln'ü görüyorsunuz girin alisamiyen.net'e Lincoln başlığında, çok değil birkaç ay önce, neler yazıldığını okuyun. onları yazanlar da Galatasaraylı...

işin Bülent'in bilinçaltındaki önyargılarından ikinci adımına geçersek; Bu adam ne için takıştı Bülent'le?

sahada yürüyen ruhsuz ve oyununa binlerce küfür ettiğim Nonda sahadayken kendisi pres yaparken oyundan alınmasına. ben bu kararı Bülent dahil herkesle tartışırım arkadaş. sen Nonda haysiyetsizine bu kadar tolerans göstereceksin ama yukarıda yazdığım gibi tamamen bilinçaltın ve anlamsız hırslarınla takımın yıldızlarından birini, oynamak isteyen adamı oyundan alacaksın. o da sana rest çekecek gider yapacak, ne için takımı için oynayama hakkı elinden alındığından... hani hep söylenen "futbolcular oyundan alınınca sinirlenir, doğaldır" söylemleri? medyanın gazına gelenlere soruyorum... Lincoln piyasa yapmaya mı gitmişti Hamburglulara? HSV'liler tanımıyor muydu Lincoln'ü? yok ama Bülent'i de tanıyacaklardı. Disiplin gösterileri bilinçaltıyla ve önyargılarla birleşince ilk çözüm Lincoln'ü 57'de oyundan almak oldu.

sonrası malum. kriz yokken medya gazıyla kriz çıkaran sonra doğal olarak bu krizi yönetemeyen Bülent'in o maçtan sonraki taktik zaten yok da oturmuş sistemde değişiklik yapma saçmalıklarını, kendi oyuncusunu medya önüne atmayı, kulübede oturtarak ceza verdiğini düşünmesini, takımın ona ihtiyacı varken ısınmaya bile göndermemesini, hamburg maçında 2-2 iken oyundan almasını anlatmaya lüzum yok. bırakın Bülent'in son maçta "Lincoln sakatım dedi" açıklamasını. Hasan Şaş'ı moralsiz diye tribüne yollayan biri sakat adamı niye kadroya alsın, 18 yerine 17 kişilik kadroyla çıkar.

cezayı Lincoln çekmedi oturdu kenarda o kadar, cezayı önce takım sonra biz çektik. şimdi de Lincolncüler Bülentciler (ki olacağını sanmıyorum) olarak geçici görüş ayrılıkları var.

geçici diyorum çünkü Bülent sezon sonu gittiğinde yaptıklarının ve yapmadıklarının ne kadar yanlış ve takıma zarar verdiğini göreceksiniz. medyanın gazıyla hareket eden buharlı motorlara şimdiden hayırlı uçuşlar.

evet Lincoln Galatasaray'dan büyük değildir ama Bülent de öyle Adnan Sezgin de... Lincoln'ü bu kadar tartışanlar, oynaması mümkün olmayan Linderoth'u gönderip yerine düzgün bir adam alamayan yönetimi niye tartışmıyorlar, unuttunuz mu Linderoth diye bir ortasaha oyuncumuz var? Bülent kadar Bülent'i oraya getirenleri de tartışın!

unutmadan; Arda'yı da bu tartışma dahil şu anda aktif futbolculardan hiçbiriyle kıyaslamayalım lütfen.

contra dedi ki...

Türkiyeyi terk etmek!

İnsanlarımızın son yıllarda artık telaffuz etmeye başladıkları bir isyan belkide.Sebebi 'Tutkuyla bağlı olduğumuz Yanlız ve Güzel ÜLkemiz TÜRKİYEMİZİN' artık resmen dejenere olmuş soysuzlaşmış ahlaksızlaşmış karaktersizleşmiş toplum üyelerinin karar mekanizmalarının başında oluşuyla birlikte bu ülkenin gerçek sahipleri olan biz yurttaşlara dayatmaları sonucunda ortaya çıkan bir isyan belkide..
Artık ne kadar savaşırsan savaş sonuçta bu kör zihniyetin egemenliğini insanlık onuruna yenilmesine bir tepki belkide..
Güce tapınma, söz sahibinin yanında olup kendi kuş beynini çalıştırmayıp 'o' ne derse doğru olduğunu savunmaya, gösterilen bir tepki belkide.
Lincoln gitsin diye götünü yırtanlar linderoth hakkında neden bir şey demez.Sabaha kadar elinde votka-redbull ve sigarasıyla mekancılık yapan karan hakkında neden bir şey demezler.Karakterden bahsedenler her pozisyonda ağlak suratıyla illegalite peşinde koşan barış özbek hakkında neden sessiz kalırlar.Dahada ötesi Devrim kardeşimin sehpaya çıkarttığı Başkan hakkında çıt neden çıkmaz.Tüm şubelerde sorun var şu an.Basketboldan sorumlu karakter yoksunu zat için neden kimse bir şey demez.Önümüzdeki hafta kiminle maç yapacağını bilmeyen basketbol hocası neden konuşulmaz..
Sebebi belli aslında..
4 tane internet sitesinden 5 tane kahve gazetesinden sporu takip edip
ağzından izmarit düşmeyen, okey masalarında maç yorumu yazan gazeteciler klavuz olursa burnumuz değil kalıbımız bok tan kurtulmaz.

Nazmi Ağbi uğraşma Allah aşkına..
Kime neyi anlatıyorsun.Anlattığını kim anlıyor.

Siktirdiler işte LİNCOLN u.
Gitsin gelmesin ağbi adam.Cahil cüheylayla uğraşmaktan bıktı herif.Umarım gelmez.Gelsede tek sebebi hukuki sorumluluktan gelecektir.
Terk etsin ağbi buraları.
En azından hepimizden taşşaklı çıkar.

kapalıüst dedi ki...

gitsin brezilyanın plajlarında devam etsin şebekliğine. haysiyetsiz, sahte, pısırık herif.

kapalıüst dedi ki...

gelse bile bundan sonra takınacağımız tavır bellidir. defooolll defooolll..

drvenom dedi ki...

@hadesperado - contra

Büyük ihtimalle yaşınız benden büyük. o yüzden abi diye hitap edeceğim. biz lincoln gitsin diye konuşanlar yönetim başkan korkmaz masumdur tek suçlu lincolndür diye gitsin demiyoruz. oturup adnan polatı savunacak halim yok çektiğimiz çilelerden sonra. yahu oturup hep beraber izlemedik mi lincoln'ün oynadığı maçları? benim florya'da olup biteni bildiğim yok hayatımda da gazetelerin içi boş haberlerinden konuşacak biri değilim. ben gördüğümü konuşuyorum. moral bozukluğundan zaten gazetelerin spor sayfalarını okumuyorum. umrumda değil yani medyanın ayak oyunları lincolnün arkadaşlarına dedikleri vs. ben gördüm siz de gördünüz lincoln'ün 2 senelik performansını. bu adam uğruna d-smarttan maç izliyoruz. sponsorluk hesabı. bu adama ödenen paralar yüzünden belki de gecikiyor stat. ah biraz performans gösterse tamam diyeceğim helal olsun. helal etmediğim açlar olmadı mı? oldu! abi 10 numaranın anlamını siz benden daha iyi bilirsiniz. arda'yı sokmayın diyorsunuz bu tartışmalara ama 10 numara meselesinde söyledikleri hala ortada. başkandan özür dile diyorsunuz ama bu başarısızlıkta bizim taraftar olarak hiç mi payımız yok? skibbe istifa diye babam mı bağırdı? lincoln'ü oynatmak meziyetti de hiç değilse sene sonuna kadar sabır gösterebilseydik ya? a sabri gitsin mehmet güven gitsin lincoln kalsın. ne güzel istanbul! her topu dağlara taşlara vuran sabri'nin yerine koyun kendinizi. her pozisyon sonrası küfredilen sabri'nin. 90'ıncı dakikada vurabilir miydiniz topa cezaalanı dışından? bunu öven yok. o eleştirdiğiniz mehmet güven her pozisyona köpek gibi koşuyor mücadele ediyor. barış dediğiniz adam top kullanmayı biraz geliştirebilse omuzlarımızda taşıyacağız belki de it gibi bastığı için. mehmet topal servet falan geçtim. tutturdunuz bir lincoln lincoln. e bu çocukların canı yok mu? bu çocuklar demeyi bilmiyor mu deplasmanda pas yapmak zor en iyisi gitmeyelim diye. aralık ayında lincoln iyi oynamışmış. aralık ayında bir tek lincoln mü iyi oynadı? kewell baroş arda olmadan lincoln kazandırdı sanki o maçları. üstelik bülent korkmazın o konuşmasını dinledim. aralıktaki lincolnü istiyorum demişti. istediği kadar egosu olsun istenirse yanlış seçim olsun istenildiği kadar başkan suçlu olsun "hırsızın hiç mi kabahati yok" derler adama. ne oynadı allahaşkına ne oynadı şu lincoln de uğruna başkanı idam sehpahasına çıkarıyorsunuz bülente sallıyorsunuz. ben demiyorum ki masumlar ancak lincolnün de bu kadar savunulacak bir yanını göremiyorum. allah rızası için bir kere mücadele mi etti? bakın koşmak demiyorum. ikili mücadele yahu!! bu adam devre arasında kendi fizyoterapistini getirtmedi mi? e hani fizik kondisyon? hep bir moral bozukluğu hep bir şefkat beklemek. tekrar ediyorum ben gözümle gördüğüme inanıyorum ve onu konuşuyorum sizin kadar kaynağım yok. benim gözümle gördüğüm 2 senedir adam gibi oynamayan bir lincoln. takım arkadaşlarının önüne sadece ismiyle geçen bir lincoln. kaprisleriyle onları da soğutan bir lincoln. siz olsanız it gibi koşsanız beyzadenin teki gelip maç kazandırmadan kapris yapsa üstüne de sahaya çıkarçıkmaz ilk onu çağırsalar ne hissedersiniz? bülent korkmaz'ın sorusu şu "takım mı? tek adam mı?". cevabınız nedir? lincoln'ü kullanarak polat'a korkmaz'a sallamak mı? kewell ondan daha az kariyerli futbolcu mu da kazma oyuncu değişikliğinden sonra kenara oturup tırnak yiyor?

sevgiler.

liverpoolandkop dedi ki...

@Onur
1 - o eleştirdiğiniz mehmet güven her pozisyona köpek gibi koşuyor mücadele ediyor

2 - kewell ondan daha az kariyerli futbolcu mu da kazma oyuncu değişikliğinden sonra kenara oturup tırnak yiyor?

aynı futbolculardan mı bahsediyosun ? 2 cümlende ki "kazma", 1. cümlende çok övdüğün "mehmet güven" mi oluyor ?

drvenom dedi ki...

kazma dediğim belirttiğim gibi oyuncu değişikliği seçimi. ayrıca mehmet güven teknik bir oyuncu değil ki. kazma diyenlere kazma değil demem ama yüreğiyle oynuyor elinden gelenin en iyisini yapıyor. mehmet güven el değil bildiğim kadarıyla alt yapıdan gelen bir çocuk. benim değinmek istediğim nokta kewell ile lincoln tepkilerinin farkı. kewell avrupada kupa kaldırmış lincoln ilk şampiyonluğu sayemizde yaşamış. ona rağmen kewell amatör ruhla içini yiyor yedekteyken. bizim maradona ise koç koç!! diye bağırıyor.

Adsız dedi ki...

kivıl'ın sikinin kılı olamaz bu amına kodumun apaçisi. bi daha değil florya, türkiye ye gelmesin.

Adsız dedi ki...

kusura bakmayın, çok sinirliyim şu ibneye karşı. onca yaptıklarımızdan sonra bize bunları reva görmesi çok okydu bana. lincooln lincooln diyen dilimi sikeyim.

Confeng dedi ki...

Arkadaşlar tüm suçu Lincoln'e yükleyerek hata ediyorsunuz bence. Nazmi Abi'nin dediği gibi Nonda o pası gol yapsa şu anda Manchester City'yi nasıl elerizin hesabını yapıyorduk. Ayrıca Bülent Korkmaz er ya da geç Lincoln'e yapacağını yapacaktı bir şey değişmeyecekti. Evet belki fazla kaprisli, belki fazla avare ama Hagi'den beri en iyi 10 numarayı bir kalemde çizip atamazsınız. Neticede bir Arda değil bu adam, olamaz. Galatasaray için değil Galatasaray'da para kazanmak için oynuyor ondan her zaman fedakarlık bekleyemezsiniz aksi taktirde adam böyle çeker gider. Bugün Lincoln'e gözünü kırpmaksızın bunu yapan adam yarın kimleri kimleri harcar nitekim Kewell da Lincoln gibi olsaydı Eskişehirspor maçından sonra o da kavga etmişti hocayla. Akla mantığa uygun iş yapmayıp sonra da kimse camiaya zarar veremez diyerek afedersiniz ama "nah" alırız şampiyonluktan başkasını.

Özgür Şeker dedi ki...

''En son Galatasaraylı futbolcular bu lincoln'ü soyunma odasında döverler''

Sinan Engin

DAVUT UTLU dedi ki...

Kim ne derse desin sorunlu bir futbolcu işte...

gltsry dedi ki...

vay be ne hale gelmişiz gerçekten oturup ağlayalım.düne kadar medyanın her türlü saldırısından korumaya çalışırken şimdi sinan engin'lerin laflarını baş tacı eder olduk.helal olsun bu futbolcuyu bu kadar ayağa düşürenlere.bu insan şuan asist kralı türkiye'de. daha düne kadar herşey nasıldı.ne oldu birden sorunlu futbolcu oldu.hemde 2haftada.nasılda kanıyoruz herşeye.tek suçlu lincoln.ne güzel ya.bülent korkmaz da böyle yapıyor zaten onsuz olmak istiyor ama dilerimki cassıo kaldığı yerden devam eder herşeye.

Adsız dedi ki...

ya arkadaşlar sizleri anlayamıyorum. bu adam bizi tek kelimeyle sattı. gs teknik direktörünü herkesin önüne atıp, gururuyla oynadı. artık lincoln'ü sami yen'de parçalı formayla görmek istemiyorum. tepkimiz bakidir. ilk maçta o stad lincooln yerine defooollll diye inleeycektir. görüceksiniz, görücek.

ARAP KADİR

Adsız dedi ki...

ayrıca cuma günü de bununla ilgili ufak bir tepkimi olucak. bizim safımız belli. büyük kaptan ın sonuna kadar arkasındayız. lincoln bizim için bitmiştir.

forza büyük kaptan
forza sipsi
forza sabri

ARAP KADRİ

gltsry dedi ki...

ne kadar kolay öyle sattı kelimesi ağıza değil mi? hamburg maçında sattı diyenler oturup baros'un attığı golü izlesin.baksın o ara lincoln ne yapıyormuş.
nedir bu ayrımcılık nedir bu tahammülsülük anlamıyorum.sabriyi ardayı sevmek lincoln'ü sevmeye niye engel.bir insan futbolcusunu bu hale getirir mi? yazık gerçekten.

hadesperado dedi ki...

duy da inanma; takımı satan "tek suçu nonda gibi ruhsuz sahadayken oyundan çıkmak istemeyen" Lincoln...

futbol olarak dibe vurduran, basına malzeme veren, hazır olmayan hasan'ı tribünlerin önüne atıp küfür ettiren Bülent'in arkasındayız öyle mi?

nerde Galatasaray büyüklüğü?
Lincoln < GS < Bülent mi yani?
adam takımın dibini dinamitledi be!
takım kimyası nedir hiç düşündünüz mü? çoğumuzun haklı/haksız beğenmediği Skibbe'yi bile arar hala geldiysek, varın siz hesap edin durumu.

cezayı kenarda oturtulan Lincoln'ün çektiğini düşünenlere söylüyorum: cezayı takım çekti, biz çektik.

medya gazıyla çalışan buharlı motorlar yerine beyinleri çalıştırmanın vakti geldi geçti...

futbolculuk ayrı hocalık ayrı, hala kavrayamamışsınız. Bülent de takım iyi olsun ister ama kapasite buydu, biliyorduk. ondan taktik-teknik-sistem bekleyenler gitsin bir yüzünü yıkayıp rüyadan uyansın.

yok öyle yağma herkes hesap verecek, vermeli. tepeden tırnağa...

@Onur, sen Lincoln'den hem asist yapıp gol atmasını hem de pres, mücadele etmesini bekliyorsun, sanırım yazdıklarından bunu anlıyorum.
ama Lincoln beklentilerimize cevap vermeye başladığı zaman zaten mehmet güven(!) gibi kısıtlı bir adam kadar pres(!) yapıyor, mücadele(!) ediyordu. ortada Linderoth ve Nonda faciası Lincoln'ün mücadele eksikliği tartışmak bana gereksiz geldi.

Pirlo, Gattuso mu istiyoruz; Hagi, Lincoln mü, yoksa her ikisi de mi(!)
buna karar verelim öyleyse.

Adsız dedi ki...

yarın öbürgün fenerle oynayacağız o maçtada mehmet güveni alırsa kurtarıcı diye olacakları düşünmek istemem

Mario Jardel dedi ki...

@arda turan

her teknik adamın böyle bir prensi var galiba.. Hatırlarsan bu gün eksikliğini çok iyi hissetiğimiz ve değerini daha iyi anladığımız lucescu bile en kritik maçlarda kurtarıcı gibi bülent akın'ı oyuna alırdı.. Keza cihan haspolatlı gerets'in vazgeçilmezi olmuştu.. Şimdi bu bayrağı mehmet güven devraldı.. Galiba bunlar idmanlarda ağızlarıyla kuş falan tutuyorlar ki bu kadar gözdeler yoksa teknik adamların bizim sahada gördüğümüz bu adamları oynatacak ve bu takımda yer verecek bir anlayışa sahip olduklarına ihtimal vermiyorum, vermek istemiyorum

Adsız dedi ki...

@ksenophanes

ne güzel söylemişsin kardeşim ama anlamıyorum milyonlarca insanın gördüğün kaptan görmiomu ne diye alır mehmet güveni oyun a her şeyi geçtim 1-0 yenikken kewelı çıkartıp mehmeti oyuna almasını nasıl izah edicek. kaptan bir inat uğruna hem uefayı yitirdi.hem kredisini hem bizim ona olans evgimizi yavaş yavaş bitiriyor.önümüzde bi lig kaldı bari onu yitirmeyelim

Özgür Şeker dedi ki...

@gltsry

1. teknik direktör Kalli
2. teknik direktör skibbe
3. teknik direktör Korkmaz

ya kardeşim bu adamların hepsi sorunlu da Lincoln'mü adam?

Oynamadığı zaman ikide bir ülkesine mi kaçacak? terbiyesizlik mi yapacak biz bunları yıldız diye baş tacı yapıyoruz.Türkiye liginde asist kralı olmuş olmamış çok mu önemli zafer biryollar geldi bu ülkeye gol kralı diye...Bu Lincoln'e verilen paralar gösterilen özen hiçkimseye gösterilmedi.Biz yıldız diyoruz bunlara yıldızsa niye r.madrid almadı?
Asıl yıldız Hagi'ydi...

gltsry dedi ki...

@Armanın Peşindeyiz
anlamadım ben lincoln bu parayı sadece burda mı alıyor? sürekli parasının konuşulması nedir? yeni mi öğrendik lincoln'nün aldığı parayı.dün niye sorun değildi.ayrıca niye sorun olsun?
olay para,koşmak,galatasaray'dan büyük olmamak mevzuları etrafında dönmemeli.çünkü zaten bu oyuncu ben galatasaray'dan büyüğüm demiyor.herkes gibi takımda anlaştığı paraya oynuyor.barış kadar koşmuyor çünkü barışta onun gibi ara pası atamıyor.herkesin meziyeti farklı.sen bu oyuncuyu almışsın o zaman oynatmak zorundasın.
1-kalli demişsin kalli döneminde sadece beşiktaş derbisi sorunu oldu zaten lincoln o zaman cezasını da aldı ve o maç kadro dışı kaldı.onun dışında kalli ile ne sorun yaşadı.o sorunu basın yaşadı.ya bu adam için hala deplasmana gitmedi şöyle böyle deniyor.biz bu haberlere itibar edeceksek zaten hiç konuşmayalım.geçen sezon lincoln uzun süreyi sakat geçirdi.sakatlık, normal olarak adaptasyon dönemi falan çoğu maçta oynayamadığı bir sezon geçirdi.o kadar üstüne gidildiki yüzünde saçkıran oldu.sakat diyorsun kimseyi ianandıramıyorsun.nasıl birşeydir bu? söylendiği gibi berbat bir sezon geçirmemiştir ayrıca.attığı kritik golleri biliyoruz.24 maç 8 gol 8 asistle oynamış.ama tabii bu önemli mi bilmiyorum.adamın şu an 33 maçta yaptığı 9 gol 21 asistte kimsenin umrunda değilde.ne umrumuzda olur bilmiyorum zaten.neye bakılır ne kıstas alınır.
2-skibbe demişsin ama bu dönem ben bir sorun olduğunu hatırlamıyorum.aksine süper bir lincoln hatırlıyorum.
ve 3 bülent korkmaz.evet belki bu insan sorunlu değil. ama lincoln üzerinde yaptığı etkiyi görmemek nasıl bir bakış açısı.2 haftada gelinen şu noktayı lincoln'e yıkarken niye azıcık ucundan bile bu insanın payı vardır demiyor kimse.2 önemli lig maçında kulübeye mahkum etmek ceza şekli değilse ne olarak algılanıyor.bir futbol felsefesi mi yoksa? bal gibi ceza.ama işte burası askeriye değil.kulüp böyle yönetilmez.herşey düzgün giderken bir oyuncu adına, iki günde o oyuncu hain ilan ediliyorsa orda tuhaflık vardır.ve de yanlışlar.
bu kadar kolay olmamalı bir futbolcuyu asmak.ben bütün bunları söylerken lincoln izinsiz gitmiş iyi etmiştir demiyorum.cezası neyse verilir.ama süreç nasıl buraya geldi bu sadece lincoln'nün üstüne yıkılıp tamam ya zaten disiplinsiz sorumsuz asalımla olmaz.basının çizdiği lincoln profiline sığınıp bir futbolcu böyle yıpratılıp yerlere atılmaz.bütün bunların olmasında göreve gelmeden önce zaten lincoln ile ilgili fikirlerini belirtmiş bülent korkmaz'ın payını görsün artık birileri lütfen.

Mario Jardel dedi ki...

İnanamıyorum.. Çok değil 1- 1.5 ay önce dünyalara değişmeyeceğimiz lincoln bu gün tükaka edilecek çok afedersiniz ama siktir çekilecek noktaya geldiyse acaba bunda bütün suç lincolnde midir ? Madem öyle neden bu adam 1.5 ay önce ali sami yen'in duvarlarını lincoln lincoln sesleriyle çatlatırken, bu gün özellikle hamburg maçından sonra çıkarken ıslıklanacak noktaya geliyor ?

Bütün suç lincolnde midir ? ilk sezon asist kırallığını silip süpüren lincoln'ün bu noktaya gelmesinde tek sorumlu sadece ''kendisi'' midir.. Biraz daha düşünelim lütfen

arnawut dedi ki...

Lincoln'ü seviyorum. Tüm suç Bülent Korkmaz'ı getiren yönetimdedir...
http://arnawut.blogspot.com/2009/03/hadi-basn-mutlu-edelim-naslsa-herseyi.html

Özgür Şeker dedi ki...

@gltsry
bu söylediklerinin hepsine saygı duyuyorum ancak Lincoln'ün bu yaptıkları gitmeler mitmeler diğer futbolcuları etkilemez mi? ''adam orda tatil yaparken biz burda antrenman yapıyoruz'' demezler mi birbirlerine?

gltsry dedi ki...

@Armanın Peşindeyiz
haklısın bunu diyebilirler ama bu durum ilk defa oluyor. yani şunu demek istiyorum lincoln'nün izinli olarak geç katıldığı basının ise geç geldi diye uydurduğu ilk yarının sonundaki durum dışında sadece bir kere geç katılmış.ama brezilyalıların yolu birgün sürüyor ve bu tür şeyler hepsinde olabiliyor.ki dedim bir kere olmuş.
şimdi gelelim bu duruma. ben açıkçası en başta yönetimi suçluyorum.izinsiz gitmişse bile bunun basına yansıtılmasına anlam veremiyorum.ve düşünüp düşünüp çözemiyorum.niye bu derece şefaflık? kendi içimizde halledemez miyiz?
ikinci bir konu evet lincoln bu son olayda izinsiz giderek hata yapmış olabilir.ben aksini savunmuyorum.cezası neyse alır,alacaktır.ben olayı buraya taşıyan şeylere kızıyorum.ve diyorumki tek suçlu lincoln değil.onu hain ilan etmek çok büyük bir haksızlık.bu insanla yeni tanışmıyoruz.ve duygusal olduğunu biliyoruz.ki bugün saçma bir şekilde yerine konuşulan tabata hakkında nurullah sağlam'ın dedikleri ortada ''duygusal bir oyuncu ve hocasıyla iyi anlaşmak ister.'' yani zaten insan değil robot arıyorsan bulursun öyle höt diyince oturacak birini.kimse kendisine bakış açısı olumsuz olan biriyle çalışmak istemez yani huzursuz olur.ee hakkı yok mu huzursuz olmaya sence? bu durumda niye onun huzursuz olması tartışılıyorda onu huzursuz eden tartışılmıyor? bana ne canım olmasın huzursuz demek ne derece doğru? bence bir kaçış yolu bu.sonuçta bu oyuncunun kendisine inanan,güvenen,sorumluluk veren,yeteneklerini bilip saygı duyan,onu yok saymayan hocasıyla ortaya koydukları ortada.ha dersinki ona göre hoca mı bulacağız.hayır ama sence her hoca böyle olmak zorunda değil mi? yani oyuncusuna inanmak güvenmek ve herkesle eşit mesafede durmak zorunda değil mi? bunu istemek beklemek exstra bir beklenti mi?

Özgür Şeker dedi ki...

tabi haklısın B.Korkmaz Lincoln'ü diğer futbolcuların konumuna getirip eşit tutmaya çalışırken işi abarttı üzerine oynadı.Ama burda sadece B.Korkmaz suçluyamayız.Yönetim ve Lincoln'ünde suçu vardır.Lincoln'ün haklı yanları vardır.Ama B.Korkmaz Lincoln'ü terbiye etmeye çalıştığı ve bu olayı abarttığı için suçlu konumunda...

not: aynı şeylerden bahsediyoruz.

gltsry dedi ki...

evet galiba aynı şeylerden bahsediyoruz.özet olarak demek istediğim şu aslında.lincoln bazı taraftarların savunduğu gibi hain değil ve bu sıfatı haketmiyor.oyuncumuza sahip çıkmak niye her zaman bu kadar zor oluyor anlamıyorum.bir takım sorunlar yaşanıyor ve bunun tek sorumlusu lincoln değil.bülent korkmaz daha gelmeden önce lincoln ile ilgili söyledikleriyle tavrını belli etmiş aslında.gerek yoktu diyorum bu tavra işte.karşılıklı diyalogla herşey hallolabilirdi ama bülent korkmaz olayı kişisel aldı ve cezanın sonunu getiremedi.böyle büyütülecek bir şey yoktu ortada.bütün bunlar takıma zarar veriyor.sonuçta lincoln'den ilk yarı aldığımız verim ortada.bu exstra birşeyle olmadı.sağlıklı bir ortam güven sevgi diyalog...zor şeyler olmasa gerek bunlar.