1 Şub 2009

Türk Futbolunun Kolpacıları





Ligin en az gol yiyen takımları. Sanırsınız ki defansları çok büyük futbolculardan kurulu.Başındaki Hocalar şapkadan tavşan çıkaran ulema hödükler. Birinde Uruguay Milli takımının ve Brezilya Milli takımının stoperleri 19 tane yemiş. Başındaki hoca dede, moruk. Bu tarafta Türk Milli takımının defansı 21 tane yemiş. Başındaki hoca acemi çaylak(benim deyimimle). Buna karşın Sivas defansı, 12 tane, Trabzon defansı ki- 3 tanesini bizden yediler-toplamda 14 gol yemiş. Diğer kolpacı ki- oda bizden 3 gol yemiş- 14 gol gçrmiş kalelerinde. Dolayısıyla üst sıralara dizilmişler. Hocalar'da Trapottoni, Mourinho, Capello.

İddia ediyorum ligin en kötü futbolunu Sivas ondan sonra da Ankaraspor oynuyor. Atmaya gelince de yabancı hocalara ver yansın ediyorlar. Biz ne güne duruyoruz diyorlar. Açın bakın, seyredin. Sivasspor bir maçta kaç gol pozisyonuna giriyor. Üst üste kaç pas oynayabiliyorlar. Sen kur defansın üstüne futbolu. Geri çekildiğin için diğer takımlar otomatik sana hücum ediyor Hücum etmek daha zor, bu yüzden senden daha fazla yoruluyor. Sen ikinci yarı al hızlı bir adamı, at bir gol yat üstüne al 3 puanı koy cebine doları.
Sizi gidi kolpacılar, Edirne'nin dışın çıkınca, elen en boktan takımlara. Yata yata üstlerde kendine yer bul, seni bi bok sansınlar, mafya gazıyla, Korkuyla, Fener yalamalığıyla tutun tepelerde. Yok öyle yağma, bu kolpa düzen yıkılacak. Liderim diye burnun havada, ama lig 5. si Dürüllülü şampiyon olacağım diye borazan öttürürken sen diyemiyorsun şampiyon olacağım diye. Aklın sıra mütevazisin o yüzden söylemiyorsun. İnsan en iyi kendisini bilir, pamuk ipliğiyle tutunduğu liderlikten inmesi an meselesi. Bir maç yenilse ambara fare girecek, arkası gelecek.

Real Sociadat vardı İspanya'da bir zamanlar, kafaya oynamışlardı. Nihat var diye seyrettiriyorlardı bize. Toshak, 8 kişi defansa çekiliyor, Kovaöeviç'le, Nihat'la bir gol bulup yükseklerde yalandan tutunuyordu. Ne oldu, sürünüyorlar. O gazla küçük takım ancak 1 sezon gidebilir. Onlarada demiştim küme düşerler diye. Şimdi iddia ediyorum, bu sezon olmaz artık ama seneye küme düşmeye en yakın takımlar Sivasspor ve Ankaraspor olacak. Ya da bunlardan biri küme düşmez ise ben bu yazdıklarımı yiyeceğim.

Galatasaray istese hiç bir takımdan gol yemez. Büyük takımları büyük yapan haslet işte tam da budur. Gol atma pahasına gol yemece. Risk almaca. Riskin karşılığı kardır. En olmaz takımlar yenilirler ama şampiyon yine büyük takımlardan çıkar. Tarih Galatasarayı yenen Sivasspor'u yazmaz, tarih Parken'i yazar, 2. Lui'yi yazar. Tarih Kahramanmaraş'a yenilip Arsenal'i yenen takımı yazar. Korkakları, kolpacıları, manipilasyoncuları değil.

Sizi gidi kolpacı hocalar, Uygun'lar, Kocaman'lar, Yenal'ler. Şimdilik düzen sizin düzeniniz, Hagi'den, Maradona'dan Zidane'den hoca olmaz, kazmalardan Rıza'lardan Erdoğan'lardan olur hoca. Piriniz Fatih Terim'den olur da, Sergen'den olmaz. Oynatın Estergon kalesi futbolu, Çanakkele geçilmezleri. Maç başlamadan önce edin dualarınızı televizyonlar göstersin.
Bilezik gibi geçirecekleri günler yakındır, kollayın bir taraflarınızı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Hah biraz eksik biraz fazla, Biraz edite ihtiyaç duysa da zurnanın zırt dediği yer burası. Bravo Nazmi..

Bu ortaoyunu bozulmalı. Yıllarca bu memlekette aklı az, görüşü nakıs yorumcular, hocalar, ulemalar hönkürüp durdular...

"İyi futbolcu olmak, iyi hoca olmak değildir!" filan. Hadi oradan..

Hagi, Maradona hoca olamaz ama, kazmanın önde gideni, Samet, Rıza, Ertuğrul hoca olacak...

Ulan vaktim yok biliyor musun Nazmi. Bu konuda kitap yazarım aga ben. (Okurlar, okumazlar onu bilmem!) İlk fırsatta yazacağımda. Geçen gün harika bir yazı okudum Aceto'dan, Ayar vermiş Bülent'e...

Bravo dedim. Bir bravo da sana aga...

Ne demiş Ziya Paşa "Terkib-i Bend"inde?

en ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun
sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın

Kapali Ust dedi ki...

Küçük hesap yapanlar daima küçük kalırlar. Oynatmamaya yönelik kazma futbolu da sadece kazmalar tarafından takdir görür.

selaminko dedi ki...

sivasspor a katılırım abi de Ankaraspor cidden iyi top oynuyor be. Ama sivas bildigin yatıyor. Ankarasporun sırf BJK macındaki oyunu bile cirkin oyun oynamak istemediklerini gösterir. Aykut Hoca'ya gıcıksınız belki ama nedense ben bu gıcıklıgı anlayamam. FBli olupta sevdigim nadir adamlardandır Aykut Kocaman

hadesperado dedi ki...

Çetin abi ben de okudum acetonun yazısını, mal bülent Wenger'e laf sokmaya çalışmış ama kendini küçük düşürmüş...
iyice g.tü kalktı, kaldıranlar utansın, inşallah 1 saat sonra indireceğiz...

@selaminko, belki çok belli etmiyor ama Aykut'un taktik ve psikolojik anlamda neler yaptığını (yapmadığını da diyebiliriz) özellikle Kadınköydeki Fener maçlarından sonra daha iyi görebilirsin...

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi buyur; bu ilk yazı:
http://acetobalsamico.blogspot.com/2007/12/bi-tp-desen-artk.html

bu da geçen haftaki: http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/01/susma-sustukca-sra-sana-gelecek.html

ayarlardan ayar beğen :)