18 Şub 2009

Hayatımın En Rahat Maçına Çıkıyorum


Galatasaray amatör kümeden bir takımla oynasa bile heyecanlanırım. Taaa 40 yıldan beri. Hele ki Avrupa maçlarında içimden bir şeyle fışkırır, hakim olamam kendime. Maçın sonlarına lehimize girmişsek bakamam televizyona. Uğur yaparım, toteme yatarım, maç bitiminde tarifi imkansız sevinç gösterileri yaparım.

Ve, yıllardır şu ilke ve ülküye inandım. ''Galatasaray, Dünyanın neresinde, kiminle oynarsa oynasın maç 3 ihtimallidir.'' Bugün bu vasıflarla bir maça daha çıkıyoruz. Benim hayatımın en rahat, ve hiç heyecanlanmayacağım maçına. Bana heğpiniz kızacaksınız biliyorum ama yazıyorum işte, maçtan en ufak bir beklentim yok. Ne yani bu maçta Sabri'nin kullandığı serbest vuruşlar 90 dan Fransız ağlarına mı takılacak?. Volkan sol kanatta 3 kişiyi geçecek, muz orta yapacak, Baros'un kafasından gol mi atacağız?. Galatasaray defansındaki sıçan Meira, korkak Meira doğru dürüst kademe yapacak, hatasız oynayacak ve gol yedirmeyecek öyle mi?. Servet boğuşacak elbet, elinden geldiğince savaşacak, her saniye aynı dikkati verebilecek mi?.

Baros, ofsayttan çıkıp, elle kolla değilde, ayağıyla, kafasıyla top oynayabilecek mi?. Kaleci, bir maçta da takımı ipten alır mı dersiniz?. Peki kimle oynayıp, hangi motivasyonla zaferle döneceğiz?. Arda'nın sorunu var, iki günde halletmedilerse aynı silik futbolunu oynayacaktır. Kewell oynar mı oynamaz mı bilinmez, zaten 2 aydır yok. Geriye Lincoln kalıyor, bütün takımın yükünü sırtına yükletmişler, hadi iki haftadır yoksun çık şu takımı ele diyorlar. O da bakacak maçın başlarında oldu oldu, olmaz sa o da salar.

Geriye Trapattoni kalıyor, Capello, Morinho, Guardialo karmasından daha klas, kariyerli tecrübeli Galatasaray Hocası. Kriz anında el koyar takıma, şapkadan bir tavşan çıkarır, ne de olsa büyük Alman Hocamız var, kulübede. Allahtan umut kesilir Skibbe'den kesilmez.

Çok rahatım çok, Hoca'nın eşeği kaybolmuş, bütün köylü arıyor, hoca sakin, gülüyor. Ya hoca biz kaygı içindeyiz senin eşek için sen sırıtıyorsun, bu nasıl eşek arama böyle demişler. Hoca'da şu tepenin ardında bir umudum var da ondan demiş. Eşek orda da çıkmazsa siz görün bendeki feryat figanı o zaman.
Maçtan sonra hemen görüşürüz.

13 yorum:

selaminko dedi ki...

abi ben sahsen bugun herkesin aksine Galatasaray'ın macı kazanacagını düşünüyorum. Belki saçma gelecek ama içimde bir heyecan var bugün. Ben böyle isem kesin o maç güzel bir maç olur. Bugün geri dönüşümüzün günü olacak emin ol abi. Bugün farklı olacak. İnşallah yanılmıyorumdur.

Adsız dedi ki...

İnşallah kardeş, ben de öyle düşünüyorum. Arda'ya bağlı her şey. Abartmak gibi olmasın ama öyle bence. Galatasaray ruhunun sahadaki yansıması Arda olacak, başka kim var ki?

hadesperado dedi ki...

inşallah beyler, ama Nazmi abinin yazdıklarında da haklılık payı yüksek... Meira'yı, Sabri'yi, Volkan'ı, Nonda'yı düşündükçe; Topal'ın, Arda'nın dibe vuran formlarını gördükçe içimizde hala bir umut varsa o da dağların arkasındadır... ordan da birşey çıkmazsa, gerçekten yazık olur...

aksilaz dedi ki...

Bu silik hallerini atmalılar.Bu maçta çok iyi oynayabilirler ama biz artık her maç aynı oyunu istiyoruz.Avrupada reklam yapmak için çok iyi oynamaları bişey ifade etmez.Ligdede o oyunları istiyoruz artık.Ancak bugün biraz umutsuzum volkan-sabri gibi iki bekle ne yapabiliriz ki.

Adsız dedi ki...

abi onu bunu bilmemde orta sahayı barış mehmet topal ayhan arda önünde lincoln forvet baros olursa en azından nonda denen ruhsuzdan kurtulurum evde maç izlerken adama saç baş yolduruyor herif bi insan bu kadar sallamaz maçı.hem nonda olmazsa oırta saha dirençli olur.biz böyle diyoruzda bizim futbol cahili hoca bunu bile bilmez. inşallah nondasız çıkar aslanlarım maçı alır gelir

ölümüne GALATASARAY

Adsız dedi ki...

Nazmi abi bir de şöyle bişey var "El elin eşşeğini ıslık çala çala arar."

Mario Jardel dedi ki...

abi şöyle objektif bir gözle baktığında hepsi doğru ama yine de derwall'in dediği gibi

''galatasaray in adinin oldugu her yerde umut vardir''

çetin dedi ki...

Lan Nazmi yapmışsın gene totemini...

Ters kolpa bir işe yarar mı bilmem. Gene ben bu maçı alırız diyorum...

Genç dedi ki...

Öncelikle Çetin Abi iyi etmişsin üyelik açmışsın :)

Sonra bence de büyük totem var bu yazıda..

Mucoid dedi ki...

Galatasaray'ın olduğu heryerde umut vardır.. :) alacağız inş..

makduman dedi ki...

Evet, Sabri, Meira, M. Güven, M. Topal son zamanların en kötü isimler. Evet, takım son haftalarda futboldan başka herşeyi oynuyorlar, ancak sezon başında Kewell, Arda, Lincoln ve Baros'un yaptıkları da unutulacak cinsten değildi. Aynı türden bir başarıyı bu akşam da umut ediyorum.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

eşek bulunuyor galiba, haydi hayırlısı

Onrggc dedi ki...

ben bırakın bu mactan, ligden ve galatasarayın geleceginden umutlu degilim..