3 Şub 2009

Arda Turan Elendi; Sivas 1- Galatasaray 1


Sağolun sağlık ekibi. Diplomanızı nerden aldıysanız artık. Sakın başımızdan eksik olmayın. Sakatı iyileştiremezsiniz, iyileşen bir maç sonra tekrar revire gider. Tamam oynayacak artık dediğimiz futbolcular Sivas'ta riske edilmiyor. Hangi maç riske edeceksiniz. Hacettepe maçında oynayıp, çeyrek final maçında oynamayan oyuncuyu ne yapalım.

Takımın yarısı yok, yedek kadro yok gibi olduğundan maç uzatmaya gitmese değişiklik yapılamayacak. Defansta Emre Aşık, ilerde Arda Turan. Takım bu kadar ne yazıkki. Mehmet Güven hayatı boyunca oynayacağı büyük oyunu oynamış bir daha asla o oyunun yanından bile geçmem diye adeta bağırıyor. Ümit Karan her geçen maç, tarihini bitiriyor. Sivas maçlarının unutulmaz futbolcusu oldu. İlk maç atılıp yenilgiye neden oldu, bu maç ta da yarım metreden içeri dürtemiyerek şovun dışında bıraktı bizleri.

Kaleci Aykut, dilim kaleci demeye el vermiyor. Bir maçı da al be kardeşim. Bir maçta da gol yeme işte. Top kötü yere gitmişmiş, sen iyi yerde olmadığın için top iyi yerde. Zaten kalede Aykut yerine evliyalar vardı bir ara. Boş kaleye atamadılar 3 tane golü.

Emre Aşık; üstün hizmet madalyası verilmesi lazım olan futbolcu. Sakatlanmaz, kızmaz, küsmez, her an hazır. Formdamı değilmi sorman bile gereksiz. İstediğin zaman oynat istediğin zaman oynatma, büyük maç futbolcusu işte.

Arda Turan; ne diyelim ki. Bir başına işte ancak bu kadar yapabildi. Helal olsun sana çocuk. Bu maçı ancak forma alabilirdi, olmadı. Nonda gibi bir odun oynuyor forvette. Ümit Karan'la küs galiba. Kaleden mümkün olduğunca uzak oynuyor, oynama denirse.

6 ay önce Kartal'da pide yiyen Yaser, oyuna girip bizi kurtaracak. Penaltı atarken acıdım, 10 penaltı atsın 8 ini atamaz. Galatasaray PAF takımı oyuncusu olamaz.

Cephelerden biri düştü, yazık oldu Arda Turan'a, yazık oldu bize. Barış Özbek sakatlanıp çıktı, bakalım ne zaman dönecek. Arda'ya da bir şey olursa dükkanı kapatır giderim. İyileşene kadar da ne maça gider, ne yazı yazarım.

Galatasaray; ne yazıkki yine kendi küllerinden doğacaksın. Salma sakın kendini, koz verme atmaca gibi bekleyenlere. Elendin diye sevinsinler, canın sağolsun. Bu kadroyla ancak bu kadar olurdu. Maç seçipte oynamayan varsa günahı boynuna, zaten oynasada bir hayır gelmezmiş öyle düşünenlerden. Fazla üzülmedim, üzüntüm sadece bir maç daha fazla sevgili takımımı izleyememek içindir. Cumartesi sararız yarayı nasılsa.
Hey gidi günler hey, sen penaltılarla koskoca Arsenal'i ele Avrupa kupasını al, Sivas'a penaltılarla elen. 4 penaltıdan biri zar zor girsin.

9 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Nazmi abi ne güzel demişsin ümit karan sivas maçlarının unutulmaz topçusu oldu diye.. İşte bir ümit karan vardı ali samiyende oynanan bir sivas maçında topun gelişine öyle bir vole vurmuştu ki oyuna dahil olduktan 5 dakika sonra topu görememiştik, ipten almıştı takımı.. Şimdi ise ipe götürüyor.. Ümit ha canım ha gayret dedikçe her şey daha kötü sarpa sarıyor.. Bu adam çok daha kötü günler gördü ama hiç böyle olmamıştı..İnşallah yanılırız da mehmet yıldız ile takası gündeme geldiğinde verilmesine karşı olan şahsımı gün be gün oynadığı futbolla pişman etmez..

Kayaoğlu 29 dedi ki...

Renktasim, Ümit unutulmaz oldu da Mehmet Topal'a ne demek lazim. Bu adamin bu sezon hic bir faydasi oladigi gibi zarari oluyor. Bu macta yedigimiz golü kaptiran yine oydu. Gecen sezonun aksine bu yil kosmuyor üstelik. Su Linderoth'un bir an önce iyilesmesini bu yüzden cok istiyorum.

Adsız dedi ki...

O gelecek bu gelecek, tam kadro değiliz bunlar hikaye. Adamlarla 3 maç yaptık tek galibiyetimiz yok. İnşallah son Sivas maçında şampiyonluk turu atarız da suratının mor halini görürüz türbülentin... Bu arada Aykut'un geçen sene kaç maç gol yemediğini de çabuk unutuyoruz nedense...

aksilaz dedi ki...

3 maçta bi kere galip gelinemiyorsa yazıklar olsun o takımı yöneten ve oynayanlara.uefa da bordeaux rezil etmese iyidir.

liverpoolandkop dedi ki...

Arda için basında çıkna resimleri tek başına oynadığı bir maçtan sonra hangi amaçla yayınlamış olabilirler?

http://haber.mynet.com/galeri/magazin/turkiye-den/2724/61507/sayfa/4/arda-nin-gizli-fotograflari

hadesperado dedi ki...

kaleden başlayalım; kaleci diye biri zaten yok, direkler daha iyi oynadı, golde ise kale boş olduğundan üst direğin hatası büyük.
emre güngör kendini ne zannediyor bilmiyorum ama a.gücündeki emreden daha kötüydü.
baltanın en iyi yaptığı iş penaltı atmakmış, bunu öğrendik.
topal soyadı gibi olsa bu maçtakinden daha iyi oynardı, olumlu tek hareketi yok.
takımın en iyisi arda hariç m.güven'di, her duran topu bu adam kullandı,
gerrard ın bile aklına gelmeyecek şutlar çıkardılar topalla ikisi.
sanki her maç 40 mt.den gol atıyorlarmış gibi. m.güven in e iyi olduğu Galatasarayımızın halini düşünün artık.
forvetleri saymaya gerek yok. nonda ilk şutu 70 de çıkardı, ümit 3 mt.den topu dürtemedi.
penaltılara gelince, şu yaşa kadar o kadar maç izledik böyle kötü penaltı atan oyunculara rastlamamıştım. nereden nereye yazık...
tek üzüldüğüm uygunsuz bülentin yine aynı tavırda saçmalamaları, g.tü kalkık söylemleri başka birşey değil. sivasın başında, misal ertuğrul olsa, bu kadar sinirlenmem.

3 maç olayına da katılıyorum. yahu insan 1 tane taktik üretemez mi?
hadi ilk maçta olmadı, ikinci maçta zaten zor kurtulduk bari 3. maçta bir taktik görelim,
bu ne yahu...
300 dakikanın 300'ü de aynı mı oynanır kardeşim?! skip be?!

@matthias, sen de biliyorsun ki eziklik böyle birşey işte...

drvenom dedi ki...

canları sağolsun onların. mücadele ettiler olmadı. elin oğlu bizim takımın yarısı kadar mücadele etse takımını yere göğe sığdıramaz. gençlerimiz biraz daha tecrübeli olsalardı topu şişireceklerine sahip olsalardı farklı olurdu. peşindeyiz.

hadesperado dedi ki...

Mehmet Yıldız niye küfretti?

Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız, Emre Aşık'a küfretmesinin nedenini açıkladı: "Bana formasını göstererek, 'Bu formayı asla giyemeyeceksin. Hayal bile edemeyeceksin' diye konuştu. Kendimi tutamadım ve bana yakışmayan sözler sarf ettim"

...

Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Emre Aşık ile defalarca ikili pozisyonlarda karşı karşıya geldiklerini belirten Yıldız, 'Bir pozisyonda sert bir harekete maruz kaldım. Bu hareket sonrasında kendisine sitem ettim. Bu konuşmanın ardından bana formasını göstererek, 'Sen bu formayı asla giyemeyeceksin. Hayal bile edemeyeceksin. Bu forma asla ve asla senin olmayacak' diye konuştu. Bu sözlerin ardından ben de kendimi tutamadım ve bana yakışmayan sözler sarf ettim. Bir sporcunun da rakibine böyle sözler söylememesi gerekir' dedi.

Sporculuk hayatında bu güne kadar 2 kırmızı kart gördüğünü dile getiren Kaptan Yıldız, 'Kırmızı kart görmek bana yakışmadı. Öncelikli olarak beni sevenlerden, Sivasspor'a gönül verenlerden, Türk Spor kamuoyundan özür diliyorum. Ancak ağır tahrik altındaydım' diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=1055881&Date=05.02.2009&b=Mehmet%20Yildiz%20niye%20kufretti&ver=50

Ağır tahrik konusunda haklı :)

Genç dedi ki...

Emre Aşık'ı çok seviyordum, artık daha çok seviyorum eğer doğruysa..