2 Şub 2009

Galatasaray'lı Hasan Şaş ile Fener'li Ciksin


Fenerbahçe'ye geldin ya at kalede Kova Yaşar var. Galatasaray alt yapısında başlamış futbola. Kaç yaşında? 8. Ben futbolcu değilim, 3 yaşında başladım futbola. Topa vurduğum zamanlarda, duydum Metin Oktay Fenerbahçe ağlarını yırtmış. Abim 5 yaşında Fenerbahçeli, ben Galatasaraylı oldum. Oluş o oluş. Galatasaray için ölümlere gidip geldim, bir oğul yetiştirdim benden daha Galatasaray'lı.

Emre'ciksin, hayırlı olsun Fenerbahçeliliğin. Sen o takımda 10 maç forma giy, ben bırak yazı yazmayı, yazılan her hangi bir şeyi okumam bile. 8 yaşında Galatasaray'da oynamış, ne mübarek hocalar varmış ki seni adam yerine koymamışlar. Atmışlar bir tarafa, yürümüşün gitmişin Fener'li aslan baban sayesinde. Layık olduğun, olman gereken yerdesin şimdi. İki maçta attığın şutlar direkten dönmese sadece Emre Yazı tipi boyutuidin, şimdi Ciksini eklediler.

Bizden uzak olun lan, adımızı ağzınıza almayın. Biz Galatasaray'ız, bizim yaşam şeklimiz başkadır. Bizde oynamak için kıstas iyi futbolcu olmak değildir. Bizde oynamanın biricik şartı, yabancılar dahil Galatasaray'lı taraftar olmaktır. Tarihimizide nice futbolcular vardı, iyi futbolcu değillerdi, kalbimize girdiler. Öner Kılıç, Kedi Bülent, Çaycı Ahmet.... sapına kadar Galatasaray'lılardı. Bugün Sabri, Hasan Şaş, Arda..., varmı üstlerine Galatasaray'lı.

Ey büyük Galatasaray, hayatım her şeye pişmanlıkla geçti. Şükür etmedim, Galatasaray'lı olduğumdan başka hiç bir şeye. Gökhan Emreciksin gibi bir sinsi futbolcu, harbi Emre gibi bizi kullanamadan layık olduğu yere geldiği için sevinelim. Ve ey büyük Galatasaray taraftarı, senin taraftar futbolcuların, Arda'ların, Sabri'lerin, Hasan Şaş'ların olduğu sürece başın her zaman yukarda olacaktır. Ve korkma hiç bir zaman asla eksik olmayacaktır, santra yapılırken ayağa kaldırdığın Ali Sami Yen'in çektiği üçlüde sarı kırmızı formalarıyla saldıran takımda Galatasaray'lı bir futbolcu.

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

abi o kadar yazmıssın ki yazdıgım bı kelımye bıle degmez.bu tipler hep vardı ve olacaktır da.türkiyenin en büyük klübünde mutlu yasasın işte yedek klubesınde.

hadesperado dedi ki...

yapacağı en önemli şey yedek kulübesinde dedenin osuruğunu çekmek olacak, Galatasaray'a laf sokmaya çalışanlara da bu yakışır...

hadesperado dedi ki...

Nazmi abi, bu aralar nete pek gelemiyordum ama aklımdaydı. şu röportajı okudun mu? ne diyorsun? ne diyelim???

http://www.turkspor.net/?o=1&id=46704 (27 Ocak 09)

KONTRATLAR BÖYLE Mİ YAPILIYOR?

Deplasmana gitmeyen iki tane yabancı oyuncu var. Niye bunu söylüyorum? Bunu hiç art niyetle söylemiyorum. Geçen yıl Konya'ya gittik. Ertelendi buzlu sahada ertesi günü oynadık.

Biz oraya giderken bu tip sahalarda değerli oyuncular yoktu. Kontratlar böyle mi yapılılıyor. Futbolcu kendine göre hareket edebilir. Gitmezseniz o takımın avantajına da olabilir. Böyle sahada mücadeleci oyuncularla oynamak düşünülebilir.

Yadırgadığım tek eksiklik yabancı oyuncularla ilgili sezonlar açılırken ikinci yarılara girerken, uzun süre takımdan ayrı çalışıyorsunuz.. Tabi ki Brezilya'da biri iki gün olabilir. Ama bunlar bence bir otorite boşluğundan kaynaklanıyor.

DEĞERLİ OYUNCULAR SUİSTİMAL ETMEMELİ

Lincoln değerli bir oyuncu ama futbolcu bunu suistimal etmemeli. Ben oradaki futbolcuların bir çoğunun bu rahatsızlığı yaşadığını biliyorum. Bu tip oyuncular oynatan oyuncu tipleridir. Saha içinde idare edersiniz ondan daha fazla koşarsınız ki ondan daha fazla yararlanmak için. Baros Lincolnsüz oynayabilecek oynayacak biri değil. Bu eksikiği Galatasaray çok yaşadı. Ara pasları ve adam eksilttiği için.

HUZURU KORUMALISINIZ

Bir oyuncuyu tatilden erken getirerek takımla beraber olmasını sağlayarak huzuru korumalısınız. Ümit gidecek söylentileri arasında kendini ispatlamak böyle bir sahaya çıkıyor.

FUTBOLCU BURAYA GELMEYENLER VAR DİYE DÜŞÜNÜR

Küfür etti veya etmedi orası ayrı ama bunlar psikolojidir. Futbolcu sahada hep bunu düşünür. Otobüste buraya gelmeyenler var onlar bu kadar kazanıyor. Hep bunu düşünülür. Burada otorite boşluğundan bahsediyorum.

Sakatlığı getiren nedenler de hazırlık kampına geliş sürecindeki takımla beraber çalışıp çalışmama sürecindeki durumlar. Milli takımda Ukrayna'da oynadık gecenin beşinde geldik sabah antremanına çıktık. Yabancıla ise uçak bulamıyor ve cumartesi geliyor ve pazar günü maça çıkıyor.

TAKIM RUHU ŞAMPİYONLUK GETİRİR

Arkadaşların değerinin manen olarak verilmesi gerekir. Zor zamanlardaki sanatları bir takıma şampiyonluk getirir. Bireysel yetenekler maç kazandırır ama takım ruhu şampiyonluk getirir. Yabancı oyunculara karşı gösterilen toleras fazla. Her ülkede böyle değil.

Adsız dedi ki...

Abi çok doğru yazmışsın. Biz maçlara gelemiyoruz, ama bildiğim kadarıyla sen gidiyorsun. Allah aşkına şu Emre şerefsizi için bu yarı oynayacağımız FB maçında büyük bir pankart organizasyonu yapılsın tribünlerde.
Galatasaray'lı olmasa, FB iki kuruşa satın almazdı şerefsizi. Farkında değil herif ama hala ekmeğini Galatasaray'dan yiyor.
Ah ulan ah.