28 Oca 2009

Hesap Kapanmadan


Sivas'la hesap maçları devam ediyor. Son söz söylenmeden muhasebe yapılmayacak. Kupa rövanşı var bu hafta. Son maçta da ligin finali. Dünkü maçtan sonra bir şeyler daha yazmamız gerekti. Gelen yorumlar üzerine elimizden geleni yapalım.

Hocayı eşleştiriyorum diye eleştiriliyorum. Diyorlarki genç arkadaşlarımız, 10 pasla gol olurken hoca çaylak değil, yenilince çaylak. Evet Galatasaray'lı futbolcular 10-15 pas yapabiliyorsa bunda hocanın ne gibi bir dahli olabilir. Lincoln'e, Kewell'e pas atmasınımı öğretecek. Bu adamlar Hocasız oynasalar bundan daha kötü oynayamazlarki. Sivas'la liderlik maçına çıkıyorsun, sezonun en formsuz futbolcusu, sorunlu Ümit Karan'ı Baros ile birlikte sahaya sürüyorsun. Elin adamı gibi bekle bari, oyunun gidişatına göre içeri vereceğin bir kozun olsun. Yaser bu takımın oyuncusu olabilir mi?. Yaser Sivas'ta Baros'un yerine girerse ne düşünür. Ne yapabilir ki.

Hoca Malatya maçında, daha önemli maçları düşünerek Lincoln'ü oynatmayabilirdi. Bazen oynatmak değilde oynatmamak hocalıktır. Bir adamı bekletir, son 10 dakika oyuna sokar oyunun kaderini değiştirirsin. Evet nankörlükse ben nankörüm, iyi oynarsak hatta şampiyon olursak bu Hoca hakkındaki görüşüm değişmeyecek. Şu an için çaylaktır, ileriki zamanlarda usta olabilir. Şimdi çaylaktır o kadar. Bizim takımı taşıyabilecek biri değildir. İstikbali kupaya bağlıdır. Şampiyon olamazsak gönderilecektir.

Medyadaki televizyondaki Galatasaray'lı sandıklarımıza bulaşalım birazda. Hakan Şükür'ü dinlemedim, söylediler. Gökmen'i dinledim. Her ikisi de Sivas maçında oyna(ya)mayan Lincoln'e saldırdılar. Lincon'e saldırmaları normal. Biri oynayamadı onunla, Prekazi'yle oynamıştı, unutulmaz goller attı. Sevmez kendisinden iyi futbol oynayanı. Diğeri geçen yıl oynadı Lincoln'le. Hesabı bu senede oynayıp kolayına cebelleze dolar indirmekti. Tutmadı, yerine Baros'u aldılar da Lincoln'ü fark ettik. Hakan Şükür'e yıllardır 10 kişi çalıştı durdu. Yap ortayı ver pası, çoğunu kaçırsın azını atsın. O kadar çok pozisyona girilmişki, Hakan Şükür çoğunu kaçırdığı halde en çok gol atan futbolcu olmuş. Dolayısıyla o da sevmez Lincoln'ü. Sakat olan futbolcunun günahını aldılar. Bilerek gelmediğini söylediler. Öyle bile olsa ne yazar. Futbolcu bu maç kendimi iyi hissetmiyorum, kötü oynarım beni oynatmayın derse daha güzel değilmi?. Çok biliriz Hakan Şükür'ün iskele gibi maç boyunca bekleyip, ayağına top gelmediği maçları. Keşke o zaman kendisi de deseydi, yerime başkasını alın diye.

Demezler, bunlara kalsa 50 yaşına kadar oynayacaklar. Madem o kadar büyük futbolcusun, gitsene memleketin Sakarya'ya. Can çekişiyorlar bir omuz versene. Lincoln'le, Arda'yla, Kewell'e elektrik direği bile gol atar. Yıllarca Galatasaray'lılığımız yüzünden Hakan Şükür diye diye gırtlağımızı parçaladık. Futboldan, Galatasaray'dan kopar kopmaz bu ne saldırı. Hiç kimse senden Galatasaray amigoluğu beklemiyor. Bilmeden yazma bari. En çok bildiğin Galatasaray'ı. Taraftar gittikçe senden uzaklaşıyor bilesin kral.

Taraftar deyince de dün akşamki taraftara biraz dokunduralım. Kafatasçılar her maçta İsrail'e küfür ediyorlar. Dolayısıyla Dünya iyisi Yahudi Balili'ye. Bilen bilmeyen tezahürat yapıyor, ''kahrolsun İsrail, o.ç Balili''. Yazıklar olsun sizlere, İsraille mücadele edeceksin yeri tribünmü. Vatan elden giderken neredeydiniz. Daha dün İsrail'le silah anlaşması yapılırken niye bağırmadın. Gerçi çoğunluk ıslıkladı ama olsun, küfürcülerin sesleri duyuldu. Ne olursa olsun siyasetin olmaması lazım tribünlerde. Hatta ben İstiklal Marşının çalınmasına bile karşıyım. Ne oluyor kardeşim 8 ayrı ülkenin futbolcusunu dizip, Türk Milli Marşını söyletmek. Ayağa düşürdüler kutsal, milli değerleri.

Galatasaray'ın çok sakatı var. Bu sütunlarda çok yazdık. Bizim sağlık kurulu değişmeden, biz tam kadro asla antrenmana çıkamayız. Burhan Uslu zamanında, omuzu çıkanlar, adelesi çekenler, topal topal oynayanlar UEFA kupasını aldılar. O zamanki takımda İlker Yücesir olsaymış, ne Bülent, ne Capone, ne Taffarel maçı tamamlayabilirdi. Bu konuyu uzun uzun tartışmak gerek. 1.60 lık Serkan Çalık'la, 1.90 lık Servet Çetin aynı idmanı yapıyor, aynı porsiyon pirzola yiyorsa bir anormallik olacak dostlar. Barış Özbek'le Kewell'i aynı mesafe koşturuyorsan, Kewell'in adelesi atacaktır beyler. Aydın, Mehmet Güven niye iki maçta bir sakatlanıyorlar. 18 e girmedikleri zaman PAF takımla çalışıyorlar, değişik idman yapıyorlar, suni çimde oynuyorlar sonra da taraftarın önüne çıkarıyorlar. Onlarda kasılıyor, kasıyor, daha fazla katkı yapmak istiyor ve sakatlanıyor.

Biraz da Sabri'ye takılalım. Ulan yıllardır banko futbolcusun, iki maç üst üste iyi oyna. Futbolunu biraz geliştir be kardeşim. Takımın en fazla şut çeken oyuncususun, hiç mi fizik, geometri okumadın. Her vurduğun top taca gidiyor. Her serbest vuruşta topun başındasın. Amigo olmasan bu takımda bu kadar sene top oynayabilirmiydin?.
Sivas maçlarının ardından konuşacak daha çok şey var. Meira var mesela, bu adam her halde uyum sorununu mukavelesi bitmek üzereyken aşacak. Şimdi çok erken yalandan oynayabilir. Kendisini kasmasına gerek yok. Attığı bütün paslar rakibe gidebilir. Hiç bir kafa topu alamayabilir. Kademeye giremeyebilir, gol atmasa da olur. Linderoth'un sahada olanı. Yatın anasını satayım, kavun karpuz yata yata büyür.

Hasan Şaş yetişmeden bizim isyanımız başlayamayacak anlaşılan. Haydi Adana'lı yolunu gözlüyoruz. Hesap kapanmadan tez gel.

4 yorum:

drvenom dedi ki...

abi olanlara bakınca skibbe konusunda haklısın. ilker yasin gibi "kırmızı kart olmasaydı" "lincoln malatyada oynamasaydı maç eksiği..." tarzı cümleler kurmayacağım zira tiksiniyorum faraziyeden. farzı mahali bir kenara koyup bakınca yaser'in ümit'in yerine girip maç çevirdiği oldu. formsuz ümit her ne kadar kupa maçları ölçü olmasa da formdaydı birkaç maçtır... yani testi kırıldıktan sonra bunları söylemek istemezdim. zira ne desem boş. skibbe konusunda anlaşamayacağız canımız sağolsun. bence skibbe'nin en büyük eksiği abdest almaması =) diğer her konuda sonuna kadar aynı fikirdeyim.

aksilaz dedi ki...

Bütün hersey yönetim sorunundan cıkıyor bence.Geçen yıl Kalli sayesinde oyun içinde hakeme tepki azalmıştı ancak bu sene futbolcularla can kuzu sarması olan Skibbe ilede herkes hakemlik taslıyor takımda.Bu Sabri alternatifsizmidir onu anlayamıyorum.Serkan alındı ancak 2 maç oynatılamdı çocuk.Teknik olarak kat kat üstün Sabri'den ayrıca.Bütün yenilen goller Sabri'ni kanadından oldu son 2 Sivas maçında.Başkada söze gerek yok...

selaminko dedi ki...

Onun Allah'ına kurban be. Bi geri dönseydi Hasan Şaş. Ah be dezeoglu nerdesin. Bu Aydın senden bi sopa ister görmezmisin. Saçlarını sen gelmeden kestirmeyecek, o saçlar kesilmedikce de oynamayacak görmezmisin. Dön dezzeoglu da iki ayar ver sunlara.

Adsız dedi ki...

fenerbahçeli bir başkan
fenerbahçeli bir hoca ve fenerbahçenin finansörlüğünde bir takım olan sivasspor..

sezonun ilk yarısına açık ara damga vuran Lİncoln.

buzlu zemin.bahane hazır.

adamın futbol hayatını bitirmek için bekliyorlardı orda.

federasyon ve mhk ve gözlemci kurul. hepsi fenerbahçeli.üstelik resmi olarak.

iki maçtır sivasla oynuyoruz.sivastaki maçta resmen dayak yedi bizim topçular.yasere en az 3-4 pozisyonda faul yapıldı hakemler gözlerine kaçan su' dan olacak göremediler.Delikanlı 'çerkez' şansalın tvsi bizim lehimize olan hiçbir pozisyonun tekrarını göstermedi.
işin ilginci alisamiyendede dayak yediler.hakemler takdir haklarını nedense asy de bile sivasın lehine kullandılar.yine tekrar yok.
tekrar sadece ayhanın golünde var!!!ah bi yakalasalardı keşke ofsayt ı.

gerçi delikanlı şansalın askerleri sarı çizgiyi şerefsizce çarpık çekerek luganoyu ofsayttan kurtardılar bizim maçta ama olsun.

bence ergenekondan daha büyük örgüt bu ipneler.azizinden maç bitimlerinde ekranlara çıkıp götüne giren plaj şemsiyesini hayatı boyunca anıra anıra bağararak çıkartamayacak olan rıdvanına kadar.