15 Şub 2009

Arda Sen Bizim Herşeyimizsin


Dünkü maçta en çok kızdığım futbolcu sendin. İnsan sevdiğine sitem eder. Meira kötü oynadığı zaman(iyi oynaması mümkün değil), kızmam ona. Bugün var yarın yok. Bir maç denk gelir, kapalı tribünden bir küfür ederiz siktirir gider. Servet'e de kızmam, ben hala onun futbolcu olmadığını savunuyorum. Estetik olarak bana hiç zevk vermiyor. Götüyle top oynuyor, ikili mücadeleleri kazanıyor, bütün enerjisini oyununa veriyor da bir şeyler eksik. Onun oynadığı oyun futbol değil. Verkaç yapamaz, rakip kaleye her kafa topuna çıkıyor, devamlı beynine geliyor top. O da bugün var yarın yok topçulardan. Bel bağlamam, giderse en ufak bir tepkim olmaz. Baros dersen, saatli bomba, her an atılacakmış gibi oynuyor. Kendini postal gibi yere bırakıyor, sahtekar, topu elleme hastalığı var. Ofsaytta çok yakalanıyor. 90 dakikayı atılacakmı travmasıyla tamamlıyoruz. Kötü oynarsa, yüzde yüz golleri kaçırsa bile ona da kızmam. Bizim kiralık futbolcumuz kendisi. Parasını almazsa topa ayağını sürmez.

Aydın desek, takım onca eksikken, bir umut sahaya sürülen gencecik çocuk. İnsan o durumda kudurur, adam ısırır, delirir de takıma bir payanda olur. Görüntüsüyle saha dışında ki yaşamıyla da muhtemelen Galatasaray futbolcusu olamayacak bu gence umut bağlamam. Kendini geliştiremez, bundan daha iyi oynayamaz.

Mehmet Güven'e kızamayız. Kabiliyeti yok, senede bir maç iyi oynar onu da oynadı. Yenik Galatasaray'a kurtarıcı sokuluyor, bizimle alay ediyorlar sanki. Mehmet Güven ancak bir ölüm kalım maçında Galatasaray'ın skoru koruması gereken dakikalarda oyuna girebilir.(Ben olsam o anlarda bile almam da). Kızamayız, kızmamız, sitem etmemiz için önce sevmemiz gerekiyor.

Sabri'yi yazdık uzun uzadıya. Onu da geçelim, başka kimimiz kaldı be Arda, söyle senden başka kimimiz. Yenemediğiniz bi maçtan sonra soyunma odasında ağlayan, her maçtan önce bizlere Galatasaray'a bağlılığının örneklerini veren, Sami Yen'e ilk çıktığı maçta kalbimize giren futbolcunun kötü oynamasına dayanamıyoruz.

Sen takımın kaptanısın, her ne kadar en çnde çıkmıyorsan sahaya, pek yakındır en önde çıkacağın maç. Bir derdin varsa Galatasaray Taraftar siteleri emrindedir. Seni çok eskiler bilir Büyük Mehmet'e benzetirirm. Çok büyük futbolcuydu ama devamlı küserdi. Küstüğü maçta topa ayağını sürmezdi. Silkin be Arda, koskoca Aslantepe'de sadece lig maçımı seyredeceğiz biz.

En çok sana kızdım, izlediğim kadarıyla da taraftarlar aynı gerekçelerle sana sitem etmişler. Sevgidendir Arda Turan. Sevgi özgürdür hesap sorulmaz, insan olmayana sitem konulmaz.

10 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Servet'in özverisi önemli bir nokta yalnız NAzmi Abi. Bence onun hakkında bu kadar acımasız olma.

sembolist dedi ki...

Hasan Şaş'ın artık bu takıma el koyması o lazım.. Uefa için,2.lik için Hasan şaş ruhunu takıma aşılayabilirse çok mesafe katederiz..

Adsız dedi ki...

Bu yazının yazılmasında sebep olanlardan biri olduğumu hissediyorum. Eline sağlık Nazmi abi. Kendisini çok sevdiğimizi bilsin yeter Arda. Her zaman arkasındayız medya denen şerefsize karşı.

selaminko dedi ki...

arda iyi bir gslı ama genc oldugu icin dogal olarak duygusal yapısı tam oturmus durumda değil. Hasanım Şaşım gözleri kınalım nerdesin?

aksilaz dedi ki...

olmadan o formayı izlemek tat vermiyor gerçekten.abi onunda biraz hakkı var sahada kötü olmaya.medya o kadar yüklendi çocuga ama kimseden o konuda bir açıklama duyamadı.eminim konusanda olmamıstır.hakan şükürün futbolculugunu hiç begenmezdim ama stadda onun için kendimi yırtardım.çünkü oynarken şevkle oynuyordu.o olsaydı suan boyle olmazdı buna eminim.

hadesperado dedi ki...

eline sağlık Nazmi abi, hislerimize tercüman olmuşsun, hem Arda hem de diğerleri hakkında yazdıklarınla...

Adsız dedi ki...

tamer bağlan adlı gazetecinin fanatik gazetesinde bugün yazdığı yazıyı belki okumuşsunuzdur.eğer bu konuda söyleyebileceğiniz bir şeyler varsa bunu bu sitede dile getirebilmenizi dilerim.
ayrıca bu yazıyı yorum olarak eklemenize gerek yok.

selaminko dedi ki...

@ off my line

Tamer baglanın daha önceki yazılarını da az cok bildigimiz icin cok okuma geregi duymadıgımız bir yazardır. ama istegin üzerine bir gslı olarak sahsen okudum. demiş ki antalya macında neden kural hatası basvurusu yapılmadı. hemen cevap vereyim çünkü o macı antalyaspor hak etti. gs o macta ters bir hareket görmedi. ve farkındaysan takım baskanı antalya macından sonra teknik adamının hata yaptıgını ima eden acıklamalar yaptı. FB sesini cıkarırken hicbir gazeteci sesini cıkaramaz ama GS cıkarırsa böyle yazarlar işte. Hele ki FB'nin basına böyle birşey gelse neler olacagını bildigimiz halde bu sekilde yorumlar yapman da ayrı bir tuhaf. Ayrıca farkındaysan bu blogun yazarı abimiz de Baros'un kendini atması gibi futbolu çirkinleştiren oyuncuları hep eleştirmiştir. Bunu da söylemek zorundaydım. Nazmi abi kusura bakma burda seni de savunduk. Senin kendini savunacagını biliyorum ama kusura bakma işte.

Adsız dedi ki...

selaminko;

ben de galatasaraylıyım,sadece böylesi seviyesiz bir yazıya esaslı bir cevap bu blogda verilebilir diye düşünüp bunu dile getirmiştim;yeterince açık yazmadığım
için kusura bakma.

selaminko dedi ki...

off my line
ok o zaman. ben yanlıs anlamısım diyelim. tamer baglan'a cevap verilecektir.